Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μοιρασιά στο «Καμπ Νου»!


Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο "Καμπ Νόου", με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνουν από δύο γκολ. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή απώλεια για τους Καταλανούς στο πρωτάθλημα, ενώ διατήρησαν το +8 από τους "μερένγκες".

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε με άμυνα ανάγκης, καθώς Πουγιόλ και Πικέ ήταν τραυματίες. Έτσι ο Βιλανόβα ξεκίνησε την ομάδα του με τον Βαλντές κάτω από τα δοκάρια, τον Ντάνι Άλβες δεξιά, τον Τζόρντι Άλμπα αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μασεράνο και Αντριάνο(!). Το κέντρο αποτέλεσαν οι Μπούσκετς και Τσάβι, με τους Ινιέστα και Πέδρο να κινούνται στις πτέρυγες. Σε ελεύθερο ρόλο αγωνίστηκε ο Φάμπρεγκας με τον Μέσι μπροστά του.

Η Ρεάλ δεν είχε προβλήματα τραυματισμών και παρατάχθηκε με τη γνωστή ενδεκάδα. Ο Κασίγιας κάτω από τα δοκάρια με αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά τους Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε και Μαρτσέλο. Τα αμυντικά χαφ αποτέλεσαν οι Κεντίρα και Τσάμπι Αλόνσο , με τον Οζίλ να κινείται μπροστά τους στον άξονα. Στις πτέρυγες ήταν ο Ρονάλντο (αριστερά) και ο Ντι Μαρία δεξιά, με μοναδικό προωθημένο τον Μπενζεμά.

Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 23' με αριστερό σουτ στην κλειστή γωνία του Βαλντές ,ύστερα από φάση διαρκείας και πάσα του Μπενζεμά και ακολούθησε ο γνωστός πανηγυρισμός ''calma'' θέλοντας να πικάρει τους οπαδούς των ''μπλαουγκράνα''.

ΟΜπενζεμά στο 25' έχασε τεράστια ευκαιρία όταν πλάσαρε από κοντά ανενόχλητος λίγο έξω από την μικρή περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι. Στο 28' άλλο ένα πρόβλημα προέκυψε για την Μπαρτσελόνα με τον Ντάνι Άλβες να τραυματίζεται και να αποχωρεί. Τη θέση του πήρε ο νεαρός Μοντόγια.

Η απάντηση για την "Μπάρτσα" ήρθε στο 31' με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει το 1-1 με κοντινό σουτ, έπειτα από σέντρα του Μοντόγια από δεξιά, κόντρες και τραγικό λάθος του Πέπε που πήδηξε σε λάθος χρόνο και δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά για να διώξει.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και ανέτρεψαν το σκορ στο 61'. Ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή (διαμαρτυρίες για δεύτερη κίτρινη στον Αλόνσο) και με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-1.

Οι "μπλαουγκράνα" διατήρησαν το προβάδισμα για 5 λεπτά, καθώς στο 66' ήταν η σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει για δεύτερη φορά. Ο Μεσούτ Εζίλ έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στο Πορτογάλο και ο CR7 με πλασέ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-2. Λίγο έλειψε η Μπαρτσελόνα να φτάσει σε 3ο γκολ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι από το σουτ του Μοντόγια (90'). Έτσι το ντέρμπι έληξε ισόπαλο με την Μπαρτσελόνα να κρατάει τη διαφορά στο +8 από τη Ρεάλ.


Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλδές, Αλβες (28' Μοντόγια), Αντριάνο, Μασεράνο, Αλμπα, Φάμπρεγας (64' Σάντσες), Ινιέστα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Πέδρο, Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Αλόνσο, Οζίλ (80' Κακά), Κεντίρα, Ντι Μαρία (88' Εσιέν), Ρονάλντο, Μπενζεμά (62' Ιγουαΐν).

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου