Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Λιμπερασιόν: Γερμανοφοβική φρενίτιδα στην Ελλάδα έστειλε μια φρουρά νεοναζί στη Βουλή

Σχόλιο από τον ανταποκριτή της στις Βρυξέλλες


Επικριτικός απέναντι «στους Ελληνες που αναζητούν έναν αποδιοπομπαίο τράγο» εμφανίζεται ο ανταποκριτής της «Λιμπερασιόν» στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ, με αφορμή την υποδοχή που επεφύλαξε μερίδα των διαδηλωτών στην Ανγκελα Μέρκελ.

«Γι' αυτούς τους διαδηλωτές - έγραψε αναφερόμενος σε όσους κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας με ναζιστικές σημαίες ή στολές της Βέρμαχτ - δεν υπάρχει ίχνος αμφιβολίας: υπεύθυνη για τη δραματική κατάστασή τους είναι η Γερμανία, αυτό το νέο Ράιχ που κατηγορείται για αφαίμαξη της χώρας τους. Εστω και αν δεν γνωρίζουμε πόσοι Ελληνες βούτηξαν στην υπερβολή... το βέβαιο είναι πως αυτές οι εικόνες θα κάνουν τον γύρο του κόσμου και ασφαλώς της Γερμανίας».

Ο γάλλος δημοσιογράφος συνεχίζει αντιπαραθέτοντας τη στάση των άλλων ευρωπαϊκών κρατών που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση - όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, και η Κύπρος - στις διαδηλώσεις των οποίων δεν διαπιστώνεται αυτή η «γερμανοφοβική φρενίτιδα». «Ενα τμήμα της κοινής γνώμης, με συγκεκριμένη νοοτροπία και με την προτροπή κάποιων πολιτικών, προτιμούν να καθιστούν τον ξένο υπεύθυνο για τα προβλήματά τους παρά να θέσουν το ερώτημα στον εαυτό τους».

Ολοκληρώνοντας, αφού πρώτα υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κρατών με τα υψηλότερα ποσοστά διαφθοράς στον πλανήτη, ο Κατρεμέρ τονίζει πως «οι Γερμανοί, με μία από τις πιο υποδειγματικές δημοκρατίες στον κόσμο δεν μπορούν να δεχθούν μαθήματα από μία χώρα που δεν αποτελεί παράδειγμα δημοκρατίας... και που έστειλε μία φρουρά νεοναζί στο Κοινοβούλιο».

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου