Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Τη Δευτέρα απολογούνται οι 12 εργαζομένοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

 

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 12 συλληφθέντων εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο από όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, απρόκλητης διακεκριμένης φθοράς, απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Οι περίπου 450 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που έχουν μείνει απλήρωτοι επί 6 μήνες, εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας φωνάζοντας «Φτάνει πια η κοροϊδία!». Στο σημείο δεν υπήρχαν επαρκείς δυνάμεις ούτε της αστυνομίας, ούτε του στρατού, με αποτέλεσμα η «επέλαση» των εργαζομένων να συνεχιστεί έως την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Αργότερα άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα τέσσερις διαδηλωτές να τραυματιστούν. Η αστυνομία στη συνέχεια προχώρησε στην προσαγωγή των 106 εργαζομένων.

Η ένταση μεταφέρθηκε στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ, όπου οδηγήθηκαν οι προσαχθέντες. Το μεσημέρι σημειώθηκαν επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και χρήση χημικών από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και στο γειτονικό νοσοκομείο του Αγίου Σάββα.


Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου