Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν μολότοφ στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ


Δεκαοκτώ αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ βρέθηκαν στους χώρους της Θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, εργαζόμενοι του ιδρύματος εντόπισαν χθες το μεσημέρι στην υπόγειο δίοδο της Θεολογικής Σχολής τις αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές που είχαν εναποθέσει εκεί άγνωστοι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Για την υπόθεση διενεργείται αστυνομική προανάκριση.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν όψη 16 περιοχές στο κέντρο


Αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για εγγραφή στον κατάλογο των συμμετεχόντων στο μεγάλο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών, με αντικείμενο τη δημιουργία και ανάπτυξη κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων και την ανάδειξη «τοπόσημου» στην αστική περιοχή της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, έπειτα από πρόταση συνεργασίας του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).

Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ακροπόλεως


Επίθεση με μολότοφ δέχθηκε λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα το αστυνομικό τμήμα (Α.Τ.) Ακροπόλεως, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα (ένα περιπολικό, ένα της ασφάλειας με συμβατικές πινακίδες και δύο Ι.Χ., καθώς και σε τέσσερα δίκυκλα).

Ξανά στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» Ισπανοί και Πορτογάλοι

«Παραιτηθείτε» και «Αυτοί δεν μας εκπροσωπούν» έγραφαν τα πλακάτ των «Αγανακτισμένων»



Ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν το Σάββατο στο κάλεσμα του κινήματος των «Αγανακτισμένων» και συγκεντρώθηκαν - μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες - γύρω από το κτίριο της Βουλής στη Μαδρίτη, για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα, καταγγέλλοντας τις περικοπές που προτείνει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.