Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Δ. Θεσσαλονίκης: «Στοπ» στην παράνομη στάθμευση στο ΑΠΘ

«Φρένο» στην παράνομη στάθμευση μπροστά από τις εισόδους των σχολών του ΑΠΘ βάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η ενέργεια αυτή αποτελούσε πάγιο αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών, καθώς η παράνομη στάθμευση μπροστά από το Πανεπιστήμιο προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, δυσκολεύει τη διέλευση των πολιτών και αποτελεί κίνδυνο για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
Οι εργασίες τοποθέτησης αποτρεπτικών εμποδίων κατά μήκος των πεζοδρομίων της Εγνατίας οδού από την πλευρά του ΑΠΘ μεταξύ της 3ης Σεπτεμβρίου και της Εθνικής Αμύνης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες βδομάδες.
Μένει να δούμε αν ο δήμος Θεσσαλονίκης θα λάβει επιτέλους μέτρα για να δώσει ένα τέλος στην παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων και δικύκλων στην οδό Αριστοτέλους, που από πεζόδρομος έχει ουσιαστικά μετατραπεί, με την ανοχή όλων των αρμοδίων, σε… υπαίθριο πάρκινγκ.
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στις οδούς Λαμπράκη και Διαγόρα στην 4η Δημοτική Κοινότητα (Τούμπα), που εντάσσονται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Συγκεκριμένα έγινε αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώματος (στα σημεία της οδού που είχαν υποστεί φθορά): α) κατά μήκος της οδού  Λαμπράκη από την οδό Βαλτετσίου και Κλεάνθους και β) κατά μήκος της οδού Διαγόρα από την οδό Λαμπράκη έως την οδό Βιάνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου