Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Le Monde: Για «εθνική κατάθλιψη» μιλάει η γαλλική εφημερίδα

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η γενική απεργία στην Ελλάδα

Η γενική απεργία στην Ελλάδα ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας απασχόλησε έντονα τα διεθνή ΜΜΕ. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι οι μεγαλύτερες αφότου ανέλαβε η τρικομματική κυβέρνηση, σχολιάζει ο διεθνής Τύπος, την ώρα που γαλλική εφημερίδα επισημαίνει πως η χώρα μας είναι σε πλήρη κατάθλιψη…


Σύμφωνα με το βρετανικό BBC, πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση μετά το σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης. Το βρετανικό δίκτυο εκφράζει φόβους για επεισόδια λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις. Για τον ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν, πολλοί φοβούνται επανάληψη των βιαιοτήτων προηγούμενων κινητοποιήσεων.

Για την βρετανική εφημερίδα «Guardian», η γενική απεργία στην Ελλάδα προγραμματίστηκε τη στιγμή που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα ένα πακέτο περικοπών ύψους 12 δις ευρώ εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η χώρα δεν μπορεί να επιτύχει τη δημοσιονομική προσαρμογή , γεγονός που σημαίνει μεγαλύτερη λιτότητα ή νέο κούρεμα.

Για την γαλλική «Le Monde», «Σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας, η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των ανησυχιών για την ευρωζώνη». Πρόκειται για την τρίτη γενική απεργία του έτους, επισημαίνει η εφημερίδα, ενώ αναφέρει ότι περίπου 5 χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τις κινητοποιήσεις οι οποίες είναι συχνά βίαιες στην Ελλάδα , μία χώρα σε πλήρη κατάθλιψη».

Στον γερμανικό Τύπο, η «Frankfurte Allgemeine Zeitung» γράφει «την Τετάρτη ξεκίνησαν μαζικές απεργίες στην Ελλάδα» και προσθέτει: «Εκατομμύρια Ελληνες διαμαρτύρονται για το νέο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης.

«Τίποτα δεν λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα «σχολιάζει πικρόχολα στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό «Der Spiegel».

Από την πλευρά του, το περιοδικό Focus σημειώνει ότι «οι Έλληνες απέχουν μαζικά από την εργασία τους.

Για την εφημερίδα «Die Welt», η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκέλα Μέρκελ, πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο ελληνικό ζήτημα. «Η τραγωδία αναφορικά με την Ελλάδα δεν τελειώνει. Οι τρύπες στον ελληνικό προϋπολογισμό εμφανίζονται διαρκώς μεγαλύτερες από ότι είχε αρχικώς εκτιμηθεί εξαιτίας της δεινής εξέλιξης της οικονομίας».

Στη δεινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» χαρακτηρίζοντας την χορήγηση πρόσθετης στήριξης στην Ελλάδα με το μικρότερο κακό.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου