Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 7.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή


Με κεντρικό σύνθημα «στοπ στη λιτότητα, ανάπτυξη τώρα» περίπου 7.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν στις 2.00 μμ πορεία προς τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προηγήθηκε το συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα υπό το μηδέν, η Ευρώπη σε ώρα μηδέν».

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα. Η πανευρωπαϊκή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και συμμετείχαν σε αυτή 40 συνδικάτα από 24 χώρες.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης κατά των πολιτικών της λιτότητας που απογυμνώνουν τον δημόσιο τομέα, απαξιώνουν τα κοινωνικά αγαθά και κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος, που αποτελεί τη σημαντικότερη κατάκτηση της Ευρώπης μετά τον πόλεμο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς. «Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ζητάμε από τα ηγετικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν σε μια άλλη πολιτική που θα επενδύει στην πραγματική οικονομία, θα ενισχύει την απασχόληση και θα οδηγεί στην ανάπτυξη», κατέληξε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

«Μαζί με τους Ευρωπαίους εργαζόμενους λέμε "όχι" στις πολιτικές που κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος σε ολόκληρη την Ευρώπη», υποστήριξε ο Βαγγέλης Μουτάφης, οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, και προσέθεσε ότι για τα χρέη των χωρών δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και δεν θα λυθούν τα προβλήματα με απολύσεις.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ήταν μαζική σε όλη την Ευρώπη, ενώ τα ελληνικά συνδικάτα δέχθηκαν πληθώρα μηνυμάτων συμπαράστασης από συνδικάτα της Ευρώπης, όπως από αυτά της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου