Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Αξίζει το χειροκρότημα μας παρά το βαρυ 4-2

 Ελληνες, χειροκροτήστε τους! (photos+video)
Το όνειρο το ζήσαμε με την ισοφάριση του Σαμαρά (1-1), αλλά η ήττα από τη Γερμανία (4-2) έβαλε τέλος στην παρουσία της Εθνικής μας στο Euro 2012. - Τα... όνειρά μας συνεχίζονται, γι' αυτή την ομάδα που μας κάνει εθνικά υπερήφανους. - Επόμενος σταθμός το Μουντιάλ της Βραζιλίας (2014) και το 2016 ραντεβού στη Γαλλία...
Γι' αυτή την Εθνική Ελλάδας οι Ελληνες σε όλο τον κόσμο δηλώνουμε εθνικά υπερήφανοι.
Ναι, η Γερμανία είναι παγκόσμια υπερδύναμη και στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά η Ελλάδα τους ανησύχησε, έστω και για λίγο, πριν καταφέρουν να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης στους 4 του Εuro 2012, το οποίο δικαιωματικά κατέκτησαν.
Γνωρίσαμε την ήττα στο Γκντανσκ με 4-2 από την ομάδα του Λεβ, αλλά κανένας Ελληνας απόψε δεν πρέπει να αισθάνεται ηττημένος.
Η Ελλάδα, μια ομάδα που πριν την έναρξη της διοργάνωσης αποτελούσε για όλους τον καλοδεχούμενο... πελάτη, όχι μόνο κατόρθωσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Πολωνία, αλλά έφτασε να προκριθεί στους 8 και να διεκδικήσει, κόντρα στους Γερμανούς, το θαύμα της πρόκρισης στα ημιτελικά.
Την ήττα τη γνώρισε στις λεπτομέρειες πληρώνοντας αμυντικές αδυναμίες, αλλά και τη διαφορά κλάσης που ξεκάθαρα υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Δηλώνουμε και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτή την ομάδα. Δηλώνουμε και είμαστε υπερήφανοι Ελληνες. Τους Γερμανούς δεν τους νικήσαμε. Τους Γερμανούς τους... λαχταρίσαμε με το γκολ της ισοφάρισης του Σαμαρά στο 55' που και αυτό ως στιγμιότυπο προσέφερε το ξέσπασμα χαράς και πανηγυρισμών που οι Ελληνες φίλαθλοι περίμεναν. Και με το πέναλτι του Σαλπιγγίδη στο 89' να μετατρέψουμε το βαρύ 4-1 στο τιμητικό 4-2...
Οι Ελληνες λέμε το υπερήφανο αντίο στο Euro 2012 και ανανεώνουμε το ραντεβού για τα γήπεδα της Γαλλίας, το 2016. Θα είμαστε και πάλι εκεί. Με ενδιάμεσο σταθμό το Μουντιάλ της Βραζιλίας, το 2014.
Θα μας περιμένουν -ξανά- ως την πιο... βαρετή ομάδα. Θα τους λαχταρίσουμε ξανά, θα τους διαψεύσουμε και πάλι. Θα τους νικήσουμε...
Με το ξεκίνημα του αγώνα οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που φόβισε, η αλήθεια είναι, τους Έλληνες.
 Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις στο 4’ τα «πάντσερ» δημιούργησαν το πρώτο «ρήγμα» στην ελληνική άμυνα, ωστόσο ευτυχώς για μας ο Σίρλε, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη, ήταν σε θέση οφσάιντ.
Ο Φερνάντο Σάντος στο 7’ βλέποντας ότι η Εθνική ομάδα έχει πρόβλημα στην κατοχή της μπάλας και στην κυκλοφορία άλλαξε το τρίγωνο στα χαφ και μετατόπισε τον Κατσουράνη μπροστά από την αμυντική γραμμή και έτσι οι Μάκος και Μανιάτης προωθήθηκαν μπροστά του.
Στο επόμενο, κιόλας, λεπτό (8’) ο Μάκος έκανε το πρώτο σουτ της ελληνικής ομάδας, το οποίο, όμως, δεν απείλησε τον Νόιερ.
Στη συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, αλλά από το 23’ μέχρι και το 24’ οι Γερμανοί δημιούργησαν τις καλύτερες ευκαιρίες τους. Τρεις στον αριθμό. Στην πρώτη περίπτωση ο Οζίλ έκανε το σουτ από εξαιρετική θέση, αλλά ο Σηφάκης είπε όχι, στην επόμενη ο Κλόζε δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση, ενώ στην τρίτη και μάλλον και καλύτερη ο Ρούις ολομόναχος σούταρε, ευτυχώς, άουτ.
Η ελληνική ομάδα κατάφερε να βγει αλώβητη απ’ αυτό τον καταιγισμό ευκαιριών των Γερμανών και στη συνέχεια προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι μακριά από την περιοχή της. Στο 32’ ο Νόιερ αισθάνθηκε ίσως για πρώτη φορά την ελληνική ομάδα, όταν μπλόκαρε – με δεύτερη προσπάθεια – το σουτ του Νίνη από τα αριστερά.
Το σκηνικό επαναλήφθηκε, δυστυχώς, στη συνέχεια με τους Γερμανούς ν’ απειλούν και πάλι την ελληνική εστία, αυτή τη φορά με τον Κεντίρα, το σουτ (36’) του οποίου απέκρουσε με δυσκολία ο Σηφάκης.
Δεν έγινε το ίδιο, όμως, στο 39’. Η ελληνική άμυνα «ξέχασε» τον αμαρκάριστο, έξω από την ελληνική περιοχή, Λαμ, ο οποίος με ένα εξαιρετικό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έλληνα τερματοφύλακα (1-0).
Το γκολ εννοείται πως πάγωσε την ελληνική ομάδα, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να πατήσουν άλλες δύο φορές μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους την ελληνική περιοχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την ευκαιρία που χαρακτηρίζουμε ως κλασική.
Το ημίχρονο τελείωσε με κατοχή 70% για τη Γερμανία και 30% για την Ελλάδα.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Σάντος έκανε δύο αλλαγές. Πέρασε τον Φωτάκη στη θέση του Νίνη, ο οποίος για άλλη μια φορά δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και τον Γκέκα αντί του Τζαβέλλα, ο οποίος μάλλον δεν μπόρεσε να συνεχίσει.
Έτσι, στην αριστερή πλευρά της άμυνας πήγε ο Τοροσίδης, τη θέση του οποίου στη δεξιά πλευρά πήρε ο Μανιάτης και στα χαφ πέρασε ο Φωτάκης. Ο Γκέκας πήγε στην κορυφή της επίθεσης και ο Σαλπιγγίδης μετατοπίστηκε στη δεξιά πλευρά της τριπλέτας.
Αν και αυτό το πείραμα φάνηκε αρχικά να λειτουργεί, η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν για τους Γερμανούς, όταν στο 53’ ο Μανιάτης απομάκρυνε την μπάλα από την ελληνική περιοχή πριν του Κλόζε.
Στην επόμενη (55’) αντεπίθεση, όμως, οι Γερμανοί πιάστηκαν «αδιάβαστοι» και μετά από εκπληκτική παράλληλη σέντρα του Σαλπιγγίδη, ο Σαμαράς από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Το τι έγινε στην ελληνική κερκίδα δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια, αφού η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε αυτό το γκολ.
Δυστυχώς για την ελληνική ομάδα και όλους τους Έλληνες φιλάθλους, η χαρά δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 61’ ο Κεντίρα με σουτ – κεραυνό στην κίνηση, μετά από παράλληλη σέντρα από τα δεξιά του Μπόατενγκ, έδωσε και πάλι το προβάδισμα (2-1) στη Γερμανία.
Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Έλληνες, στο 68’ ο Κλόζε, μετά από εκτέλεση φάουλ (κοντά στο κόρνερ) του Οζίλ, πήρε την κεφαλιά από τον Παπαδόπουλο – και σε συνδυασμό με τη λάθος έξοδο του Σηφάκη – έγραψε το 3-1.
Στη συνέχεια (72’) στον αγώνα πέρασε ο Λυμπερόπουλος (στη θέση του Μάκου), προκειμένου να δώσει έξτρα βοήθεια στην επιθετική γραμμή της ελληνικής ομάδας.
Δύο λεπτά αργότερα (74’) ο Ρόις έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Γερμανών, καθώς έγραψε με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή το 4-1.
Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι διεθνείς στη συνέχεια είναι να μειώσουν σε 4-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαλπιγγίδη στο 89’.
Πηγή: Onsports.gr

Νέο μέτωπο πυρκαγιάς στην Απολλωνία Θεσσαλονίκης


Φωτογραφία αρχείουΓια μία ακόμη ημέρα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, με πολλά μέτωπα να μαίνονται παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Συγκεκριμένα, νέα φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση στην Απολλωνία Θεσσαλονίκης.

Συνάμα, μαίνονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σε Λαμπέτη και Γραίκα Ηλείας.

Σε εξέλιξη επίσης φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγνάντι Μεσσηνίας όπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 αεροσκάφη.
Πηγή: Skai.gr

2-3δισ. ευρώ για την Ελλάδα από το πακέτο των 130 δισ. για την ανάπτυξη


2-3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα με το νέο αναπτυξιακό πακέτο των 130 δισ.
Σε συμφωνία για διάθεση του 1% του ΑΕΠ της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης ύψους 130 δισ. ευρώ για την τόνωση της ανάπτυξης φαίνεται ότι κατέληξαν οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας που συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Ρώμη, ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής που θα διεξαχθεί στις 28-29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
Ο «πρώτος στόχος» στον οποίο συμφώνησαν οι τέσσερις ηγέτες είναι η «προώθηση της ανάπτυξης», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, μετά το πέρας της μίνι-συνόδου.
Ο τελευταίος εκτίμησε ότι «το ευρώ είναι εδώ για να μείνει, και δεσμευόμαστε γι' αυτό», ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να δώσουμε στις αγορές και τους ευρωπαίους πολίτες την προοπτική «της μη αναστρεψιμότητας αυτού του μεγάλου σχεδίου που έχει επιτύχει μέχρι στιγμής και ονομάζεται ευρώ».
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επεσήμανε από την πλευρά του ότι οι τέσσερις ηγέτες συμφώνησαν να διαθέσουν «το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, δηλαδή 120 με 130 δισεκατομμύρια ευρώ, στην ανάπτυξη».
Εάν προχωρήσει η πρόταση αυτή, τότε σε ένα τέτοιο πακέτο στην Ελλάδα θα αντιστοιχούσαν περίπου 2-3 δισ. ευρώ, αναλογικά με το ΑΕΠ της.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Είναι το σωστό μήνυμα
να επενδύσουμε ένα επιπλέον 1% του ΑΕΠ της ευρωζώνης στην ανάπτυξη».
Ευρωομόλογα
Δεν υπήρξε όμως αντίστοιχη σύμπνοια και στο θέμα των ευρω-ομολόγων για τα οποία δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος. Ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να περάσουν 10 χρόνια μέχρι να εκδοθούν τα ευρωομόλογα. «Θεωρώ ότι τα ευρωομόλογα είναι μια επιλογή (…), αλλά όχι σε 10 χρόνια».
«Εφόσον υπάρχει μια ένωση, τα ευρωομόλογα θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την Ευρώπη και θα εξακολουθήσω να εργάζομαι προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε.
Ο Ολάντ επεσήμανε πάντως ότι προτού τα ευρωπαϊκά κράτη παραδώσουν την κυριαρχία τους σε μια κεντρική αρχή στις Βρυξέλλες χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών.
Όσον αφορά το θέμα του φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ο Ολάντ υπογράμμισε ότι θα εργαστεί για να υιοθετηθεί το συντομότερο δυνατό. Ο γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η μίνι-σύνοδος ήταν χρήσιμη για να προετοιμαστούν οι τέσσερις ηγέτες για την ευρωπαϊκή σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουνίου και θα αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να σημειώσει προόδους στη δημιουργία εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη και την Ευρώπη», σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος.
«Θεωρώ ότι η σημερινή μας συνάντηση ήταν χρήσιμη για την επίτευξη αυτού του στόχου».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τέσσερις ηγέτες συμφώνησαν σε έναν οδικό χάρτη για την οικονομική ολοκλήρωση της Ευρώπης.
Από την πλευρά της η Μέρκελ υπογράμμισε ότι η λύση για να ξεπεραστεί η κρίση είναι να αποκτήσουμε «περισσότερη Ευρώπη και όχι λιγότερη».
«Πρέπει να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και να συμφωνήσουμε σε μια πολιτική ένωση. Επιθυμούμε να εργαστούμε για μια μεγαλύτερη πολιτική ένωση. Οι τέσσερις χώρες συμφωνούν σε αυτό. Δεν χρειάζεται λιγότερη Ευρώπη, αλλά περισσότερη», σημείωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου.
Πηγή: imerisia.gr

130 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη


















Μετά την ολοκλήρωση της συνόδου, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έκανε λόγο για παραγωγική συνάντηση, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθούν οι πολιτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Όπως τόνισε, συμφωνήθηκε να υπάρξει πακέτο 130 δισ. ευρώ, που ισοδυναμεί με το 1% του ΑΕΠ της ΕΕ, το οποίο θα κατευθυνθεί αποκλειστικά στην ανάπτυξη. «Η δημοσιονομική πειθαρχία από μόνη της δεν είναι αρκετή αν δεν συνοδεύεται από ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
«Το ευρώ είναι εδώ για να μείνει, θα συνεχίσει να υφίσταται», επισήμανε και πρόσθεσε: «Πριν από δέκα χρόνια, η Γερμανία και η Γαλλία ήταν εκείνες που παρέκκλιναν από τους κανόνες του Ευρώ και χρειάσθηκε πολύς καιρός για να ξαναχτίσουμε την αξιοπιστία του, την οποία δεν αμφισβήτησαν, πρώτοι, Έλληνες και Πορτογάλοι».

«Χρήσιμη» χαρακτήρισε τη συνάντηση, σε ό,τι αφορά την προτεοιμασία του εδάφους για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την άλλη βδομάδα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έλαβε στη συνέχεια το λόγο. «Το ευρωπαϊκό συμβούλιο πρέπει να κάνει πρόοδο σε ό,τι αφορά τη δημιουργία εμπιστοσύνσης στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη», δήλωσε.
Συνέχισε, λέγοντας ότι «πρέπει να χρησιμοποιούσαμε όλους τους μηχανισμούς που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να σταματήσει η επίθεση των αγορών».
«Δεν μπορούμε να μιλάμε αποκλειστικά με όρους λιτότητας», τόνισε ο Ολάντ, αναγνωρίζοντας πάντως την ανάγκη ισοσκελισμού των προϋπολογισμών.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και πάλι στο ευρωομόλογο, τονίζοντας πως είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την Ευρώπη και δεν θα πρέπει να περάσουν 10 χρόνια μέχρι να χρησιμοποιηθεί. «Θεωρώ πως το ευρωομόλογο είναι μία εναλλακτική... όχι όμως σε 10 χρόνια», ανέφερε, ενώ τόνισε πως πριν την εκχώρηση μέρους της κυριαρχίας των κρατών-μελών σε μια κεντρική Αρχή στις Βρυξέλλες, χρειάζεται μεγαλύτερη αλληλευγγύη μεταξύ των κρατών.
Εξίσου χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση και η Άγκελα Μέρκελ. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε το κοινό μας νόμισμα», τόνισε η καγκελάριος και πρόσθεσε: «Τώρα πρέπει να κινητοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη. Έχουμε επαρκή μέσα για την σταθερότητα και την αλληλεγγύη. Τώρα θα πρέπει να μιλήσουμε για την απασχόληση. Θα διαθέσουμε το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ για ανάπτυξη, με στήριξη των επενδύσεων».
«Χάσαμε το δρόμο μας, γιατί εμείς οι ίδιοι δεν τηρήσαμε τους κανόνες που θέσαμε», υπογράμμισε η Μέρκελ.
«Στηρίζουμε το φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Χρειάζεται μια πολιτική συνοχής, ώστε να πούμε: "θέλουμε περισσότερη Ευρώπη και θα πρέπει να μάθουμε περισσότερα από την κρίση"», πρόσθεσε η Μέρκελ. Σχολιάζοντας τις αναφορές Ομπάμα στους τρόπους με τους οποίους η Ευρώπη αντιμετώπισε την κρίση και προσπαθώντας να εξηγήσει την πολυφωνία και τη δυσκολία στη λήψη αποφάσεων, επισήμανε: «Εμείς στην ΕΕ έχουμε 17 διαφορετικά Κοινοβούλια».

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. «Συμφωνήσαμε όλοι στην ανάγκη να ελέγξουμε τα ελλείμματά μας, να εργαστούμε για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό των χωρών μας, αλλά και σε επίπεδο ΕΕ», επισήμανε.
Ιταλοί σχολιαστές επισήμαιναν ότι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της σημερινής τετραμερούς συνόδου ήταν η συμφωνία που εκφράστηκε για τη θέσπιση του φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και η βούληση να χρησιμοποιηθεί το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ για την ανάπτυξη.
Η σημερινή συνάντηση είναι προπαρασκευαστική της προσεχούς κρίσιμης συνόδου κορυφής της ΕΕ, που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
Πηγή: tvxs.gr

Αμφίβολος ο Τζαβέλας!

Ο διεθνής αριστεροπόδαρος μπακ έχει μια ενόχληση στον προσαγωγό από την τελευταία προπόνηση, όπου αποχώρησε λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του διπλού.
Ο ίδιος θέλει να αγωνιστεί και το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής έχει πέσει πάνω του, προκειμένου να είναι έτοιμος και να ξεκινήσει στην ενδεκάδα κόντρα στην Γερμανία.
Ωστόσο, όλα θα κριθούν στο ζέσταμα λίγη ώρα πριν τον προημιτελικό, όπου θα δοκιμάσει το πόδι του, ενώ δεν αποκλείεται να συμμετάσχει σε αυτό και κάποιος άλλος παίκτης.
Πάντως, στο απευκτέο σενάριο που δε θα μπορέσει να αγωνιστεί ο Τζαβέλλας, ο Φερνάντο Σάντος θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του μη έχοντας άλλον αριστεροπόδαρο μπακ, αφού ως γνωστόν ο Χολέμπας είναι τιμωρημένος.
Οπότε είναι αναγκασμένος να πάει σε λύση ανάγκης με τον Τοροσίδη αριστερό μπακ και τον Παπασταθόπουλο δεξί μπακ και τότε θα πάρει θέση στην ενδεκάδα στο κέντρο της άμυνας ο Μαλεζάς δίπλα στον Κυριάκο Παπαδόπουλο ή θα οπισθοχωρήσει ο Κατσουράνης στόπερ με τον Φωτάκη να παίζει μπροστά από τους Μάκο και Μανιάτη στα χαφ.
Πηγή: Sport.gr

Καλώς τη δεχτήκαμε τη νέα μας κυβέρνηση!



Τελικά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση. Καλώς να τη δεχτούμε! Αυτό έλλειπε άλλωστε, να μην είχαμε κυβέρνηση, κι ας έσκουζε αρχικά ο ευτραφής πρώην αντίπαλός του αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος (πλέον είναι σύμμαχοι, αλλά και να μην ήταν, έτσι όπως κατάντησε το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να είναι «αντίπαλος») ζητώντας ξανά να μπει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια «κυβέρνηση συνευθύνης».

Euro 2012: Αρνητική η παράδοση της εθνικής απέναντι στη Γερμανία

Η εθνική Γερμανίας είναι από τις ελάχιστες ομάδες για τις οποίες η εθνική ακόμη δεν έχει βρει αγωνιστικό αντίδοτο. Η ιστορία των ελληνογερμανικών αναμετρήσεων θέλει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αγνοεί τη νίκη στους οκτώ αγώνες που τέθηκε αντιμέτωπο της «νατσιοναλμάνσαφτ», έχοντας να επιδείξει μόλις τρεις ισοπαλίες, έναντι πέντε ηττών, ενώ ο απολογισμός των τερμάτων είναι επίσης αρνητικός (7-17).
Το αξιοσημείωτο, πάντως, είναι πως οι τρεις ισοπαλίες ήταν συνεχείς, με την τελευταία εξ αυτών να καταγράφεται πριν 22 χρόνια: ήταν στο Κύπελλο Εθνών που διοργάνωσε η Ιταλία το 1980, όταν η «γαλανόλευκη» ομάδα υποχρέωσε τους Γερμανούς στη μοναδική απώλειά τους, στο δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου.
Αναλυτικά:

20/11/1960: Ελλάδα – Δ. Γερμανία 0-3 (γήπεδο Παναθηναϊκού, προκριματικά Μουντιάλ 1962), σκόρερ: 10΄ Ντέρφελ, 29΄ Μπριλς, 43΄ Χάλερ
22/10/1961: Δ. Γερμανία – Ελλάδα 2-1 (Άουγκσμπουργκ, προκριματικά Μουντιάλ 1962), σκόρερ: 6΄, 26΄ Ζέελερ - 59΄ Παπαεμμανουήλ
22/11/1970: Ελλάδα – Δ. Γερμανία 1-3 (στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», φιλικός), σκόρερ: 52΄ Γιούτσος – 30΄ Νέτσερ, 41΄ Γκραμπόφσκι, 73΄ Μπεκενμπάουερ
20/11/1974: Ελλάδα – Δ. Γερμανία 2-2 (στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», προκριματικά Κυπέλλου Εθνών 1976), σκόρερ: 12΄ Δεληκάρης, 70΄ Ελευθεράκης – 51΄ Κούλμαν, 82΄ Βίμερ
11/10/1975: Δ. Γερμανία – Ελλάδα 1-1 (Ντίσελντορφ, προκριματικά Κυπέλλου Εθνών 1976), σκόρερ: 67΄ Χάινκες - 79΄ Δεληκάρης
17/06/1980: Ελλάδα – Δ. Γερμανία 0-0 (Τορίνο, τελική φάση Κυπέλλου Εθνών)
02/09/2000:  Γερμανία - Ελλάδα 2-0 (Αμβούργο, προκριματικά Μουντιάλ 2002), σκόρερ: 17΄ Ντάϊσλερ, 75΄ αυτ. Ουζουνίδης
28/03/2001: Ελλάδα – Γερμανία 2-4 (ΟΑΚΑ, προκριματικά Μουντιάλ 2002), σκόρερ: 20΄ Χαριστέας, 43΄ Γ. Χ. Γεωργιάδης - 6΄ Ρέμερ, 24΄ πεν. Μπάλακ, 81΄ Κλόζε, 89΄ Μπόντε

Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Χειρουργείται εκτάκτως στο μάτι ο Αντώνης Σαμαράς

Στο Αττικό Νοσοκομείο με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς μεταφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς πρόκειται να χειρουργηθεί αύριο. Με τον πρωθυπουργό επικοινώνησε τηλεφωνικώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά.
Από το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, Πάνο Θεοδοσιάδη. Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση. Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο».

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Το Σεπτέμβριο θα αρχίσει να λειτουργεί η κινητή μονάδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου

Από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει να λειτουργεί η κινητή μονάδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ), στην οποία θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες αγωγής στοματικής υγείας σε πολίτες οι οποίοι στερούνται πρόσβασης σε οδοντιάτρους. Το όχημα που φιλοξενεί τη μονάδα αποκτήθηκε χάρη σε δωρεά του Σοροπτιμιστικού Ομίλου «Μακεδονία» και θα εξοπλιστεί με εργαλεία και υλικά- προσφορά των μελών ΟΣΘ.
Η μονάδα θα κινείται σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά από συνεννόηση με τους δήμους, σε συνεργασία με συλλόγους, και οι υπηρεσίες των εθελοντών οδοντιάτρων μελών του ΟΣΘ θα απευθύνονται σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως τρόφιμοι γηροκομείων και ορφανοτροφείων, μέλη ΚΑΠΗ και μαθητές απομακρυσμένων σχολείων. Παράλληλα, ο ΟΣΘ, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε ο οδοντιατρικός έλεγχος να υλοποιηθεί όπου υπάρχει ανάγκη. Το πρόγραμμα των περιοχών τις οποίες θα επισκεφτεί η μονάδα θα ανακοινωθεί στο τέλος του καλοκαιριού.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Αίγυπτος: Διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ κατά της στρατιωτικής εξουσίας

Νέα μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ύστερα από την έκκληση κυρίως των Αδελφών Μουσουλμάνων, οι οποίοι έχουν προειδοποιήσει τη στρατιωτική εξουσία για μια σύγκρουση με το λαό στην περίπτωση που ο υποψήφιός τους Μοχάμεντ Μόρσι δεν αναγνωριστεί νικητής των προεδρικών εκλογών.
Χιλιάδες Αιγύπτιοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο κέντρο του Καΐρου ζητώντας από το κυβερνών στρατιωτικό συμβούλιο να παραδώσει συντομότερα την εξουσία και να καταργήσει το προσωρινό σύνταγμα. Μάλιστα, εκατοντάδες ακτιβιστές, πολλοί από αυτούς ισλαμιστές, διανυκτέρευσαν στην πλατεία Ταχρίρ εν αναμονή της σημερινής διαδήλωσης.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα που κατήγγειλε το «στρατιωτικό πραξικόπημα» και αρκετές ακόμη ισλαμικές οργανώσεις στηρίζουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταχρίρ, επίκεντρο της λαϊκής εξέγερσης κατά του Χόσνι Μουμπάρακ που ανετράπη το Φεβρουάριο του 2011. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι διεξάγουν διαπραγματεύσεις με διάφορες πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Η πολιτική τους πτέρυγα, το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (PLJ) δήλωσε ότι θα ανακοινώσει «ένα εθνικό πολιτικό σχέδιο για την προάσπιση της επανάστασης».
Τις τελευταίες ημέρες το στρατιωτικό συμβούλιο απέκτησε ευρύτατες νομοθετικές και εκτελεστικές εξουσίες, μετά τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης που κυριαρχείτο από τους ισλαμιστές, ύστερα από απόφαση δικαστηρίου. Έδωσε επίσης εξουσίες στη στρατιωτική αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών να συλλαμβάνουν πολίτες και να τους παραπέμπουν στα στρατιωτικά δικαστήρια, μια κίνηση που εκλαμβάνεται ως προσπάθεια να τεθεί εκ νέου σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ίσχυε επί τρεις δεκαετίες και η οποία ήρθη μόλις τον περασμένο μήνα.
Οι δύο αντίπαλοι υποψήφιοι στην προεδρική αναμέτρηση αλληλοκατηγορούνται για απόπειρα νοθείας στις εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων δεν είναι ακόμη γνωστό πέντε ημέρες μετά τη διεξαγωγή τους. Το όνομα του νικητή των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί το Σαββατοκύριακο. Η κρίση μεταξύ των στρατηγών στην Αίγυπτο και των ισλαμιστών αυξάνεται εν αναμονή του επίσημου αποτελέσματος των εκλογών. Ο υποψήφιος των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μόρσι και ο τελευταίος πρωθυπουργός του Μουμπάρακ, ο Αχμεντ Σαφίκ δηλώνουν νικητές των προεδρικών εκλογών, ο δεύτερος γύρος των οποίων ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com


Euro 2012: Ο Δαβίδ αντιμέτωπος με τα… «πάντσερ»

Το Βιβλικό μύθο του Δαβίδ απέναντι στο γίγαντα Γολιάθ καλείται να αναπαραστήσει σήμερα το βράδυ (21:45) στην «Αρένα» του Γκντανσκ η εθνική ομάδα της Ελλάδας, που θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Γερμανία στο δεύτερο προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ανατρέποντας τα προγνωστικά στον καθοριστικό αγώνα με τη Ρωσία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και θα ήθελε να συνεχίσει. Το έργο του, όμως, είναι πλέον δύσκολο, αλλά θα ήταν δύσκολο όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος από τις εναπομείνασες ομάδες.
Η διασταύρωση έφερε τη «γαλανόλευκη» απέναντι στους Γερμανούς, που διαθέτουν ένα πολύ ισχυρό σύνολο και μαζί με την Ισπανία αποτελούν τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, άγχος στους διεθνείς δεν υπάρχει. Αντίθετα, το μέγεθος του αντίπαλου αποτελεί επιπλέον κίνητρο, αφού ενδεχόμενη επιτυχία θα εξέπληττε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Φόβος λόγω της δυναμικής των «πάντσερ» επίσης δεν υφίσταται, παρά μόνο η λαχτάρα των διεθνών να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους, να ματώσουν τις φανέλες τους για να ξαναβγάλουν στους δρόμους και να κάνουν να χαμογελάσει ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός.
Το παρελθόν στις ελληνογερμανικές αναμετρήσεις δεν μας ευνοεί, αλλά μήπως η Τσεχία είχε νίκη απέναντί μας πριν από τον αγώνα του Βρότσλαβ; Όλες οι παραδόσεις παύουν κάποια στιγμή. Αγωνιστικά, ο Φερνάντο Σάντος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο Μάκος θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο αντικαταστάτης του Καραγκούνη στη μεσαία γραμμή, ενώ μία σκέψη του Πορτογάλου είναι να περάσει το Νίνη στη θέση του Γκέκα, στέλνοντας το Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης. Μια τέτοια κίνηση, βέβαια, εμπεριέχει ρίσκο ως προς τον έλεγχο του πολύ επιθετικού Φιλίπ Λαμ, αλλά σίγουρα ο Πορτογάλος εκλέκτορας ξέρει καλύτερα.
Στο γήπεδο του Γκντανσκ αναμένονται περίπου 4.000 Έλληνες και 20.000 Γερμανοί, μεταξύ των οποίων η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα.

Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Επιστήμονες: Κάποτε υπήρχε νερό στα έγκατα του Άρη…

Νέα στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν την πεποίθηση των επιστημόνων ότι, εκτός από τη Γη, η οποία είναι ο μόνος πλανήτης του ηλιακού συστήματος που διαθέτει μεγάλα υδάτινα αποθέματα στο εσωτερικό του, και ο Άρης κάποτε είχε αφθονία νερού στα έγκατά του. Αν και έως τώρα έχουν συσσωρευτεί αρκετές ενδείξεις για το ότι παλιά υπήρχαν μεγάλες ποσότητες νερού στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, μέχρι τώρα πιστευόταν ότι το εσωτερικό του ήταν άνυδρο – μία αντίληψη που τώρα μάλλον ανατρέπεται.
Επιστήμονες του Ινστιτούτου Κάρνεγκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο γεωλογικό περιοδικό Geology, ανέλυσαν το περιεχόμενο δύο μετεωριτών αρειανής προέλευσης που ανακαλύφθηκαν στη Γη. Οι μετεωρίτες, οι οποίοι πιστεύεται ότι προέρχονται από τον μανδύα του Κόκκινου Πλανήτη (δηλαδή από το εκτεταμένο γεωλογικό στρώμα μεταξύ του φλοιού και του πυρήνα), εκτινάχθηκαν από τον Άρη πριν από περίπου 2,5 εκατομμύρια χρόνια και κατέληξαν στη Γη παγιδευμένοι από τη βαρύτητά της.
Αναλύοντας γεωχημικά τη σύνθεση των δύο μετεωριτών, οι γεωλόγοι συμπέραναν ότι ο μανδύας του Άρη, σε ορισμένα σημεία, πρέπει να περιείχε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που έχουν υποθέσει ως τώρα οι επιστήμονες, σε σημείο που να μην διέφερε από την ποσότητα των υπόγειων υδάτων της Γης. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το νερό υπήρχε ήδη από την αρχική φάση σχηματισμού του Άρη και έκτοτε ο πλανήτης διατήρησε την ικανότητά του να διακρατεί αποθέματα νερού στο εσωτερικό του.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Αμερικανών ερευνητών, ο μανδύας του Άρη περιείχε 70 έως 300 μέρη νερού (ppm) ανά εκατομμύριο. Συγκριτικά, το ανώτερο στρώμα του μανδύα της Γης περιέχει κατά προσέγγιση 50 έως 300 μέρη νερού ανά εκατομμύριο. Τα ηφαίστεια θεωρούνται ο κύριος μηχανισμός μέσω του οποίου το νερό του Άρη ανέβαινε από τα έγκατα του πλανήτη προς την επιφάνειά του. Τα νέα στοιχεία ενισχύουν επίσης την άποψη ότι, αφού υπήρχε τόσο νερό, είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν κάποτε κάποιες μορφής ζωής -όχι κατ’ ανάγκην νοήμονες!- στον γειτονικό πλανήτη. Και δεν αποκλείεται να υπάρχουν ακόμα, αν τουλάχιστον κρίνει κανείς από την ανθεκτικότητα των γήινων μικροοργανισμών.

Περισσότερες επιστημονικές ειδήσεις: http://lpyrgos-science.blogspot.com

Greenpeace: Ξεκινά εκστρατεία για τη διάσωση της Αρκτικής

Η Greenpeace ξεκίνησε χθες από τη Διάσκεψη για την Αειφόρο Ανάπτυξη Ρίο+20 μια νέα εκστρατεία, στην οποία θα συμμετάσχουν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, αστέρες της μουσικής και επιχειρηματίες, για να παραμείνει η Αρκτική ένα παρθένο καταφύγιο χωρίς πετρελαϊκές γεωτρήσεις και βιομηχανική αλιεία.
Σύμφωνα με την Greenpeace στην εκστρατεία αυτή –μια από τις πιο φιλόδοξες που έχει ξεκινήσει ποτέ– παίρνουν μέρος «εκατό προσωπικότητες από όλο τον κόσμο». Ανάμεσα στις προσωπικότητες αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Χιου Γκραντ, Έμιλι Μπλαντ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζέρεμι Άιρονς, οι επιχειρηματίες Ρίτσαρντ Μπράνσον, Ντέιβιντ ντε Ρόθτσαϊλντ, οι σκηνοθέτες Πέδρο Αλμοδόβαρ, Στίβεν Φρίαρς, οι τραγουδιστές Άνι Λένοξ, Πολ Μακάρτνεϊ, Μπράιαν Άνταμς και η σχεδιάστρια Βίβιεν Γουέστγουντ.
«Αυτή τη στιγμή ο τεράστιος χώρος γύρω από τους πόλους ανήκει σε όλους μας, γιατί το διεθνές δίκαιο τον αναγνωρίζει ως διεθνή ύδατα», επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση. Όμως καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία και λιώνουν οι πάγοι, οι χώρες που γειτνιάζουν με την Αρκτική προωθούν τις εδαφικές τους διεκδικήσεις «για να ανοίξουν την πόρτα στους πετρελαϊκούς ομίλους».
Σύμφωνα με τον Κούμι Ναϊντού, γενικό διευθυντή της Greenpeace International, «η Αρκτική είναι στόχος επιθέσεων και πρέπει να δράσουμε για να την προστατεύσουμε». «Μια απαγόρευση στις πετρελαϊκές γεωτρήσεις και στη μη βιώσιμη αλιεία θα ήταν μια μεγάλη νίκη», πρόσθεσε.
Η περιβαλλοντική οργάνωση επισημαίνει ότι η πετρελαϊκή εταιρεία Shell αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες υπεράκτιες διερευνητικές γεωτρήσεις σε δύο περιοχές της Αρκτικής, κοντά στην Αλάσκα. Ο ρωσικός πετρελαϊκός όμιλος Gazprom αναμένεται επίσης να επέμβει στην Αρκτική φέτος. Η εκστρατεία της Greenpeace ξεκίνησε χθες, 21 Ιουνίου, καθώς είναι η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου.

Περισσότερες επιστημονικές ειδήσεις: http://lpyrgos-science.blogspot.com

ΟΑΕΔ: Στις 2 Ιουλίου ξεκινά η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης για ανέργους

Από τη μεθεπόμενη Δευτέρα 2 Ιουλίου θα ξεκινήσει η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης και πιστοποίησης (training voucher) για ανέργους, από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Με τις επιταγές αυτές οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί, μπορούν να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας, σε επιλεγμένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 22 εκατ. ευρώ για 18.332 άτομα, αλλά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος διπλασιάστηκε σε 44 εκατ. ευρώ για 36.664 άτομα. Χθες αναρτήθηκε από τον ΟΑΕΔ στο διαδικτυακό τόπο www.voucher.gov.gr το μητρώο ωφελουμένων με τη μορφή των συνημμένων πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά, ανά περιφερειακή ενότητα, στους οποίους εμφανίζονται:
-         Οι επιλεγέντες δικαιούχοι επιταγών κατάρτισης (36.664 άτομα).
-         Οι επιλαχόντες που αντιστοιχούν σε ποσοστό έως το 50% του αριθμού των επιλεγέντων δικαιούχων (18.311 άτομα).
-         Οι μη επιλεγέντες με τη μοριοδότηση που έλαβαν (102.636 άτομα).
-         Οι μη αξιολογηθέντες (χωρίς μοριοδότηση 3.737 άτομα), επειδή δεν τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα (μη ενεργή κάρτα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων 25.5.2012, σύμφωνα με το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ).
Οι δικαιούχοι των επιταγών κατάρτισης δύνανται να παραλάβουν αυτοπροσώπως την επιταγή κατάρτισης (training voucher), από το ΚΠΑ2 που είναι εγγεγραμμένοι. Για την παραλαβή της επιταγής κατάρτισης απαιτείται η επίδειξη εγγράφου πιστοποίησης τής ταυτότητας τού ωφελούμενου. Η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης θα λήξει την Τρίτη, 31-7-2012.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com

Moody's: Υποβάθμισε την Deutsche Bank και άλλες 14 τράπεζες


Σε υποβάθμιση 15 μεγάλων τραπεζών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων η Deutsche Bank και πολλές μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, προχώρησε αργά χθες το βράδυ ο οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος το ότι κλιμακώνεται η αναστάτωση στις κεφαλαιαγορές.
Ο γενικός διευθυντής της Moody's, Γκρεκ Μπάουερ, δήλωσε ότι οι τράπεζες –Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase– «έχουν εκτεθεί σημαντικά στην αστάθεια και το ρίσκο των μεγάλων απωλειών εξαιτίας της ρευστότητας στις αγορές». Σύμφωνα με τον οίκο Moody's οι τράπεζες και οι εταιρείες που υποβαθμίστηκαν είναι: Barclays (Βρετανία), Citigroup (ΗΠΑ), Credit Suisse Group AG (Ελβετία), HSBC Holdings (Βρετανία), Morgan Stanley (ΗΠΑ), Royal Bank of Scotland Group (Βρετανία), BNP Paribas (Γαλλία), Citibank (ΗΠΑ), Credit Agricole (Γαλλία), Royal Bank of Canada (Καναδάς), Societe Generale (Γαλλία) και UBS AG (Ελβετία).
Ο Μπάουερ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ενώ οι τράπεζες «απορροφούν το σοκ» μέσω άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που βοηθούν στην ανακούφιση της αστάθειας των κεφαλαιαγορών, «παρουσιάζουν παρόλα αυτά εξαιρετικούς κινδύνους και προκλήσεις». Η πιο υπερβολική υποβάθμιση σημειώθηκε στην Credit Suisse, η οποία έπεσε τρεις βαθμίδες, από τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, Aa1, στην A1.
Δέκα οργανισμοί υποβαθμίστηκαν κατά δύο βαθμίδες, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Bank. Τέσσερις ακόμα οργανισμοί υποβαθμίστηκαν κατά μία βαθμίδα. Οι μετοχές της Morgan Stanley, η οποία διευθύνει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία του κόσμου, σημείωσε άνοδο στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ, αφού υποβαθμίστηκε μόλις δύο βαθμίδες έναντι των τριών που ήταν η αρχική εκτίμηση της Moody's, σύμφωνα με το Bloomberg. Τα κέρδη των μεγάλων διεθνών τραπεζών σημειώνουν τελευταία μεγαλύτερη πτώση καθώς η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη κλιμακώνεται.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

ΣΥΡΙΖΑ: «Κυβέρνηση με σαφές δεξιό περιεχόμενο και προσανατολισμό»

Την άποψη ότι «η νέα τρικομματική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να βαδίσει έξω από το μνημονιακό δρόμο», διατυπώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι τόσο οι επιλογές των προσώπων στα υπουργεία, όσο και οι διαφαινόμενες προγραμματικές συγκλίσεις των τριών κομμάτων, δείχνουν μια κυβέρνηση «με σαφές δεξιό περιεχόμενο και προσανατολισμό, στηριζόμενη κατά κύριο λόγο από τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπεράσπιση και την υλοποίηση των πιο ακραίων και αντιλαϊκών πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ιδιαίτερα η επιλογή του υπουργού Οικονομικών από τον τραπεζικό χώρο είναι ενδεικτική των συμμαχιών που προτίθεται να οικοδομήσει η νέα κυβέρνηση, ακολουθώντας τον… "πετυχημένο" δρόμο της κυβέρνησης Παπαδήμου».
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι «θα σταθεί συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, για την έξοδο της Ελλάδας από τα καταστροφικά μνημόνια και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης».

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Διαδίκτυο: Ανήλικος διακινούσε… υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ένας 17χρονος από την Κατερίνη κι ένας 42χρονος υπαξιωματικός του στρατού που υπηρετεί στην Κομοτηνή, συνελήφθησαν σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, έπειτα από έρευνες στο διαδίκτυο, κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη των δυο κατηγορουμένων και να διαπιστώσουν τη δράση τους. Όπως έγινε γνωστό, ο 17χρονος, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο σε ελληνικό ιστότοπο, διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε άλλα μέλη του ιστότοπου. Ο δε 42χρονος είχε «κατεβάσει» από το ίντερνετ μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών αρχείων (εικόνες) με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Η σύλληψή τούς έγινε χθες, το πρωί, ενώ σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές με ηλεκτρονικά αρχεία που περιέχουν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο 17χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ ο υπαξιωματικός παραπέμφθηκε στον αρμόδιο στρατιωτικό εισαγγελέα.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.com