Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΗΠΑ: Τα ρεβόλβερ των ληστών Μπόνι και Κλάιντ αγοράσθηκαν σε δημοπρασία

500.000 δολάρια έδωσε Τεξανός συλλέκτης για τα ρεβόλβερ του φημισμένου ζευγαριού


Τα ρεβόλβερ που χρησιμοποιούσε το φημισμένο ζευγάρι ληστών Μπόνι Πάρκερ και Κλάιντ Μπάροου, οι οποίοι βρήκαν τον θάνατο έπειτα από ανελέητη καταδίωξη το 1934, αγοράσθηκαν έναντι 500.000 δολαρίων από Τεξανό συλλέκτη κατά τη διάρκεια δημοπρασίας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον οίκο δημοπρασιών RR Auctions.

Ντέιβιντ Κάμερον: Πιάστηκε αδιάβαστος από τον Λέτερμαν

Κατακόκκινος έφυγε ο Βρετανός πρωθυπουργός από το «Late night show»


Ένα ατυχές κεφάλαιο στην σχέση τηλεόρασης και πολιτικής «έγραψε» η εμφάνιση του Ντέιβιντ Κάμερον στην εκπομπή του δημοφιλούς αμερικανού τηλεπαρουσιαστή Ντέιβιντ Λέτερμαν «Late night show» (από το δίκτυο CBS).

Η εκρηκτική Μόνικα Μπελούτσι «σπάει» την εικόνα του τέλειου προσώπου της

«Προτιμώ να έχω ρυτίδες, παρά ένα πρόσωπο παραμορφωμένο από τις πλαστικές»


Στον νέο της ρόλο, στη νέα ταινία του Κούρδου Μπαχμάν Γκομπαντί «Rhino Season», η Μόνικα Μπελούτσι ανατρέπει την εικόνα της ως συμβόλου μεσογειακής ομορφιάς και εστιάζει στις υποκριτικές ικανότητές της.

Ιαπωνία: Πρόστιμο 20.000 ευρώ για παράνομο «κατέβασμα» από το Ιντερνετ

Προβλέπεται φυλάκιση μέχρι δύο ετών


Με αρχική ποινή πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ, και μάλιστα χωρίς απολογία, κινδυνεύει στην Ιαπωνία όποιος κατεβάσει παράνομα ταινίες, μουσική ή άλλα αρχεία από το Ιντερνετ. Επίσης, προβλέπεται φυλάκιση μέχρι δύο ετών. Ο εν λόγω νόμος τέθηκε από σήμερα σε ισχύ και προωθήθηκε από τη βιομηχανία της μουσικής, η οποία θέλει να περιορίσει την πειρατεία.

Κλεμμένος ο πίνακας του Ρενουάρ που κληρώθηκε σε λαϊκή αγορά

Αποσύρθηκε από δημοπρασία


 Ακυρώθηκε τελικά η δημοπρασία του πίνακα του Πιερ Ρενουάρ από τον οίκο «Potomack Company», καθώς όπως αποδείχτηκε το έργο που απέκτησε η Αμερικανίδα από κλήρωση σε λαϊκή αγορά ήταν κλεμμένο.

Ο κωμικός Σεθ ΜακΦάρλαν θα παρουσιάσει τα επόμενα Οσκαρ

Η 85η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου.


Ο Σεθ ΜακΦάρλαν, δημιουργός της ανατρεπτικής σειράς κινουμένων σχεδων «Family Guy»  και της κωμωδίας «Ted», θα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής στην 85η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ τον προσεχή Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η Ακαδημία του Χόλιγουντ. Ο ΜακΦάρλαν επελέγη μετά το περυσινό φιάσκο με τον βετεράνο κωμικό Μπίλι Κρίσταλ.

Eurostat: Από τις ακριβότερες χώρες της ΕΕ η Ελλάδα

Το υπουργείο Ανάπτυξης αναγνωρίζει ότι η κατάσταση στο επίπεδο των τιμών είναι πολύ χειρότερη από την αναμενόμενη


Μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης παραμένει η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στη διάρκεια του 2011 η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις τιμές σε γαλακτοκομικά και αβγά, με απόκλιση τιμών 31,5% σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ το 2010 ήταν στη δεύτερη. Το υπουργείο Ανάπτυξης αναγνωρίζει ότι η κατάσταση στο επίπεδο των τιμών είναι πολύ χειρότερη από την αναμενόμενη.

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Περικοπές δαπανών 7,3 δισ. ευρώ

 

Μέτρα ύψους 7,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 7,308 δισ. αφορούν περικοπές δαπανών, προβλέπει για το 2013 το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατατίθεται στη Βουλή. Παράλληλα, προβλέπει ύφεση 3,8% το επόμενο έτος (από ύφεση 6,5% φέτος) και ανεργία 24,7% (από 23,5% φέτος).

Γ. Στουρνάρας: Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά με την τρόικα


Ολοκληρώθηκε η διάρκειας σαράντα λεπτών συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το κλιμάκιο της τρόικας. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως «οι διαβουλεύσεις πάνω στη δέσμη μέρων που τους έχουμε στείλει συνεχίζονται, καθώς επίσης και οι διευκρινίσεις που έχουν ζητήσει».

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκαν μετρητές καταγραφής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας


Τρεις μετρητές καταγραφής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας τοποθέτησαν ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στους Σταθμούς Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Μετεωρολογικών Παραμέτρων στις οδούς Ι. Δραγούμη με Εγνατία, Λαγκαδά και Κουτηφάρη και 25ης Μαρτίου με Καρακάση. Ένας τέταρτος σταθμός προγραμματίζεται να τοποθετηθεί στο δημαρχιακό μέγαρο.

Θεσσαλονίκη: Τρίωρες στάσεις εργασίας ξεκίνησαν οι δικαστικοί υπάλληλοι

Θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη, οπότε θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων



Κυλιόμενες στάσεις εργασίας από τις 7 έως τις 10 το πρωί ξεκίνησαν από σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας μ' αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στη λήψη νέων μέτρων περικοπής των μισθών τους και ζητώντας την εφαρμογή θεσμικών αιτημάτων που αφορούν τη λειτουργία τού χώρου τής Δικαιοσύνης.

Οι φορείς του δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται


Ξεκινά από σήμερα η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την «Κατάργηση και Συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα», του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Θεσσαλονίκη: Σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης το 1ο γυμνάσιο Πυλαίας

 

Την ένταξη του 1ου γυμνασίου Πυλαίας Θεσσαλονίκης σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού κτιρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Πρόκειται για ένα από τα περισσότερα από 100 σχολεία, πανελλαδικά, που θα ενταχθούν στο πρότυπο έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας του προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».

Πρώτη η Ελλάδα στην ανεργία νέων και γυναικών


Τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία των νέων και των γυναικών εξακολουθεί να έχει η Ελλάδα, μεταξύ των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Αλ. Τσίπρας: «Οικονομικό και πολιτικό έγκλημα η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ»


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθεί, ιδιαίτερα στον ΟΠΑΠ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ έθεσε και πολλά ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια αυτής της πολιτικής.

Συνεχείς διαβουλεύσεις για να «κλείσουν» τα μέτρα

Συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα στις 6 το απόγευμα


Στον τελευταίο και πλέον κρίσιμο γύρο έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για να κλείσει το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ καθώς η κυβέρνηση πιέζεται για να προλάβει τις προθεσμίες για την εκταμίευση της μεγάλης δόσης του δανείου στις αρχές Νοεμβρίου.

Θεσσαλονίκη: Αίτημα προς τον αν. υπουργό ΠΕΚΑ για το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς


Αίτημα προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη, θα διατυπώσει ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης (ΟΡΘΕ) προκειμένου να ανασταλεί για τρεις μήνες η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών και η έκδοση οικοδομικών αδειών στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς.

Γ. Στουρνάρας: «Προτεραιότητα το CD με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία»

Δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στους Financial Times


Το ζήτημα του CD με τα ονόματα σχεδόν 2.000 Ελλήνων πολιτών με καταθέσεις σε ελβετικό κατάστημα της τράπεζας HSBC αποτελεί για τον ίδιο «προτεραιότητα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times.

Θεσσαλονίκη: Χώρος φιλοξενίας 100 αστέγων θα λειτουργήσει το Φεβρουάριο του 2013


«Καταφύγιο» σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα προσφέρει όχι μόνο φιλοξενία και φαγητό αλλά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη, θα βρίσκουν στο προσεχές διάστημα περίπου εκατό άστεγοι της Θεσσαλονίκης.

Αντιπαράθεση εκπροσώπων ΚΚΕ-Χρυσής Αυγής στην Κορμίστα Σερρών

Ύβρεις και πολιτικές λογομαχίες επικράτησαν σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης που γιορτάστηκαν στην Κορμίστα του δήμου Αμφίπολης για τα θύματα του 1941, όταν εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής ενεπλάκησαν λεκτικά με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση αστυνομικής δύναμης ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διαπληκτισμός. 

Θεσσαλονίκη: Τον εγκατέλειψε η γυναίκα του και αυτός δήλωσε ότι την απήγαγαν

Συνελήφθησαν τρεις για υπόθεση εκβίασης


Για υπόθεση εκβίασης κατηγορούνται τρία άτομα τα οποία συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση έπειτα από καταγγελία που έκανε 35χρονος στις αστυνομικές αρχές της Καλαμάτας -όπου ζει ο καταγγέλλων- σύμφωνα με την οποία άγνωστοι απήγαγαν τη σύζυγό του.

Θεσσαλονίκη: Αναδασώσεις, έργα σε δάση και περιπολίες η απάντηση στη λαθροϋλοτομία


Με αναδασώσεις, δασικά έργα και αυξημένες περιπολίες απαντά η Γενική Διεύθυνση Δασών της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης στο 
φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 34χρονου για συμμετοχή σε επεισόδια πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ - Άρης


Για συμμετοχή σε επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν τον χθεσινοβραδινό αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη συνελήφθη ένας 34χρονος. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για οπαδό του ΠΑΟΚ ο οποίος μαζί με άλλα άτομα φέρεται ότι πετούσε πέτρες, μπουκάλια και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών.

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην υγεία

Σε συμβολική κατάληψη του κόμβου της Ευαγγελίστριας προχώρησαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι στην υγεία, κυρίως από τα τρία νοσοκομεία της περιοχής, «Γεώργιος Γεννηματάς», «Άγιος Δημήτριος» και ΑΧΕΠΑ.

Der Spiegel: Η τρόικα παίζει πολιτικά παιχνίδια


«Πιόνια πολιτικών συμφερόντων», έχουν καταστεί οι ελεγκτές της τρόικας, σύμφωνα με σχόλιο που δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στο οποίο μάλιστα προτείνεται η διάλυσή της. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καθένα από τα μέλη της τρόικας ακολουθεί τα δικά του συμφέροντα, ενώ οι αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας, λαμβάνονται τελικά από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και κυρίως από το Βερολίνο.

ΠΑΕ Άρης: «Το σχόλιο Αθανασιάδη βρήκε υποστηρικτές»


Η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για το σλόγκαν που βγήκε στα μάτριξ της Τούμπας αλλά και για ορισμένες συμπεριφορές που ενόχλησαν τους ανθρώπους της. Πιο συγκεκριμένα στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ Άρης στο Facebook αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση:

Ελληνίδα αστρονόμος ανακαλύπτει εντυπωσιακές αλλαγές εποχών στον δορυφόρο Τιτάνα


Πολυετείς και λεπτομερείς παρατηρήσεις του Τιτάνα, που καλύπτουν πλέον μία ολόκληρη τροχιά του γύρω από τον ήλιο, δείχνουν ότι ο μεγάλος δορυφόρος του Κρόνου εμφανίζει σημαντικές αλλαγές εποχών, που επιδρούν πάνω του πολύ περισσότερο από όσο νόμιζαν ως τώρα οι επιστήμονες. Την ανακάλυψη έκανε η ελληνικής καταγωγής αστροφυσικός Αθηνά Κουστένη του Αστεροσκοπείου Παρισιού-Μεντόν, η οποία ανακοίνωσε τα σχετικά ευρήματα στο συνέδριο Ευρωπαϊκής Πλανητικής Επιστήμης στην Μαδρίτη.

ΗΠΑ: Ομπάμα και Ρόμνεϊ «ακονίζουν τα ξίφη» για την πρώτη τους τηλεοπτική αναμέτρηση


Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές και μόλις 90 λεπτά για να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους: ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη για πρώτη φορά τον Μιτ Ρόμνεϊ σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με άξονα την οικονομία στο Ντένβερ του Κολοράντο. Η αντιπαράθεση με τον Ομπάμα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία, που όμως κρύβει κινδύνους, στον υποψήφιο τον Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο να δώσει μια νέα ώθηση στην εκστρατεία του, έπειτα μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων στις δημοσκοπήσεις.

Βασιλικά: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο


Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα στις 8 το πρωί έξω από τα Βασιλικά ένας 16χρονος οδηγός δικύκλου. Το όχημα του ανήλικου συγκρούστηκε με ΙΧ, το οποίο οδηγούσε ένας 36χρονος, με αποτέλεσμα ο νεαρός να πέσει στο έδαφος. Στη συνέχεια όμως παρασύρθηκε από δεύτερο ΙΧ που οδηγούσε 39χρονη, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του. Το δυστύχημα έγινε στο 1ο χιλιόμετρο της οδού Βασιλικών – Σουρωτής.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr

Η άνοδος της θερμοκρασίας κάνει τα ψάρια να… μικραίνουν


Η κλιματική αλλαγή που οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας και σε άλλες χημικές αλλαγές στους ωκεανούς του πλανήτη, είναι πιθανό ότι μελλοντικά θα έχει ως συνέπεια να μικρύνει το μέγεθος των ψαριών, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα. Έτσι, εκτός από την εντατική υπεραλίευση, που είναι γνωστό ότι έχει ως συνέπεια το μέσο μέγεθος των ψαριών να μικραίνει, καθώς τα ψάρια πεθαίνουν όλο και πιο νέα στην ηλικία, προτού φθάσουν σε πλήρη ανάπτυξη, ένας νέος παράγοντας φαίνεται να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα.

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις στρατιώτες των νατοϊκών δυνάμεων, σκοτώθηκαν στο ανατολικό Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, τρεις στρατιώτες της Isaf, τέσσερις Αφγανοί αστυνομικοί και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, ενώ τραυματίσθηκαν τουλάχιστον 13 πολίτες. Ο καμικάζι επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χοστ και στόχος της ήταν οι δυνάμεις της Isaf. Η εθνικότητα των νεκρών στρατιωτών της νατοϊκής δύναμης δεν έχει γίνει γνωστή.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.gr

Credit Agricole: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την Εμπορική


Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την απόκτηση από την Alpha Bank του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, έχει εισέλθει η Credit Agricole, όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι προτάσεις είχαν υποβάλει, επίσης, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.

Η τρόικα έρχεται και αμφισβητεί


«Μισάνοιχτο» εξακολουθεί να παραμένει το πακέτο των μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ μία εβδομάδα πριν από το κρίσιμο Εurogroup. Η τρόικα επιστρέφει και πριν ακόμα ξεκινήσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων άρχισαν τις διαρροές και χαρακτηρίζουν ως μη αποδεκτές τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων που φτάνουν τα 2 δισ. ευρώ. Παράλληλα ο εκπρόσωπος της τρόικας στο ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν φέρεται να θέτει εκ νέου στο τραπέζι το θέμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα κάτι το οποίο αποτελεί «κόκκινη» γραμμή για την κυβέρνηση.

Συρία: Καταστράφηκε από τις μάχες η σκεπαστή αγορά του Χαλεπιού

Έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO


Ένα μεγάλο μέρος της σκεπαστής αγοράς του Χαλεπιού, που είναι η μεγαλύτερη του είδους της στον κόσμο και έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, μετατράπηκε σε στάχτη καθώς αντάρτες και κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία συγκρούονται προσπαθώντας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη.

«Καρκινοβατούν» τα έργα για τη σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη...


Ούτε ένα νέο σχολείο δεν παραδόθηκε στον Εύοσμο την τελευταία πενταετία, με αποτέλεσμα μαθητές να παραμένουν σε υπόγεια και τάξεις χωρισμένες με γυψοσανίδες, ενώ «στο κόκκινο» βρίσκονται και άλλες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, αφού αρκετά έργα σχολικής στέγης «καρκινοβατούν». Σε γυμνάσιο-λύκειο της Πολίχνης η διπλοβάρδια συμπληρώνει 34 χρόνια... ζωής και η Ευκαρπία παραμένει χωρίς λύκειο.