Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Νέα αθλιότητα: «Περιττή» η Τέχνη στην εκπαίδευση

Εν μέσω καλοκαιριού έκανε την εμφάνισή του στις διευθύνσεις Δυτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχέδιο ουσιαστικής κατάργησης των εικαστικών μαθημάτων και της μουσικής από το πρόγραμμα του γυμνασίου, αντίγραφο του γνωστού εδώ και τρία χρόνια «σχεδίου Β» στα περίφημα «πιλοτικά προγράμματα» της κ. Διαμαντοπούλου που ευθυγράμμιζαν το Δημόσιο σχολείο με την «αγορά» και που στόχευαν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της παιδείας.... Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ανταλαϊκά κυβερνητικά σχέδια υλοποιούνται με αυτή τη μορφή «εν μέσω καλοκαιριού», με στόχο να αιφνιδιάσουν καθηγητές, μαθητές και γονείς ...

Κυβέρνηση: Ζητάει από τους δήμους να αυξήσουν τα τέλη (αν χρειαστεί)!

«Αν τα έσοδα σας δεν είναι αρκετά αυξήστε τα ανταποδοτικά τέλη» είναι η οδηγία που εμπεριέχεται σε κοινή υπουργική απόφαση που εξέδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων το 2014.

Χαλκιδική: «Λουκέτο» έβαλε το ΣΔΟΕ σε νυχτερινό κέντρο στην Καλλιθέα

Το πρώτο λουκέτο που μπήκε σε νυχτερινό κέντρο είναι γεγονός. Το βράδυ της Παρασκευής οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ έκαναν «έφοδο» στο «Fix Summer Live» στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής, όπου εμφανιζόταν ο γνωστός τραγουδιστής Πάνος Κιάμος.