Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κύπελλο Ελλάδος: Αποκλεισμός του Ηρακλή στο 92', πρόκριση για Οδυσσέα Κορδελιού!


Όπως κάθε χρονιά έτσι και τη φετινή δεν έλειψαν οι εκπλήξεις από τον θεσμό του Κυπέλλου και μάλιστα από τον πρώτο γύρο. Σπουδαία επιτυχία για τον Οδυσσέα Κορδελιού, που νίκησε με 1-0 τη Δόξα Δράμας και την απέκλεισε, χάρη σε γκολ του Ευθυμιάδη. Από την συνέχεια του Κυπέλλου αποκλείστηκαν ο Εργοτέλης που έχασε στα πέναλτι (6-5) από τον Αιγινιακό, ο Παναιτωλικός που έχασε από τον Παναιγιάλειο με 3-1, ο Ηρακλής που έχασε από την Προοδευτική (1-0) αλλά και ο Φωκικός που έχασε από τα Χανιά (2-1).

Μπάσκετ: Τέλος ο Αλεξανδρής από τον Άρη!


Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Άρη αποτελεί ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, καθώς λύθηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Οι δύο πλευρές δεν θα συνεχίσουν την κοινή πορεία τους, με τους Θεσσαλονικείς να βρίσκονται πλέον σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του. Με σχετική ανακοίνωσή τους ενημερώνουν για το «διαζύγιο», που ήρθε μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις της ομάδας σε Κύπελλο Ελλάδας και Basket League ΟΠΑΠ, κι εύχονται στον Μακεδόνα τεχνικό καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

Η ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή,Βαγγέλη Αλεξανδρή, τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στην επαγγελματική του σταδιοδρομία».

Θεσσαλονίκη: Διεθνές συνέδριο με θέμα τη νέα γενιά των πράσινων υποδομών


«Η νέα γενιά των πράσινων έργων υποδομής» είναι το θέμα του 2ου διεθνούς συνεδρίου με αντικείμενο της «Πράσινες Υποδομές» που διοργανώνουν το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και η ΕΥΑΘ ΑΕ για τις 8 και 9 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Θεσσαλονίκη: «Έσπασε» τα ισόβια 50χρονος που σκότωσε γυναίκα τοκογλύφο


«Έσπασε» τα ισόβια δεσμά ο 50χρονος τυπογράφος που τον Οκτώβριο του 2008 δολοφόνησε εν ψυχρώ 62χρονη, η οποία -κατά τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου- διεκδικούσε χρήματα από τοκογλυφικές συναλλαγές.

Θεσσαλονίκη: Ημέρα υποχρεωτικής αργίας η 26η Οκτωβρίου


Ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές και οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζεται η 26η Οκτωβρίου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Θεσσαλονίκη: Στο νυχτερινό κέντρο του Σαξώνη διασκέδαζε ο Παπαγεωργόπουλος


Με τις καταθέσεις δύο δημοτικών υπαλλήλων -ενός εν ενεργεία και μιας συνταξιούχου- συνεχίστηκε για 12η μέρα ενώπιον του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης.

ΟΛΜΕ: Κινητοποιήσεις καθηγητών για τα νέα μέτρα


Σειρά κινητοποιήσεων προτείνει στους καθηγητές το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ενόψει της συζήτησης στη Βουλή των νέων μέτρων. Η ΟΛΜΕ αποφάσισε συγχρόνως τη διοργάνωση απογευματινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στην πλατεία Συντάγματος.

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος την Παρασκευή ο «εγκέφαλος» κυκλώματος τοκογλύφων

 

Τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη απομάκρυνσής του από τη Θεσσαλονίκη και της υποχρέωσής του να διαμένει στη δηλωθείσα διεύθυνση στην πόλη επέβαλε το τριμελές εφετείο Κακουργημάτων στον 35χρονο φερόμενο ως «εγκέφαλο» κυκλώματος τοκογλύφων και εκβιαστών, ενόψει της συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης.

Θεσσαλονίκη: Τελετή έπαρσης σημαιών στο Πάρκο της Γαλλίας


Τη μακραίωνη ελληνογαλλική φιλία που διατηρείται σταθερά ανάμεσα στους δύο λαούς εξέφρασε με συμβολικό τρόπο η έπαρση των σημαιών Ελλάδας και Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια μιας σεμνής τελετής στο Πάρκο της Γαλλίας.

Θεσσαλονίκη: Τετραήμεροι εορτασμοί για την 26η και την 28η Οκτωβρίου

 

Με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί», των λειψάνων και της εικόνας του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου ξεκινά αύριο στις 11 το πρωί το πρόγραμμα του εορτασμού των επετείων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Εκδηλώσεις θα γίνουν και στα σχολεία, τις υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τους δήμους, τις υπηρεσίες του δημοσίου και τους οργανισμούς που βρίσκονται στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης.

Θεσσαλονίκη: Ξενάγηση των ΜΜΕ στην έκθεση «Κειμήλια απελευθέρωσης 1912-1913»


Εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης υποδέχτηκαν σήμερα στο διοικητήριο ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και ο διευθυντής του ιδρύματος μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασίλειος Νικόλτσιος, προκειμένου να τους ξεναγήσουν στην έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913» που θα φιλοξενηθεί στο δεύτερο όροφο του υπουργείου από τις 26 Οκτωβρίου 2012 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013.

Πορεία εργαζομένων του μετρό Θεσσαλονίκης

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό Αγίας Σοφίας του μετρό Θεσσαλονίκης και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, ζητώντας την αλλαγή των συμβάσεων των τριάντα εργατοτεχνιτών που προσλήφθηκαν πρόσφατα με τους όρους της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάνε τα έργα στο Παζάρ Χαμάμ και το κολυμβητήριο Τούμπας


Δύο συμβάσεις για ισάριθμα έργα που προβλέπουν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο Οθωμανικό Μνημείο Παζάρ Χαμάμ και το κολυμβητήριο Τούμπας, υπογράφτηκαν χθες μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας Μενέλαου Παντελίδη.

«Φουντώνει» η... μάχη του κουραμπιέ μεταξύ Καβαλιωτών και Τούρκων


Οι Τούρκοι αντιδρούν στην κατοχύρωση του κουραμπιέ Καβάλας από τους παραγωγούς της Νέας Καρβάλης, ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται για προϊόν της τουρκικής κουζίνας. Η προσπάθεια των παραγωγών κουραμπιέ στη Νέα Καρβάλη να κατοχυρώσουν το προϊόν τους, προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων συναδέλφων τους.

Champions League: «Τελικός» για Ολυμπιακό, τα «φώτα» στα ντέρμπι του 4ου ομίλου!


Στο "Πετρόβσκι" της Αγίας Πετρούπολης ανοίγει η αυλαία στο πρόγραμμα της Τετάρτης, όσον αφορά στο 2ο μέρος της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Η Μίλαν είχε πάρει "διπλό" πριν 3 εβδομάδες σε αυτό το γήπεδο, έτσι το ματς με την Άντερλεχτ είναι... τελικός για την Ζενίτ που δεν έχει ούτε βαθμό, αλλά και για τους Βέλγους που μετά την εντός έδρας ήττα από την Μάλαγα έχουν μόνο τον βαθμό που "τσίμπησαν" στο Μιλάνο.Η Ζενίτ είναι πλήρης, ενώ ο Μποκανί έσπασε την μύτη του και θα χάσει το ματς για την Άντερλεχτ, με τον Γκιγιόμ Ζιλέ να είναι κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει

Η ΕΕ σχεδιάζει ένα ταμείο κατά της φτώχειας στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα τη δημιουργία ενός ταμείου αρωγής για τα εκατομμύρια των φτωχών Ευρωπαίων στους κόλπους της Ένωσης, το οποίο θα εφοδιαστεί με περίπου 2,5 δισεκ. ευρώ ως το 2020. Το ταμείο αυτό, το οποίο προτείνεται μέσα στο πλαίσιο του σχεδίου προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020, που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη μέλη και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ιωάννινα: Πανελλήνιο συνέδριο σπονδυλικής στήλης


Αύριο ξεκινάει στα Ιωάννινα το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης (ΕΕΣΣ) και το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον διακεκριμένων νευροχειρουργών και ορθοπαιδικών χειρουργών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Παρά τις διαφωνίες, τα μέτρα θα ψηφιστούν!


Τελικά τα έγινε χθες; Λίγο μας τα μπερδέψαν τα πράγματα οι «δυο» της κυβέρνησης, ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος δηλαδή. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα μια τέτοια εξέλιξη. Περίμενα έναν Κουβέλη να βγει και να κλαψουρίσει κάτι σαν: «σπαράζει η ψυχή μου, ραγίζει η καρδιά μου, αλλά δεν γίνεται να μην ψηφίσουμε τα μέτρα». Και ήμουν βέβαιος ότι ο Βενιζέλος θα ωρυόταν και θα βροντοφώναζε: «Πρέπει να σώσουμε τη χώρα. Έκανα τόσα πολλά για να τη σώσω, που δεν γίνεται να κάνω πίσω και να μη τη σώσω για ακόμα μια φορά!».

Με τον Πλατινί θα συναντηθεί σήμερα ο Ζήσης Βρύζας


Ο Ζήσης Βρύζας θα βρεθεί σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, μεταφέροντας τις θέσεις του νέου μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Το ραντεβού κλείστηκε με τη διαμεσολάβηση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Θόδωρου Θεοδωρίδη και πιθανόν να δώσει το παρών και ο γενικός γραμματέας Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο Ζήσης Βρύζας πηγαίνει στην έδρα της UEFA έχοντας μαζί του και τις θέσεις του Ιβάν Σαββίδη για την επένδυσή του στον ΠΑΟΚ. Ο Μισέλ Πλατινί θα ενημερωθεί για την αλλαγή σελίδας στο «Δικέφαλο» με το νοικοκύρεμα στα οικονομικά και τα μεγαλεπήβολα σχέδια του ομογενή επιχειρηματία. Το θετικό κλίμα που θα καλλιεργηθεί αναμένεται να βοηθήσει εν όψει της εκδίκασης της έφεσης για την τιμωρία του ΠΑΟΚ για τα γεγονότα στον αγώνα με τη Ραπίντ την ερχόμενη Δευτέρα (29/10).

Θεσσαλονίκη: Κίνητρα στους ιδιοκτήτες να συμμαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα



Σε εξορθολογισμό των τελών για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου και όχι σε μείωσή τους προχωρά ο δήμος για το 2013. Με τις κινήσεις αυτές, ο δήμος φαίνεται πως στοχεύει στην παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες (κυρίως καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος) να «συμμαζέψουν» τα τραπεζοκαθίσματά τους, αφήνοντας την εκ του νόμου επιβληθείσα ζώνη διέλευσης πεζών πλάτους περίπου 1,5 μέτρου, αλλά και με τη χρήση ομοιόμορφων διαχωριστικών και ομπρελών.

Σούπερ Λιγκ: Πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής ο Γιαννιώτας


Ο Γιάννης Γιαννιώτας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ για την απόδοσή του και το γκολ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Η επικράτηση του επιθετικού των κίτρινων ήταν σαρωτική όπως φανερώνει και το 62,75% που συγκέντρωσε στη σχετική ψηφοφορία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ίλιτς και στην τρίτη τον Χολέβας. Το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής ψηφίστηκε αυτό του Μίρνε Σίσιτς στο κρητικό ντέρμπι μεταξύ ΟΦΗ και Πλατανιά. Στη δεύτερη θέση έμεινε το γκολ του Τζιμπούρ, ενώ στην τρίτη του Περόνε.

Σίσιτς: «Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό»


Ο Μίρνε Σίσιτς μίλησε για το χαμηλό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και θεωρεί πως μόνο ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί φέτος να κοντράρει τον Ολυμπιακό.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας κατά την περίοδο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου


Ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και της αναμενόμενης μεγάλης εξόδου – κίνησης των οχημάτων λόγω του τριημέρου, η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Το σενάριο για απεμπλοκή από την κυβερνητική κρίση

Αποφασισμένος να προχωρήσει, αναλαμβάνοντας το ύψιστο πολιτικό ρίσκο σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη χθεσινή εμπλοκή στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ από σήμερα το πρωί έχει διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς, κυρίως με όσους έχουν…«ανοικτά θέματα» με την τρόικα. Μέχρι στιγμής, έχει συναντηθεί με τους υπουργούς Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη.

Κοζάνη: Σύλληψη 42χρονου για κλοπή πετρελαίου





Σήμερα (24-10-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στην Εθνική Οδό Πτολεμαΐδας – Κοζάνης ένας 42χρονος για κλοπή πετρελαίου από αστυνομικούς της ομάδας πρόληψης καταστολής εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης

Θεσσαλονίκη: Το πλωτό ξύλινο δάπεδο η λύση για την Παλιά Παραλία

Μπορεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, να ερίζουν για την τύχη του ποδηλατόδρομου της Παλιάς Παραλίας, όμως λύση έχει ήδη προταθεί εδώ και τρία χρόνια!

Κοζάνη: Σύλληψη δύο ατόμων για λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Νέα Καρδιά Κοζάνης, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης ένας 53χρονος για κατοχή αδασμολόγητων τσιγάρων και ένας 61χρονος για παράνομη οπλοκατοχή.

Ιωάννινα: Ενίσχυση του δήμου για την ανάπτυξη της ανακύκλωσης





Ένα απορριμματοφόρο και τριακόσιους κάδους χορηγεί στο δήμο Ιωαννιτών η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, προκειμένου να συμβάλλει από την πλευρά της στην ανάπτυξη του συστήματος στην περιοχή των Ιωαννίνων.Η δωρεά αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της αλλαγής πολιτικής ενίσχυσης των δήμων στην οποία προχώρησε η Εταιρεία ύστερα από παρέμβαση της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης που είναι η εποπτεύουσα αρχή.

Ρωσία: Οι Σύριοι αντάρτες έχουν στην κατοχή τους φορητούς πυραύλους

Σύριοι αντάρτες έχουν στην κατοχή τους φορητούς πυραύλους εδάφους-αέρος συμπεριλαμβανομένων αμερικανικής κατασκευής Stingers, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, επικαλούμενο τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Νικολάι Μακάροφ. Όπως και ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, η Ρωσία θεωρεί ως κύριους υπεύθυνους για τη συνεχιζόμενη βία, τους ενόπλους αντιπάλους της κυβέρνησης που πιστεύει ότι ενθαρρύνονται και εξοπλίζονται από το εξωτερικό.

Όλο το πακέτο των επώδυνων μέτρων

Μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ και περικοπές στα ειδικά μισθολόγια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο του νέου μνημονίου με τα επώδυνα μέτρα να έχουν πλέον οριστικοποιηθεί. Όλοι οι υπολογισμοί πραγματοποιούνται με ορίζοντα το 2016, μιας και τα μέτρα για την επόμενη διετία θα ήταν πολλά περισσότερα από τα 13,5 δισ. ευρώ, εάν δεν δινόταν η επιμήκυνση.

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε εκκλησία της Άρτας

Θανάσιμη πτώση από μεγάλο ύψος σε εκκλησία της Άρτας για 28χρονο Αλβανό εργαζόμενο, πατέρα τριών παιδιών. Ο άτυχος εργάτης εργαζόταν σε σκαλωσιά για την αποκατάσταση ζημιών στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Μαξίμου Γραικού στην περιοχή Τρίγωνο της Άρτας, όταν από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο δάπεδο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας, αλλά ήταν ήδη νεκρός. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά η αστυνομία Άρτας.



Έρευνα: Το πράσινο τσάι μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου

Οι γυναίκες που πίνουν τακτικά πράσινο τσάι, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου, του στομάχου ή του οισοφάγου, σε σχέση με όσες δεν πίνουν καθόλου τέτοιο τσάι, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανο-κινεζική επιστημονική έρευνα.

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του Κυπέλλου Ελλάδος


Ανοίγει σήμερα η αυλαία του Κυπέλλου Ελλάδος με την διεξαγωγή της 1ης νοκ άουτ φάσης με την συμμετοχή των ομάδων της Football League και Football League 2. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει 17 αναμετρήσεις, ενώ την Πέμπτη (25/10) θα διεξαχθούν ακόμη έξι. Οι αγώνες σε αυτή τη φάση είναι νοκ άουτ, ενώ οι ομάδες της Super League θα μπουν στον θεσμό στην 3η φάση.

Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να διαλύσουν… γέφυρα του ΟΣΕ για να κλέψουν το μέταλλο

Μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ προσπάθησαν να διαλύσουν τρία άτομα, μέλη των λεγόμενων συμμοριών του σκραπ, προκειμένου να κλέψουν το μέταλλο. Συνελήφθησαν όμως επ' αυτοφώρω και οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

ΗΠΑ: Η Apple ανακοίνωσε τη διάθεση του πρώτου iPad mini 7,9 ιντσών


Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών, Apple, ανακοίνωσε τη διάθεση μιας νέας έκδοσης του δημοφιλούς iPad, με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο tablet θα είναι μικρότερο, αφού θα διαθέτει οθόνη 7,9 ιντσών και αποτελεί την πρώτη «ταμπλέτα» της εταιρείας που θα κατασκευάζεται σε αυτό το μέγεθος.

Καβάλα: Χτύπησαν, έδεσαν και λήστεψαν ηλικιωμένο

Την αγριότητα δύο ληστών έζησε χθες το βράδυ ένας ηλικιωμένος στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες, προσποιούμενοι τους διανομείς φαγητού, κατάφεραν να μπουν στο σπίτι του ηλικίας 71 ετών άντρα, όπου αφού τον χτύπησαν και τον έδεσαν, άρπαξαν 400 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Οι δράστες αναζητούνται, ενώ το θύμα παρά το σοκ που υπέστη είναι καλά στην υγεία του.

Στην κόψη του ξυραφιού η κυβέρνηση

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά την κατηγορηματική άρνηση του Φώτη Κουβέλη να ψηφίσει τα εργασιακά και, κυρίως, μετά τη βραδινή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά και την απάντηση κύκλων της ΔΗΜΑΡ στον πρωθυπουργό.

Κάλπες στο ΑΠΘ για... τέταρτη φορά

-->Κάλπες, για τέταρτη φορά μέσα σ' ένα χρόνο, θα γίνει προσπάθεια να στηθούν σήμερα στο ΑΠΘ, για την ανάδειξη των οκτώ εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος. Φοιτητές που εναντιώνονται στο νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ έχουν αποφασίσει να «μπλοκάρουν» τις εκλογές, ενώ πολλοί καθηγητές θεωρούν δεδομένο ότι αυτές θα διεξαχθούν τελικά με το σύστημα της ηλεκτρονικής ψήφου. Την ίδια στιγμή, ο Ενιαίος Σύλλογος ΔΕΠ του Αριστοτελείου έχει εξαγγείλει απεργία για σήμερα και αύριο, προγραμματίζοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 8 π.μ., στην είσοδο της Θεολογικής Σχολής.

Champions League: Ανατροπές για Μπάρτσα και Γιουνάιτεντ, γκέλες για Τσέλσι, Γιούβε


Μεγάλες ανατροπές, εκπλήξεις και πολλά γκολ επιφύλασσε η πρώτη μέρα της 3ης αγωνιστικής του
Champions League. Νίκη στο 94' για Μπαρτσελόνα, σούπερ ανατροπή για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σοκ για Γιούβε και Τσέλσι.