Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Μπορεί η «λίστα Λαγκάρντ» να έχει υποστεί αλλοιώσεις

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής


Ενημέρωσε σήμερα την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Νωρίτερα είχε κληθεί σε ακρόαση από την επιτροπή ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.


Στην Επιτροπή Θεσμών έχουν επίσης κληθεί για να ενημερώσουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, πιθανότατα την Παρασκευή, καθώς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό και θα επιστρέψει την επόμενη εβδόμαδα. Χθες, πάντως, οι οικονομικοί εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση ζήτησαν την αποστολή εκ νέου με αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα της λίστας «Φαλτσιάνι» ή «Λαγκάρντ» από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, ώστε να εξακριβώσουν τη γνησιότητα του καταλόγου που έχουν στα χέρια τους.

Πιθανόν να έχει αλλοιωθεί η λίστα
 
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «το υλικό δόθηκε ατύπως σε μένα, χωρίς συνοδευτικό υλικό. Δεν γνωρίζω αν δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο. Ούτε ο κ. Ι. Διώτης (πρώην επικεφαλής ΣΔΟΕ) μπορούσε να ξέρει αν του δόθηκε το αρχικό. Γνώριζε αυτά που του είπε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (πρώην υπουργός Οικονομικών). Δεν είχε κανένα λόγο να μην λέει την αλήθεια ο κ. Διώτης».

Παράλληλα αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό της παραλαβής του επίμαχου ηλεκτρονικού υλικού από τον κ. Διώτη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει υποστεί αλλοιώσεις, ενώ επεσήμανε ότι η μεγάλη καθυστέρηση της έρευνας μπορεί να άφησε το περιθώριο σε ενδιαφερομένους να οργανωθούν.

«Ένα ψηφιακό υλικό, προϊόν υποκλοπής, που έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες πλευρές της Ευρώπης είναι πιθανό να έχει υποστεί αλλοιώσεις, πρωτίστως από αυτόν που το υπέκλεψε, ή από διάφορες υπηρεσίες ή από παράγοντες υπηρεσιών. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για τον κ. Διώτη, αλλά είναι προφανές ότι ένα παράνομο υλικό είναι επισφαλές. Δεν επιτρέπεται συνταγματικά η χρήση του υλικού που είναι παράνομο. Η εισαγγελική αμφισβήτηση της γνησιότητας αναδεικνύει το επισφαλές του υλικού», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Κινδυνεύει να ανοίξει ένα τεράστιο νομικό ζήτημα. Από τότε που έγινε η υποκλοπή, το ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι και έχουν οργανωθεί».

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου