Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ


Με απογευματινή προπόνηση που διεξήχθη στον Άγιο Κοσμά (17:00), ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής για τους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου με Βοσνία(12/10) και Σλοβακία(16/10). Πρώτη συγκέντρωση και προπόνηση την Δεύτερα για τους διεθνείς ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τη Βοσνία την Παρασκευή στο Καραϊσκάκης (12/10).

ΕΛ.ΑΣ.: Απαγορεύονται την Τρίτη οι δημόσιες συναθροίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας


Με απόφαση που έλαβε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής απαγορεύεται την Τρίτη, από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Στις «απαγορευμένες» περιοχές δεν συγκαταλέγονται οι πλατείες Ομονοίας και Συντάγματος, όπου τα συλλαλητήρια θα διεξαχθούν κανονικά.

Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ευζώνων

Είχε κλείσει στο ύψος του Ακροποτάμου, λόγω πυρκαγιάς


Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, που νωρίτερα το απόγευμα είχε κλείσει στο ύψος του Ακροποτάμου, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ξερά χόρτα στην περιοχή του Βαθύλακκου. Οι αστυνομικές αρχές προληπτικά προέβησαν στο κλείσιμο του δρόμου, καθώς πυκνοί σκέπασαν την περιοχή, καθιστώντας δυσχερές το έργο των οδηγών, λόγω της περιορισμένης ορατότητας. Στην περιοχή έσπευσαν 20 άνδρες της Πυροσβεστικής με εννέα οχήματα, που κατόρθωσαν να ελέγξουν τη φωτιά.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr

Το 54% των Θεσσαλονικέων δανείζεται ή τρώει από τα έτοιμα για να τα βγάλει πέρα


Στα όρια των οικονομικών αντοχών τους φαίνεται ότι βρίσκονται πλέον οι Θεσσαλονικείς, καθώς για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πάνω από τα μισά νοικοκυριά του νομού (54%) δηλώνουν ότι είτε δανείζονται, είτε «τρώνε απ΄ τα έτοιμα» για να τα βγάλουν πέρα. Αυτό προκύπτει από τις μετρήσεις της όγδοης κατά σειρά έρευνας οικονομικής συγκυρίας «Βαρόμετρο ΕΒΕΘ», που καταρτίζει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), σε συνεργασία με την εταιρεία Palmos Analysis.

Θεσσαλονίκη: Τέλος στο αναλογικό τηλεοπτικό σήμα από το Χορτιάτη το Δεκέμβριο

 

Μετά τον Υμηττό, έρχεται η σειρά και του Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης να διακοπεί η εκπομπή του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος τις πρωινές ώρες της 14-ης Δεκεμβρίου 2012, καθώς ήδη εκπέμπεται ψηφιακό σήμα. Κατά συνέπεια, η Θεσσαλονίκη και μεγάλο μέρος των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και μικρό μέρος του νομού Χαλκιδικής θα έχει ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Θεσσαλονίκη: «Ξεκολλάει» σε δύο σημεία το έργο του μετρό

 
«Ξεκολλάει» σε δύο σημεία το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς -μετά από έξι μήνες παύσης εργασιών- η ανάδοχος κοινοπραξία επέστρεψε στον σταθμό «Ανάληψη», ενώ στο επόμενο διάστημα θ' αναπτυχθούν κατασκευαστικές εργασίες και στο εργοτάξιο του σταθμού και της διακλάδωσης «Πατρίκιος» (στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Σόλωνος).

Α. Τσίπρας: Η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή και ειρηνική

 
Με τη δήλωση ότι «η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έθεσε σειρά ερωτημάτων σχετικά με την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας και τις συνομιλίες που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Δυτ. Θεσσαλονίκη: Υπόγεια οδός θα συνδέει περιοχές αποκομμένες από τις γραμμές του τρένου

Αποκομμένες μεταξύ τους είναι εδώ και χρόνια περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης που βρίσκονται δίπλα από τις γραμμές του τρένου στην περιοχή της οδού Μοναστηρίου. Λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα αναμένεται να δώσει η υπόγεια οδός που θα συνδέει τη Μοναστηρίου με την οδό Αγίας Παρασκευής και θα περνά κάτω από τις γραμμές του τρένου.

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζουν την κατάληψη και τις απεργίες οι εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ

 
Τη συνέχιση της κατάληψης του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τρίτη συνεχή εβδομάδα, καθώς και των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών τους αποφάσισαν οι εργολαβικοί υπάλληλοι σε συνέλευσή τους.

Θεσσαλονίκη: Τον Ιανουάριο αναμένεται η δημοπράτηση του έργου αναβάθμισης της δυτικής περιφερειακής

Τον επόμενο Ιανουάριο αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο της βελτίωσης και αναβάθμισης της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο της Λαχαναγοράς (Κ16) μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η σύμβαση για το έργο, που αναμένεται να απαλλάξει από τα «φανάρια» την κυκλοφορία από και προς περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι θα υπογραφεί σε τέσσερις μήνες από τη δημοπράτηση ενώ ο τελικός χρονικός ορίζοντας υλοποίησής του τοποθετείται στον Οκτώβριο του 2015.

Θεσσαλονίκη: Κρητικά εδέσματα στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς

 
Πάγκους με ελιές, λάδι, ντομάτες, παξιμάδια, τσικουδιές και άλλα προϊόντα από την Κρήτη θα γεμίσει μεταξύ άλλων από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και για τις επόμενες τέσσερις μέρες η πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Θεσσαλονίκη: Αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ

 
Αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι να υπογραφούν οι συμβάσεις τους για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά αποφάσισαν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνέλευση του συλλόγου τους. Η αποχή τους ξεκίνησε σήμερα, μαζί με την έναρξη των μαθημάτων στο ίδρυμα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη υπογραφή των συμβάσεών τους, αν και όπως αναφέρουν, τους έχουν γίνει κανονικά οι αναθέσεις. Οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις του ΑΠΘ, που προγραμματίστηκαν την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr

Ιταλία: Τα τελευταία δυο χρόνια έκλεισαν 100.000 εμπορικές επιχειρήσεις

 
«Τα τελευταία δυο χρόνια έκλεισαν 100.000 εμπορικές επιχειρήσεις», εκτίμησε σήμερα η ιταλική ένωση εμπόρων Confcommercio. Η μείωση της κατανάλωσης φέτος, κατά την ίδια, εκτιμάται πως θα ανέλθει σε 3,3%, στοιχείο που χαρακτήρισε «άκρως ανησυχητικό».

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας αύριο και συμμετοχή στο συλλαλητήριο

 
Παναττική στάση εργασίας για αύριο από τις 12:00 και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπανδία Εργαζομένων στος Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων που είναι μέλη της Ομοσπονδίας καλούνται να προετοιμάσουν αύριο, από το πρωί, σε κάθε υπηρεσία «τη μαζική κάθοδο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» στο συλλαλητήριο. Η προσυγκέντρωση των εργαζομένων θα γίνει στις 12.30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.gr/

Γκ. Βεστερβέλε: Η επίσκεψη Μέρκελ είναι ένδειξη «σεβασμού» και «αναγνώρισης»

 
Ως «ευρωπαϊκή χειρονομία» και «πράξη αναγνώρισης για την ελληνική κυβέρνηση που βρίσκεται με τη μεταρρυθμιστική πολιτική της υπό μεγάλη πίεση», περιέγραψε την επικείμενη επίσκεψη της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Ελεύθεροι με ρητή δικάσιμο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους σε βαθμό πλημμελήματος οι 18 συλληφθέντες της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπός τους Νίκος Φωτόπουλος, κατά τη χθεσινοβραδινή κατάληψη στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της επιχείρησης στη λεωφόρο Μεσογείων.

Θεσσαλονίκη: Οι «αποκλεισμένοι» στο προσκήνιο του ΑΠΘ

Σε μια εποχή που το φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού διαρκώς διευρύνεται, το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με 5 δήμους «γεφυρώνει» τι διαφορές μέσα από δράσεις και προβολές ταινιών. «Ο Λόγος των Αποκλεισμένων στον Κινηματογράφο» είναι το θέμα των εκδηλώσεων που ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 14 Οκτωβρίου στους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Ευόσμου - Κορδελιού.

Το σχέδιο για τις απολύσεις στο Δημόσιο

 
Η «λίστα» που περιείχε περίπου 250 φορείς του Δημοσίου που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, την οποία έχει στα χέρια του ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης και προτίθεται να τη φέρει ως το τέλος του έτους στη Βουλή, αποτέλεσε το δέλεαρ προς την τρόικα ώστε να μετριάσει τις απαιτήσεις της για άμεση απόλυση 15.000 εργαζομένων στο Δημόσιο.

Συλλαλητήριο στη Χρυσούπολη Καβάλας ενάντια στην ερημοποίηση της περιοχής

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν ο εμπορικός κόσμος της Χρυσούπολης και πολλοί επαγγελματικοί σύλλογοι στην αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών του δήμου Νέστου και την ερημοποίηση της περιοχής μέσα από το συνεχή κλείσιμο καταστημάτων και παραγωγικών μονάδων.

Ελεύθερη η πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο Γ. Σμπώκος


 

Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία της στον ειδικό ανακριτή Γαβ. Μαλλή, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου που κλήθηκε να λογοδοτήσει για εμπλοκή της στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Στον εισαγγελέα οι 18 συλληφθέντες για την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 18 συλληφθέντες για την κατάληψη του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος. Η κινητοποίηση διαλύθηκε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ αργά το βράδυ της Κυριακής. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σήμερα το κρίσιμο Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα

 
Στην ίδια αίθουσα όπου πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα η σύνοδος του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, θα βρίσκονται και πάλι η τρόικα και ο Γιάννης Στουρνάρας σε λίγες μέρες. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούσαν πως οι ευρωπαίοι εταίροι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα υπογραμμίσουν την πρόοδο της Αθήνας, αλλά θα την καλούν να κλείσει τις εκκρεμότητες στο πακέτο έως το τέλος Οκτωβρίου.

Θεσσαλονίκη: Ο αδερφός του Κασιδιάρη απείλησε με όπλο

 

Σοβαρό επεισόδιο με «πρωταγωνιστή» τον αδελφό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρη, ο οποίος είναι ανθυπολοχαγός στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κ. Γκίνης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για ποινικές ευθύνες.

Σε φρούριο μετατρέπεται η Αθήνα για την επίσκεψη της Α. Μέρκελ

Περίπου 7.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα μέτρα


Δρακόντεια μέτρα έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ, που φτάνει στην Αθήνα την Τρίτη το μεσημέρι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 7.000 αστυνομικοί θα μετατρέψουν σε φρούριο την πρωτεύουσα, ενώ όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής θα είναι σε επιφυλακή.

Σούπερ Λιγκ: Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής


Ο Άρης συνεχίζει την πτωτική πορεία του, καθώς γνώρισε νέα ήττα αυτή τη φορά στην έδρα του από τον νεοφώτιστο Πλατανιά, με αποτέλεσμα την παραίτηση του Κατσαβάκη από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ στη χθεσινή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ απέσπασε ισοπαλία,έχοντας πολλά παράπονα από τις αποφάσεις του διαιτητή. Ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα τον Αστέρα Τρίπολης και έφτασε στις 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός ''απέδρασε'' από τα ''Πηγάδια'' στο ντέρμπι με την Ξάνθη. Η ΑΕΚ ούτε αυτή την αγωνιστική κατάφερε να κερδίσει με αποτέλεσμα να υπάρχει γκρίνια στις τάξεις της ομάδας.

Σούπερ Λιγκ: Συνεχίζεται ο κατήφορος για Άρη


Μετά την βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ, ο Αρης γνώρισε μία ακόμη πιο οδυνηρή ήττα, αυτή τη φορά από τον Πλατανιά μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-0 για την 6η αγωνιστική.

Μετά το δεύτερο γκολ μάλιστα δεν έλειψαν οι εντάσεις με μερίδα οπαδών του Αρη να κατευθύνονται απειλητικά προς τα δημοσιογραφικά θεωρεία και συγκριμένα προς τον συνάδελφο Χρύσανθο Τσαλτίδη (σ.σ. τον έβρισαν ενώ δέχθηκε και αρκετά αντικείμενα) ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ Αρης.

ΑΡΗΣ: Τέλος ο Κατσαβάκης, δεκτή η παραίτησή του


Δεκτή έγινε η παραίτηση του Μάκη Κατσαβάκη, κίνηση την οποία ο Σερραίος τεχνικός γνωστοποίησε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ήττα με 0-2 του Αρη από τον Πλατανιά.

Ο Κατσαβάκης ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο των «κίτρινων» λέγοντας πως αφού πρέπει αυτός να φορτωθεί όλη αυτή την κατάσταση, θα το κάνει!

Μοιρασιά στο «Καμπ Νου»!


Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο "Καμπ Νόου", με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνουν από δύο γκολ. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή απώλεια για τους Καταλανούς στο πρωτάθλημα, ενώ διατήρησαν το +8 από τους "μερένγκες".