Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Αναστέλλονται οι απεργίες στα αεροδρόμια

Την αναστολή των προγραμματισμένων για την Παρασκευή 9, Σαββάτο 10 και Κυριακή 11 Αυγούστου 24ωρων απεργιών της, αποφάσισε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

ΙΝΚΑ: Όχι στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας

Tην πλήρη αντίθεσή της «σε κάθε συζήτηση ή σχεδιασμό από την κυβέρνηση για έναρξη πλειστηριασμών από 01/01/2014 κατά της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών» εξέφρασε η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος - ΙΝΚΑ, με επιστολή της προς τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Το ΙΝΚΑ καλεί τα μέλη της Επιτροπής και τους υπόλοιπους βουλευτές, να καταψηφίσουν κάθε πρόταση η διάταξη νόμου που θα επιτρέπει την έναρξη πλειστηριασμών κατά της πρώτης κατοικίας, η οποία συχνά, όπως λέει, είναι και η μοναδική κατοικία των οφειλετών.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης που σχεδιάζει μια τέτοια ρύθμιση δεν έχει υπολογίσει τις κοινωνικές συνέπειες της έναρξης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την κοινωνική έκρηξη που μπορεί να προκληθεί από τα αποτελέσματα μιας τέτοιας νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Ακόμη, το ΙΝΚΑ ζητά από το υπουργείο να προχωρήσει σε μελέτη, ώστε να υπολογιστεί ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι θα μείνουν άστεγοι και σε γενικότερη μελέτη των συνεπειών των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για την κοινωνική συνοχή και γαλήνη.

Γ. Βρούτσης: Δεν μειώνεται ο κατώτατος μισθός, δεν καταργείται ο 13ος και 14ος

Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού μέχρι το 2016, ούτε και κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ιαπωνία: Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Χιροσίμα

Τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη ρίψη της πρώτης πυρηνικής βόμβας, την οποία έριξαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα, τίμησε την Τρίτη η Ιαπωνία με αφορμή τη συμπλήρωση 68 χρόνων από τη μοιραία εκείνη μέρα (6/8/1945). Το πυρηνικό αυτό ολοκαύτωμα, όπως επίσης και αυτό που ακολούθησε τρεις μέρες αργότερα στο Ναγκασάκι, οδήγησε την Ιαπωνία σε παράδοση άνευ όρων και σηματοδότησε τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.