Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Μπουτάρης: Θα κερδίσουμε τις εκλογές του 2014!


Σίγουρος ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 οι πολίτες θα δώσουν την ευκαιρία στη διοίκηση να ολοκληρώσει το έργο της για το καλό της πόλης, εμφανίστηκε από το βήμα του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον απολογισμό της χρονιάς ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Χωρίς την αντιπολίτευση ο απολογισμός του Δ. Θεσσαλονίκης



Χωρίς τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης, οι οποίοι αποχώρησαν με την έναρξή της, πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον απολογισμό της δημοτικής Αρχής.

Θεσσαλονίκη: Καταγγέλλουν αστυνομικό πογκρόμ εναντίον τρανς γυναικών


Βραδιά τρόμου έζησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης δεκάδες τρανς γυναίκες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο Βαρδάρη, αφού ομάδες μοτοσικλετιστών της αστυνομίας προχώρησαν σε προσαγωγές με άγριο τρόπο.

«Φρένο» Σόιμπλε στη συζήτηση για νέο κούρεμα του χρέους

Να μην συνεχιστεί η συζήτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους, καθώς «δεν είναι προς όφελος σας», ζήτησε την Πέμπτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Σύλληψη μεγαλοοφειλέτη στην Κοζάνη

Μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Κοζάνη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης. Οπως έγινε γνωστό πρόκειται για 62χρονο, ιδιοκτήτη ατομικής επιχείρησης τεχνικών έργων, που κατηγορείται για χρέη προς το δημόσιο ύψους 2.247.426,44 ευρώ. Ο 62χρονος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Στην υπηρεσία της CIA ο... Τζέιμς Μποντ!

Η CIA άντλησε ιδέες κει έμπνευση από τα gadgets του φανταστικού υπερπράκτορα της λογοτεχνίας και του σινεμά, Τζέιμς Μποντ, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Γουόργουϊκ της Βρετανίας, η οποία βασίστηκε σε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Ελλάδα: Ανασφάλιστος ένας στους τρεις στις τουριστικές επιχειρήσεις

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα τη θερινή περίοδο, καθώς κατόπιν ελέγχων εντοπίστηκε ως ανασφάλιστος ο ένας στους τρεις εργαζόμενους σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Ξάνθη: Χωρίς φάρμακα ασθενείς του ΕΟΠΥΥ

Σοβαρά προβλήματα σε κατηγορίες ασθενών με σοβαρές παθήσεις που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία αλλά και όσου υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, προκαλούνται εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ.

Νίκος Χουντής: Το ευρώ είναι σαν... την Μπαρτσελόνα

«Είναι επιτακτική πολιτική ανάγκη να φύγει το γρηγορότερο δυνατό αυτή η κυβέρνηση, να ανατραπεί, για να μπορέσει να αλλάξει δρόμο η χώρα» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Για την πρώτη νίκη της στην Ευρώπη η Ξάνθη

Με στόχο την πρώτη νίκη σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ει δυνατόν με σκορ πρόκρισης, η Ξάνθη υποδέχεται απόψε τη Λίνφιλντ (21:15), στο πλαίσιο του β΄ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.

Ρωσία: Βαρύς ο πέλεκυς της «δικαιοσύνης» σε πολέμιο του Πούτιν


Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε για υπεξαίρεση, απιστία και άλλες κατηγορίες οικονομικής απάτης ο Αλέξεϊ Ναβάλνι, ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο στις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Έρευνα: Οι ξηροί καρποί προστατεύουν από τον καρκίνο


Περισσότερες πιθανότητες να αποφύγουν τον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά προβλήματα έχουν όσοι καταναλώνουν συχνά ξηρούς καρπούς, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Φορτίστε το κινητό σας με... ούρα

Μια πρωτότυπη, ανέξοδη και συνάμα ανεξάντλητη πηγή ενέργειας για τη φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών κατάφερε για πρώτη φορά να αξιοποιήσει μια ομάδα επιστημόνων από τη Βρετανία. Οι ερευνητές -μεταξύ των οποίων κι ένας Έλληνας- ανέπτυξαν μια τεχνική, η οποία τους επέτρεψε να φορτίσουν ένα κινητό με... ανθρώπινα ούρα, και τώρα πλέον ευελπιστούν ότι θα βελτιώσουν περαιτέρω τη συγκεκριμένη μέθοδο, με αποτέλεσμα να μπορεί να εφαρμόζεται σε ηλεκτρικές συσκευές μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα!

Κύπρος: Κούρεμα 42% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ


Την αξιολόγηση της εφαρμογής του μνημονίου στην Κύπρο συνεχίζουν την Πέμπτη οι εκπρόσωποι της τρόικας που βρίσκονται στη Μεγαλόνησο. Σήμερα το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται εκ νέου στον τραπεζικό τομέα. Παράλληλα, όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ, το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου θα ανέλθει πιθανότατα στο… 42%.