Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Προέχει να σταματήσει ο ολισθηρός δρόμος προς την καταστροφή της χώρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη Τύπου σήμερα στα πλαίσια της 77ης ΔΕΘ


«Αν δεν είστε ικανοί να εφαρμόσετε τις δικές σας προεκλογικές δεσμεύσεις, τότε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρατάτε τον ελληνικό λαό σε μια διαδικασία παρακμής και να παραχωρήσετε τη θέση σας στις δυνάμεις που θέλουν την ανασυγκρότηση της Ελλάδας», ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκη.


Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι στις τελευταίες εκλογές ο λαός «εξαπατήθηκε» και σε ερώτηση αν ζητάει εκλογές, απάντησε πως αν τις ζητούσε θα το έλεγε χωρίς περιστροφές.

Η Ελλάδα είναι το «πειραματόζωο» της κρίσης, τόνισε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι αυτό που προέχει είναι να σταματήσει ο ολισθηρός δρόμος προς την καταστροφή της χώρας. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, «ακόμα και αύριο το πρωί», αν, όπως σημείωσε, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης «ομολογήσουν» ότι δεν μπορούν.

Ανέφερε ότι έχει επίγνωση πως μια διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με κόκκινο χαλί και ροδοπέταλα και απευθύνθηκε σε όσους έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Μας λένε «ελάτε να μας σώσετε», αλλά κανείς δεν θα σωθεί αν εναποθέσει τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ για να τον σώσει και όλοι μαζί θα σωθούμε αν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας», παρατήρησε και πρόσθεσε πως μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει γρήγορα την πνοή της αν ο κόσμος δεν είναι στους δρόμους για να αγωνίζεται.

Εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα μακροημερεύσει αν ψηφιστεί το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ και γι αυτό ίσως βρεθεί χρυσή τομή με την Τρόικα, όπως είναι η επιμήκυνση.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας και της χώρας, τόνισε πως το θέμα δεν είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, διότι έγιναν μέχρι τώρα δύο «κουρέματα» και το χρέος εξακολουθεί να είναι ακόμα μη βιώσιμο. Πρέπει να υπάρξει πολιτική και οριστική λύση, υπογράμμισε με διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους κι ένα μορατόριουμ στην πληρωμή των δανειστών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, δεν μπαίνει στη λογική των δημοσιονομικών ισοδυνάμων, διότι «οι ισοδύναμοι πόνοι και θυσίες είναι έτσι κι αλλιώς θυσίες». 

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του περί Αργεντινής και την επίθεση που δέχτηκε από την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς «κινδυνεύει να φύγει με ελικόπτερο».

Τόνισε πως το θέμα είναι τι νόημα δίνει κανείς στη λέξη χρεοκοπία. Αν εννοεί κοπή του χρέους, τότε «χρεοκοπία έγινε δυο φορές και την πανηγυρίσαμε κιόλας», σημείωσε. Αν εννοεί τη γενική κατάρρευση της χώρας, τότε αυτή την προοπτική είναι που θέλει να αποτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει στους σχεδιασμούς και τις επιλογές του η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

«Αν η Ελλάδα δεν ήταν στο ευρώ η Ελλάδα θα είχε αφεθεί στην τύχη που άφησε το ΔΝΤ την Αργεντινή και θα είχαν φύγει άλλοι με ελικόπτερο, πριν από τον κ. Σαμαρά», υπογράμμισε.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com  

Θεσσαλονίκη: Οικογενειακή τραγωδία στην Καλαμαριά

Ο 38χρονος γιος σκότωσε τον 79χρονο πατέρα του



Ο 38χρονος γιος του θύματος... είναι τελικά ο δράστης της δολοφονίας του 79χρονου που βρέθηκε νεκρός χτες το βράδυ, στο διαμέρισμά του, στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Στρογγύλης. Το πτώμα του άτυχου άνδρα βρήκαν συγγενείς. Έφερε τραύματα από σφυρί στο κεφάλι και στα άκρα, ενώ υπήρχαν και εμφανή σημάδια πάλης. Ο 38χρονος αναζητείται.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr/

Video με την κόρη της Γουίτνει Χιούστον να παίρνει ναρκωτικά!

Η 19χρονη κόρη της Houston πρωταγωνίστρια σε βίντεο με ναρκωτικά!
 

Μεγαλωμένη σε ένα πραγματικά αρρωστημένο περιβάλλον, μέσα στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, η κόρη της Whitney Houston, Bobbi Kristina Brown, φαίνεται πως δεν κατάφερε να ξεφύγει και η ίδια από τον εφιάλτη που βίωνε χρόνια τώρα και η μητέρα της.

Και ενώ πριν λίγες μέρες, δημοσιεύματα ήθελαν την 19χρονη να έχει τον ίδιο έμπορο ναρκωτικών με τη μητέρα της, τώρα ένα videο, που βγήκε στη δημοσιότητα από το EnquirerPlus και δείχνει την κόρη της τραγουδίστριας να κάνει χρήση μαριχουάνας και άλλων ναρκωτικών ουσιών μαζί με τους φίλους της, προκαλεί σοκ. Πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο ερασιτεχνικό video τραβήχτηκε από κάποιο φίλο της Kristina το Μάρτιο του 2011.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Η Κίνα δεν αγοράζει πια Burberry

Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας ειδών πολυτελείας κάνει «βουτιά» 21%


Υποχώρηση σημειώνουν οι πωλήσεις της βρετανικής εταιρείας ειδών πολυτελείας Burberry, με τη μετοχή της να κάνει «βουτιά» 21%. Αιτία η μειωμένη ζήτηση των προϊόντων της από την Κίνα, που σταδιακά στρέφεται σε πιο οικονομικές επιλογές.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη απογοήτευση ευρωπαϊκής εταιρείας πολυτελών ειδών, σύμφωνα με αναλυτές. Τις τελευταίες εβδομάδες πτώσεις στις πωλήσεις τους παρατήρησαν και οι αμερικανικές Coach και Ralph Lauren, ενώ το κοσμηματοπωλείο Tiffany με έδρα τη Νέα Υόρκη επίσης βγήκε εκτός στόχων αφού οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες υπήρξαν πιο φειδωλοί στις αγορές τους.

Ο οίκος Burberry ανακοίνωσε ότι οι like - for - like sales (η σύγκριση των παρόμοιων πωλήσεων και δραστηριοτήτων του τρέχοντος έτους με του προηγούμενου μίας συγκεκριμένης εταιρείας) τις τελευταίες περίπου δέκα εβδομάδες έχουν μείνει στάσιμες, ενώ το τελευταίο διάστημα καταγράφουν πτώση.

Οι συνολικές πωλήσεις ωστόσο σημείωσαν αύξηση 6%. Η αξία των πωλήσεων ειδών πολυτελείας στην Κίνα έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Euromonitor International.

Πολλές εταιρείες πολυτελών ειδών όπως η Burberry, η LVMH, η Hermes και η Gucci έχουν κάνει άνοιγμα στη διογκούμενη μεσαία τάξη της Κίνας, με μεγάλο μέρος των πωλήσεών τους να εξαρτάται από αυτή.

Οι εισαγωγές ωστόσο συρρικνώθηκαν αναπάντεχα τον περασμένο Αύγουστο. Ο Τζον Κοπστέικ, αναλυτής στην Euromonitor International, σημείωσε ότι οι μετοχές της Burberry «ανεβοκατεβαίνουν» τους τελευταίους 12 μήνες, εν μέσω φόβων για την πραγματική δύναμη της κινεζικής οικονομίας. «Υπάρχει σίγουρα ένα στοιχείο πανικού εδώ. Η εμπιστοσύνη των λιανοπωλητών στην Κίνα μπορεί να είναι προβληματική. Πολλά εξαρτώνται από το αν θα σκάσει η φούσκα του κινεζικού στεγαστικού τομέα» είπε.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Τα πολυβολεία του Χότζα γίνονται... ξενώνες

750.000 υπολογίζεται ότι υπάρχουν στην Αλβανία και ήλθε η ώρα να αξιοποιηθούν από τουρίστες χαμηλών εισοδημάτων


Θα τρίζουν τα κόκαλα του Εμβερ Χότζα εκεί που είναι. Είχε γεμίσει όλη την Αλβανια με οχυρωμένα πολυβολεια και καταφυγια--σε 750.000 τα μέτρησαν κάποιοι υπομονητικοί Γερμανοί επισκεπτες--αλλά το μόνο που δεν μπορούσε να φανταστεί είναι αυτό στο οποίο πρόκειται να χρησιμεύσουν σύντομα: Σε ξενώνες για "τουρίστες χαμηλών εισοδημάτων".

Η ιδέα είναι κάποιων φοιτητών του πανεπιστημίου του Μαιντς στη Γερμανία και άρχισε να υλοποιείται όταν η Ιβα Στρέπι, μια φοιτήτρια από την Αλβανία, πήρε σαν θέμα της διατριβής της την τρέλα του δικτατορία της χώρας της να εξασφαλίσει (;) το καθεστώς του σε περίπτωση εισβολής "εχθρικών δυνάμεων" μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη "ζώνη υψηλού κινδύνου".

Το...ερευνητικο--και επιχειρησιακο--πνεύμα του καθηγητή της Μαρκους Πρέτναρ και η οικονομική κρίση που ακόμη και στη Γερμανία είναι αισθητή έβγαλαν ένα πρακτικό συμπέρασμα από την διατριβή της Στρέπι. Οτι τα πυροβολεία μπορούν να δώσουν πρόχειρη στέγη στις χιλιάδες νέους και νέες που, με ένα σάκο στη ράχη και (σχεδόν) άδειες τσέπες "κάνουν φτηνό τουρισμό" οδοιπορώντας σε όλη την Ευρώπη και περνώντας τις νύκτες τους κάτω από ένα αντίσκηνο.

Αμ έπος αμ έργον! Αυτή τη στιγμή δέκα Γερμανοί και δέκα Αλβανοί φοιτητές μεταμορφώνουν ένα "πολεμικό καταφύγιο" στην παράλια της Τάλε, καπου 50 χλμ από τα Τίρανα, σε ξενώνα που θα μπορεί να στεγάσει ως και οκτώ ατομα. Το εξοπλίζουν όχι με πολυβόλα και κανόνια που πρόβλεπε ο Εμβερ Χότζα αλλά με πρόχειρη κουζίνα, κρεβάτια, στρώματα, τραπέζι κλπ.

Αυτή τη στιγμή πέντε άλλα οχυρά σε παράλιες της Αδριατικής και στον ορεινό όγκο της βόρειας Αλβανίας είναι "υπό διαπραγμάτευση" για να μεταμορφωθούν σε ξενώνες. Κάποιοι Αλβανοί, Γερμανοί και Ιταλοί μικροεπιχειρηματίες προβλέπουν ότι ίσως του χρόνου μπορεί να ξεπεράσουν τους χίλιους.

Με τοίχους και στέγη μπετόν και δυο τρία ανοίγματα τα "οχυρά του Χότζα" έγιναν περιουσία των δήμων και των χωριών της περιοχής τους με την κατάρρευση του κομουνιστικού καθεστώτος. Οι νέοι ιδιοκτήτες τους "ευχαρίστως μας τα νοικιάζουν σε καλή τιμή", δήλωσε ένας Γερμανός φοιτητής. Πιστεύει ότι "όχι περισσότερο από 8 εύρω" θα στοιχίζει σε οποίον θέλει να περάσει τη νύχτα του στο Bunkerkunft, στο Καταφυγο-αναπαυτηριο σε πρόχειρη μετάφραση.

Το ιταλικό ΣΔΟΕ κυνηγάει φοροφυγάδες στις γκαλερί

«Χτενίζει» εδώ και μήνες τους επιχειρηματικούς λογαριασμούς πολυτελών χειμερινών και θερινών θερέτρων


Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης όσο το δυνατόν περισσότερων εσόδων, εν μέσω κρίσης, το ιταλικό Σώμα Οικονομικής Αστυνομίας (Guardia di Finanza), το αντίστοιχο ΣΔΟΕ της Ιταλίας, «χτενίζει» εδώ και μήνες τους επιχειρηματικούς λογαριασμούς πολυτελών χειμερινών και θερινών θερέτρων, πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και πολυτελών γιοτ, ενώ ελέγχει ακόμη και τις επιχειρήσεις ενοικίασης σεζλόνγκ στις ιταλικές παραλίες.

Τώρα όμως η ιταλική φορολογική αστυνομία έβαλε στο στόχαστρο και την ιταλικής αγορά έργων τέχνης. «Λουκέτο» έχει μπει ήδη σε δύο γκαλερί, μία στη Ρώμη και μία στη βορειοανατολική πόλη της Παντόβα, λόγω φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Συνολικά 24 γκαλερί και οίκοι δημοπρασιών έχουν γίνει «φύλλο και φτερό» από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας με τη βοήθεια της Υπηρεσίας για την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Εντοπίστηκε φοροδιαφυγή ύψους τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων ευρώ από τα λεγόμενα «δικαιώματα μεταπώλησης» των καλλιτεχνών. Πρόκειται για το δικαίωμα που έχουν οι καλλιτέχνες σε ποσοστιαία αμοιβή όταν επαναπωλείται κάποιο έργο τους σε οίκο δημοπρασιών, γκαλερί ή ντίλερ. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν η αμοιβή αυτή υπόκειται σε φορολόγηση ή εάν παρακρατείται παράνομα από τον καλλιτέχνη.

H Guardia di Finanza ξεσκέπασε επίσης περιπτώσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και παράνομων συναλλαγών ύψους έως και 14 εκατομμυρίων ευρώ. Η Ιταλία έχει δώσει αυξημένες εξουσίες στο Σώμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς η χώρα πασχίζει να γεφυρώσει το χάσμα κρατικών εσόδων και δαπανών που αυξήθηκε λόγω της κρίσης.

Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι περισσότερα από 100 δις ευρώ δεν δηλώνονται στην ιταλική εφορία. Η «μαύρη» οικονομία της Ιταλίας εκτιμάται γύρω στο 17,5% του ΑΕΠ της.

Η παράδοση της φοροδιαφυγής ρίζωσε επί Χριστιανοδημοκρατών, οι οποίοι ήταν στην εξουσία σχεδόν καθ' όλη τη μεταπολεμική περίοδο, έως και τις αρχές της δεκαετίας του '90: θεωρούνταν μάλιστα ένας σχετικά «ανώδυνος» τρόπος ενίσχυσης των μικρών, οικογενειακών επιχειρήσεων. Τις επιπτώσεις της «παράδοσης» αυτής βιώνουν οι Ιταλοί σήμερα: οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν ελάχιστα έως τίποτα στην εφορία ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν υψηλούς φόρους, οι οποίοι μάλιστα παρακρατούνται απευθείας από το μισθό τους.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Το «μεγαλύτερο παζλ του κόσμου»: τα σκισμένα αρχεία της Στάζι

Τα σκισμένα αρχεία της Στάζι: 600 εκατ. μικρά χαρτιά συναρμολογούνται...


 Ένα ειδικό πρόγραμμα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή συναρμολογεί πυρετωδώς αυτή την περίοδο κομμάτι κομμάτι στο Βερολίνο το μεγαλύτερο παζλ του κόσμου: τα σκισμένα αρχεία της Στάζι, δηλαδή 600 εκατ. μικρά χαρτιά, κάποια από αυτά στο μέγεθος ενός ανθρώπινου νυχιού!

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Φραουνχόφερ του Βερολίνου έχει θέσει στην υπηρεσία των γερμανικών αρχών το «E-Puzzler», ένα ειδικό πρόγραμμα που χειρίζεται κάθε κομμάτι χαρτιού σαν να ήταν μέρος ενός τεράστιου παζλ.

Τα 600 εκατομμύρια ίχνη χαρτιού ή αλλιώς 45 εκατομμύρια έγγραφα, σκίστηκαν στη διάρκεια μιας μυστικής επιχείρησης των πανικοβλημένων αξιωματικών της Στάζι, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989. Οι αξιωματικοί πήραν διαταγή να καταστρέψουν τα αρχεία και να τα βάλουν σε σάκους για να τα κάψουν, αλλά λόγω των κακών μηχανημάτων που είχαν στη διάθεσή τους και τα οποία κατέρρευσαν από το φόρτο των εγγράφων, αναγκάστηκαν τελικά να τα καταστρέψουν σκίζοντάς τα με τα ίδια τους τα χέρια. Ολα τα χαρτιά βρέθηκαν μέσα σε σάκους στο υπόγειο των κεντρικών γραφείων της Στάζι.

Αν η εργασία γινόταν χειρωνακτικά, η αποκατάσταση των έγγραφων θα ολοκληρωνόταν το...2396 «το νωρίτερο», σύμφωνα με υπολογισμούς μεταξύ σοβαρού και αστείου. Τώρα όμως, οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας που έχουν αρχίσει το έργο της συναρμολόγησης εχουν πολύ ευκολότερο έργο: παίρνουν το κάθε χαρτί, το σιδερώνουν, το σκανάρουν και κατόπιν το περνούν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή για ανάλυση. Το σχήμα, το χρώμα, το πάχος και η υφή του κειμένου αναλύονται σε τέτοιο βαθμό από το «E-Puzzler» που τελικά καθίσταται εφικτή η ανασύσταση ενός εγγράφου.

Ο επικεφαλής της όλης δουλειάς Μπέρτραμ Νικολάι, οποίος εργάζεται εδώ και μια δεκαετία στο εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο να έρθει στο φως αυτό το απέραντο βασίλειο του χαφιεδισμού, τονίζει πως όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης των έγγραφων, θα αποκαλύφθούν πολλές από τις βρώμικες δραστηριότητες περίπου 175.000 ανεπίσημων συνεργατών της Στάζι, αλλά και σε αυτές των περίπου 17 εκατομμυρίων ατόμων που βρίσκονταν υπό μυστική παρακολούθηση.

Η Στάζι, εκτός από τους πληροφοριοδότες, απασχολούσε και 91.000 «επίσημους» πράκτορες.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Ο νέος φόρος για τα ακίνητα

Αφορολόγητη ατομική περιουσία ως 100.000 ευρώ - Θα υπολογίζονται όμως και τα αγροτεμάχια


Εναν ενιαίο φόρο ακινήτων θα πληρώνουν ετησίως από το 2013 όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, αποθηκών και για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και ιδιωτικών δασικών εκτάσεων. Ο νέος φόρος θα αντικαταστήσει το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ο νέος φόρος θα ενσωματώνει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, αλλά και το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Η τρικομματική κυβέρνηση καλείται τις επόμενες μέρες να συζητήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις του νέου φόρου με την τρόικα και το υπ. Οικονομικών. Στόχος του υπουργείου είναι «να λάβει λιγότερα αλλά από περισσότερους» σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

Σύμφωνα με την κλίμακα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, ο νέος φόρος θα επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο για το σύνολο της οικογενειακής περιουσίας, ενώ το αφορολόγητο όριο τίθεται στα 100.000 ευρώ.

Ο φορολογικός συντελεστής έχει οριστεί στο 0,1% για συνολική αντικειμενική αξία από 100.000 έως 200.000 ευρώ και θα ανεβαίνει κλιμακωτά, φθάνοντας το 1% για όσους κατέχουν ακίνητα με αντικειμενική αξία πάνω από 2.100.001 ευρώ.

Ο νέος φόρος θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ιδιωτικές δασικές εκτάσεις, ιδιωτικά γήπεδα και αγροτεμάχια, ακόμη και αν δεν καλλιεργούνται από επαγγελματίες αγρότες. Ωστόσο, οι αντικειμενικές αξίες, που θα επεκταθούν, δεν αναμένεται να αυξηθούν.

Η κυβέρνηση ερευνά το ενδεχόμενο ο Ενιαίος Φόρος για όσα ακίνητα ανήκουν σε νομικά πρόσωπα να μειωθεί από 6 ως 3%. Τέλος, η κυβέρνηση σκέφτεται να αυξήσει τον συντελεστή του φόρου σε όσα ακίνητα χρησιμοποιούνται για εμπορικές δραστηριότητες από ιδιοκτήτες-επιχειρήσεις από 1% σε 3%.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com

Α. Τσίπρας: «Επικίνδυνη αυταπάτη» η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στη ΔΕΘ πρόγραμμα για ανασυγκρότηση της χώρας


Δεσμεύτηκε για ακύρωση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, ο επικεφαλής του Σύριζα είπε πως είναι «μια επικίνδυνη αυταπάτη» από την οποία έχουν γαντζωθεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης, διότι «παρατείνει το μαρτύριο του μνημονίου και επιβαρύνει τη χώρα με νέα δάνεια για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει». Επιπλέον, στη συνέχεια παρουσίασε το πρόγραμμά του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com  

ΕΟΠΥΥ: Κανονικά θα εξυπηρετούνται από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της χώρας, πλην Αττικής



Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας - πλην της Αττικής - το βράδυ του Σαββάτου. Ως εκ τούτου, από αύριο τα φαρμακεία θα εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δίνοντας φάρμακα με πίστωση. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου αποφάσισαν να συνεχίσουν επ’ αόριστον τις κινητοποιήσεις.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για διακοπή των κινητοποιήσεων έπαιξε και η κίνηση του υπουργείου Υγείας να εξοφληθούν οι οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο αυτό δεν έπεισε τους φαρμακοποιούς της Αττικής. Οπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, θα συνεχιστεί επ αόριστον η μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.

Πάντως, για τους φαρμακοποιούς κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών.

Οπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση του κλάδου, οι φαρμακοποιοί εμμένουν στη στάση τους και ζητούν την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com