Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Πήγαν για καυσόξυλα μέσω Ιντερνετ και... βγήκανε καμένοι


Πήγαν για καυσόξυλα και βγήκαν... καμένοι πολλοί πολίτες και επιχειρηματίες που επιχείρησαν τον τελευταίο μήνα να προμηθευτούν καύσιμη ύλη για τον χειμώνα μέσω Διαδικτύου από την Κεντρική Ευρώπη.

Θεσσαλονίκη: 1ο Φεστιβάλ Από-Δράση(ς)


Το 1ο Φεστιβάλ Από-Δράση(ς) αποτελεί μια πρωτοβουλία των 15 Μοτοσυκλετιστικών Συλλόγων του Ν. Θεσσαλονίκης αφιερωμένο στα παιδιά του Θεραπευτηρίου ΘΧΠ Αγίου Παντελεήμονος. Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 5 μμ στο Block 33 (περιοχή σφαγεία Θεσ/νικης) θα πραγματοποιηθούν μοτοβόλτες με όλων των ειδών τις μηχανές, συναυλίες, χορευτικά, θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα!

Θεσσαλονίκη: Στις 22 Νοεμβρίου ανοίγει η Philoxenia


Περισσότεροι από 100 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες, εκπρόσωποι σημαντικών τουριστικών φορέων από διάφορες χώρες, θα συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2012 που θα εγκαινιαστεί στις 22 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη από την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη.

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν δύο βουλγαρικά φορτηγά με ανακυκλώσιμα υλικά

«Μπλόκο» σε δύο φορτηγά αυτοκίνητα, με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, που ήταν φορτωμένα με ανακυκλώσιμα υλικά, έβαλαν οι διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Άνδρες του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας σε κοινή επιχείρηση συνέλαβαν τους δύο Βούλγαρους οδηγούς. Όπως έγινε γνωστό, τα συγκεκριμένα υλικά -σιδηρικά και χαρτικά- προέρχονται από κάδους ανακυκλώσιμων υλικών και εκτιμάται ότι επρόκειτο να πωληθούν σε εγχώριες επιχειρήσεις - μάντρες σιδηρικών ή να μεταφερθούν στη Βουλγαρία. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκαν φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις. Εξάλλου, οι διωκτικές αρχές ερευνούν επιχείρηση που εδρεύει στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και φέρεται ότι αγόραζε συστηματικά τέτοιου είδους υλικά. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι εξέδιδε εικονικά τιμολόγια.

Θεσσαλονίκη: Εκτός φυλακών ο Σαξώνης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης


Αποφυλακίστηκε σήμερα, λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, ο βασικός κατηγορούμενος για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Σαξώνης.

Θεσσαλονίκη: Σκληραίνει η κόντρα Αττικό Μετρό - εργαζομένων για την απεργία


Καταχρηστική θεωρεί η Αττικό Μετρό την απεργιακή κινητοποίηση τωνεργαζομένων, οι οποίοι, όπως σημειώνει, «αμείβονται, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, πλουσιοπάροχα». Απαντώντας στις θέσεις που εξέφρασαν νωρίτερα οι εργαζόμενοι σε συνέντευξη Τύπου η Αττικό Μετρό έδωσε στη δημοσιότητα τα ακόλουθα στοιχεία:

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν 2 τόνοι βιολογικά ακτινίδια στην Πολίχνη


Δύο τόνους φρέσκα βιολογικά ακτινίδια θα μοιραστούν στην Πολίχνη το Σάββατο 17 Νοεμβρίου. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στις εγκαταστάσεις του πρώην δημαρχείου Πολίχνης (Θεόκλητου Καρυπίδη 2).

Για το... 2019 πάει το Μετρό Θεσσαλονίκης


Μετατίθεται και άλλο χρονικά η ολοκλήρωση της κατασκευής και η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο εργαζομένων στα αρχαιολογικά έργα Χάρη Κυπριανίδη. Όπως είπε ο κ. Κυπριανίδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την απεργία των εργαζομένων, που έλαβε χώρα στο εργοτάξιο του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, αν όλα πάνε ρολόι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, το Μετρό θα ολοκληρωθεί κατασκευαστικά το 2018 και θα λειτουργήσει το 2019.

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες κατά της διοίκησης του ΑΠΘ


Σπατάλες και υποκρισία καταλόγισαν στις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου λίστα με εφτά ονόματα εργολαβικών και διοικητικών υπαλλήλων που λάμβαναν επί έξι μήνες επιπλέον χρήματα από αυτά που προέβλεπαν οι συμβάσεις με την εργολαβική εταιρεία.

Θεσσαλονίκη: Αντιμέτωπο με κίνδυνο αναστολής λειτουργίας το ΚΕΑΤ

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του βρίσκεται το παράρτημα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στη Θεσσαλονίκη, λόγω της καθυστέρησης του διορισμού διοικητή. Το παραπάνω επισημαίνεται σε επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών- Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας προς τον υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Χ.Γ. Φούχτελ: «Τη δουλειά που κάνουν στην Ελλάδα 3000 εργαζόμενοι στη Γερμανία απαιτούνται 1000»

«Καμία χώρα που προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις δεν έχει χάσει», δήλωσε ο Γερμανός υφυπ. Εργασίας

Τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν μόνο 1000 άτομα, επισήμανε ο εντεταλμένος της γερμανίδας Καγκελαρίου, Αγκελας Μέρκελ, για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία και υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, ο οποίος επικαλέστηκε τα συμπεράσματα σχετικών ερευνών.

Θεσσαλονίκη: Πορεία εργαζομένων στο ΥΜΑΘ


Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας, που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την ημέρα της πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων κατά των μέτρων λιτότητας.

Θεσσαλονίκη: Μπλέ κύκλο σχημάτισαν στην πλατεία Αριστοτέλους δεκάδες φοιτητές


Έναν μπλε κύκλο σχημάτισαν στην πλατεία Αριστοτέλους δεκάδες φοιτητές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδους Διαβήτη, ενώ εκατοντάδες Θεσσαλονικείς ενημερώθηκαν για την νόσο και έκαναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ).

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε δήμους, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις


Την κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης θα συνεχίσουν αύριο και μεθαύριο οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα, με βάση τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπεται η αποχώρηση 114 υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από το σύνολο των 1900 εργαζομένων σε αυτήν.

Οκτώ συλλήψεις σε καταυλισμό αθίγγανων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί σε οικισμό αθίγγανων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες ανήκουν σε δύο εγκληματικές οργανώσεις -πέντε στη μία και τρεις στην άλλη- που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών. Εκτός από πλήθος κλοπιμαίων, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα καλάζνικοφ και μία καραμπίνα. Από την πορεία της αστυνομικής έρευνας δεν αποκλείεται να προκύψουν νέες συλλήψεις ή εμπλοκή των συλληφθέντων σε άλλα αδικήματα.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 7.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή


Με κεντρικό σύνθημα «στοπ στη λιτότητα, ανάπτυξη τώρα» περίπου 7.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν στις 2.00 μμ πορεία προς τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θεσσαλονίκη: Κουμπαράδες από ανακυκλώσιμα υλικά για το παιδικό χωριό SOS


Με ένα οκτάστιχο-προτροπή που αναρτήθηκε σε ιστολόγιο, περισσότερες από 100 γυναίκες από όλη την Ελλάδα ένωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και έφτιαξαν μόνες τους ευφάνταστους κουμπαράδες για το παιδικό χωριό SOS, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Το οκτάστιχο έχει ως εξής: «Αφού χρήμα δεν έχουμε/ ή όπως λέν παράδες/ κόντρα στην κρίση φιάχνουμε/ στη ΔΡΑΣΗ κουμπαράδες.../ Ό,τι ανακυκλώνεται/ το χρησιμοποιούμε/ για ένα σκοπό το κάνουμε/ κι όλες μαζί μπορούμε...».

Κατερίνη: Σπάνια βιβλία και χάρτες 4 αιώνων θα φιλοξενηθούν σε έκθεση


Σπάνια βιβλία, έντυπα και χάρτες, που χρονολογούνται από το 1492 έως το 1892 και αξίζουν …χρυσάφι, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, σε έκθεση που διοργανώνεται στην Κατερίνη του νομού Πιερίας.

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο εργαζομένων κατά της λιτότητας


Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας, που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την ημέρα της πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων κατά των μέτρων λιτότητας.

Σύλληψη 74χρονου για κλοπή καλωδίων στην Πτολεμαΐδα


Χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της τμήματος ασφαλείας Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν 74χρονο για κλοπή. Συγκεκριμένα, υπάλληλοι φύλαξης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (Λ.Κ.Δ.Μ.) διαπίστωσαν ότι από το ορυχείο κύριου πεδίου της Δ.Ε.Η. Α.Ε., ο 74χρονος είχε αφαιρέσει είκοσι (20) κομμάτια καλωδίου χαλκού υψηλής τάσης, μήκους δύο (2) μέτρων έκαστο, τα οποία είχε τεμαχίσει νωρίτερα με σιδηροπρίονο, κατσαβίδι και χαρτοκόπτη, που βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν.Τα κλοπιμαία αξίας πεντακοσίων ευρώ, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο εκπρόσωπο της Δ.Ε.Η. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Πρέβεζα: Στην... φάκα της αστυνομίας κυνηγοί χαλκού

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν εχθές το βράδυ πέντε άτομα οι οποίοι αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα καλωδίων από τις εγκαταστάσεις των κλωστηρίων στην Πρέβεζας. Συγκεκριμένα χθες το βράδυ αστυνομικοί της Πρέβεζας συνέλαβαν πέντε άτομα τα οποία με κατάλληλα εργαλεία είχαν αφαιρέσει από το εργοστάσιο των κλωστηρίων στην βιομηχανική περιοχή της  Πρέβεζας περίπου εκατό κιλά καλώδια χαλκού. Πρόκειται για 3 Έλληνες από την Πρέβεζα και 2 Αλβανούς. Οι δύο Αλβανοί, οι οποίοι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές διαπράττοντας ληστεία η οποία είχε γίνει πριν δύο περίπου χρόνια σε σούπερ μάρκετ στην Πρέβεζα βρίσκονταν έξω με αναστολή. Προανάκριση διενεργεί το τμήμα ασφάλειας Πρέβεζας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρέβεζας.

Κοζάνη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Κοζάνης ένας Έλληνας και πέντε αλλοδαποί σε περιοχές της Κοζάνης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγή, πώληση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το πρωτοδικείο Ξάνθης ακυρώνει το δεύτερο Μνημόνιο

dikastiko xanthis

Με μια απόφαση που θα συζητηθεί σε όλη τη χώρα το Μονομελές Πρωτοδικείο της Ξάνθης δικαίωσε εργαζόμενο που προσέφυγε εναντίον επιχείρησης για την κατάργηση της μετενέργειας και τη μείωση μισθών.


Βρέθηκε ένας 44χρονος μαχαιρωμένος στη Σάρτη Χαλκιδικής

Τραυματισμένος με μαχαίρι στο αριστερό του χέρι βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή Σάρτης 44χρονος αλλοδαπός, ο οποίος σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή Ιερισσού βρισκόταν στο σκάφος του και ετοιμαζόταν για ερασιτεχνική αλιεία. Ο 44χρονος διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Φυλάκιο Όρμου Παναγιάς.

Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας στη Χαλκιδική

Στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει δωρεάν Μαστογραφικό έλεγχο σε 500 γυναίκες της Χαλκιδικής .

Θανατηφόρο τροχαίο στη Θάσο

Χθες (13-11-2012) το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Θάσου - Λιμενάριων (στο ύψος Σκάλας Μαριών),  αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 75χρονος, με συνοδηγό τη σύζυγό του, ηλικίας 70 ετών, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος και ελαφρά η 70χρονη. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Καβάλας. Προανάκριση ενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Λιμεναρίων Θάσου.

Πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας

Με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα και συλλαλητήριο στις 13:00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετέχουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά των πολιτικών λιτότητας. Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και θα πραγματοποιηθούν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Δράμα: Συνελήφθη 38χρονος για μη απόδοση Φ.Π.Α.



Συνελήφθη σήμερα (13-11-2012) το πρωί, στη Δράμα, από αστυνομικούς της oμάδας δημόσιας ασφάλειας του τμήματος ασφάλειας Δράμας, 38χρονος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας που δραστηριοποιείται στο εμπόριο ξυλείας, για μη απόδοση ΦΠΑ.
Το ύψος της οφειλής, αφορά τη διαχειριστική περίοδο από 1-3-2012 έως 30-4-2012 και ανέρχεται στο ποσό των 58.080,38 ευρώ.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Δράμας.

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις 4 αλλοδαπών για ληστεία

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 18, 16, 23 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Ληστεία», έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου. Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι βραδινές ώρες χθες στην περιοχή της Άνω Πόλης, με χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν από 38χρονη ομοεθνή τους ικανό χρηματικό ποσό και διέφυγαν. Η παθούσα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου και νοσηλεύεται. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

«Ανθρώπινη δάδα» στην Κοζάνη


216 φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σχημάτισαν ανθρώπινη δάδα προκειμένου να φωτογραφηθούν για το Ημερολόγιο του ΤΕΙ.

Ανάκληση αλλαντικού από τον ΕΦΕΤ

Την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν με βάση το κρέας διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που αφορά στον έλεγχο των μικροβιολογικών κριτηρίων και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας.

Αυστραλία: Οι ιερείς θα «καρφώνουν» μετά την εξομολόγηση!

Οι αρχές της Αυστραλίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποχρεώσουν τους καθολικούς ιερείς να αποκαλύπτουν στην αστυνομία ποιοι εξομολογούνται σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι στο Σίδνεϊ.

Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος για τους συγγενείς ατόμων που πέθαναν νέοι από καρδιά

Οι συγγενείς των νέων ανθρώπων που πεθαίνουν ξαφνικά από καρδιολογικό πρόβλημα, αντιμετωπίζουν οι ίδιοι σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακή νόσο, σύμφωνα τουλάχιστον με μια νέα έρευνα επιστημόνων από τη Δανία.

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη τα γραφεία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Υπό κατάληψη βρίσκονται αυτή την ώρα τα κτίρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στο Δημόσιο και τις αλλαγές στα εργασιακά που φέρνουν τα νέα μέτρα. Οι εργαζόμενοι μπλοκάρουν τις διαδικασίες και να μη δοθούν οι περιβόητες λίστες στο ΥΠΕΣ και συνεδριάζουν για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ιαπωνία: Η Toyota ανακαλεί 2,77 εκ. αυτοκίνητα σε όλον τον κόσμο

Η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η Toyota, γνωστοποίησε ότι θα ανακαλέσει 2,77 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλον τον κόσμο (1,5 εκατομμύρια εξ αυτών στην Ιαπωνία) εξαιτίας προβλημάτων στην ηλεκτρική αντλία νερού των υβριδικών μοντέλων και στο σύστημα διεύθυνσης. Σύμφωνα με έγγραφα που παραδόθηκαν στο υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας, εκατοντάδες προβλήματα καταγράφηκαν, αλλά δεν έχει προκληθεί κανένα δυστύχημα. Τον Οκτώβριο η Toyota είχε ανακαλέσει διεθνώς περίπου 7,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Ιράκ: Τουλάχιστον 15 νεκροί από μπαράζ εκρήξεων

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 55 τραυματίστηκαν από μία σειρά επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα Βαγδάτη και στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσαν αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιθέσεις –με τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα και μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο– πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στη Βαγδάτη, το Κιρκούκ και την Χάουϊζα, που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας.

Δημόσιο: Σε διαθεσιμότητα πλέον όλοι οι εκτός ΑΣΕΠ Β'βάθμιας εκπαίδευσης ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου

Από χθες, με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τέθηκαν αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ. Κι αυτό ανεξαρτήτως του πότε θα υπογραφούν τελικά οι διαπιστωτικές πράξεις, μία διαδικασία που, έτσι κι αλλιώς, θα έχει ολοκληρωθεί εντός των δέκα προσεχών ημερών. Αυτό προβλέπεται στην εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία καλούνται όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου να προχωρήσουν στην υλοποίηση των ρυθμίσεων του Μνημονίου ΙΙΙ.

Νέο εγκληματικό φορολογικό νομοσχέδιο με κρυφές παγίδες

-->Με ένα φορολογικό τρικ η κυβέρνηση καταργεί το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ σε μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 43.000 ευρώ (3.070 ευρώ το μήνα). Την ίδια στιγμή όμως αφορολόγητοι θα είναι όσοι δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ.