Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Εθελοντές καθαρίζουν τα σκουπίδια στο ΑΠΘ

Σε εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού συμμετείχαν σήμερα καθηγητές, φοιτητές και προσωπικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από απόφαση των πρυτανικών αρχών με τους κοσμήτορες σχολών και τους προέδρους τμημάτων, προκειμένου να αποκατασταθεί σε ένα βαθμό η υγιεινή στους βασικούς χώρους του ιδρύματος.

Θεσσαλονίκη: Στη δικαιοσύνη προφεύγουν οι γιατροί για τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης για να διεκδικήσουν τις αμοιβές που τους οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, το τελευταίο διάστημα περισσότεροι από 550 γιατροί της πόλης, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με ασφαλιστικά ταμεία, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τις οφειλές του ΟΠΑΔ και άλλων ταμείων καθώς διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα να τους καταβληθούν τα ποσά αυτά από τον ΕΟΠΥΥ.

Καβάλα: Εύσημα στο δήμο από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την ανάπτυξη προνοιακών υποδομών

Τις καινοτόμες δράσεις του στον τομέα της πρόνοιας θα παρουσιάσει ο δήμος Καβάλας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2013 μετά από σχετική πρόσκληση που έλαβε στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένη στις τοπικές πρωτοβουλίες για την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ο «σκουπιδότοπος» του ΑΠΘ

Τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζει πλέον το ΑΠΘ έπειτα από περίπου δυο μήνες που παραμένει χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας. Το αποτέλεσμα είναι να ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία τόσο των φοιτητών όσο και των και εργαζομένων και να προκύπτουν δυσκολίες στην ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΟΗΕ: Σήμερα κρίνεται η αναγνώριση της Παλαιστίνης

Στην ευρύτερη δυνατή στήριξη στην εκστρατεία τους για διεθνή αναγνώριση ευελπιστούν οι Παλαιστίνιοι, που διεκδικούν σήμερα την αναβάθμιση του καθεστώτος τους σε κράτος με ιδιότητα παρατηρητή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Γαλλία, Ισπανία και Νορβηγία, καθώς και η Ελλάδα, στηρίζουν το παλαιστινιακό αίτημα. Στον αντίποδα η Γερμανία θα καταψηφίσει, όπως άλλωστε και οι ΗΠΑ. Το δρόμο της αποχής θα ακολουθήσει ως φαίνεται η Βρετανία, καθώς θέτει ως όρο παλαιστινιακές εγγυήσεις προκειμένου να στηρίξει την αναβάθμιση καθεστώτος.

Αν. Μακεδονία – Θράκη: Αλλαγή του σχεδιασμού για το μεταναστευτικό ζητάει το περιφερειακό συμβούλιο

-->Την ανάκληση της πρόσφατης απόφασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της κυβέρνησης δια της οποίας συνιστώνται ειδικές υπηρεσίες φύλαξης των εγκαταστάσεων κράτησης μη νόμιμων μεταναστών στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή και το Παρανέστι Δράμας, ζητά με ψήφισμά του από τον αρμόδιο υπουργό το Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας και Θράκης, που συνεδρίασε στην Κομοτηνή.

Αργεντινή: Αρχισε η δίκη για τις «πτήσεις του θανάτου» της δικτατορίας

Η μεγαλύτερη δίκη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην ιστορία της Αργεντινής άρχισε στο Μπουένος Άιρες για γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας: 68 κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν για απαγωγές, βασανιστήρια και βιασμούς εναντίον σχεδόν 800 θυμάτων, 900 μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας που θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Κλίμα: Το 2012 θα είναι το 9ο πιο ζεστό έτος στη μετεωρολογική ιστορία της Γης

-->Το φετινό έτος θα είναι το ένατο θερμότερο στα μετεωρολογικά αρχεία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (ΠΜΟ). Ήδη, το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2012 είναι το ένατο πιο ζεστό μετά το 1850. Τα τελικά στοιχεία του ΠΜΟ θα δοθούν στη δημοσιότητα τον Μάρτιο του 2013 και έως τότε μπορεί να έχει υπάρξει αναθεώρηση αυτής της εκτίμησης. Πιο αβέβαιη είναι πάντως η εκτίμηση της Βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, που προβλέπει ότι το 2012 θα είναι το τέταρτο έως το 14ο θερμότερο έτος από το 1850.

Άνετο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Άνετο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%, έναντι 26,5% της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα».

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ερωτικό έγκλημα μετά από 18 χρόνια

Την εξιχνίαση δολοφονίας που τελέστηκε πριν από 18 χρόνια, ανακοίνωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την ανθρωποκτονία 62χρονου Έλληνα, ο οποίος, στις 25 Ιουλίου 1994 βρέθηκε νεκρός μέσα στο μπάνιο του διαμερίσματος όπου διέμενε στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Το θύμα έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Βουλή: «Όχι» της κυβέρνησης σε εξεταστική για το μνημόνιο!

«Όχι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο, είναι η γραμμή των κυβερνητικών εταίρων, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, για την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να γίνει περίπου στις πέντε το απόγευμα. Με την άρνηση της τρικομματικής πλειοψηφίας να δεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες η έρευνα για τους χειρισμούς που έφεραν τη χώρα στη μέγγενη του ΔΝΤ!

Απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων

Ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν προκαλέσει σήμερα μικροπροβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης

Ο «κύβος ερρίφθη»! Το φορολογικό νομοσχέδιο ετοιμάστηκε και είναι έτοιμο να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση για να κατατεθεί στη συνέχεια στα κόμματα. Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι σήμερα θα δοθεί προς διαβούλευση και αμέσως μετά θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Άλλωστε αποτελεί μία από τις «προαπαιτούμενες δράσεις» για την Ελλάδα και πρέπει να ψηφιστεί το αργότερο έως το τέλος Ιανουαρίου.