Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Κύπρος: Κούρεμα 42% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ


Την αξιολόγηση της εφαρμογής του μνημονίου στην Κύπρο συνεχίζουν την Πέμπτη οι εκπρόσωποι της τρόικας που βρίσκονται στη Μεγαλόνησο. Σήμερα το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται εκ νέου στον τραπεζικό τομέα. Παράλληλα, όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ, το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου θα ανέλθει πιθανότατα στο… 42%.


Η ομάδα των τεχνοκρατών της τρόικας θα έχει επαφές με στελέχη των τραπεζών στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, ενώ άλλα στελέχη θα έχουν επαφές στο υπουργείο Οικονομικών. Την Τετάρτη βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων του κλιμακίου της τρόικας τα φλέγοντα ζητήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Συμφωνήθηκε ότι πριν από την αναχώρηση του κλιμακίου από την Κύπρο, στις 31 Ιουλίου, η Τράπεζα Κύπρου θα πρέπει να εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης και να τεθούν χρονοδιαγράμματα για άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

Πληροφορίες που μετέδωσαν κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το τελικό κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου θα περιοριστεί στο 42%. Ένα κούρεμα καταθέσεων στο 42% μεταφράζεται σε σχεδόν 4 δισ. ευρώ, έναντι 3,18 δισ. ευρώ που είναι το κούρεμα του 37,5% που ισχύει μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου