Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ιερόδουλες με AIDS – τι γίνεται στις πιάτσες της Θεσσαλονίκης


Μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο αριθμός των ιερόδουλων από την Αθήνα, για οποίες διαπιστώνεται ότι έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV –που προκαλεί AIDS– και συνέχιζαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πελάτες χωρίς μέτρα προφύλαξης. Έχει ενδιαφέρον όμως να μάθουμε πότε θα διεξαχθούν σχετικοί έλεγχοι και εκτός Αθηνών. Αντιθέτως, δεν θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρουν να πληροφορηθούμε τα αποτελέσματα τέτοιων ελέγχων στη Θεσσαλονίκη, αν γινόντουσαν. Γιατί πιστεύω ότι και στην Θεσσαλονίκη (όπως άλλωστε και σε άλλες πόλεις τις χώρας, και όχι μόνο σε πόλεις) οι αρμόδιοι –αν πραγματοποιήσουν ποτέ ελέγχους– θα εντοπίσουν μεγάλο αριθμό εκδιδόμενων γυναικών μολυσμένων με τον θανατηφόρο ιό. Και μάλιστα γυναικών που παρά την μόλυνση αυτή εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς προφύλαξη.
Είναι γνωστό σε όλους ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ολοένα ο αριθμός των ιερόδουλων που προχωρούν σε σεξουαλικές επαφές δίχως προφύλαξη – και όποιος υποστηρίζει ότι «έπεσε από τα σύννεφα» εξαιτίας των στοιχείων που ήρθαν τις τελευταίες μέρες στο φως στην Αθήνα, ψεύδεται ασυστόλως ή δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι γίνεται στις ανά την Ελλάδα πιάτσες του αγοραίου έρωτα. Αλλά και όσοι δεν έχουν ιδέα, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα από μια ολιγόλεπτη περιήγηση σε κάποιο από τα forum του διαδικτύου που ασχολούνται με το «άθλημα», όπως χαρακτηρίζουν οι τακτικοί επισκέπτες τους τις επιδόσεις τους στα χαμαιτυπεία…
Σε αυτά τα forum λοιπόν, οι «συναγωνιστές», όπως αποκαλούνται οι χρήστες μεταξύ τους, ενημερώνουν ο ένας τον άλλον, για παράδειγμα, για το που ακριβώς (σε ποιο στούντιο, με ποια κοπέλα κ.ο.κ.) μπορούν να βρουν τις υπηρεσίες της αρεσκείας τους, και αν αυτές οι υπηρεσίες «αξίζουν» το ποσό που καταβάλουν. Στο πλαίσιο αυτής της ανταλλαγής πληροφοριών μπορεί λοιπόν κάλλιστα ο καθένας να πληροφορηθεί ποιες κοπέλες «αξίζουν» ή ποιες είναι αυτές (και σε ποια «σπίτια» βρίσκονται) που «το δουλεύουν ξεσκούφωτο». Και όλα αυτά δεν ισχύουν μόνο για την Αθήνα, αλλά και για την Θεσσαλονίκη.Με λίγα λόγια, μια γρήγορη περιήγηση σε τέτοια forum είναι αρκετή για να παρέχει πληροφορίες όχι μόνο για το τι ακριβώς διαμείβεται στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα (δεν κοίταξα να δω για άλλες πόλεις, αλλά φρονώ ότι η ερωτική συνεύρεση άνευ προφυλάξεων δεν περιορίζεται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!), αλλά και ποιες συγκεκριμένα είναι οι εκδιδόμενες που (ενίοτε) δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά. Από ό,τι φαίνεται όμως, μέχρι τώρα κανείς από τους αρμόδιους δεν είχε μπει στον κόπο να ρίξει μια ματιά σε αυτά τα forum για να συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες. Ή μήπως τα γνώριζαν όλα αυτά και απλά δεν έκαναν τίποτα, εκτός ίσως από το να κρούουν αραιά και που τον περιβόητο κώδωνα του κινδύνου (από τον οποίο όλοι θα έπρεπε πλέον να είχαμε μείνει… κουφοί);
Είναι κατά συνέπεια πολύ λογικό να υποθέσει κανείς ότι όπως υπάρχουν ιερόδουλες μολυσμένες με τον ιό HIV στην Αθήνα (και τα περιστατικά που έχουν γίνει γνωστά μάλλον δεν αποτελούν ούτε καν την διαβόητη «κορυφή του παγόβουνου»), έτσι ζουν, κυκλοφορούν και εκδίδονται ανάμεσά μας και στη Θεσσαλονίκη! Πληροφορούμαι ότι τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των ιερόδουλων στην πόλη μας έχει αυξηθεί αισθητά, και αναφέρομαι στις κοπέλες που κάνουν πιάτσα στα πεζοδρόμια. Αυτές, όπως μαθαίνω, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και σε δρόμους που μέχρι πρότινος δεν… φημίζονταν για το… «πεζοδρόμιό» τους! Μαθαίνω επίσης ότι η κρίση (και μάλλον και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός) έχει ρίξει αισθητά τις τιμές. Είναι πολύ λογικό να υποθέσει κανείς ότι σε αυτό το περιβάλλον θα έχει αυξηθεί και ο αριθμός των γυναικών που δέχονται να συνευρεθούν χωρίς προφυλακτικό, καθώς οι πελάτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μερικά ευρώ παραπάνω για να γευτούν αυτή τη… χαρά.
Ας μην εκπλαγούμε λοιπόν -και, κυρίως, ας μην εκπλαγεί κανείς από τους αρμόδιους- αν έρθουν κάποια στιγμή στο φως και στη Θεσσαλονίκη στοιχεία παρόμοια με αυτά της Αθήνας. Αν και κάτι μου λέει ότι αυτό δεν θα γίνει, τουλάχιστον στο άμεσα προβλέψιμο μέλλον, γιατί μέχρι να ολοκληρωθούν επιτέλους οι έλεγχοι στις ιερόδουλες της Αθήνας και μπορέσουν τα συνεργεία του ΚΕΕΛΠΝΟ να εξορμήσουν στην συμπρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της χώρας…
Αφήνω για το τέλος τις χθεσινές αστείες δηλώσεις του υπουργού Υγείας (και ενός εκ των «σωτήρων», βεβαίως βεβαίως, της Ελλάδας) Νίκου Λοβέρδου για ποινικοποίηση του σεξ χωρίς προφυλάξεις. Είναι απολύτως βέβαιο ότι οι αρχές της χώρας μας που όλα αυτά τα χρόνια κατάφεραν επανειλημμένα καίρια πλήγματα κατά του οργανωμένου εμπορίου λευκής σαρκός και στάθηκαν ικανές να περιορίσουν τον αριθμό των παράνομων χαμαιτυπείων του δήμου Αθηναίων σε μόνο μερικές εκατοντάδες, θα μπορέσουν να συλλάβουν και όσους παραβιάζουν τον εν λόγω νόμο πιάνοντάς τους επί τω έργω και χωρίς τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν ότι ήταν νομοταγείς!

Λευκός Πύργος


Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν ένα πολύ καλό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία». Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: www.makthes.gr/news/reportage/87638 
 




Αντιδρά ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για την φορολόγηση της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων

Έκκληση στο υπουργείο Οικονομικών να ανακαλέσει άμεσα την φορολόγηση της εκλογικής αποζημίωσης που αναλογεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους για τη συμμετοχή τους στη διενέργεια των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, απηύθυνε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Βαλεργάκης.
Ο κ. Βαλεργάκης, σε ανακοίνωση, χαρακτηρίζει «άδικο» και «παράλογο» το χαρακτήρα της φορολόγησης, συνολικού ύψους 23,11%. «Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, υποκύπτοντας σε λογικές εισπρακτικού χαρακτήρα, φορολογεί μία αποζημίωση που καλύπτει βασικά έξοδα των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, αγνοώντας το θεσμικό ρόλο τους στη διενέργεια των εκλογών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη: Εθελοντικός καθαρισμός στα Πλατανάκια Πανοράματος

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία καθαρισμού περιοχών της χώρας, με τίτλο «Let’s do it Greece» με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, αλλά και πολλών δημοτών του, πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες καθαρισμό στα Πλατανάκια Πανοράματος.
Σημείο συνάντησης των εθελοντών ήταν η είσοδος του πάρκου. Εκεί ο δήμος πρόσφερε στους εθελοντές υλικά, όπως σακούλες σκουπιδιών, φτυάρια, γάντια αλλά και ένα φορτηγό, ώστε να φορτωθούν κατευθείαν τα μπάζα και σκουπίδια. Στη συνέχεια οι εθελοντές χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε μια ανέλαβε από έναν χώρο για να καθαριστεί. Συνολικά συλλέχτηκαν 20 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια, μπάζα και πλαστικά. Με την ολοκλήρωση της 1ης φάσης οι ομάδες συγκεντρώθηκαν εκ νέου και στη συνέχεια όλες οι ομάδες μαζί περπάτησαν το ορειβατικό μονοπάτι, που ενώνει τα Πλατανάκια με το φράγμα της Θέρμης. Εκεί συλλέχθηκαν άλλες 15 σακούλες με σκουπίδια και πλαστικά, αλλά και 8 ξύλινες καρέκλες, 2 μοκέτες και άλλα μπάζα. Ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε έπειτα από 4 ώρες με όλους τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Ποιοι εξελέγησαν στο νέο Συμβούλιο Διοίκησης

Τα οχτώ εσωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης ανέδειξαν οι χθεσινές εκλογές στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κατά τις οποίες υπήρξε μεγάλη συμμετοχή εκλεκτόρων του Συλλόγου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα, από τα 291 εγγεγραμμένα μέλη του προσήλθαν και ψήφισαν 283 άτομα, ενώ βρέθηκαν δύο λευκά και δέκα άκυρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Οργανωτικής Επιτροπής στο Συμβούλιο Διοίκησης εκλέγονται οι: Δημοσθένης Σταμάτης (τμήμα Πληροφορικής), Ευστράτιος Κυρανάς (τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας), Γιώργος Παπαδιοδώρου (τμήμα Λογιστικής), Δημήτρης Κλεφτούρης (τμήμα Πληροφορικής), Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος (τμήμα Ζωικής Παραγωγής), Εύα Λαλούμη-Βιδάλη (τμήμα Βρεφονηπιοκομίας), Χρήστος Πέτρου (τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων) και Αθανάσιος Μπελίδης Αθανάσιος (τμήμα Εμπορίας και Διοίκησης).
Αναμένεται ο ορισμός ενός εκπροσώπου από τους σπουδαστές του ΤΕΙ, ενώ το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν έξι θέσεις των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου, από τα οποία θα προκύψει ο πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου.

Βραβείο Αειφόρου Σχολείου θεσπίζει ο δήμος Νεάπολης – Συκεών

Στην θέσπιση ειδικού «Βραβείου Αειφόρου Σχολείου» προχωρά ο δήμος Νεάπολης – Συκεών, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτόν το πλαίσιο των δράσεων, προγραμμάτων και παρεμβάσεών του για την ανάπτυξη φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (2 – 4 Μαΐου).
Παράλληλα, ο δήμαρχος παρουσίασε στους διευθυντές των σχολικών μονάδων του δήμου το πρόγραμμα του «Αειφόρου Σχολείου», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην καθιέρωση κινήτρων για την ενίσχυση της φιλοπεριβαλλοντικής λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων, με κύρια επιδίωξη την ενσωμάτωση της ιδέας της αειφορίας σε κάθε πλευρά της ζωής στο σχολείο, δηλαδή στη διοίκηση, στη μαθησιακή διαδικασία, στη διαχείριση των κτηρίων, στις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική κοινότητα, στον τρόπο που καταναλώνεται η ενέργεια, το χαρτί, κ.ά.

Δ. Θεσσαλονίκης: «Στοπ» στην παράνομη στάθμευση στο ΑΠΘ

«Φρένο» στην παράνομη στάθμευση μπροστά από τις εισόδους των σχολών του ΑΠΘ βάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η ενέργεια αυτή αποτελούσε πάγιο αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών, καθώς η παράνομη στάθμευση μπροστά από το Πανεπιστήμιο προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, δυσκολεύει τη διέλευση των πολιτών και αποτελεί κίνδυνο για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
Οι εργασίες τοποθέτησης αποτρεπτικών εμποδίων κατά μήκος των πεζοδρομίων της Εγνατίας οδού από την πλευρά του ΑΠΘ μεταξύ της 3ης Σεπτεμβρίου και της Εθνικής Αμύνης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες βδομάδες.
Μένει να δούμε αν ο δήμος Θεσσαλονίκης θα λάβει επιτέλους μέτρα για να δώσει ένα τέλος στην παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων και δικύκλων στην οδό Αριστοτέλους, που από πεζόδρομος έχει ουσιαστικά μετατραπεί, με την ανοχή όλων των αρμοδίων, σε… υπαίθριο πάρκινγκ.
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στις οδούς Λαμπράκη και Διαγόρα στην 4η Δημοτική Κοινότητα (Τούμπα), που εντάσσονται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Συγκεκριμένα έγινε αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώματος (στα σημεία της οδού που είχαν υποστεί φθορά): α) κατά μήκος της οδού  Λαμπράκη από την οδό Βαλτετσίου και Κλεάνθους και β) κατά μήκος της οδού Διαγόρα από την οδό Λαμπράκη έως την οδό Βιάνδρου.