Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Να σας πιστέψουμε, κ. Στουρνάρα;


Ποιον να πιστέψεις; Όταν ακούς δυο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για το ίδιο θέμα, πάντα δημιουργείται ένα δίλημμα σχετικά με το ποια μπορεί να είναι η σωστή – και το δίλημμα δεν λύνεται πάντα με… σολομώντειες λύσεις του στυλ «η αλήθεια πρέπει να είναι κάπου στη μέση».

Προκλητικές δηλώσεις Λέτα για την κρίση στην Ελλάδα


Τη βεβαίωση ότι η χώρα θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας έδωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Μαξίμου με τον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά.

Αρνείται να απολογηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αρνείται να απολογηθεί για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο Άκης Τσοχατζόπουλος και εμμένει στο αίτημά του για απολογία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, δηλαδή στις 26 Αυγούστου.

Θεσσαλονίκη: Ξανάρχισαν οι εργασίες κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας


Ξανάρχισαν το πρωί οι εργασίες στον υπό κατασκευή Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπίας της Δυτικής Θεσσαλονίκης, παρουσία της αστυνομίας και του εισαγγελέα αλλά και κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στη δημιουργία του.

Νεκρός μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στην Καρδία

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας μοτοσικλετιστής το πρωί της Δευτέρας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών. Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο άτυχος 29χρονος συγκρούστηκε με φορτηγό που οδηγούσε ένας 52χρονος στο ύψος της αερογέφυρας Καρδίας.

Αλτσχάιμερ: Ένα βήμα πιο κοντά στην έγκαιρη διάγνωση


Γερμανοί επιστήμονες έκαναν ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια να αναπτυχθεί ένα τεστ αίματος που θα μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα τη νόσο Αλτσχάιμερ. Σήμερα δεν υπάρχει ακόμα μια αξιόπιστη βιολογική διαγνωστική μέθοδος και οι γιατροί συνήθως αρκούνται σε απεικονίσεις του εγκεφάλου, νοητικά-μνημονικά τεστ και γενικότερη αξιολόγηση των συμπτωμάτων του ασθενούς.

Έρευνα: Ο καφές μειώνει... τον κίνδυνο αυτοκτονίας


Η κατανάλωση μερικών καφέδων κάθε μέρα μπορεί να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο αυτοκτονίας τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα από επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Είναι η πρώτη φορά που μια επιστημονική μελέτη διαπιστώνει τέτοια συσχέτιση.

Ιράκ: Δεκάδες νεκροί σε νέες βομβιστικές επιθέσεις


Τουλάχιστον 36 άτομα σκοτώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο Ιράκ σε μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με στόχο κυρίως σιιτικές περιοχές.

Την εγκύκλιο για τη μείωση του ΦΠΑ περιμένουν οι επιχειρήσεις

Την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και την τροφοδοσία (από 23% σε 13%) αναμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου προκειμένου να προσαρμόσουν τις ταμειακές τους μηχανές.

Σε ύφεση η φωτιά στη Ρόδο

Σε ύφεση βρίσκεται τις πρώτες πρωινές ώρες η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει το Σάββατο στη νότια Ρόδο, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει καταστρέψει περισσότερα από 30.000 στρέμματα δάσους.