Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα νεαρών που διέπραττε ληστείες και κλοπές


-->Έντεκα ληστείες και τρεις κλοπές κατηγορούνται ότι διέπραξαν τρεις νεαροί, δύο 22χρονοι κι ένας 20χρονος, σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Έρευνα: Το μητρικό γάλα περιέχει πάνω από 700 είδη βακτηρίων!

Το γάλα της μητέρας που θηλάζει το μωρό περιέχει πάνω από 700 είδη βακτηρίων, περισσότερα από ότι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες, όπως τουλάχιστον δείχνει μια νέα έρευνα Ισπανών επιστημόνων. Το μητρικό γάλα καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τη μικροβιακή χλωρίδα που θα αναπτυχθεί στο νεογέννητο. Όμως, η ακριβής σύσταση και ο βιολογικός ρόλος αυτών των μικροοργανισμών στο νήπιο παραμένουν ακόμα εν πολλοίς άγνωστα.

Κοντά στη Γη ο επικίνδυνος αστεροειδής Άποφις

Ο αστεροειδής Άποφις, για τον οποίο οι επιστήμονες πριν λίγα χρόνια είχαν εικάσει ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να χτυπήσει στο μέλλον τη Γη, κάνει αύριο ένα σχετικά κοντινό πέρασμα από τον πλανήτη μας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ειδικούς να τον μελετήσουν καλύτερα και να υπολογίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την μελλοντική τροχιά του. Παράλληλα, νέες επιστημονικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι εξωκομήτες (δηλαδή οι κομήτες σε άλλα αστρικά συστήματα του γαλαξία μας) είναι εξίσου άφθονοι με τους εξωπλανήτες.

Στην «κατάψυξη» η Βόρεια Ελλάδα

Στην «κατάψυξη» βρίσκεται σήμερα η Βόρεια Ελλάδα, όπου από νωρίς το πρωί καταγράφονται σε όλες σχεδόν τις περιοχές της θερμοκρασίες κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.