Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Άρης: Εκδόθηκε το δελτίο του Ρένια, πρόταση για Τζανακάκη



Κανονικά στον Αντι Ρένια, μπορεί να υπολογίζει ο Λούκας Αλκαράθ, καθώς η ΕΠΟ εξέδωσε δελτίο στον νεαρό μεσοεπιθετικό.

Σημειώνεται ότι παίκτης της Κ-20 δεν μπορούσε να αγωνιστεί με την ανδρική ομάδα, καθώς δεν είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα (σ.σ. κατάγεται από την Αλβανία, αλλά βρίσκεται από μωρό στην Ελλάδα) και ο Αρης δεν είχε δικαίωμα για άλλον ξένο ποδοσφαιριστή.

Έβρος: Βρέθηκε νεκρός 16χρονος μετανάστης

Δεκαεξάχρονος εντοπίστηκε νεκρός στην παρέβρια περιοχή της Μάνδρας Διδυμοτείχου, από την ομάδα δίωξης παράνομης μετανάστευσης. Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, στο σημείο εντοπίστηκαν ακόμη 8 άτομα - 5 γυναίκες, 2 παιδιά και ένας άνδρας - που είχαν εγκαταλειφθεί από τον διακινητή τους.

Δυστυχώς, ο ένας ανήλικος, 16 ετών, δεν άντεξε και ήταν ήδη νεκρός, όταν ανασύρθηκε από τα παγωμένα νερά.

Το άλλο ανήλικο αγόρι και τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με έντονη υποθερμία, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στο συνοριακό τμήμα Διδυμοτείχου.
Πηγή: tvxs.gr

Κατα 21,72% μειώθηκαν οι μισθοί σε 178.058 εργαζόμενους




Μείωση 21,72% κατά μέσο όρο υπέστησαν στις αποδοχές τους 178.058 εργαζόμενοι κατά το οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2012, σύμφωνα με στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) που διαβιβάστηκαν στη Βουλή. Την ίδια ώρα, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) σημειώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις όσον αφορά την άνοδο του ποσοστού ανεργίας στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου αλλά και στη διάρκεια παραμονής των ανέργων εκτός εργασίας. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επανεξέτασης του κατώτατου μισθού το 2014 ανάλογα με το ύψος της ανεργίας και την ανταγωνιστικότητα στην αγορά εργασίας.

Καθηγητής του Χάρβαρντ ψάχνει εθελόντρια για να κλωνοποιήσει τους Νεάντερταλ



Ο έγκριτος καθηγητής του Χάρβαρντ Τζορτζ Τσερτς θα ήταν διατεθειμένος να κλωνοποιήσει τον άνθρωπο του Νεάντερταλ, αρκεί να έβρισκε μια εθελόντρια που θα προσέφερε τον εαυτό της ως παρένθετη μητέρα για την ανάσταση του χαμένου συγγενή.

Βρέθηκε "τετραπλή" έλικα dna στον άνθρωπο



Εξήντα χρόνια μετά την ανακοίνωση – ορόσημο από τους Γουότσον και Κρικ σχετικά με τη δομή της διπλής έλικας του DNA, ερευνητές του ίδιου πανεπιστημίου, αυτού του Κέμπριτζ, δημοσιεύουν μια νέα μελέτη στην επιθεώρηση «Nature Chemistry» η οποία ανοίγει καινούργιους δρόμους στην κατανόηση των «μυστικών» του γενετικού υλικού μας και του ρόλου που παίζει τόσο στην υγεία όσο και στην ασθένεια. Επιστήμονες του Τμήματος Χημείας του Κέμπριτζ αναφέρουν ότι «συνέλαβαν» για πρώτη φορά in vivo σε ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο… τετραπλές έλικες DNA!

Νέος αξονικός τομογράφος στο Ιπποκράτειο



Με έναν σύγχρονο αξονικό τομογράφο, δέκα μηχανήματα τεχνητού νεφρού και άλλα ιατρικά μηχανήματα θα εξοπλιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Ιπποκράτειο". Την απόφαση ένταξης της σχετικής προμήθειας, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγκεκριμένα το νοσοκομείο θα αποκτήσει έναν αξονικό τομογράφο 64+ τομών, δέκα μηχανήματα τεχνητού νεφρού, μόνιτορ, αναισθησιολογικό συγκρότημα, τέσσερις τρικάναλους ηλεκτροκαρδιογράφους, έναν φορητό καπνογράφο, δέκα αμαξίδια ασθενών και τέσσερα φορεία ασθενούς επειγόντων, μεταβλητού ύψους.

Πηγή: real.gr

Γιατροί του κόσμου: έκκληση για εθελοντές γιατρούς





Έκκληση για εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων απευθύνουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», οι Γιατροί του Κόσμου εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης του αριθμού των ασθενών που επισκέπτονται καθημερινά τα πολυϊατρεία τους σε Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά. Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης περισσότεροι από 40 χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν το κατώφλι των πέντε πολυϊατρείων εντός του 2012, ενώ τους τελευταίους μήνες οι Ελληνες που ζητούν ιατρική βοήθεια είναι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς.

Πετρελαιο θέρμανσης: αυξημένα έσοδα και μείωση κατανάλωσης



Αυξημένα κρατικά έσοδα, αλλά κατακόρυφη πτώση της ζήτησης στο πετρέλαιο θέρμανσης για το πρώτο 20ημέρο του Ιανουαρίου διαπιστώνει η κυβέρνηση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, με βάση τα στοιχεία για τις 20 πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου 2013 υπάρχει αύξηση των εσόδων κατά 20% από το πετρέλαιο θέρμανσης, σε σχέση με τις 30 ημέρες του Ιανουαρίου του 2012.

Την ίδια ώρα ωστόσο κατακόρυφη είναι η μείωση της κατανάλωσης, η οποία αγγίζει ακόμα και το 70% και συγκεκριμένα: Από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2012 η ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που αγόρασαν οι καταναλωτές ήταν μειωμένη κατά 70% σε σχέση με το 2011, όμως για το ίδιο ακριβώς διάστημα τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 65% ως αποτέλεσμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Εκεί που, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου, παρατηρήθηκε μείωση τόσο της κατανάλωσης, όσο και των εσόδων είναι στο πετρέλαιο κίνησης.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι το έλλειμμα στους στόχους κατά 1 δισ. ευρώ αφορά στους στόχους εσόδων από τα καύσιμα για την πενταετία 2011-2015. «Φέτος με αυτό το μέτρο φτάσαμε πολύ κοντά στους στόχους που είχαμε θέσει, με μία απόκλιση 70 εκατ. ευρώ», εκτίμησε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Αν δεν είχαμε προχωρήσει σε εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε επιπλέον περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

Από την πλευρά του ο κ. Ψυχάρης άφησε αιχμές εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι «δεν έχει διδαχτεί τίποτα από τους προκατόχους του», ενώ τόνισε ότι «πέρα από τους αριθμούς η πραγματικότητα είναι διαφορετική γιατί ο κόσμος μπορεί να ζήσει χωρίς αυτοκίνητο, όχι όμως χωρίς πετράλαιο θέρμανσης».

Πηγή: real.gr

Ενισχύσεις από το ΕΣΠΑ για 500 επαγγέλματα



Κοινοτικές ενισχύσεις για περίπου 500 επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες των κλάδων της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών φέρνει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες συνολικού ύψους 456 εκατ. ευρώ. Επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στους προαναφερόμενους τομείς ή και όσοι θέλουν να ασκήσουν ένα από τα 500 επαγγέλματα μπορούν να διεκδικήσουν ενισχύσεις ύψους 40% έως 60% επί του συνολικού κόστους του επενδυτικού τους σχεδίου.

Καραμπόλα πολλών αυτοκινήτων στην Εγνατία οδό



Καραμπόλα 20-25 αυτοκινήτων σημειώθηκε την Τρίτη το πρωί στην εθνική οδό Βέροιας-Θεσσαλονίκης λόγω της ομίχλης, όταν ο οδηγός φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματος με συνέπεια να ανατραπεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένας νεκρός, Οι τραυματίες ανέρχονται στους 24, ενώ πολλοί οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους.

Οι τραυματίες διακομίζονται σε νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας και της Βέροιας.
Πηγή : tovima.gr