Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Πρέβεζα: Κατάληψη στο δημαρχείο


Υπό κατάληψη, όπως είχαν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι στον δήμο, βρέθηκε σήμερα το δημαρχείο της Πρέβεζας καθώς και άλλα δημοτικά κτίρια.

Σουφλί: ΑΤΜ μοίραζε... λεφτά


Το... ευχάριστο νέο κυκλοφόρησε γρήγορα από στόμα σε στόμα και δημιουργήθηκε ατελείωτη ουρά από πολίτες που έκαναν αναλήψεις χρημάτων. Το «θαυματουργό» ΑΤΜ φάνηκε στο ακριτικό Σουφλί και -όπως καταλαβαίνετε- μετά τον πρώτο πολίτη που το αντιλήφθηκε, έγινε ο κακός χαμός! Η ουρά που σχηματίστηκε ξεπερνούσε και αυτές που σχηματίζονταν στις «καλές» μέρες στις εφορίες!

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απειλεί με διακοπές ρεύματος


Επτά έως δέκα μονάδες ηλεκτροπαραγωγής αναμένεται να θέσουν εκτός συστήματος από τα μεσάνυχτα συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Ενεργειακό Κέντρο Κοζάνης Πτολεμαΐδας. Οι συνδικαλιστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο σε περίπτωση που ο λειτουργός της αγοράς καλύψει τη ζήτηση με εισαγωγές και με τη χρήση υδάτινων αποθεμάτων να διπλασιάσουν τις μονάδες που θα βγουν εκτός συστήματος ώστε με τις διακοπές ρεύματος που θα προκύψουν να πιέσουν την κυβέρνηση και μην περάσουν τα μέτρα.

Γαλλία: Στο σκαμνί ο Σαρκοζί


Στις δικαστικές αίθουσες του Μπορντώ θα βρεθεί αυτή την εβδομάδα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση Bettencourt. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007, δέχθηκε χρήματα από την πλουσιότερη γυναίκα της χώρας, του ομίλου της L’Oreal, με αντάλλαγμα φορολογικές ελαφρύνσεις για την εταιρεία της. Τον περασμένο μήνα τρεις στενοί πρώην συνεργάτες του Σαρκοζί είχαν κληθεί να καταθέσουν. Το καλοκαίρι, με ένταλμα εισαγγελέα, η αστυνομία είχε σαρώσει το σπίτι της οικογένειας Σαρκοζί ενώ εκείνη έλειπε σε διακοπές αναζητώντας πιθανά τεκμήρια.

Ανακλήθηκε νοθευμένο ελαιόλαδο από τον ΕΦΕΤ


Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η περιφερειακή διεύθυνση κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και σε συνεργασία με τη Β’ χημική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση σογιέλαιου τεχνητά κεχρωσμένου, το οποίο πωλείται με την ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Σέρρες: Θύματα ληστείας δυο ηλικιωμένες

Δύσκολες ώρες πέρασαν χτες στα χέρια τριών ληστών στην Τερπνή του δήμου Βισαλτίας δυο 70χρονες, από τις οποίες άρπαξαν το ποσό των 580 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες φορώντας γάντια και κουκούλες, αφού έσπασαν την πόρτα της οικίας όπου διαμένουν δύο ηλικιωμένες, εισήλθαν εντός και με την απειλή χρήσης σωματικής βίας και μαχαιριού, αφαίρεσαν τα χρήματα. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Νιγρίτας.

Κιλκίς: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο


Ανακοινώνεται από τον δήμο Κιλκίς ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου παρατείνεται έως και την ερχόμενη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας Δ. Κιλκίς (Θεσσαλονίκης 3, τηλ. 2341-3-52277).

Πέλλα: Σύλληψη 31χρονου για κατοχή ναρκωτικών και κλοπή


Συνελήφθη χθες στο Λιποχώριο Πέλλας ένας 31χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή, κλοπή και αντίσταση.

Σέρρες: Δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι για 17 διαρρήξεις oχημάτων


Συνελήφθησαν χθες το πρωί από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Σερρών, δύο ανήλικοι 16 και 14 ετών για κλοπή και φθορά ενός επιβατικού αυτοκινήτου.

Ορεστιάδα: Σύλληψη αλλοδαπής διακινήτριας μεταναστών


Συνελήφθη χθες το πρωί στη διασταύρωση Μάνδρας της Εθνικής Οδού Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης μία 32χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γεωργίας, διότι προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες, ομοεθνείς της.

Ιωάννινα: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού


Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων από αστυνομικούς του τμήματος Κακαβιάς ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς. 

Κλείνουν αύριο οι επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη

 

Να συμμετάσχουν αύριο στο κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους καλεί τα μέλης της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών σε Ν. Επιβάτες και Πανόραμα


Εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές Θεσσαλονίκης, εγκληματική ομάδα 12 ατόμων, ηλικίας 22 έως 58 ετών, που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια στην περιοχή των Νέων Επιβατών και του Πανοράματος.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για χρέη άνω των 3 εκατ. ευρώ

Συνελήφθη το πρωί στη Θεσσαλονίκη μια 41χρονη πρώην διευθύνουσα σύμβουλος εταιρείας εμπορίας υποδημάτων για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 3.775.480 ευρώ. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Στο πρόγραμμα Future School τα σχολεία Πυλαίας-Χορτιάτη


Στο πρόγραμμα Future School (σχολείο του μέλλοντος) συμμετέχουν τα σχολεία του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με εθελοντές ερευνητές εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικούς φορείς στην Ευρώπη. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου σχολείων που θα προωθήσει την εκπαιδευτική έρευνα, δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές/τριες να ερευνήσουν πάνω στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν, διαμορφώνοντας έτσι το πλαίσιο για τη μάθηση του μέλλοντος.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας αύριο στο κέντρο της Αθήνας


Σε φρούριο θα μετατραπεί αύριο το κέντρο της Αθήνας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν. Συγκεκριμένα, έξω από το Κοινοβούλιο θα στηθεί ο μεταλλικός φράχτης, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ θα περιφρουρούν τη Βουλή και θα στήσουν αμυντική γραμμή έξω από τα ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος. Μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θα τοποθετηθούν σειρές από κιγκλιδώματα και άνδρες των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Δέλτα θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας.

Ισπανία: Μεγάλη αύξηση των καταγεγραμμένων ανέργων τον Οκτώβριο


Νέα μεγάλη αύξηση των καταγεγραμμένων ανέργων σημειώθηκε στην Ισπανία τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της ιβηρικής χώρας. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων αυξήθηκε κατά 128.242 άτομα, υπερβαίνοντας συνολικά τα 4,83 εκατομμύρια και σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2,7% σε σχέση με το Σεπτέμβριο.

ΗΠΑ: Μικρό προβάδισμα για τον Ομπάμα


Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϊ θα εμφανισθούν σήμερα σε 14 πολιτικές συγκεντρώσεις οπαδών τους σε οκτώ συνολικά πολιτείες κατά την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας, η οποία είχε ξεκινήσει ουσιαστικά πριν 17 μήνες και κόστισε συνολικά 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συρία: Έκρηξη βόμβας κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις


Βόμβα εξερράγη χθες κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Δαμασκό της Συρίας, ενώ ακτιβιστές της αντιπολίτευσης εικάζουν ότι υπεύθυνη για την έκρηξη φέρεται να είναι η ταξιαρχία Αχφάντ Αλ - Ρασούλ, μια ισλαμική μαχητική μονάδα, η οποία έχει πραγματοποιήσει, τους τελευταίους δύο μήνες, ποικίλες επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο ο Δ. Χριστόφιας


Εκδήλωση αφιερωμένη στην Κύπρο με επίτιμο καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, διοργανώνουν ο δήμος Καλαμαριάς και η ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με την ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και το δίκτυο Πάφου - Αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη: Μέχρι 11 Νοεμβρίου η έκθεση με τίτλο «Μιλούν τα Μνημεία; Μνήμη και ζωή στην πόλη»


Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιείται η έκθεση με τίτλο «Μιλούν τα Μνημεία; Μνήμη και ζωή στην πόλη», στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθημερινά από τις 09:00 έως τις 20:00.

Θεσσαλονίκη: Δημοτικά τέλη και τεχνικό πρόγραμμα στο δημοτικό συμβούλιο


Με 97 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι η 27η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

Ποιοι απεργούν το τριήμερο


Παραλύει από σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας ενόψει της ψήφισης των νέων, επώδυνων μέτρων. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη και πολλοί κλάδοι ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

S&P: Ένοχη για παραπλάνηση επενδυτών


Απόφαση-σταθμό, με την οποία έκρινε ένοχη την Standard & Poor’s για παραπλάνηση επενδυτών, καθώς έδινε τις υψηλότερες αξιολογήσεις της σε παράγωγα που έχασαν σχεδόν ολόκληρη την αξία τους λίγο πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, εξέδωσε το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας.

Βελβεντός Κοζάνης: Συναυλία με την μπάντα του φιλαρμονικού συλλόγου Σκριπερού Κέρκυρας


Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 στις 9.30 μ.μ. o μορφωτικός όμιλος Βελβεντού φιλοξενεί την μπάντα του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού Κέρκυρας.