Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ρύθμιση χρεών: Παράταση έως τις 16 Ιουλίου για όσους χρωστάν στο Δημόσιο

Νέα ευκαιρία στους οφειλέτες του Δημοσίου για να ρυθμίσουν τα χρέη τους δίνει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς παρατείνεται έως και τις 16 Ιουλίου η προθεσμία για υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση, η οποία είχε λήξει την Παρασκευή.
Την εν λόγω απόφαση  έλαβε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ύστερα από πολλά αιτήματα που  είχαν υποβληθεί στο υπουργείο και με στόχο να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ειδικά την περίοδο αυτή, που οι «λογαριασμοί» της εφορίας είναι ιδιαίτερα «φουσκωμένοι».
Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με βάση τις διατάξεις του ΚΕΔΕ, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012, εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ (βασική οφειλή), όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, και τις 75.000 χιλιάδες ευρώ (βασική οφειλή), όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.
Οι υπόχρεοι, που θα υπαχθούν, έχουν δυνατότητα καταβολής των οφειλών τους εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις, από δύο έως είκοσι τέσσερις και υπό προϋποθέσεις έως εξήντα, καθώς και απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής κατά ποσοστό ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων της ρύθμισης, εκ των οποίων καθεμία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προσεγγίζει πλέον τα 45 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35 δισ. ευρώ τα οφείλουν περίπου 6.000 επιχειρήσεις και 5.000 φυσικά πρόσωπα.

Πηγή: tovima.gr

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com

Ρόδος: Διαγράφηκε χρέος προς τράπεζες ύψους 322.000 ευρώ!

Απόφαση με την οποία διαγράφεται χρέος 322.000 ευρώ προς τράπεζες εξέδωσε το ειρηνοδικείο Ρόδου ύστερα από προσφυγή 45χρονης Ροδίτισσας, με βάση το νέο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση από το ειρηνοδικείο της Ρόδου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται τόσο μεγάλη μείωση χρέους, καθώς από τις 442.596 ευρώ της συνολικής οφειλής, η υπόχρεος καλείται να καταβάλει μόλις 121.200 ευρώ και μάλιστα για μέρος το χρεών, έχοντας χρονικό περιθώριο έως τον Ιούλιο του 2014.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αίτηση που κατατέθηκε στο ειρηνοδικείο της Ρόδου, η 45χρονη δημόσια υπάλληλος είναι διαζευγμένη και μητέρα ενός παιδιού το οποίο σπουδάζει σε άλλη περιοχή της χώρας γεγονός που, όπως αναφέρει στην αίτησή της, σημαίνει ότι υπάρχουν επιπλέον έξοδα για την εκεί διαβίωση του παιδιού και αδυναμία εξόφλησης των δανείων της. Η 45χρονη έχει υποχρεώσεις σε 9 τράπεζες της περιοχής, από πιστωτικές κάρτες και από την έκδοση δανείου για την αγορά κατοικίας.
Το συνολικό ποσό των οφειλών της, ανέρχεται σε 442.596 ευρώ, ποσό το οποίο λόγω των μειωμένων μηνιαίων αποδοχών της και των επιπλέον εξόδων που έχει για τις σπουδές του παιδιού της, αδυνατούσε να πληρώσει. Έτσι προσέφυγε δια μέσου του δικηγόρου της στη δικαιοσύνη, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Η υπόθεση εκδικάστηκε από το ειρηνοδικείο Ρόδου και την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκε η υπ. Αρ. 10/2012 απόφαση με την οποία το δικαστήριο αναγνώρισε τις αντικειμενικές δυσκολίες εξόφλησης των δανείων της 45χρονης.
Μάλιστα η δικαστής, συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, αποφάσισε να προχωρήσει στη διαγραφή οφειλής ύψους 321.800 ευρώ και υποχρεώνει την 45χρονη δημόσια υπάλληλο να καταβάλει προς εξόφληση τμηματικά το συνολικό ποσό των μόλις 121.200 ευρώ. Αξίζει δε να σημειωθεί πως η καταβολή των δόσεων για τις οφειλές που έχει για το στεγαστικό δάνειο, θα αρχίσουν τον Ιούλιο του 2014.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: 25 συλλήψεις και 9 προσαγωγές από αστυνομική επιχείρηση σε στέκια αντιεξουσιαστών

Είκοσι πέντε άτομα συνελήφθησαν και άλλα εννέα προσήχθησαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης σε στέκια αντιεξουσιαστών και σε σπίτια.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εισέβαλλαν από το πρωί αρχικά σε στέκι αντιεξουσιαστών στην περιοχή του Πανεπιστημίου και αργότερα στο υπό κατάληψη κτίριο του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Άνω Τούμπα, ενώ έφοδοι πραγματοποιήθηκαν και σε σπίτια ατόμων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, εκρήξεις, βαριές σωματικές βλάβες και διακεκριμένες κλοπές. Οι πράξεις αυτές συνδέονται με επιθέσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα και αφορούν διενέξεις μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών.
Κατά την επιχείρηση στο πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς του συλληφθέντες. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ώρες από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Το «τελευταίο αντίο» στον Θύμιο Καρακατσάνη

Με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα αποχαιρέτησαν συγγενείς, συνάδελφοι και απλός κόσμος τον «αριστοφανικό» ηθοποιό Θύμιο Καρακατσάνη και τον οδήγησαν σήμερα στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο της Παιανίας. Χωρίς επικήδειους-σύμφωνα με την επιθυμία του ιδίου- λίγο νωρίτερα εψάλη η εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων, στην Παιανία. Ο Θύμιος Καρακατσάνης έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com

Δεκάδες νεκροί και δύο εκ. εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες στην Ινδία

Πλημμύρες που οφείλονται στις σφοδρές βροχοπτώσεις του μουσώνα στην ανατολική Ινδία έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο τουλάχιστον 79 ανθρώπων. Την ίδια στιγμή, 2,2 εκατομμύρια πλημμυροπαθείς εγκατέλειψαν τις εστίες τους την περασμένη εβδομάδα και τουλάχιστον 500.000 φιλοξενούνται σε πρόχειρους καταυλισμούς.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις σάρωσαν ιδιαίτερα το κρατίδιο Άσαμ, στη μεθόριο με το Μπουτάν και το Μπανγκλαντές, και προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Βραχμαπούτρα. Οι πλημμύρες έπληξαν επίσης τα κρατίδια Αρουνατσάλ Πραντές και Μανιπούρ χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση στο Άσαμ, 26 από τις 27 περιοχές επλήγησαν από τις πλημμύρες που κατέστρεψαν χιλιάδες πρόχειρες κατοικίες, δρόμους και αγροτικές καλλιέργειες.
Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον το 70% του εθνικού πάρκου Καζιράνγκα, το οποίο είναι γνωστό για τις κοινότητες των τίγρεων, των μονοκέρατων ρινόκερων και των ελεφάντων που ζουν στην προστατευόμενη περιοχή του, έχει πλημμυρίσει και τα ζώα προσπαθούν να βρουν πιο ασφαλή μέρη.
Ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ και η πρόεδρος του κόμματος του Κογκρέσου, επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού Σόνια Γκάντι, επιθεώρησαν από το ελικόπτερο το έργο των συνεργείων διάσωσης στην περιοχή. Ο μουσώνας στην ινδική υποήπειρο, που διαρκεί από το Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο, είναι καθοριστικής σημασίας για εκατομμύρια χωρικούς αλλά προκαλεί κάθε χρόνο φονικές πλημμύρες.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Έφοδος αστυνομικών στο υπό κατάληψη ορφανοτροφείο


Έφοδο στο παλιό ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, που εδώ και χρόνια βρίσκεται υπό κατάληψη από αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικές αρχές.
Όπως ανακοινώθηκε, η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε τις πρωινές ώρες και μέχρι στιγμής προσήχθησαν είκοσι άτομα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους σε διάφορες επιθέσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα και κατά τις πρώτες πληροφορίες συνδέονται με διενέξεις μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών. Το κτίριο του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» βρίσκεται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας. Εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και τα τελευταία έξι χρόνια τελεί υπό κατάληψη.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Η ΕΚΤ κουνάει τα δάχτυλο στην Ελλάδα για καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Μνημονίου

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ζήτησε σήμερα από την νέα ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής το οποίο συμφωνήθηκε με τους πιστωτές της χώρας, προειδοποιώντας ότι κάθε περαιτέρω καθυστέρηση, είναι… «επικίνδυνη».
«Η καθυστέρηση της προσαρμογής είναι επικίνδυνη: θα αυξήσει το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στη χώρα το 2020 πάνω από το ποσοστό – στόχο του 120% που είναι το ανώτατο όριο του τι θεωρείται βιώσιμο για τη χώρα», δήλωσε ο Γιόργκ Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σε συνέδριο που διοργανώθηκε από το Economist στην Αθήνα. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει πολύτιμο χρόνο να σπαταλήσει, στην προσπάθειά της να αποφύγει το πρόγραμμα ή να προσπαθήσει να το κάνει πιο…ήπιο. Αντιθέτως, η κυβέρνηση θα έπρεπε να επικεντρωθεί σε τρόπους για να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπο των μεταρρυθμίσεων.
«Με ή χωρίς το Μνημόνιο, κάθε ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει μια παρόμοια προσαρμογή για να φέρουμε την οικονομία και πάλι στο προσκήνιο και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις χρηματοπιστωτικές αγορές», υποστήριξε ο Άσμουνσεν. Μάλιστα, στο σημείο να επικαλεστεί το παράδειγμα της Λετονίας, η οποία ακολούθησε ένα αυστηρό πρόγραμμα προσαρμογής για τη μείωση των ελλειμμάτων της και τις μεταρρυθμίσεις στην αγοράς εργασίας που προωθήθηκαν στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 2000. «Στη Γερμανία ήταν πολύ δύσκολο, με τα συνδικάτα να αντιτίθενται. Αλλά τώρα, χρόνια αργότερα, όλοι αναγνωρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που περιέχονται στην Ατζέντα 2010+, είναι ένας λόγος για την ύπαρξη της σημερινής δύναμης της γερμανικής οικονομίας», ισχυρίστηκε.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Καβάλα: Προφυλακίστηκαν 13 από τους 23 συλληφθέντες της σπείρας με τα καλάσνικοφ


Αργά χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η απολογία των είκοσι τριών συλληφθέντων που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση της σπείρας με τα καλάσνικοφ. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δεκατρείς, οι εννέα –μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος– αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Οι δεκατρείς προφυλακίστηκαν με το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
Οι προφυλακισμένοι, κρατούνται προσωρινά στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας και μαζί με αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι τις επόμενες μέρες θα παραπεμφθούν εκ νέου στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν ξεχωριστά για συγκεκριμένες κατηγορίες που τους βαρύνουν.
Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί αναζητούν περισσότερα από δέκα άτομα τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές τα στοιχεία των οκτώ εξ αυτών είναι γνωστά και αναμένεται να συλληφθούν το επόμενο διάστημα.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.com

Αρχίζει σήμερα η λειτουργία του νέου ταμείου επικουρικής ασφάλισης – ποιους περιλαμβάνει

Αρχίζει από σήμερα τη λειτουργία του το νέο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), που θα καλύπτει 1 εκατομμύριο συνταξιούχους και 2,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους.
Ο νέος φορέας έχει ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση ενώ ενσωματώνει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), τους τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και τους επιμέρους τομείς ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΑΔΚΥ, το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) (ως προς την επικουρική ασφάλιση), τους τομείς του κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και τον κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ (ως προς την επικουρική ασφάλιση).
Μετά την άρνηση τριών από τους πέντε μεγαλύτερους φορείς επικουρικής ασφάλισης να συμμετάσχουν σε αυτό, του ΕΤΑΤ των τραπεζοϋπαλλήλων του ΤΕΑΙΤ του ιδιωτικού τομέα, και του ΤΕΑΔΥ του δημόσιου τομέα, ο νέος φορέας θα ξεκινήσει με το επικουρικό του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ) και του ΤΑΥΤΕΚΩ (υπηρεσίες κοινής ωφέλειας – πρώην ΔΕΚΟ) ταμεία τα οποία είναι ελλειμματικά. Τα ταμεία που έχουν αυτοεξαιρεθεί, θα πρέπει το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 να έχουν ολοκληρώσει τις αναλογιστικές μελέτες από το αποτέλεσμα των οποίων θα εξαρτηθεί αν θα παραμείνουν οριστικά εκτός του νέου ταμείου. Οι φορείς που θα επιλέξουν την οριστική τους εξαίρεση, θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα νέο ταμείο ιδιωτικού δικαίου, το οποίο δεν θα μπορεί να επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό ή από κοινωνικούς πόρους.
Στο νέο φορέα υπάγονται υποχρεωτικά και οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ μετά την έναρξη λειτουργίας του και οι ήδη ασφαλισμένοι των ταμείων-τομέων και κλάδων επικουρικής ασφάλισης που εντάσσονται στο ΕΤΕΑ. Οι πόροι του νέου Ταμείου, θα προέρχονται από την ασφαλιστική εισφορά (3% για τον εργαζόμενο συν 3% για τον εργοδότη) προσαυξανόμενη κατά 1,25% συν 0,75% για τους εντασσόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ) και κατά 1% συν 2% για τους εντασσόμενους στα υπερβαρέα.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com

Πέντε εκατομμύρια παιδιά έχουν γεννηθεί από το 1978 χάρη στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Πέντε εκατομμύρια παιδιά έχουν γεννηθεί σε όλον τον κόσμο χάρη στις τεχνικές της εξωσωματικής γονιμοποίησης από το 1978, τη χρονιά που ήρθε στον κόσμο η Λουίζ Μπράουν, το πρώτο «παιδί του σωλήνα». Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζονται σήμερα σε συνέδριο που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHERE), πλέον περίπου 350.000 παιδιά κυοφορούνται κάθε χρόνο με την εφαρμογή των τεχνικών αυτών. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 0,3% των 130 εκατομμυρίων παιδιών που γεννιούνται κάθε χρόνο στον πλανήτη μας. Ο αριθμός των πέντε εκατομμυρίων παιδιών βασίζεται σε στοιχεία εξωσωματικών μέχρι το 2008 και σε εκτιμήσεις για τα τρεισήμισι χρόνια που ακολουθούν για τα οποία δεν υπάρχουν στατιστικές.
Η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή δέχτηκε έντονες κριτικές όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, όμως σήμερα είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που βοηθά πολλά άτεκνα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδί. «Οι τεχνικές έχουν βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα να σημειώνεται αύξηση στις εγκυμοσύνες. Τα παιδιά που γεννιούνται είναι το ίδιο υγιή όπως και τα άλλα», δηλώνει ο Ντέιβιντ Αντερσον, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για τον έλεγχο της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Για τον Σάιμον Φίσελ, Βρετανό ειδικό σε θέματα γονιμότητας, ο αριθμός των πέντε εκατομμυρίων παιδιών «δικαιολογεί απολύτως όλες τις νομικές και ηθικές μάχες, αλλά και τις αντιπαραθέσεις σε θέματα δεοντολογίας που έχουν δοθεί, καθώς και την αποδοχή των μεθόδων αυτών από την κοινωνία».
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο συνέδριο δείχνουν ότι 1,5 εκατομμύρια εξωσωματικές γονιμοποιήσεις με την ευρεία έννοια (συμπεριλαμβανομένης και της σπερματέγχυσης) πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο – το 1/3 στην Ευρώπη. Το ποσοστό επιτυχίας τους σταθεροποιείται στο 32%, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Η ESHERE επισημαίνει επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να αποφεύγονται οι πολύδυμες κυήσεις. Όλο και πιο συχνά μεταφέρεται και εμφυτεύεται μόνο ένα έμβρυο. Ο αριθμός των τριδύμων που γεννιούνται με εξωσωματική γονιμοποίηση έπεσε κάτω από το 1% και αυτός των διδύμων υπολογίζεται στο 20% περίπου.

Περισσότερες επιστημονικές ειδήσεις: http://lpyrgos-science.blogspot.com

Ιράν: Δοκιμές πυραύλων με το βλέμμα «στραμμένο» στο Ισραήλ

Το Ιράν θα πραγματοποιήσει από σήμερα στρατιωτικά γυμνάσια με δοκιμές πυραύλων στην έρημο, τα οποία θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, όπως ανακοίνωσαν χθες οι Φρουροί της Επανάστασης.  «Οι στρατιωτικές αυτές ασκήσεις αποσκοπούν να στείλουν το μήνυμα στα ριψοκίνδυνα κράτη ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτούς που εκφοβίζουν (...) και ότι θα απαντήσουν με αποφασιστικό τρόπο σε οποιοδήποτε πρόβλημα θα μπορούσαν να τους δημιουργήσουν», δήλωσε ο στρατηγός Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ.
Η Τεχεράνη διοργανώνει συχνά στρατιωτικά γυμνάσια αυτού του είδους, όμως αυτήν τη φορά φαίνεται ότι αποσκοπούν να δείξουν την ικανότητα που έχει να πλήξει αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε γειτονικές χώρες –στο Αφγανιστάν, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία– σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ ή του Ισραήλ κατά του Ιράν. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι μια επέμβαση κατά του Ιράν δεν είναι κάτι που αποκλείεται στην περίπτωση που οι διπλωματικές ενέργειες και οι διεθνείς κυρώσεις δεν το εμποδίσουν να συνεχίσει το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Αρχίζει από σήμερα η νέα απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Αρχίζει από σήμερα η νέα απογραφή των συνταξιούχων ΙΚΑ, με σκοπό να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο η παράνομης είσπραξης σύνταξης από άτομα που δεν την δικαιούνται.
Προκειμένου να καταγραφούν, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο πιστωτικό ίδρυμα (Τράπεζα, ΕΛΤΑ) από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους προσκομίζοντας δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο σε ισχύ και ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων Β΄ τριμήνου 2012. Στο πλαίσιο της απογραφής απαραίτητος είναι ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Η καταγραφή θα γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί το ίδρυμα (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα).
Σε ότι αφορά στις κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από την διαδικασία προσέλευσης στα πιστωτικά ιδρύματα (συνταξιούχοι που κατοικούν στο εξωτερικό και πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, ανήλικα τέκνα που δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και είναι κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής) θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση - θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στα υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (τμήματα πληρωμών) του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου.
Το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων σκοπό έχει την αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης σύνταξης από μη δικαιούχους. Η διαδικασία της απογραφής θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2012.
Παράλληλα, το ΙΚΑ αναμένεται από σήμερα να κινήσει, αν δεν δοθεί νέα παράταση, τη διαδικασία των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης,  καθώς  την Παρασκευή έληξε η προθεσμία για την υπαγωγή οφειλετών του ταμείου σε ρύθμιση χρεών με ευνοϊκούς όρους.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com