Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Δεύτερες σκέψεις: Η… θυσία του Βενιζέλου και η μοναξιά του Ψωμιάδη

- Άκρως ενδιαφέρουσα η είδηση που μας έρχεται από τη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο πρόεδρος της χώρας Τζέικομπ Ζούμα (της φυλής των Ζουλού), θυσίασε 12 αγελάδες στο χωριό όπου γεννήθηκε, για να ζητήσει με αυτό τον τρόπο προστασία των προγόνων της φυλής εναντίον των αντιπάλων του πριν από το επόμενο συνέδριο του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC)! Εξυπακούεται ότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η θυσία των αγαθών τετράποδων… είχε τελικά αποτέλεσμα. Δεν μπορώ όμως παρά να σκεφτώ ότι αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

Θεσσαλονίκη: Κονδύλια για την περιβαλλοντική αναβάθμισή του αναζητά ο δήμος Παύλου Μελά

Τις προτάσεις του δήμου Παύλου Μελά για την περιβαλλοντική, κοινωνική και αναπτυξιακή αναβάθμισή του, παρουσίασε σήμερα ο δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε την αξιοποίηση των στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσιου καθώς και της περιαστικής ζώνης των 6.000 στρεμμάτων καθώς και αντιπλημμυρικές επεμβάσεις στο χείμαρρο Δενδροποτάμου.

Θεσσαλονίκη: Δημοπρατούνται τα έργα στους κόμβους της δυτικής Περιφερειακής

Δημοπρατούνται σήμερα τα έργα της δυτικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης, στους κόμβους Ευκαρπίας, Λαγκαδά και Σταυρουπόλεως και Μακρυγιάννη, δίνοντας το «εναρκτήριο λάκτισμα» για μια πολυαναμενόμενη παρέμβαση, ύψους 75 εκατ. ευρώ, με προβλεπόμενο χρόνο κατασκευής τους 28 μήνες και χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013».

Επιστήμονες: Η τεχνητή νοημοσύνη θα απειλήσει μελλοντικά την ύπαρξη της ανθρωπότητας!

Κορυφαίοι διανοητές και επιστήμονες του βρετανικού πανεπιστημίου Κέμπριτζ ανησυχούν ότι είναι θέμα χρόνου τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας, ιδίως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, να γίνουν τόσο έξυπνοι και ικανοί, που να στραφούν… εναντίον των ανθρώπων που τους δημιούργησαν, απειλώντας έτσι την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας!

Ιωάννινα: Σκότωσε 35χρονο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Μυστήριο καλύπτει τα αίτια της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός 35χρονου άντρα από το Πέραμα, από έναν 60χρονο από την Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, που στη συνέχεια αυτοκτόνησε, σήμερα λίγο μετά τις 8 το πρωί στο Πέραμα Ιωαννίνων.

Ν. Πέλλας: 57χρονος καταπλακώθηκε από τέμπλο εκκλησίας

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 57χρονος στη Φούστανη Αριδαίας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε εκκλησία της περιοχής. Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, ο άτυχος άντρας εκτελούσε εθελοντική εργασία κατεδάφισης του τέμπλου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όταν καταπλακώθηκε από τμήμα του τέμπλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας Πέλλας. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Γρίπη: Πειραματικό εμβόλιο υπόσχεται άμεση και εφ’ όρου ζωής προστασία

Ένα νέο πειραματικό εμβόλιο υπόσχεται για το μέλλον ταχύτατη και μακρόχρονη, ίσως και εφ’ όρου ζωής, προστασία των ανθρώπων κατά των διαφόρων στελεχών του ιού της γρίπης. Προς το παρόν, οι Γερμανοί ερευνητές που το αναπτύσσουν, έκαναν επιτυχείς δοκιμές σε πειραματόζωα και μένει να αποδειχτεί ότι το εμβόλιο είναι εξίσου αποτελεσματικό και στους ανθρώπους σε βάθος χρόνου.

Θεσσαλονίκη: Χειρόφρενο τράβηξαν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ!

Χειρόφρενο τράβηξαν από το πρωί τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που κινούνται στο νομό Θεσσαλονίκης, λόγω οικονομικών προβλημάτων και συγκεκριμένα εξαιτίας έλλειψης καυσίμων. Εκτελούνται μόνο τα μαθητικά δρομολόγια και η γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Έρευνα: Το κάπνισμα κάνει κακό και στον εγκέφαλο

Το κάπνισμα, εκτός από το υπόλοιπο σώμα, βλάπτει επίσης τον εγκέφαλο και το νου, κάνοντας ζημιά στη μνήμη, τη μάθηση και γενικότερα τη σκέψη, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες ότι το τσιγάρο, όπως και η υψηλή πίεση του αίματος, αυξάνουν τον κίνδυνο για πρόωρο μαρασμό των νοητικών λειτουργιών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τσιγάρο δεν κάνει κακό μόνο στους πνεύμονες και στην καρδιά, αλλά και στο κεφάλι.

Ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη καθώς έληξε μετά από δέκα ημέρες η κατάληψη στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Φοίνικα από εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τα απορριμματοφόρα του κεντρικού δήμου βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους και προσπαθούν να συλλέξουν περισσότερους από 2.000 τόνους σκουπιδιών, τα οποία έχουν σχηματίσει «βουνά».

Εκλογές στην Καταλονία: Πύρρειος νίκη για τον υποστηρικτή της απόσχισης

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Αρτούρ Μας αναγνώρισε ότι είναι μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία, την οποία επιθυμούσε, ώστε μελλοντικά να διαχειριστεί μια πιθανή τάση για την απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία. Η εκλογική δύναμη του εθνικιστικού κόμματος του Μας, μετά τα σχεδόν οριστικά αποτελέσματα, μειώθηκε σε 50 βουλευτές έναντι των 62 που κατείχε προηγουμένως, στην περιφερειακή συνέλευση των 135 εδρών.

Πακιστάν: Τουλάχιστον 13 νεκροί από… σιρόπι για τον βήχα

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λαχόρη του Πακιστάν όταν ήπιαν σιρόπι για το βήχα και οι αρχές της πόλης αναγκάστηκαν να κλείσουν τα φαρμακεία και μια φαρμακοβιομηχανία.

Δημοσκόπηση: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 4,5%

Ακόμα μια πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην πρόθεση ψήφο στην περίπτωση που γινόντουσαν τώρα εκλογές στη χώρα μας, δίνει νέα δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse RC για την εφημερίδα «6μέρες» στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 19%, ποσοστό μειωμένο κατά μία μονάδα σε σχέση με τη μέτρηση της 30ής Οκτωβρίου. Σε πτώση βρίσκονται και τα άλλα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστό 6%, μειωμένο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, ενώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται πλέον στο 3,5% από το 4% πριν από περίπου ένα μήνα.

Eurogroup: Σήμερα η συμφωνία για το χρέος

Σήμερα στις 12:30 τοπική ώρα ξεκινά στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση του Eurogroup όπου οι 17 και το ΔΝΤ θα δώσουν τα χέρια πάνω από ένα κείμενο που θα περιγράφει με αρκετά -όσο γίνεται- συγκεκριμένες δράσεις το πως θα μειωθεί το ελληνικό χρέος. Αυτό είναι και το περισσότερο που μπορεί να αναμένεται σήμερα, ώστε μετά το πακέτο να πάει προς ψήφιση στα 7 κοινοβούλια. Δεδομένου ότι το γερμανικό κλείνει στις 30 Νοεμβρίου, μπορεί κανείς να συμπεράνει πως ως τις 3 Δεκεμβρίου τα πάντα θα μπορούν να είναι στη θέση τους για να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης.