Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΟΚ: Νοκ άουτ με ΑΕΚ ο Γεωργιάδης!


Χωρίς τον Γιώργο Γεωργιάδη θα παραταχθεί στο σαββατιάτικο (20/10) ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, μιας και ο μεσοεπιθετικός του «δικέφαλου» ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα.

Σε 17 τρισ. ευρώ το κόστος εξόδου των χωρών του Νότου


Πραγματικά ολέθρια θα είναι τα αποτελέσματα ενδεχόμενης «τετραπλής» εξόδου της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και στης Ιταλίας από το ευρώ, σύμφωνα με νέα μελέτη του ομίλου οικονομικών μελετών Prognos για λογαριασμό της γερμανικής δεξαμενής σκέψης (think tank) «Bertelsmann Stiftung».

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 μονάδες – Τελευταίο το ΠΑΣΟΚ


Ξεκάθαρο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Προηγείται με 3,5 μονάδες διαφορά από την ΝΔ. Εντυπωσιακά είναι τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με την ΔΗΜΑΡ με 5,5%. Αντιθέτως η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά. Αναλυτικά η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής (δεν είναι πρόθεση ψήφου) έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ: 30,5%, ΝΔ 27%, Χρυσή Αυγή 14%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, ΚΚΕ 6,5% ΠΑΣΟΚ 5,5% ΔΗΜΑΡ 5,5% Δημιουργία Ξανά 1% Οικολόγοι Πράσινοι 1% ΛΑΟΣ 0,5% Άλλο Κόμμα 1,5%. Στην παράσταση νίκης ΣΥΡΙΖΑ: 25,6% ΝΔ: 11,7% Χρυσή Αυγή: 6,2% ΠΑΣΟΚ: 0,5% ΔΗΜΑΡ: 0,2% Κανένα: 35,3% Δεν γνωρίζω - Δεν απαντώ: 20,4%

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.gr

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για κρούσματα βίας κατά την κατάληψη του ΣΜΑ Ευκαρπίας


Κρούσματα βίας, ύβρεων και απειλών σε βάρος εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων του Συνδέσμου ΟΤΑ, κατά τη σημερινή κατάληψη του υπό κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) της Ευκαρπίας από κατοίκους και φορείς της δυτικής Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας Σίμος Δανιηλίδης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, παρουσία του προέδρου του συνδέσμου, Δημήτρη Γαλαμάτη και πλήθους δημάρχων και αυτοδιοικητικών φορέων.

ΕΕ: Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής

Α. Μέρκελ: Δεν θα υπάρξουν αποφάσεις για την εποπτεία των τραπεζών στη σύνοδο της ΕΕ


Άρχισε σήμερα γύρω στις 18:20 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες η σύνοδος κορυφής της ΕΕ με φόντο ένα μπρα ντε φερ ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για το μέλλον της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ άρχισαν τις εργασίες τους διάρκειας δύο ημερών λίγο μετά τη διμερή συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η δίκη του κυκλώματος τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε πέρσι


Την περιπέτεια που έζησε όντας «παγιδευμένος» στα «δίχτυα» πολυμελούς κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων, περιέγραψε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ένα εκ των δεκάδων θυμάτων της συγκεκριμένης σπείρας, η οποία εξαρθρώθηκε πέρσι τον Απρίλιο και της οποίας «εγκέφαλος» φέρεται να ήταν 36χρονος Ελληνοσύριος που είχε εμπλακεί στα διοικητικά της ΠΑΕ Ηρακλής.

Σ. Κεδίκογλου: Τα δίκτυα της ΔΕΗ θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο


Τη διαβεβαίωση ότι τα δίκτυα της ΔΕΗ θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε δήλωσή του με την οποία διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ιδιωτικοποίησή τους. «Το μόνο που προβλέπεται είναι ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός των δικτύων από τη ΔΕΗ, να παύσει, δηλαδή, ο ΑΔΜΗΕ να είναι θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, υπενθυμίζοντας ότι και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είχε επίσης υπογραμμίσει ότι τα δίκτυα θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.


Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 20.000 τουρίστες εξυπηρέτησε το ΕΕΘ το καλοκαίρι


Πάνω από 20.000 τουρίστες, αριθμό ίσο με τον πληθυσμό μιας μικρής πόλης, εξυπηρέτησε φέτος το καλοκαίρι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), στο πλαίσιο δύο πρωτοβουλιών που ανέλαβε, για την επιδότηση του κόστους ξενάγησης και για τη διανομή πληροφοριακού υλικού αντίστοιχα.

Στους Ν. Πόρους το πρώτο ιχθυοτροφικό - οικοτουριστικό πάρκο της Ελλάδας

Το εισιτήριο για τους επισκέπτες θα διαμορφώνεται από 3 έως 5 ευρώ


Το πρώτο ιχθυοτροφικό - οικοτουριστικό πάρκο της Ελλάδας, το όνομα του οποίου είναι «τηθύς», θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στον υγρότοπο Παπαπουλίου, στους Ν. Πόρους Πιερίας. Το πάρκο που εγκαινιάζεται την προσεχή Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 12μμ αναπτύσσεται σε μεγάλο τμήμα του υγροτόπου, χαρακτηρισμένου ως υδροβιότοπου και καταφυγίου άγριας ζωής με στόχους την περιβαλλοντική αγωγή και ευαισθητοποίηση, την επιμορφωτική διαδικασία, την έρευνα και ανάπτυξη και τη λειτουργία του ως ιχθυοτροφείο προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη από κατοίκους στον υπό κατασκευή ΣΜΑ Ευκαρπίας


Σε κατάληψη του χώρου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία προχώρησαν από το πρωί κάτοικοι και φορείς των περιοχών της δυτικής Θεσσαλονίκης. Μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν οι δήμαρχοι και φορείς της Θεσσαλονίκης να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες -καθώς το έργο κινδυνεύει να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ- πολίτες κατέλαβαν το χώρο εμποδίζοντας τα μηχανήματα της εργολαβικής εταιρίας να προχωρήσει στην κατασκευή του ΣΜΑ.

Νεκρός διαδηλωτής και επεισόδια στο Σύνταγμα


Ένας 67χρονος ναυτεργάτης, που συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ, μεταφέρθηκε νεκρός από την περιοχή της πλατείας Συντάγματος, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο και δεν σχετίζεται με τα επεισόδια. Ωστόσο, η υπόθεση διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές.

Φλώρινα: Επ΄ αόριστον κινητοποιήσεις για τo πετρέλαιο θέρμανσης


Επ΄ αόριστον απροειδοποίητες κινητοποιήσεις ξεκινούν οι κάτοικοι και οι φορείς του νομού Φλώρινας με αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε μια περιοχή που πλήττεται από ιδιαίτερα σφοδρούς χειμώνες. Σήμερα τα καταστήματα είναι κλειστά και έχουν αναρτηθεί μαύρες σημαίες. Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας στο πλαίσιο της σημερινής διαμαρτυρίας.

Φ. Ολάντ: «Θα κάνω τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη»

Τη βούλησή του να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις την Ελλάδα εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. «Θα κάνω τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και για να διαθέτει τους απαραίτητους πόρους έως το τέλος του έτους», είπε ο Ολάντ ερωτηθείς από δημοσιογράφους «τι θα έλεγε σε έναν άνεργο Έλληνα που δεν έχει τα μέσα να συντηρηθεί».

Πέθανε η «Εμμανουέλλα»

Τη μάχη με τη ζωή έχασε τελικά χτες, στα 60 της χρόνια η θρυλική Εμμανουέλλα, κατά κόσμον Σύλβια Κριστέλ. Η ηθοποιός έπασχε από καρκίνο, ενώ πριν από λίγους μήνες υπέστη και εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο, όπως φαίνεται, επιδείνωσε την ήδη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας της. Η εκπρόσωπος της Ολλανδέζας ηθοποιού που άφησε εποχή ως θρυλική «Εμμανουέλλα» το 1970, σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ερωτικού κινηματογράφου, επιβεβαίωσε το θάνατό της σημειώνοντας: «Πέθανε το βράδυ, στον ύπνο της, έπειτα από τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο».

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Σε απεργιακό πυρετό και οι Σέρρες

Βροντερό μήνυμα κατά των νέων εργασιακών μέτρων έστειλαν σήμερα οι Σερραίοι στην κυβέρνηση της χώρας, καθώς περισσότεροι από 3000 απεργοί ανταποκρίθηκαν στην προγραμματισμένη πορεία των σωματείων τους, πλημμυρίζοντας το κέντρο την πόλης των Σερρών.

Χωρίς παρατράγουδα ολοκληρώθηκαν οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες Θεσσαλονικείς διαδήλωσαν σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά των νέων μέτρων λιτότητας. Όλοι οι δρόμοι άνοιξαν και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) οργάνωσαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ, που εξελίχθηκε σε πορεία. Στην ίδια πορεία προστέθηκαν τα μπλοκ της Πρωτοβουλίας Σωματείων και του αντιεξουσιαστικού χώρου που έκαναν προσυγκέντρωση στην Καμάρα.

Καλύτερες μπίρες και ουίσκι από την αποκωδικοποίηση του DNA του κριθαριού!

Μια διεθνής ερευνητική κοινοπραξία, μετά από πολυετή προσπάθεια, παρουσίασε μια πρώτη λεπτομερή ανάλυση του γονιδιώματος του κριθαριού. Η ανάγνωση του DNA του φυτού -που είναι περίπου διπλάσιο από το ανθρώπινο γονιδίωμα- μπορεί να αυξήσει την απόδοση των καλλιεργειών και να τις κάνει πιο ανθεκτικές στις ασθένειες και στις αντιξοότητες του περιβάλλοντος, πράγμα που με τη σειρά του ίσως οδηγήσει σε καλύτερες μπίρες και ουίσκι στο μέλλον.

Ποδόσφαιρο: Άδοξο τέλος για τον Ζουνίνιο;



Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο αποκλεισμού από κάθε αθλητική δραστηριότητα για τα επόμενα δύο χρόνια είναι ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο! Ο Βραζιλιάνος με το... μαγικό πόδι, αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο αντιντόπινγκ μετά από παιχνίδι για το Βραζιλιάνικο πρωτάθλημα με την Πόντε Πρέτα. Βάσει των κανονισμών, ο Ζουνίνιο κινδυνεύει μέχρι με διετή αποκλεισμό κάτι που εφόσον συμβεί ενδεχομένως να αποτελέσει και τον λόγο για να μπει τέλος στην καριέρα του Ζουνίνιο ο οποίος διανύει το 37ο έτος της ζωής του.

Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: lpyrgos-sports.blogspot.com

Νέο μέτωπο για την έρευνα στο ΑΠΘ

Την ώρα που το ΑΠΘ αδυνατεί να συντηρήσει τις βασικές εγκαταστάσεις του και να πληρώσει τους τρέχοντες λογαριασμούς, προωθείται η αγορά νέου κτιρίου, ύψους 12 εκατ. ευρώ, με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Το ζήτημα αυτό θέτει ο Σύνδεσμος Καθηγητών του ΑΠΘ καλώντας τους διοικούντες να επανεξετάσουν την επιλογή αυτή, εν μέσω κρίσης. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι το ίδρυμα μπαίνει σε νέα περιπέτεια, αφού θα χρειαστούν πρόσθετες δαπάνες για τη λειτουργία και τη συντήρηση του κτιρίου. Την ίδια στιγμή, μέλη του συνδέσμου ζητούν διαφάνεια στη διαμόρφωση της ερευνητικής πολιτικής καταγγέλλοντας επιλεκτική μεταχείριση ερευνητικών περιοχών και ομάδων.

Αυξάνονται τα επίπεδα της φτώχειας σε Γερμανία και Ιταλία

Νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες δείχνουν ότι 12,9 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία είναι φτωχοί ή αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο να ολισθήσουν στη φτώχεια, παρά τη μεγάλη οικονομική ανάπτυξη που γνωρίζει η χώρα τους. Παρόλο που μέχρι τώρα η ύφεση δεν έχει αγγίξει, σε μεγάλο βαθμό, τη Γερμανία, όπως έχει συμβεί με τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 15,8% των Γερμανών ζει με χαμηλούς μισθούς που σημαίνει ότι νοικιάζει φθηνά διαμερίσματα και επιβιώνει με στοιχειώδη τρόφιμα.

ΠΑΟΚ: Πλήρης ενόψει ΑΕΚ



Με όλα του όπλα θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στο Σαββατιάτικο (20/10, 19:30) ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο Γιώργος Δώνης για πρώτη φορά φέτος αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς αυτή την εβδομάδα μετράει επιστροφές. Στην προπόνηση της Τετάρτης είδε τους Χρήστο Ιντζίδη, Μπερτράν Ρομπέρ και Γιώργο Κατσικά να προπονούνται κανονικά, χωρίς να νιώθουν ενοχλήσεις.

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια κατά των μέτρων

Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τα απεργιακά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Ανήμερα της Συνοδου Κορυφής της ΕΕ, τα συνδικάτα στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά των περικοπών ύψους 13,9 δισ. ευρώ, των επαπειλούμενων ανατροπών στα εργασιακά και των απολύσεων στο Δημόσιο, με 24ωρη απεργία. Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Εντοπίστηκε καυτός εξωπλανήτης στη «γειτονιά» της Γης

Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν πλανήτη που έχει περίπου το μέγεθος της Γης και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο του συστήματος Άλφα Κενταύρου, το οποίο, σε απόσταση «μόλις» 4,3 ετών φωτός, είναι το κοντινότερο στον πλανήτη μας. Είναι επίσης ο πιο ελαφρύς εξωπλανήτης που έχει ποτέ. Όμως κινείται πολύ κοντά στο άστρο του, με εκτιμώμενη θερμοκρασία επιφάνειας γύρω στους 1.200 βαθμούς Κελσίου, οπότε είναι υπερβολικά καυτός και αφιλόξενος για ζωή.

Η Alpha Bank απέκτησε την Εμπορική Τράπεζα

Την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank ανακοίνωσε από το Παρίσι η μητρική της Credit Agricole. Οι δύο πλευρές ήσαν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας είχαν εκδηλώσει με προσφορές τους και οι τράπεζες Εθνική και Eurobank, αλλά στο αποκλειστικό στάδιο των διαπραγματεύσεων προκρίθηκε από τον γαλλικό όμιλο η Alpha Bank.

ΗΠΑ: Το δεύτερο τηλεοπτικό ντιμπέιτ Ομπάμα – Ρόμνεϊ συζητήθηκε πολύ

Δώδεκα ερωτήσεις που τέθηκαν από το κοινό, δύο υποψήφιοι τους οποίους τίποτε δεν έδειχνε ότι μπορεί να σταματήσει και μια αποφασιστική συντονίστρια: το δεύτερο ντιμπέιτ για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το βράδυ της Τρίτης συζητήθηκε πολύ περισσότερο από το πρώτο στις 3 Οκτωβρίου.

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα παραχαρακτών

Σπείρα παρασκευής και διακίνησης παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν συνολικά πέντε Πακιστανοί υπήκοοι, ηλικίας 21 έως 26 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Υεμένη: Νεκροί 7 μαχητές της Αλ Κάιντα

Επτά μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν τα ξημερώματα σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, πιθανότατα αμερικανικού, εναντίον θέσης τους εξτρεμιστικού δικτύου κοντά στην πόλη Τζάαρ της νότιας Υεμένης, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε δολοφονία 60χρονου Βούλγαρου

Την εξιχνίαση δολοφονίας, που διεπράχθη τον περασμένο Ιούνιο σε βάρος 60χρονου Βούλγαρου, στη Λακκιά Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 47χρονος συμπατριώτης του θύματος, ο οποίος αναζητείται.

Νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες του ΙΚΑ

Οι εργοδότες που οφείλουν στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς ρύθμισης, έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε τακτοποίηση των οφειλών τους, με βάση τις διατάξεις του ν. 4087/2012, ανακοίνωσε η Διοίκηση του ΙΚΑ. Η ένταξη στη ρύθμιση μπορεί να γίνει με επιλογή μιας από τις παρακάτω δυνατότητες.

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα


Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας συνδικάτων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, κατά του νέου πακέτου μέτρων, που προωθείται στο πλαίσιο του 2ου Μνημονίου. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), έχει προγραμματισθεί για τις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του 'Άρεως. Μισή ώρανωρίτερα θα γίνει στην Ομόνοια το συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ, το οποίο οργανώνει ανάλογες συγκεντρώσεις σε ακόμη 70 πόλεις της χώρας.