Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μόντι: Ιταλία και Ευρώπη πλησιάζουν στο τέλος του τούνελ!

Αισιόδοξος για το μέλλον της Ιταλίας και τις Ευρώπης γενικότερα, που πλήττεται από την οικονομική κρίση, εμφανίστηκε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο οποίος δήλωσε ότι η Ιταλία και η Ευρώπη πλησιάζουν στο τέλος του τούνελ. Ο Μόντι έκανε τις δηλώσεις αυτές πριν αναχωρήσει για μια μικρή ευρωπαϊκή περιοδεία, στη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί σήμερα το Παρίσι, αύριο το Ελσίνκι και την Πέμπτη τη Μαδρίτη.

«Εμείς, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, πλησιάζουμε στο τέλος του τούνελ» της κρίσης, το οποίο αρχίζει «να φωτίζεται», δήλωσε ο Μόντι στον ιταλικό ραδιοσταθμό RAI 1, χαρακτηρίζοντας «πολύ σημαντικές» τις αποφάσεις που έλαβαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στα τέλη Ιουνίου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. «Το κλειδί για την έξοδο από την κρίση είναι η εφαρμογή, χωρίς καθυστέρηση, των αποφάσεων που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες», τόνισε ο Μόντι..

Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στο Ελσίνκι θα συναντηθεί με το Φιλανδό ομόλογό του Γίρκι Κατάινεν και στην Ισπανία με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Φιλιππίνες: Δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες που προκάλεσε τυφώνας

Οκτώ νεκροί και τουλάχιστον 140.000 εκτοπισμένοι είναι ο απολογισμός από τις πλημμύρες και τα ατυχήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας του τυφώνα Σάολα στις Φιλιππίνες,
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας (ΟCD), η καταιγίδα ενισχύθηκε σε τυφώνα στη διάρκεια της νύχτας όταν πέρασε από τις βόρειες Φιλιππίνες με ανέμους που κινούνταν με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα. Η ανακοίνωσή του Γραφείου προσθέτει ότι έξι άνθρωποι πνίγηκαν από τις πλημμύρες και σε ναυτικά ατυχήματα από το Σάββατο που ξεκίνησαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις εξαιτίας της καταιγίδας, ενώ ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την πτώση δέντρου και ένας έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία.
Πολλές περιοχές παραμένουν για δεύτερη μέρα χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ δεκάδες δρόμοι και γέφυρες είναι αδιάβατοι εξαιτίας των υλικών ζημιών που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις, προσθέτει η ανακοίνωση του OCD.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Ομπάμα: Η κρίση στην Ευρώπη φέρνει θύελλες στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποίησε χθες ότι η αμερικανική οικονομία θα αντιμετωπίσει θυελλώδεις καταστάσεις εξαιτίας της κρίσης χρέους της Ευρώπης, μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά προέβλεψε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα αφήσουν την ευρωζώνη και το νόμισμά της να «ολισθήσουν».

«Δεν νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι θα αφήσουν το ευρώ να ολισθήσει, γι' αυτό όμως θα πρέπει να κάνουν ορισμένα αποφασιστικά βήματα" τόνισε σε δηλώσεις του. "Περνάω πολύ χρόνο προσπαθώντας να βρω μαζί τους μια λύση, το ίδιο κάνει και ο Τιμ Γκάιτνερ. Όσο πιο σύντομα γίνουν αυτά τα βήματα, τόσο καλύτερα θα είναι», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Twitter: Πάνω από μισό δισεκατομμύρια άνθρωποι… τιτιβίζουν!

Οι χρήστες του Twitter, του δικτύου που επιτρέπει την αποστολή σύντομων μηνυμάτων, ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο στα τέλη Ιουνίου και από αυτούς οι 140 εκατομμύρια λογαριασμοί βρίσκονται στις ΗΠΑ. Στη Βραζιλία καταγράφηκε αύξηση των χρηστών κατά 23% από την έναρξη του έτους, σύμφωνα με μια μελέτη που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρεία Semiocast.

Με 141,8 εκατομμύρια χρήστες στις 30 Ιουνύου 2012 οι ΗΠΑ κατέχουν μακράν την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο «μικρομπλογκ». Δεύτερη κατατάσσεται η Βραζιλία με 41,2 εκατομμύρια χρήστες και ακολουθεί η Ιαπωνία με 35 εκατομμύρια.

Η Ιαπωνία διατηρεί πάντως την δεύτερη θέση όσον αφορά τον αριθμό των μηνυμάτων, με 10,6%, πίσω από τους Αμερικανούς που έχουν δημοσιεύσει το ένα τέταρτο (25,8%) από αυτά. Για το λόγο αυτό τα ιαπωνικά είναι η δεύτερη γλώσσα, μετά τα αγγλικά, που χρησιμοποιείται περισσότερο στο Twitter.

Η πιο «δραστήρια» πόλη σε αριθμό μηνυμάτων είναι η Τζακάρτα αφού από εκεί έχει σταλεί το 2,4% του συνόλου των μηνυμάτων. Ακολουθεί σε μικρή απόσταση το Τόκιο και κατόπιν το Λονδίνο, με 2% των μηνυμάτων.

Η χρήση της αραβικής γλώσσας αυξάνεται ραγδαία και είναι πλέον η έκτη που χρησιμοποιείται πιο συχνά, ενώ το Ριάντ πέρασε στη 10η θέση των πιο «δραστήριων πόλεων». Ο αριθμός των χρηστών στη Σαουδική Αραβία αυξήθηκε κατά 93% μέσα σε έξι μήνες, φτάνοντας τα 2,9 εκατομμύρια.

Περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις: http://lpyrgos-science.blogspot.com

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Οι «γαλανόλευκες» συμμετοχές της Τρίτης (31/7)

Λιγοστές αλλά καλές είναι οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Τρίτης (31/7) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, με τη «μάχη» της Εθνικής πόλο κόντρα στην Ιταλία να «κλέβει» την παράσταση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

14:00 49er Διονύσης Δήμου, Μιχάλης Πατεινιώτης

14:00 Finn Γιάννης Μιτάκης

14:00 RS:X Βύρων Κοκκαλάνης

14:00 Laser Radial Άννα Αγραφιώτη

14:05 Star Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνης Τσότρας

16:00 RS:X Αγγελική Σκαρλάτου

16:00 Laser Βαγγέλης Χειμώνας


ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

12:00 Προκριματικά: 100μ ελεύθερο Κρίστιαν Γκολομέεβ

12:40 Προκριματικά: 200μ πρόσθιο Παναγιώτης Σαμιλίδης


ΠΟΛΟ
17:30 Προκριματικά: Ελλάδα – Ιταλία


Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com



H Αγροτική και ο Όργουελ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Πού ζούμε ρε γαμώτο; Πώς θάφτηκε μεταξύ του μηδέν και των επίσημων δελτίων τύπου μια συγκλονιστική υπόθεση όπως αυτή της μεταβίβασης της ΑΤΕ στον Σάλα; Γιατί το κάνουν γαργάρα το θέμα όλες οι μεγάλες εφημερίδες, δεξιές και «δημοκρατικές», τα μεγάλα κανάλια, ακόμα και τα μεγάλα ενημερωτικά sites, με ορισμένες μόνο τιμητικές εξαιρέσεις;