Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Στην «κατάψυξη» η Βόρεια Ελλάδα

Στην «κατάψυξη» βρίσκεται σήμερα η Βόρεια Ελλάδα, όπου από νωρίς το πρωί καταγράφονται σε όλες σχεδόν τις περιοχές της θερμοκρασίες κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία και ο υδράργυρος δεν προβλέπεται να σκαρφαλώσει πάνω από το μηδέν καμία στιγμή της ημέρας. Το πρωί το θερμόμετρο έδειξε -6 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και -5 στην Κοζάνη. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 9 το πρωί, ενώ στα Γρεβενά μισή ώρα αργότερα.

Tσουχτερό κρύο επικρατεί και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί, το θερμόμετρο έπεσε στους μηδέν βαθμούς, ενώ αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Πολύγυρο (-5), Κιλκίς (-4), Σέρρες (-2) και Βέροια (-2). «Βουτιά» στους -10 βαθμούς έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ τσουχτερό κρύο επικρατεί και στη Θράκη, όπου το θερμόμετρο το πρωί «έδειξε» -4 βαθμούς σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί. Οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται να διατηρηθούν και αύριο, ωστόσο, από την Πέμπτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται, λόγω του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου. Ωστόσο, ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, στο νομό Πέλλας, και Γρεβενών. Παράλληλα, χωρίς προβλήματα κινούνται τα οχήματα στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας. Κλειστό παραμένει το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, ενώ ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα, προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου