Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Στον εισαγγελέα με εντολή Σαμαρά ο φάκελος του ΣΔΟΕ

Αφορά πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα


Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.



Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μεταβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων που φέρονται να ελέγχονται, στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης. Ζήτησε, επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

Με την επίσκεψη στην εξοχική κατοικία του Πάπα Βενέδικτου, χθες το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στη Ρώμη. Χθες, κατά τη συνάντησή του με τους ομολόγους της Ιταλίας και της Ιρλανδίας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπεράσει το έλλειμμα αξιοπιστίας, αλλά και να βελτιώσει τη διαπραγματευτική της θέση.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε, επίσης, την ανάγκη μαζί με την λήψη των μέτρων να υπάρξει και πρόνοια για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Οι συνομιλητές του κ. Σαμαρά έδειξαν απόλυτη κατανόηση για τις δυσκολίες της Ελλάδας, αναγνώρισαν τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όπως και την πρόοδο που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα, ενώ συμφώνησαν ότι πρέπει να συνδυαστεί η εξυγίανση με την ανάπτυξη.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου