Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Στον εισαγγελέα με εντολή Σαμαρά ο φάκελος του ΣΔΟΕ

Αφορά πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα


Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.

Από 24 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τη νέα φοιτητική ταυτότητα


Νέο τύπο φοιτητικής ταυτότητας δίνει το υπουργείο Παιδείας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Η ταυτότητα αυτή θα είναι αυστηρά προσωπική ενώ εάν το θέλουν οι δικαιούχοι της θα μπορούν να περιλάβουν σε αυτήν και προσωπικά στοιχεία (όπως π.χ. προβλήματα υγείας).

Συρία: Αντάρτες κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος

11 στρατιώτες νεκροί στο Χαλέπι

Δυνάμεις των ανταρτών κατέρριψαν σήμερα μαχητικό αεροσκάφος καθώς αυτό πετούσε πάνω από την πόλη Αταρίμπ της επαρχίας Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη το ποδηλατικό σιρκουί στο κέντρο


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το Διεθνές Ποδηλατικό Σίρκουι, κατηγορίας ανδρών elite, που συνδιοργανώνεται από το δήμο Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 17:00 και θα ολοκληρωθεί στις 18:30 στο Λευκό Πύργο.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Σκαρφάλωσε σε έναν ακόμη ουρανοξύστη ο «Γάλλος spiderman»

Δύο ώρες για 268 μέτρα

O Aλέν Ρομπέρ, γνωστός ως «Γάλλος spiderman», πρόσθεσε έναν ακόμα ουρανοξύστη στο πλούσιο βιογραφικό του: μέσα σε δύο ώρες κατάφερε να σκαρφαλώσει στα 268 μέτρα, μέχρι το μεγάλο μπαλκόνι του πύργου Fortaleza στην πόλη Ζενγκζού.

Απαγωγή εξελισσόταν «ζωντανά» στο Facebook επί έξι ώρες

Ο δράστης ενημέρωνε το status του

 
«Δεν αντέχω άλλο, τελείωσα αδελφέ»: έγραφε χθες στον λογαριασμό του στο Facebook ο Κλάιν Μάικλ Θάξτον. Ο 22χρονος νεαρός κρατούσε για έξι ώρες όμηρο έναν άνδρα και οι φίλοι του στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούσαν ζωντανά το δράμα να εκτυλίσσεται μπροστά τους.

Τσίπρας: «Δεν θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή να λειτουργήσει με όρους υποκόσμου»

Ομιλία του Τσίπρα στην κεντρική επιτροπή

  
Επίθεση στα κόμματα της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Aλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κεντρική πολιτική επιτροπή. Κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι καταστρέφει τα διαπραγματευτικά χαρτιά της Ελλάδας με τη «συμπεριφορά του καλού και υπάκουου τροφίμου».

Αλεξιπτωτιστής σώθηκε από γκρεμό στις Αλπεις χάρη στο facebook

Οι δωρεές από το Διαδίκτυο ήταν η σωτηρία αλεξιπτωτιστή που είχε χαθεί στις Αλπεις


«Είμαι ευγνώμων, συγκινημένος από την αμέριστη βοήθεια που μου δόθηκε. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου». Με αυτά τα λόγια ευχαρίστησε ο βρετανός αλεξιπτωτιστής Νάμπικ Ντάνιελ Χαντ όλους όσοι συνέβαλαν στο να βρεθεί ζωντανός ύστερα από τρεις ημέρες που αγνοείτο στις Ελβετικές Αλπεις.

Δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ' σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς


Δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ' θα γίνει σήμερα στο Βατικανό ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, για την ακολουθούμενη πολιτική στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στη Ρώμη.

«Ρήτρα απόκλισης» για να κλείσει το πακέτο μέτρων


Ισόποσα μέτρα από τον «σκληρό πυρήνα» (μισθούς, συντάξεις, επιδόματα) θα αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2014 για κάθε μονάδα απόκλισης από τον στόχο του πρωτογενούς ελλείμματος ή πλεονάσματος το 2013.

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτη η Χρυσή Αυγή σε νέα δημοσκόπηση


Αρνητικές είναι εκτιμήσεις των πολιτών για την πορεία της χώρας σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής». Σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες (68%) δηλώνουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση περιορίζεται στο 25%.

Δύσκολος θα είναι για το ελληνικό βιβλίο ο χειμώνας

Αναβολές εκδόσεων και καθυστερήσεις πληρωμών συνθέτουν το σκηνικό στην αγορά
 

Σε φαύλο κύκλο έχουν οδηγήσει τα όσα συμβαίνουν στο εκδοτικό κύκλωμα. Τα βιβλιοπωλεία δεν πληρώνουν τους εκδότες και οι εκδότες αδυνατώντας να προχωρήσουν σε δανεισμό αναγκάζονται να αποσύρουν από τα βιβλιοπωλεία τους τίτλους τους.

Διασταύρωση... Λιονταριού και τίγρη


Η ονομαζόμενη Κιάρα γεννήθηκε πριν από έναν μήνα στον ζωολογικό κήπο του Νοβοσιμπίρσκ στη Σιβηρία, ύστερα από τη διασταύρωση ενός αρσενικού λιονταριού και μιας θηλυκής λέαινας και τίγρης μαζί.

Βρετανίδα στρατιώτης γέννησε χωρίς να ξέρει ότι είναι έγκυος

Στο στρατόπεδο του πρίγκιπα Χάρι...

Βρετανίδα στρατιώτης, που υπηρετεί στο Αφγανιστάν και δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν έγκυος, γέννησε ένα αγοράκι στο νοσοκομείο εκστρατείας του στρατοπέδου Μπάστιον, εκεί όπου υπηρετεί και ο πρίγκιπας Χάρι.

Aνοιξε στη Βαλένθια η πρώτη σχολή για ιερόδουλες

Με 100 ευρώ δίδακτρα και μία εβδομάδα μαθημάτων, η πρώτη σχολή πορνείας στην Ισπανία υπόσχεται σίγουρη επαγγελματική επιτυχία σε άνδρες και γυναίκες

Με σύνθημα «Δουλειά τώρα» άνοιξε στη Βαλένθια η πρώτη σχολή για ιερόδουλες. Ήδη 95 μαθητές έχουν εγγραφεί στο Trabajo Ya! (Δουλειά τώρα) στη Βαλένθια και έχουν παρακολουθήσει «τα βασικά μαθήματα στην επαγγελματική πορνεία με τη μέγιστη εχεμύθεια», όπως διαφημίζουν οι ιδιοκτήτες της σχολής.