Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Λιμπερασιόν: Γερμανοφοβική φρενίτιδα στην Ελλάδα έστειλε μια φρουρά νεοναζί στη Βουλή

Σχόλιο από τον ανταποκριτή της στις Βρυξέλλες


Επικριτικός απέναντι «στους Ελληνες που αναζητούν έναν αποδιοπομπαίο τράγο» εμφανίζεται ο ανταποκριτής της «Λιμπερασιόν» στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ, με αφορμή την υποδοχή που επεφύλαξε μερίδα των διαδηλωτών στην Ανγκελα Μέρκελ.

ΗΠΑ: Πέθανε αφού κέρδισε σε διαγωνισμό κατανάλωσης κατσαρίδας


Νεκρός έπεσε ένας 32χρονος από τη Φλόριντα, λίγες μόνο ώρες αφότου κέρδισε διαγωνισμό κατανάλωσης κατσαρίδας και άλλων σκουλικιών. Ο διαγωνισμός έγινε στο Ντίρφιλντ Μπιτς της Φλόριντα. Πάντως, οι υπόλοιποι 30 διαγωνιζόμενοι δεν έπαθαν το παραμικρό. Η επιχείρηση έσπευσε να υπενθυμίσει ότι όλοι όσοι έλαβαν μέρος είχαν υπογράψει χαρτί αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για τη συμμετοχή τους σε αυτό το περίεργο γεγονός. Το έπαθλο για τον νικητή ήταν ένας... πύθωνας. Τα αίτια του θανάτου θα ανακοινωθούν μετά τη νεκροτομή.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.bogspot.com

Οι μεγάλοι του πετρελαίου εναντίον του Ματ Ντέιμον

Οι πολυεθνικές κήρυξαν τον πόλεμο στην «Γη της Επαγγελίας» του Ματ Ντέιμον, η οποία καταγγέλλει την εξόρυξη με τη μέθοδο του fracking


Συμβαίνει για πρώτη φορά: το πιο ισχυρό οικονομικό λόμπι των ΗΠΑ ξεκινάει πόλεμο εναντίον μιας ταινίας πριν ακόμη βγει στις αίθουσες. Οι μεγάλοι του πετρελαίου επιτίθενται με όλη τους την ισχύ, πρώτα για να μπλοκάρουν και να σαμποτάρουν και μετά για να δυσφημήσουν προκαταβολικά την ταινία - καταγγελία του Ματ Ντέιμον «Promised Land» («Γη της Επαγγελίας»).

Ρόιτερς: Ισχνές οι ελπίδες για ανάκαμψη στην ευρωζώνη το 2013


Το πιο πιθανό είναι ότι «η οικονομία της ευρωζώνης θα πρέπει να αναμείνει το 2014 για να ανακάμψει», σύμφωνα με την πλειοψηφία των 100 οικονομολόγων που έλαβαν μέρος στην ειδική δημοσκόπηση που κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το πρακτορείο Ρόιτερς. Μια μειοψηφία (17) βλέπει ανάκαμψη το 2013. Το δεύτερο εξάμηνο του 2013, θα υπάρξει «ύφεση στην ευρωζώνη», αν και «ήπια», εκτιμά η πλειοψηφία.

Θέλουν να στείλουν 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία στη Ρόδο και την Κρήτη

 

Για την πιθανότητα μαζικής αποχώρησης Σύριων πολιτών από τη χώρα τους, προετοιμάζεται και η Ελλάδα. Σχετικό σενάριο έχει ήδη επεξεργαστεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τη συνεργασία του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σενάριο, όπως έγινε γνωστό από πηγή του υπουργείου, είναι υποθετικό έως στιγμής και προβλέπει τη φιλοξενία από την Ελλάδα 20.000 προσφύγων, αν χρειαστεί. Αντίστοιχα, η Τουρκία θα μπορεί να φιλοξενήσει 130.000 πρόσφυγες και η Κύπρος 48.000. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου, οι Σύριοι που τυχόν φτάσουν στην Ελλάδα, θα φιλοξενηθούν σε κέντρα προσφύγων, τα οποία έχουν οριστεί στη Ρόδο και την Κρήτη και όχι σε κέντρο πρώτης υποδοχής προσφύγων.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.gr 

Θεσσαλονίκη: Από σήμερα η εφαρμογή τροχοσφικτήρων για την παράνομη στάθμευση


Ξεκίνησε από σήμερα να εφαρμόζεται από το δήμο Θεσσαλονίκης το σύστημα των τροχοσφικτήρων (δαγκάνες) για τα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Θεσσαλονίκη: Η πορεία του μετρό στο δημοτικό συμβούλιο


Η εξέλιξη και η πορεία των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης θα βρεθεί στο επίκεντρο της 25ης έκτακτης συνεδρίασής του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 11.00 το πρωί με συνολικά τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ευ. Βενιζέλος: Μπορεί η «λίστα Λαγκάρντ» να έχει υποστεί αλλοιώσεις

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής


Ενημέρωσε σήμερα την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Νωρίτερα είχε κληθεί σε ακρόαση από την επιτροπή ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Θα πληρώσουμε εμείς τα 555 εκατ. ευρώ


Προς λύση οδεύει η νέα εμπλοκή που δημιουργήθηκε μεταξύ τρόικας και υπουργείου οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες τα 555 εκ ευρώ θα το πληρώσουν οι τράπεζες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Ελληνική Ένωση Τραπεζών βρίσκεται σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα στο ΑΠΘ

Το αδίκημα που θα διερευνηθεί είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος

 

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ να αναστείλει συμβολικά -για σήμερα και αύριο- κάθε είδους εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική δραστηριότητα του Ιδρύματος, με αίτημα την επίλυση οικονομικών και λειτουργικών προβλημάτων του πανεπιστημίου.

Θεσσαλονίκη: Στη γραφειοκρατία τα ρίχνει ο δήμος για τα σκουπίδια


Ζητήματα γραφειοκρατίας και αγκυλώσεων που σχετίζονται με την λειτουργία του κράτους και των δομών και τα οποία προκαλούν πρόσθετα προβλήματα στη προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων για την βελτίωση του τομέα καθαριότητας και ανακύκλωσης, καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Φλώρινα: Σχεδιάζουν κλείσιμο των συνόρων ως διαμαρτυρία για την υψηλή τιμή του πετρελαίου

Σε κλείσιμο των συνόρων, των οδικών αξόνων της περιοχής, της αγοράς και των υπηρεσιών της Φλώρινας προτίθενται να προχωρήσουν οι φορείς του τόπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σε έναν νομό που, εν μέσω οικονομικής κρίσης, «μαστίζεται» και από ιδιαίτερα σφοδρούς και παρατεταμένους χειμώνες. Την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα που ξεκινά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, οι βενζινοπώλες δεν πρόκειται να προμηθευτούν ούτε να διανείμουν πετρέλαιο, στο πλαίσιο μιας αρχικής κινητοποίησης.

Θεσσαλονίκη: Στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης η Σύγκλητος του ΑΠΘ

Τα «μέτωπα» των σκουπιδιών που συσσωρεύονται στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, των εργολαβικών εργαζομένων που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και των οικονομικών προβλημάτων του ιδρύματος έχει να αντιμετωπίσει η διοίκηση του ΑΠΘ το οποίο βρίσκεται σήμερα και αύριο σε αναστολή της εκπαιδευτικής, διοικητικής και ερευνητικής του λειτουργίας.

Συρία: Οκτώ νεκροί από επίθεση ενόπλων κατά λεωφορείου

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι οκτώ τραυματίσθηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησε στη Συρία «μία ομάδα τρομοκρατών» ενάντια σε ένα λεωφορείο, το οποίο προερχόταν από τον Λίβανο και μετέφερε Σύριους εργάτες που μόλις είχαν περάσει τα σύνορα, μετέδωσε σήμερα το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης.

K. Χατζηδάκης: Κονδύλια 1 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις



Κονδύλια ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για την απασχόληση θα αρχίσουν να «πέφτουν» στην αγορά, μετά την έγκριση της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ που αναμένεται τον Δεκέμβριο. Τα χρήματα αυτά θα μεταφερθούν από κονδύλια που είχαν αρχικά υπολογιστεί για την ψηφιακή σύγκλιση και για τη διοικητική μεταρρύθμιση, συνολικού ύψους 382 εκατ. ευρώ, ενώ 880 εκατ. ευρώ θα μεταφερθούν από ανακατανομή πόρων στα ΠΕΠ και αφορούσαν στο περιβάλλον.

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο ΑΠΘ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, που βρίσκεται μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου δύο άτομα (άνδρας και γυναίκα) απέσπασαν με την απειλή όπλων άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγαν. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας, στις 2 το μεσημέρι, και κρατώντας όπλα ανάγκασαν τον ταμία να τους παραδώσει τα χρήματα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr

Μπαρόζο: «Σημαντική η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ»

Την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος μίλησε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Καταπολέμηση της κρίσης: επανασχεδιασμός της ευρωπαϊκής πολιτικής», που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης «Friends of Europe».

Ποδηλασία: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην υπόθεση ντόπινγκ του Άρμστρονγκ



Αποκαλύψεις που συγκλονίζουν περιλαμβάνει το πόρισμα της USADA σχετικά με την υπόθεση Λανς
Άρμστρονγκ, από τον οποίο αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι λόγω χρήσης αναβολικών. Σύμφωνα με αυτό ο Αμερικανός ποδηλάτης και οι συνεργάτες του είχαν στήσει «το πιο εκλεπτυσμένο σύστημα ντόπινγκ στην ιστορία του αθλητισμού»!

Το Λούβρο έρχεται στη Θεσσαλονίκη αλλά χωρίς τις «Μαγεμένες»


Τον πλούτο των συλλογών του Λούβρου μπορούν να γνωρίσουν οι Θεσσαλονικείς χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν εισιτήριο για το Παρίσι. Πέντε μουσεία της Θεσσαλονίκης ανοίγουν αυτό το τριήμερο (από αύριο ώς την Κυριακή) τις πόρτες τους για να παρουσιάσουν στο κοινό πέντε εκθέσεις με έργα τέχνης από το διάσημο μουσείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Mπάσκετ: Υπέγραψε στον Άρη ο Νίκος Μποχωρίδης

Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίκου Μποχωρίδη, του 23χρονου γκαρντ που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του συλλόγου. Ο νεαρός αθλητής υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας και δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να γυρίσω στην ομάδα από την οποία ξεκίνησα. Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ομάδα και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ, να δικαιώσω τον προπονητή μου που μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία και με εμπιστεύτηκε. Εύχομαι φέτος να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα και στο τέλος να δικαιωθούμε, γιατί η προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει είναι πολύ μεγάλη».

Mπάσκετ: Ανοίγει σήμερα η αυλαία της Ευρωλίγκα


Η Ευρωλίγκα ανοίγει σήμερα τις πύλες της με το ελληνικό ενδιαφέρον να είναι έντονο, με τις συμμετοχές του περσινού νικητή της διοργάνωσης Ολυμπιακού και του 6 φορές πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού.

ΕΛΣΤΑΤ: Η ανεργία έσπασε (επίσημα) τον Ιούλιο το «φράγμα» του 25%!

Έσπασε και το «φράγμα» του 25% η ανεργία στη χώρα και διαμορφώθηκε στο 25,1% τον Ιούλιο φέτος, καθώς πλέον περισσότερα από 1.000 άτομα χάνουν τη δουλειά τους κάθε ημέρα. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.261.604 άτομα και προκαλείται σοκ από το γεγονός ότι οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 377.991 άτομα (αύξηση 42,8%) σε σχέση με τον Ιούλιο 2011 (ποσοστό ανεργίας 17,8%) και κατά 23.255 άτομα (αύξηση 1,9%) σε σχέση με τον Ιούνιο φέτος (ποσοστό ανεργίας 24,8%).

ΗΠΑ: «Η παρουσία της Αλ Κάιντα αυξάνεται καθημερινά στη Λιβύη»

Η παρουσία του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα στη Λιβύη αυξάνεται καθημερινά, δήλωσε σήμερα πρώην αξιωματούχος των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στη Λιβύη ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου, η οποία ερευνά για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη.

Ν. Κορέα: Ισόβια για έναν νεαρό που σκότωσε τη φίλη του με ένα… ζωντανό χταπόδι

Σε ισόβια καταδικάστηκε ένας Νοτιοκορεάτης που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της φίλης του, της οποίας ο θάνατος είχε αρχικά αποδοθεί σε ασφυξία όταν προσπάθησε να καταπιεί ένα ζωντανό χταπόδι. Το δικαστήριο της πόλης Ιντσεόν, δυτικά της Σεούλ, καταδίκασε τον 31χρονο Κιμ σε ισόβια για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της φίλης του σε μοτέλ της πόλης τον Απρίλιο του 2010.

Καβάλα: Ηλεκτρικά ποδήλατα για τη δημοτική αστυνομία

Στην προμήθεια τριών ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων για τους άντρες της δημοτικής αστυνομίας προχώρησε ο δήμος Καβάλας, θέλοντας να τονώσει την οικολογική συνείδηση των πολιτών και να δώσει παράδειγμα για τη χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς στο κέντρο της πόλης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Κατασκευή υπολογιστών: Η πρωτιά στους… Κινέζους

Η κινεζική εταιρία Lenovo κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία των προσωπικών υπολογιστών (PCs) να εκτοπίσει από το βάθρο της την επί πολλά χρόνια (από το 2006) κορυφαία αμερικανική εταιρία Hewlett-Packard (HP) και να γίνει αυτή πλέον, στο τρίτο τρίμηνο του 2012, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής PCs στην παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Gartner. Μια άλλη πάντως εταιρεία ερευνών, η IDC, συνεχίζει να εμφανίζει οριακά πρώτη τη HP σε πωλήσεις διεθνώς, με λιγότερο από μισή ποσοστιαία μονάδα διαφορά από τη Lenovo.

Θεσσαλονίκη: Σπείρα είχε ιδρύσει εταιρίες «μαϊμού» και αγόραζε προϊόντα με ακάλυπτες επιταγές

Αυτοκίνητα και hi-tech εξοπλισμό αγόραζαν με ακάλυπτες επιταγές τα μέλη μιας σπείρας, που είχαν συστήσει προηγουμένως εικονικές εταιρίες, προκειμένου να εμφανίζονται ως φερέγγυες στην αγορά.

ΗΠΑ: Οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι αντιμέτωποι σήμερα στο Κεντάκι

Οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι των ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος Πολ Ράιαν, αναμετρόνται σήμερα το βράδυ σε τηλεμαχία στο Κεντάκι, λιγότερες από 30 ημέρες από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Νέα Μηχανιώνα: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε στη θάλασσα

Νεκρός ανασύρθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα οδηγός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου το οποίο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στη θάλασσα στην ιχθυόσκαλα στη Νέα Μηχανιώνα. Το λιμενικό ειδοποίησε ένας επαγγελματίας ψαράς, ο οποίος είδε το αυτοκίνητο από το σκάφος του. Ένας άνδρας του λιμενικού και δύο ιδιώτες έπεσαν στη θάλασσα και εντόπισαν αλλοδαπό άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr

Νέο εμβόλιο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Ένα νέο είδος εμβολίου για την καταπολέμηση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Inovio Pharmaceuticals, δίνει ελπίδα ως μια πιθανή θεραπεία για τις προκαρκινικές αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας, ανακοίνωσαν χθες οι ερευνητές της εταιρείας.

Κ. Λαγκάρντ: Πρέπει να δοθεί δυο χρόνια επιμήκυνση στην Ελλάδα

-->Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να δοθεί στην Ελλάδα επιπλέον χρόνος δύο ετών, μέχρι το 2016, για να επιτύχει τον περιορισμό των ελλειμμάτων της κατ΄ εφαρμογή των απαιτήσεων των διεθνών πιστωτών της.

S&P: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες

O οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες σε ΒΒΒ-. Για τον S&P, η Ισπανία εξακολουθεί να είναι μια χώρα που είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της με επαρκή τρόπο, αλλά η «αρνητική προοπτική» που αποδίδεται στο αξιόχρεο της χώρας δείχνει ότι τα ισπανικά κρατικά ομόλογα υπάρχει το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν μεσοπρόθεσμα στην κατηγορία των κερδοσκοπικών επενδύσεων.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.gr

Οριακές και... βρόμικες καταστάσεις στο ΑΠΘ

«Λουκέτο» μπήκε για λόγους υγιεινής στις κλινικές της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι ασκήσεις και πολλοί φοιτητές να κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο. «Στο κόκκινο» βρίσκονται εργαστήρια της Ιατρικής, όπου διατηρούνται πειραματόζωα και γίνεται διαχείριση μολυσματικών υλικών, καθώς και άλλοι χώροι του πανεπιστημίου, το οποίο παραμένει για 20ή μέρα χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας.