Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Γ. Στουρνάρας: Όχι άλλο χαράτσι μετά το 2013

Την εκτίμηση ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρόνια που οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν «χαράτσι» για τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, εξέφρασε σήμερα σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι από τη νέα χρονιά θα «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί των ακινήτων.

Έρευνα: Η σόγια βάζει… φρένο στον HIV!

Μια ουσία που περιέχεται στη σόγια φαίνεται ότι μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS, σύμφωνα τουλάχιστον με μια νέα μελέτη. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον διαπίστωσαν ότι η ουσία γενιστεΐνη σταματά τη μόλυνση που προκαλεί ο ιός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά σε ασθενείς που παρουσιάζουν αντίσταση στις θεραπείες.

Ψάρι του… Αμαζονίου βρέθηκε στη λίμνη της Καστοριάς!

Ένα περίεργο ψάρι από τον τροπικό… Αμαζόνιο βρέθηκε στη λίμνη της Καστοριάς. Το ασυνήθιστο αυτό, για τα νερά της λίμνης Καστοριάς, ψάρι εντοπίστηκε από επαγγελματία ψαρά κι αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές.

ΗΠΑ: Εκκενώνουν το προξενείο της Λαχόρης υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης

Εντολή για την απομάκρυνση του μη απαραίτητου προσωπικού από το αμερικανικό προξενείο στη Λαχόρη, στο Πακιστάν, ανακοίνωσε ότι έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξαιτίας τρομοκρατικής απειλής.

Γ. Στουρνάρας: Σημαντική για τις διαπραγματεύσεις μας η θέση Ομπάμα

Θετικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις στελεχών της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ιαπωνία: Τίμησαν τα θύματα του Ναγκασάκι

Δεκάδες χιλιάδες επιζώντες, αξιωματούχοι και μέλη ξένων αντιπροσωπειών τήρησαν την Παρασκευή ενός λεπτού σιγή στην 68η επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης Ναγκασάκι με ατομική βόμβα από τις αμερικανικές δυνάμεις, στις 9 Αυγούστου 1945. Τρεις μέρες νωρίτερα οι ΗΠΑ είχαν ρίξει την πρώτη πυρηνική βόμβα στη Χιροσίμα.

Διασταυρώσεις καταθέσεων για νομικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες

Μέχρι το τέλος του 2013 θα πρέπει να ολοκληρωθεί από τις εμπορικές τράπεζες η καταγραφή των στοιχείων των νομικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών που εντάσσονται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου με αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Στον «χορό» των ρίχτερ και η Πάργα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7.19 το πρωί της Παρασκευής κοντά στην Πάργα.