Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 45χρονου που πουλούσε πλαστά ασφαλιστικά συμβόλαια

 

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία με εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία του 45χρονου που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι παρίστανε το διευθυντή μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας και με την υπόσχεση υψηλών αποδόσεων σε συμβόλαια εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες.

Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμό καταγγέλει στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε πως έπεσε στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον Αστέριο Τσουκαλά, προϊστάμενο του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον οποίο σύμφωνα με την καταγγελία επιτέθηκαν και χτύπησαν δύο άγνωστοι σε κεντρικό δρόμο της πόλης, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο«Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, όπου παρέμεινε ένα 24ωρο για νοσηλεία.

NYT: Η Ελλάδα πίνει το κώνειο


«Η Ελλάδα πίνει το κώνειο» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου των New York Times όπου σχολιάζεται η ψήφιση του τρίτου μνημονίου από το κοινοβούλιο. «Η ελληνική βουλή έκανε ότι έπρεπε να κάνει… Κανένας υπεύθυνος βουλευτής δεν μπορούσε να αγνοήσει τις τρομερές επιπτώσεις του «όχι». Κανένας όμως, δεν μπορεί να απορρίψει την απειλή για την κοινωνική σταθερότητα από αυτές τις περικοπές» αναφέρει στο άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα.

«Τμηματικά» η δόση στην Ελλάδα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Euro-working Group


Την ώρα που οι πληροφορίες θέλουν η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα να καθυστερεί και οι τελικές αποφάσεις για τη χώρα μας να λαμβάνονται μέχρι τα τέλη του 2012, ο επικεφαλής του Euro-working Group, Τόμας Βάιζερ, σύμφωνα με πηγές από τη συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλώνει ότι η δόση θα καταβληθεί μεν, «τμηματικά» δε.

Θεσσαλονίκη: «Κοινωνικό Φροντιστήριο» στο Δ. Κορδελιού-Ευόσμου


Στη δημιουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» προχωρεί η αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου. Σκοπός η μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα.

Θεσσαλονίκη: Οι δημότες για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δ. Νεάπολης-Συκεών


Εβδομάδα των ανοικτών λαϊκών διαβουλεύσεων η ερχόμενη για το δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπου σε κάθε δημοτική ενότητα τοπικοί φορείς, σύλλογοι και κάτοικοι θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013.

ΟΤΕ: Δύο προγράμματα για την... οικειοθελή αποχώρηση εργαζομένων


Στην εφαρμογή δυο προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού προχωρά ο ΟΤΕ στο πλαίσιο της προσπάθειας μετασχηματισμού της εταιρείας, μέσα από κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις. Όπως ανακοινώθηκε, τα προγράμματα δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ο ΟΤΕ επωμίζεται το σύνολο του κόστους, ενώ οι εργαζόμενοι που θα ανταποκριθούν στα προγράμματα, θα αποχωρήσουν από την εταιρεία έως την 31η Δεκεμβρίου 2012.

Ιταλία: Εννέα καρδιολόγοι κατηγορούνται ότι μετέτρεψαν ασθενείς σε «πειραματόζωα»


Στη σύλληψη εννέα καρδιολόγων που ζούσαν στις πόλεις Πάρμα και Μόντενα της βόρειας Ιταλίας προχώρησαν οι καραμπινιέροι, με την κατηγορία ότι πραγματοποιούσαν πειράματα χωρίς άδεια και χωρίς να ενημερώνουν τους ασθενείς για να ελέγξουν την καλή λειτουργία νέων διαγνωστικών μηχανημάτων. «Οι γιατροί ουσιαστικά χρησιμοποίησαν τους ασθενείς ως πειραματόζωα εν αγνοία τους», μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε 80χρονη με μεταλλικό κάβουρα και της άρπαξε 500 ευρώ

Άγνωστη επιτέθηκε και χτύπησε με μεταλλικό κάβουρα 80χρονη, από την οποία απέσπασε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Αγ. Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

 

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Αξιού ποταμού, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, ένας 38χρονος για εμπορία ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην περιοχή της Χαλάστρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ δέματα χασίς συνολικού βάρους 861,8 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Κατάληψη του δημαρχείου Θεσσαλονίκης


Σε κατάληψη του νέου δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προκαλεί το Μεσοπρόθεσμο. Την ίδια ώρα, εξαιτίας της συνέχισης των κινητοποιήσεων τους τα σκουπίδια αρχίζουν να σχηματίζουν λόφους σε αρκετές γειτονιές της πόλης.

Δυο συλλήψεις στο Λαγκαδά για χρέη προς το δημόσιο

Στη σύλληψη δυο ατόμων στο Λαγκαδά, ενός 38χρονου ιδιοκτήτης εταιρείας μεταλλικών κατασκευών και ενός 37χρονου ελεύθερου επαγγελματία, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για οφειλές προς το δημόσιο.

Θεσσαλονίκη: Δέκα τόνοι ξύλα κατασχέθηκαν ως προϊόντα λαθροϋλοτομίας


Δέκα τόνοι ξύλα που άγνωστοι είχαν κόψει παράνομα στην αναδασωτέα περιοχή του Αγίου Βασιλείου, κατασχέθηκαν από το δασαρχείο Λαγκαδά. Οι λαθροϋλοτόμοι εντοπίστηκαν από υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης οι οποίοι άκουσαν τον ήχο αλυσοπρίονων και έσπευσαν στο σημείο όπου αντιλήφθηκαν αγνώστους να ξυλεύουν παράνομα. Όταν όμως τους πλησίασαν, οι υλοτόμοι διέφυγαν αφήνοντας πίσω τους μια στοίβα με κομμένα ξύλα.

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το εργαστήριο του ΕΦΕΤ

«Η οικονομική κρίση δεν έχει επηρεάσει μέχρι τώρα την διενέργεια των ελέγχων στα τρόφιμα. Είμαστε όμως σε εγρήγορση ώστε να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθεί και διατροφική κρίση» ανέφερε ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, Γιάννης Μίχας, εγκαινιάζοντας στη Θεσσαλονίκη το νέο εργαστήριο του Φορέα.

Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτισμάτων στην Άνω Πόλη

 

Νέες κατεδαφίσεις επικίνδυνων ρυμοτομούμενων κτισμάτων στο πλαίσιο της ανάδειξης της περιοχής πέριξ των βυζαντινών τειχών και της απελευθέρωσης κοινόχρηστου χώρου πραγματοποιούν οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Έως το τέλος του χρόνου η ανάπλαση του Παζάρ Χαμάμ


Την εξέλιξη των εργασιών στο έργο της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Οθωμανικού μνημείου Παζάρ Χαμάμ στην περιοχή «Λουλουδάδικα», επιθεώρησε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

Θεσσαλονίκη: Αλλάζει όψη ο δημοτικός παιδικός σταθμός της Πυλαίας


Στην αναβάθμιση του χώρου του δημοτικού παιδικού σταθμού της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το τοπικό συμβούλιο του δήμου. Ήδη στο χώρο φυτεύτηκαν λουλούδια και λεβάντες, κατόπιν χορηγίας των Φυτωρίων Κοντολάζου.

Πρόγραμμα Κινητικότητας για τις κενές θέσεις στο Δημόσιο

Άμεση μετακίνηση όσων υπαλλήλων δεν προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ


Αιφνιδιαστική εισβολή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στο γραφείο του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι περίπου 30 μέλη της ΑΔΕΔΥ, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Σεισάχθεια η λύση


Εταίροι και δανειστές εδώ και τρία χρόνια έχουν κάνει τα πάντα προκειμένου να πείσουν ότι η ελληνική περίπτωση υπερχρέωσης είναι μοναδική και αποκλειστικά αποτέλεσμα της δικής μας κακοδιοίκησης. Πολλοί επέμειναν ωστόσο από την αρχή ότι η υπερχρέωση δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα, αλλά παγκόσμιο πρόβλημα που δεν έχει εύκολη λύση.

Μπασάρ αλ Άσαντ: Δεν έχω διαπράξει εγκλήματα πολέμου!


Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, στη συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη σύγκρουσή του με τους αντάρτες και υποστήριξε ότι ο στρατός έχει εμπλακεί σε έναν, όπως τον αποκάλεσε, πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. «Πολεμούμε την τρομοκρατία. Εφαρμόζουμε το Σύνταγμά μας προστατεύοντας το συριακό λαό», υποστήριξε ο Άσαντ.

Συρία: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε βομβαρδισμό χωριού

Τουλάχιστον δώδεκα άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα κατά το βομβαρδισμό από το συριακό στρατό ενός χωριού στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από αντικαθεστωτικούς απεικονίζει αιμόφυρτα πτώματα πολιτών, περιλαμβανομένης της σορού ενός παιδιού, σε ένα δρόμο στο χωριό αλ Κουρία, καθώς και πολίτες να μεταφέρουν τραυματίες με μοτοσικλέτες.

Η δόση μπορεί να μας έρθει… τον Φλεβάρη!


Το ενδεχόμενο η καταβολή της περιβόητης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ να μην φτάσει στην Ελλάδα πριν από τις αρχές του επομένου έτους επανέρχεται καθώς η Γερμανία –που ενορχηστρώνει και τις υπόλοιπες χώρες υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας της ευρωζώνης– επιθυμεί να περάσει την απόφαση για το νέο ελληνικό πρόγραμμα, μαζί με αυτό της Κύπρου τον Φλεβάρη!

Αντικαρκινική θεραπεία με τη βοήθεια βακτηρίων


Μια τελείως νέα τεχνική χορήγησης αντικαρκινικών φαρμάκων δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ανθρώπους. Η μέθοδος, δημιούργημα Αυστραλών ερευνητών, χρησιμοποιεί «μίνι» κύτταρα από βακτήρια για να «στοχεύσει» με μεγαλύτερη ακρίβεια τους όγκους στο σώμα, μειώνοντας έτσι τις τοξικές παρενέργειες της συμβατικής χημειοθεραπείας. Η μέθοδος κρίθηκε ασφαλής, καλά ανεκτή από τον οργανισμό και μάλιστα σταθεροποίησε την κατάσταση ασθενών με εξελιγμένες μορφές της νόσου για τις οποίες δεν υπάρχει άλλη θεραπεία.

Οικονομική κρίση: Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί έχουν χάσει τα σπίτια τους


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία ως επακόλουθο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, γεγονός που «γέννησε» ένα κίνημα διαμαρτυρίας και αναγκάζει τους πολιτικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τη νομοθεσία που διέπει τις υποθήκες.

Νέα προβλήματα με το επίδομα θέρμανσης


Νέο πρόβλημα στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης αφού δεν έχουν επιλυθεί τεχνικά, δύο σημαντικά προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα αφορά στους πολίτες που δεν είχαν υποχρέωση να υποβάλουν φορολογική δήλωση το 2012.

Παραγωγή ηλεκτρισμού από το… ανθρώπινο αυτί!

Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά να τροφοδοτήσουν με ρεύμα μια εμφυτευμένη ηλεκτρονική συσκευή, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό δυναμικό μιας φυσικής μπαταρίας που βρίσκεται βαθιά μέσα στο αυτί, στον κοχλία. Η επαναστατική τεχνολογία θα μπορούσε μελλοντικά να αξιοποιηθεί ως μια αυτόνομη πηγή ενέργειας για διάφορες ιατρικές συσκευές που αποκαθιστούν βλάβες του αυτιού (π.χ. κοχλιακά εμφυτεύματα) ή και του εγκεφάλου.

Αργεντινή: Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν χθες το βράδυ στους δρόμους του Μπουένος Άιρες και των άλλων μεγάλων πόλεων της Αργεντινής, στη μεγαλύτερη αντικυβερνητική κινητοποίηση της τελευταίας δεκαετίας για να διαμαρτυρηθούν για την κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, για τον καλπάζοντα πληθωρισμό, την αυξανόμενη εγκληματικότητα και τη διαφθορά. Την ίδια ώρα Αργεντίνοι οργάνωσαν διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, το Τορόντο, το Μαΐάμι και το Λονδίνο.

«Κολλάει» η δόση, παρά την υποταγή της κυβέρνησης στην τρόικα!

«Μακάρι να κάνουμε Χριστούγεννα με τη δόση». Με αυτά τα λόγια περιγράφει την προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα κεντρικός παράγοντας της ελληνικής οικονομίας με μακρά εμπειρία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι;


Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 9/11 στην ιστοσελίδα tovima.gr

Εν μέσω εντάσεων και πρωτοφανούς φθοράς το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το πακέτο των πρόσθετων μέτρων που απαιτούσαν δανειστές και εταίροι προκειμένου να συνεχίσουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας και να διατηρήσουν τη θέση της στην ευρωζώνη.
Η απαίτηση και η συνοδεύουσα αυτήν προσαρμογή - δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική - σκληρή όσο καμία άλλη και μοναδική στον κόσμο, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο φθορές στην κυβέρνηση και στα κόμματα που την στηρίζουν. Συνολικά επίσης το ελληνικό πολιτικό σύστημα εδέχθη πίεση εξουθενωτική και απολύτως διαβρωτική.