Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ένας χρόνος Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης


Σχεδόν ένα χρόνο πριν, 300 μετανάστες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε απεργία πείνας διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Πενήντα από αυτούς, που βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη, χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια. Μια ομάδα αλληλέγγυων υγειονομικών στάθηκε στο πλευρό τους και φρόντισε να καλύψει ένα μεγάλο κενό: Να παρέχει περίθαλψη σε ανθρώπους που είναι ανασφάλιστοι είτε γιατί δεν έχουν πόρους είτε επειδή δεν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα.

Αντ. Σαμαράς: Η μάχη για την εκταμίευση της δόσης συνεχίζεται


Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2014-2020 της ΕΕ δεν κατέληξε σε συμφωνία, υπήρξε μια προσέγγιση και η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα Σύνοδο στις αρχές του 2013. Με αυτή τη φράση αποτύπωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Πρόταση για ελάχιστο αφορολόγητο όριο ακινήτων 50.000 ευρώ


Αφορολόγητο όριο κατ' ελάχιστο 50.000 ευρώ στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που αναμένεται να εφαρμοσθεί από το 2013, προτείνει η τρικομματική επιτροπή για την αναμόρφωση της φορολογίας.

Αίγυπτος: Διαδηλωτές πυρπόλησαν τα γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Διαδηλωτές σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου έβαλαν φωτιά σε γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους, αντιδρώντας στο διάταγμα που εξέδωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, με το οποίο διευρύνει τις εξουσίες του.

Κομοτηνή: Ένταση στη Σχολή Αστυφυλάκων - Τέσσερις τραυματισμοί και 50 συλλήψεις

Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί και πενήντα συλλήψεις μη νόμιμων μεταναστών στην εξέγερση στη Σχολή Αστυφυλάκων. Στους τέσσερις ανήλθε, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό ο αριθμός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν στη διάρκεια συμπλοκής με μη νόμιμους μετανάστες, στη Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε 50 συλλήψεις μεταναστών.

Νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Μάντσεστερ από την Easyjet


Την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Μάντσεστερ ανακοίνωσε η βρετανική low cost εταιρεία Easyjet. Η εταιρεία πραγματοποιεί ήδη δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Βερολίνο, το Μιλάνο, το Λονδίνο και τη Βασιλεία, ενώ το νέο δρομολόγιο θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2013.

Άρπαξαν χρηματοκιβώτιο από βενζινάδικο στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης

Χρηματοκιβώτιο που περιείχε 12.700 ευρώ άρπαξαν τα ξημερώματα άγνωστοι από κατάστημα υγρών καυσίμων κοντά στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε, οι δράστες μπήκαν στο κατάστημα που εκείνη την ώρα δεν λειτουργούσε, σπάζοντας τη τζαμαρία κι αφού «ξήλωσαν» το χρηματοκιβώτιο, το «φόρτωσαν» σε όχημα με το οποίο εξαφανίστηκαν.

Θεσσαλονίκη: Ξεπέρασαν τις 2.000 οι παραγγελίες προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στο Δ. Νεάπολης - Συκεών


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διάθεση προϊόντων (λάδι, ρύζι, αλεύρι, πατάτες, κρεμμύδια, φασόλια, φακές) απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, στο πλαίσιο του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» του δήμου Νεάπολης-Συκεών για φτηνά και ποιοτικά προϊόντα, η οποία ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι εργασίες του Μετρό στον Πατρίκιο


Ένα ακόμη κατασκευαστικό μέτωπο άνοιξε στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Στο χώρο του σταθμού «Πατρίκιος» μέσα σε ένα διήμερο, χθες και σήμερα, κατεδαφίστηκαν τα κτίσματα που έχουν απαλλοτριωθεί, στη συμβολή των οδών Μαρτίου και Σόλωνος.

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα διοργανώνει την Κυριακή η «Δημιουργία, Ξανά!»


Η εξωτερική πολιτική και η οικονομία θα βρεθούν στο επίκεντρο της ημερίδας που οργανώνει η «Δημιουργία, Ξανά!» την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα «Αλέξανδρος», με ώρα έναρξης στις 9.30 το πρωί.

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση κλοπών οχημάτων

Δικογραφία σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως προέκυψε από τις 28/4 έως τις 4/7/2012, είχε διαπράξει συνολικά 11 διαρρήξεις οχημάτων. Ο δράστης αφαιρούσε από τα οχήματα έγγραφα, αντικείμενα, μικρά χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στη Βουλή το θέμα του ΚΤΕΛ και του ΟΑΣΘ


Στη Βουλή μεταφέρεται το θέμα του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) που πρόκειται να σταματήσουν να εκτελούν δρομολόγια λόγω οικονομικής ασφυξίας και έλλειψη ρευστότητας. Ο βουλευτής ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας κατέθεσε σήμερα ερώτηση για την εξαιρετικά δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συγκοινωνίες της πόλης.

«Βουλιάζουν» από τα χρέη τα φαρμακεία


Οι βαρύτερες των ποινών θα επιβληθούν στους φαρμακοποιούς, σε περίπτωση που έχει προκύψει λαθροχειρία ή απάτη και επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου για 200.000 συνταγές που εκτελέσθηκαν έναν μήνα νωρίτερα από την έκδοσή τους, σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου.

Θεσσαλονίκη: Φτιάχνουν τη δική τους... Βουλή στο ΑΠΘ


Την δικιά τους... Βουλή φτιάχνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης! Από τις 1 εώς 4 Μαρτίου θα διεξαχθεί στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου το πρώτο συνέδριο προσομοίωσης των διαδικασιών της Βουλής των Ελλήνων.

Τουλάχιστον 800 οικογένειες για στήριξη στα Παιδικά Χωριά SOS

Στη Θεσσαλονίκη η ημερίδα με θέμα «Κοινωνία σε κρίση-κοινωνία αλληλεγγύης»


Τα οικονομικά προβλήματα «σπρώχνουν» πολλές πολύτεκνες οικογένειες για βοήθεια στα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ αυξάνεται και το ποσοστό των οικογενειών της μεσαίας τάξης που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Θεσσαλονίκη: Εικόνες και γεύσεις της Δυτ. Μακεδονίας στη Philoxenia


Με τις γεύσεις των γλυκών του κουταλιού από το Βελβεντό, των κρασιών του Αμυνταίου και της Σιάτιστας και του κρόκου Κοζάνης θα υποδέχεται τους επισκέπτες του το περίπτερο της Δυτικής Μακεδονίας στην 28η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.

Δικαίωση Σηφάκη, ο Άρης πρέπει να δώσει 1εκατ. ευρώ!


Τη στιγμή που στον Αρη κάνουν προσπάθειες για υπαγωγή στο άρθρο 99, ήρθε η απόφαση επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ να δικαιώσει τον Μιχάλη Σηφάκη στον οποίο επιδίκασε ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ!

ΠΑΟΚ: Δύο αγωνιστικές στον Χακόμπο


Δύο αγωνιστικές και 120 ευρώ πρόστιμο είναι η τιμωρία του Χακόμπο από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League για την απαράδεκτη συμπεριφορά του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ: Πλήρωσε από την τσέπη του το πρόστιμο των 12.500 ο Δώνης!


Σε μία κίνηση η οποία προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός ενημέρωσε την ΠΑΕ ότι προτίθεται να καταβάλει ο ίδιος το πρόστιμο για την συμπεριφορά του στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

Άρης: Δύο μήνες εκτός δράσης ο Πουλίδο


Στις αρχές του 2013 αναμένεται να επιστρέψει στη δράση ο Ρούμπεν Πουλίδο, καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά. Ο Ισπανός αμυντικός του Άρη υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα και φάνηκε πως το αιμάτωμα στη γάμπα του δεξιού του ποδιού δεν έχει υποχωρήσει.

Θεσσαλονίκη: Χωρίς προβλήματα η πορεία των φοιτητών

Έληξε χωρίς προβλήματα πριν από λίγο η πορεία εκατοντάδων φοιτητών μέλη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ). Η πορεία των φοιτητών ξεκίνησε το πρωί από την πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφού διέσχισε την Εγνατία και την Τσιμισκή, κατέληξε μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. Εκεί διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας την απελευθέρωση των 16 συλληφθέντων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 17 Νοέμβρη, μέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Δεύτερες σκέψεις: Πόσο θα αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ;

Την 1η Δεκεμβρίου θα τραβήξουν «χειρόφρενο» τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και θα σταματήσουν τα δρομολόγια, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης. Έτσι η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς μέσο μαζικής μεταφοράς, και οι άνθρωποι θα είναι αναγκασμένοι να κυκλοφορούν, προφανώς, με… γαϊδουράκια (γιατί ποιος έχει στις μέρες μας λεφτά για βενζίνη, ταξί κ.α., και επειδή το μετρό δεν πρόκειται να λειτουργήσει πριν περάσουν 3-4 μήνες!). Αυτό οφείλεται στο ότι ο ΟΑΣΘ έχει ξεμείνει από ρευστό, και δεν μπορεί να πληρώσει προμηθευτές και εργαζόμενους. Κάτι μου λέει πάντως ότι τα λεωφορεία θα συνεχίσουν να κινούνται κανονικά – θα αυξηθούν όμως οι τιμές των εισιτηρίων! Πόσο μεγάλη θα είναι όμως η αύξηση;

ΕΕ: Σε αδιέξοδο οδηγείται η Σύνοδος Κορυφής για τον κοινοτικό προϋπολογισμό

Προς την αποτυχία της Συνόδου Κορυφής για τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014 – 2020 οδηγούνται οι Ευρωπαίοι ηγέτες, καθώς η κάθε χώρα υπερασπίζεται τα δικά της εθνικά συμφέροντα και οι διαφορές στους κόλπους της ΕΕ φαίνονται πολύ βαθιές.

Συρία: Βομβαρδισμοί και μαζικές συλλήψεις στην Δαμασκό

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ βομβαρδίζουν σήμερα πολλές περιοχές της επαρχίας της Δαμασκού, ενώ πραγματοποιούν μαζικές συλλήψεις στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Καστοριά: Ηλικιωμένη βρέθηκε δολοφονημένη

Δολοφονημένη βρέθηκε σήμερα το πρωί μια 75χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι όπου διέμενε στην Καστοριά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η άτυχη γυναίκα έφερε τραύμα από μαχαίρι. Τα αίτια της δολοφονίας ερευνώνται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς.

Έρευνα: Η φαγούρα είναι κολλητική σαν το χασμουρητό

Και μόνο το να δει κανείς κάποιον να ξύνεται, είναι αρκετό για να αισθανθεί κι ο ίδιος φαγούρα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που επιβεβαιώνει ότι η φαγούρα είναι κολλητική, όπως το χασμουρητό.

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για τον κινηματογράφο ως εκπαιδευτικό εργαλείο

Η αξία του κινηματογράφου ως εκπαιδευτικό εργαλείο στο σχολείο είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνει το τμήμα πολιτιστικών θεμάτων της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, με στόχο να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν την τέχνη αυτή στο σχολείο μέσα από τα προγράμματα καινοτόμων δράσεων.

Κιλκίς: Κατηγορείται ότι αποπλάνησε το ανήλικο παιδί του

Το ανήλικο παιδί του κατηγορείται ότι αποπλάνησε 47χρονος, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή του Κιλκίς. Η σύλληψή του έγινε βάσει σχετικού εντάλματος που είχαν εκδώσει οι ανακριτικές αρχές τής Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελίες τού οικογενειακού και συγγενικού του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται έλαβαν χώρα στην Ολλανδία και την Ελλάδα κατά το χρονικό διάστημα από το 2008 έως τον Ιούνιο του 2010.

S&P: Αρνητική προοπτική της οικονομίας της Γαλλίας

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard and Poor's επιβεβαίωσε σήμερα τη διαβάθμιση ΑΑ+ της Γαλλίας καθώς και τις «αρνητικές προοπτικές» της γαλλικής οικονομίας, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την υποβάθμιση που επιφύλαξε για την Γαλλία ο οίκος Moody's.

«Πνίγεται» στα σκουπίδια η Θεσσαλονίκη

Εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ


«Βουνά» σχηματίζουν πλέον τα σκουπίδια στους περισσότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Έρευνα: Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί παχαίνουν τα παιδιά

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί παρέχουν σημαντικά οφέλη στα παιδιά και στις οικογένειές τους, όμως, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, φαίνεται πως όσα παιδιά πάνε σε αυτούς, για κάποιο λόγο έχουν μεγάλες πιθανότητες αργότερα να αποκτήσουν παραπανίσια κιλά.

Χωρίς αστικά λεωφορεία μένει η Θεσσαλονίκη!

Ο ΟΑΣΘ δεν είναι σε θέση να πληρώσει προμηθευτές και εργαζομένους


«Χειρόφρενο» τραβούν από το επόμενο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, αφού ο Οργανισμός έχει «στεγνώσει» από ρευστό και δεν μπορεί να πληρώσει τους προμηθευτές του. Χειρόφρενο τραβούν, όμως, από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, τα οποία… στέρεψαν από πετρέλαιο. Έτσι, 1.000.000 πολίτες βρίσκονται στον αέρα, αφού είναι κάτι παραπάνω από ορατό το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Μάλιστα, ήδη από σήμερα το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης μειώνει σημαντικά τον αριθμό των δρομολογίων του.

Σύνοδος Κορυφής: Μακρύς ο δρόμος για να επιτευχθεί συμφωνία

Το μπρα-ντε-φερ επί του κοινοτικού προϋπολογισμού άρχισε με τρίωρη καθυστέρηση τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος που επικράτησε στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες και των προσπαθειών για αναζήτηση συμβιβασμού. Η Σύνοδος ξεκίνησε μετά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε με τους ηγέτες ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και διεκόπη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, για να εξετάσουν οι ηγέτες μια νέα πρόταση συμβιβασμού που διατυπώθηκε από τον Ρόμπαϊ. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα το μεσημέρι με την ελπίδα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταλήξουν σε συμφωνία.. Πολύ πιθανό θεωρείται πλέον η Σύνοδος να συνεχιστεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στη Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη για το πρώτο μνημόνιο

Θα αναζητηθούν ευθύνες πολιτικών της κυβέρνησης Παπανδρέου


 Στη Βουλή εστάλη χθες η δικογραφία με περιεχόμενο τις καταγγελίες του πρώην μέλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Παναγιώτη Ρουμελιώτη για την υιοθέτηση του πρώτου μνημονίου. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή, συμφωνώντας με το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης Παπανδρέου που αποφάσισαν την υιοθέτηση του πρώτου μνημονίου.