Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Διαγράφηκε ο Νίκος Νικολόπουλος από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς τον βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο. Αιτία ήταν μία ανάρτηση του βουλευτή στο διαδίκτυο, όπου ο κ. Νικολόπουλος έκανε λόγο για στρατηγικό αδιέξοδο και χαρακτήρισε «όνειρο» τη σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε γνωστό ότι ο κ. Νικολόπουλος δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ της ΝΔ. Επίσης, με άλλο έγγραφο προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος Γιάννη Τραγάκη, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ παρέπεμψε τον Νίκο Νικολόπουλο με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι ο βουλευτής Αχαΐας το τελευταίο διάστημα έκανε συνεχώς τοποθετήσεις με τις οποίες έδειχνε ότι επιδίωκε τη διαγραφή του.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για κατοχή σχεδόν 6.000 λαθραίων πακέτων τσιγάρων

Δύο γυναίκες ηλικίας 78 και 68 ετών συνελήφθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διότι διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες λαθραία τσιγάρα. Οι δύο γυναίκες είχαν στην κατοχή τους 59 πακέτα που δεν διέθεταν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού δημοσίου. Ακολούθησε αστυνομικός έλεγχος στο σπίτι της 68χρονης όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 5.910 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Επιτέλους Εγνατία οδός με... βενζινάδικα και τουαλέτες

Το «πράσινο φως», που θα κάνει ευκολότερη τη ζωή των διερχομένων από την Εγνατία οδό, έχει... ανάψει, αφού ξεπαγώνουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία των πολυπόθητων Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ). Με δυο λόγια, η διέλευση από τον άξονα θα γίνει ευκολότερη, αφού στο εγγύς μέλλον δε θα λείπουν βασικές υποδομές για τους οδηγούς, όπως είναι τα βενζινάδικα και οι τουαλέτες.

Σήμερα, κατά μήκος της Εγνατίας οδού, που εκτείνεται σε μήκος 670 χιλιομέτρων, από την Ηγουμενίτσα του νομού Θεσπρωτίας μέχρι τους Κήπους του νομού Έβρου, υπάρχει μόνον ένας ΣΕΑ, στον Πλάτανο Ημαθίας. Έτσι, ο οδηγός που σκοπεύει να ταξιδέψει σε όλο το μήκος του άξονα, θα πρέπει να έχει το νου του ώστε να γεμίσει το ρεζερβουάρ του πριν από το ταξίδι του, για να μην βρεθεί με άδειο ντεπόζιτο. Παράλληλα, η αγορά ενός σάντουιτς ή ακόμα και ενός μπουκαλιού με νερό θεωρείται... πολυτέλεια.

Τέσσερα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του πιο σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Ελλάδας, και ακόμα δεν υπάρχουν ΣΕΑ. Όμως, με βάση τον προγραμματισμό της «Εγνατία Οδός ΑΕ», οι χρήστες του οδικού άξονα θα μπορούν μέσα στους επόμενους μήνες να προμηθεύονται επιτέλους βενζίνη κατά τη διάρκειά του ταξιδιού τους. Σε δεύτερη φάση, θα κατασκευαστούν τα κτίρια τα οποία θα παρέχουν όλες τις ανέσεις που χρειάζεται ένας ταξιδιώτης. Έτσι, οι ΣΕΑ θα παρέχουν τη δυνατότητα στάσης ή ολιγόωρης στάθμευσης, ενώ θα καλύπτουν ανάγκες των ταξιδιωτών όπως εστίαση, χρήση τηλεφώνου, αγορές (mini markets), χρήση χώρων υγιεινής. Ταυτόχρονα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ανάγκες ανεφοδιασμού, συντήρησης ή οδικής βοήθειας του αυτοκινήτου τους.

Οι θέσεις

Σήμερα, βενζινάδικο αλλά και ΣΕΑ, υπάρχει μόνον στον Πλάτανο Ημαθίας, ένας σε κάθε ρεύμα. Ανάδοχος υπάρχει για ακόμα τρία ζευγάρια ΣΕΑ (ένας σε κάθε ρεύμα), στο Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας, στο Σώστη Ροδόπης και στο Αρδάνιο του Εβρου.

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Γιάννης Τσακλίδης, για τους συγκεκριμένους ΣΕΑ υπάρχει ανάδοχος εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο οποίος έχει αναλάβει να τους κατασκευάσει και να τους εκμεταλλευτεί για 30 χρόνια, δίνοντας ποσοστά από τα έσοδά του στην «Εγνατία Οδός ΑΕ».

«Ο διαγωνισμός, ωστόσο, προέβλεπε ότι, για να αρχίσει την κατασκευή των ΣΕΑ ο εργολάβος, θα έπρεπε προηγουμένως η ''Εγνατία Οδός'' να κάνει μία προεργασία στα οικόπεδα, ώστε να τα διαμορφώσει και να τα φέρει στο επίπεδο του δρόμου. Μόνον τότε ο ανάδοχος θα μπορούσε να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής των ΣΕΑ. Όμως, το κόστος για τις εργασίες αυτές, είναι περίπου 10 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο μέχρι πρότινος δεν είχαμε, καθώς το ελληνικό Δημόσιο που είναι μέτοχος της εταιρίας, δεν μας το διέθετε. Μόλις πριν από ένα μήνα όμως μας δόθηκε η εντολή για να προχωρήσουμε με τα έργα. Σε περίπου πέντε με έξι μήνες, τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί και στη συνέχεια θα μπορέσει να εγκατασταθεί ο ανάδοχος ώστε επιτέλους οι ΣΕΑ να κατασκευαστούν», υπογραμμίζει ο κ. Τσακλίδης.

Πηγή: agelioforos.gr

Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.com



Πιο επιθετική η Αλτσχάιμερ σε ηλικίες κάτω των 80 ετών

Όσο πιο νωρίς κανείς εμφανίσει Αλτσχάιμερ, τόσο πιο επιθετικά θα εξελιχθεί η ασθένεια. Η εξέλιξη της νευροεκφυλιστικής αυτής νόσου είναι πιο βραδεία στους ανθρώπους άνω των 80 ετών σε σχέση με όσους είναι πιο νέοι, σύμφωνα τουλάχιστον με μία νέα έρευνα επιστημόνων από τις ΗΠΑ.

Ο κίνδυνος εμφάνισης της ανίατης νόσου αυξάνει με την ηλικία και έως τα 85 είναι περίπου 50%, δηλαδή ένας στους δύο ηλικιωμένους είναι πιθανό να την εμφανίσει. Όμως, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όσοι εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα πιο αργά στη ζωή τους, βιώνουν μία πιο αργή εξέλιξη της ασθένειας, σε σχέση με τα άτομα στα οποία η νόσος κάνει την εμφάνισή της στα 65 ή τα 70.

Οι ερευνητές του τμήματος Νευροεπιστημών της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια – Σαν Ντιέγκο, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό PLoS ONE, επισήμαναν ότι οι γιατροί θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τον διαφορετικό ρυθμό επιδείνωσης των συμπτωμάτων ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς. Σύμφωνα με τους ίδιους, είναι δυνατό ένας πολύ ηλικιωμένος να πάσχει από Αλτσχάιμερ, αλλά αυτό να μην έχει γίνει αντιληπτό, επειδή τα συμπτώματα εξελίσσονται πιο αργά. Να σημειωθεί ότι η ακριβής διάγνωση της νόσου μπορεί να γίνει μόνο με νεκροψία του εγκεφάλου μετά το θάνατο.

Οι ερευνητές μελέτησαν 723 άτομα ηλικίας 65 έως 90 ετών, κάνοντας διαδοχικά τεστ κάθε 6 ή 12 μήνες. Η μελέτη έδειξε ότι οι νεαρότεροι ασθενείς με Αλτσχάιμερ χάνουν τις νοητικές ικανότητές τους με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τους γηραιότερους. Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι γιατί η νόσος είναι πιο επιθετική στα άτομα μικρότερης ηλικίας.

Η ασθένεια, για την οποία ακόμα δεν υπάρχει θεραπεία, καταστρέφει βαθμιαία τα εγκεφαλικά κύτταρα, οδηγώντας σε σταδιακή απώλεια της μνήμης, της επικοινωνίας και της ικανότητας εκτέλεσης των καθημερινών εργασιών. Όσο ο πληθυσμός στις ανεπτυγμένες χώρες γερνάει, τόσο το πρόβλημα του Αλτσχάιμερ θα γίνεται πιο σοβαρό.

Μία ξεχωριστή έρευνα, με επικεφαλής την καθηγήτρια νευρολογίας Μπρέντα Χάνα-Πλέιντι του Πανεπιστημίου Έμορι, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης Frontiers of Human Neuroscience, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο εγκέφαλος των μουσικών -επαγγελματιών και ερασιτεχνών- είναι καλύτερα προστατευμένος από τις συνέπειες των γηρατειών και της άνοιας. Σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι έμαθαν να παίζουν μουσική από την παιδική ηλικία και συνέχισαν να παίζουν κάποιο όργανο για τουλάχιστον δέκα χρόνια, έχουν, όταν μεγαλώσουν, καλύτερες επιδόσεις στα τεστ μνήμης και νόησης. Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που συνεχίζουν να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα όσον αφορά τη σταδιακή απώλεια της υγείας του εγκεφάλου τους. Δεν είναι σαφές κατά πόσον το ίδιο συμβαίνει και για όσους αρχίζουν σε μεγάλη ηλικία να παίζουν κάποιο όργανο.

Περισσότερες επιστημονικές ειδήσεις: http://lpyrgos-science.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή πόλη κατά τη ΔΕΘ ζητούν οι φορείς

Την πρόθεση και τη θέληση να μείνει η πόλη «ανοιχτή» κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης και όχι να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης εξέφρασαν σε κοινό κείμενό τους οι φορείς της Θεσσαλονίκης ύστερα από σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα, οι φορείς της πόλης ζητούν από την κυβέρνηση να προωθηθεί η δημιουργία του νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου, ενώ τοποθετούνται θετικά στη συγχώνευση ΔΕΘ, Helexpo, ΟΠΕ. «Περιμένουμε την πολιτική ηγεσία στην πόλη να έρθει να μας πει τόσο για τη συγχώνευση των τριών φορέων όσο και για τη δημιουργία του νέου εκθεσιακού κέντρου. Τους περιμένουμε όλους σε μια ανοιχτή πόλη και δε θέλουμε η ΔΕΘ να γίνει και πάλι πεδίο αντιπαράθεσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που συγκάλεσε τη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς.

«Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι»

Σε ό,τι αφορά την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας στη Θεσσαλονίκη κατά το πρώτο διήμερο λειτουργίας της Έκθεσης ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης πέρασε από το «δεν τους θέλουμε» στο «είναι όλοι ευπρόσδεκτοι». Σε δηλώσεις του λίγο πριν από την έναρξη της σύσκεψης επανέλαβε την άποψή του ότι δεν είναι δυνατό κατά το διήμερο αυτό η πόλη να στρατοκρατείται. Ωστόσο σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι δε θα πρέπει να έρθουν στην πόλη οι πολιτικοί ο δήμαρχος απάντησε: «Οι πολιτικοί είναι σαφώς ευπρόσδεκτοι στην πόλη της Θεσσαλονίκης και πιο ευπρόσδεκτος από όλους είναι ο πρωθυπουργός». Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης είχε αναφερθεί και πάλι στην παρουσία της πολιτικής ηγεσίας στην πόλη λέγοντας: «Ας έλθει για τα εγκαίνια της ΔΕΘ μόνον ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός. Τους άλλους δεν τους θέλουμε». Η δήλωση αυτή προκάλεσε ποικίλα σχόλια και πυροδότησε συζητήσεις περί αλλαγής του καθιερωμένου τρόπου εγκαινίων της Έκθεσης.

«Τα εγκαίνια να γίνουν λιτά και απλά», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης. Πρότεινε δε η τελετή εγκαινίων, η ομιλία του πρωθυπουργού προς τις παραγωγικές τάξεις, αλλά και η συνέντευξη Τύπου να γίνουν όλα σε μια μέρα. «Είναι καλοδεχούμενος ο πρωθυπουργός αλλά θα πρέπει να έρθει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη γίνουν επεισόδια. Η αγορά δεν αντέχει άλλο», είπε ο κ. Ζορπίδης.

Ένταση

Εμφανώς εκνευρισμένος αποχώρησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χρήστος Μάμαλης, μετά από φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Γιάννη Μανδρίνο αναφορικά με τις διαδηλώσεις που γίνονται στην πόλη. «Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε τις διαδηλώσεις. Προτείνω ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη να συναντηθεί και με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς για να ακούσει τα αιτήματά τους. Εφυγα γιατί κάποιοι με κατηγόρησαν για χουλιγκανισμό», δήλωσε ο κ. Μάμαλης.

«Υπήρξε μια ταύτιση απόψεων για να ξαναγίνει η ΔΕΘ μια γιορτή για την πόλη. Ενα μεγάλο οικονομικό και πολιτικό γεγονός. Απαίτηση όλων μας είναι να προωθηθεί επιτέλους η δημιουργία του νέου συνεδριακού – εκθεσιακού κέντρου», δήλωσε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

«Για να λειτουργήσει η πόλη και να μη στρατοκρατείται πρέπει η κυβέρνηση και οι διαδηλωτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας τους καλέσει ο δήμαρχος και ας συνομιλήσει μαζί τους με στόχο να μείνει η πόλη ανοιχτή και ελεύθερη την ημέρα των εγκαινίων», δηλώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Χρήστος Μάτης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί πολίτες – οικολογία στην πράξη».

Πηγή: agelioforos.gr

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Λονδίνο 2012: Οι ελληνικές συμμετοχές της 7ης μέρας

Πλούσιο πρόγραμμα για την έβδομη μέρα των ολυμπιακών αγώνων έχει η Ελλάδα, με την εκπροσώπηση 19 αθλητών.

Όσον αφορά το στίβο οι συμμετοχές είναι οι εξής:

Πρώτος αγωνίζεται ο Μιχάλης Σταματόγιαννης στη σφαιροβολία στις 12:00. Η Σοφία Υφαντίδου θα συμμετάσχει στο έπταθλο, αγωνιζόμενη στα 100 μέτρα εμπόδια (12.05), στο ύψος (13.15), στη σφαιροβολία (21.00) και στα 200 μέτρα (21.45). Στα προκριματικά του τριπλούν θα λάβουν μέρος στις 12.25 η Αθανασία Πέρρα και η Νίκη Πανέττα. Ο Περικλής Ιακωβάκης στις 13:15 θα αγωνιστεί στον πρώτο γύρο των 400μ. με εμπόδια . Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στις 13.20 θα λάβει μέρος στη σφυροβολία. Η Μαρία Μπελιμπασάκη θα αγωνιστεί στις 21.05 στον πρώτο γύρο των 100 μέτρων. Τέλος, στις 22.50 ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος ανδρών καλείται να ξεπεράσει το όριο των 8.10 για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Στην κολύμβηση, στην κατηγορία των 50 μ ελεύθερο, η Νέρι Νιαγκουάρα και η Νόρα Δράκου αγωνίζονται στις 12.15.Οι δύο αθλήτριες εφόσον προκριθούν θα αγωνιστούν στις 22.25 στον ημιτελικό.

Στην κωπηλασία αγωνίζονται στο μικρό τελικό της δικώπου με σκοπό την 7η θέση οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας στις 12.20.

Στην ιστιοπλοΐα ,τα ελληνικά πληρώματα συνεχίζουν την προσπάθεια τους με σκοπό την άνοδό τους στη βαθμολογία. Ο Γιάννης Μιτάκης στα Finn (14.00), ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser (14.00.), οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στα Star (14.05), οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στα 470 (14.05), οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στα 49er (15.00) και η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial (15.35).

Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Ινδία: Οι τίγρεις απειλούνται από τα ορυχεία γαιάνθρακα

Τα ορυχεία γαιάνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τις ινδικές τίγρεις, προειδοποιεί η Greenpeace, απαιτώντας παράλληλα την αναστολή των διαδικασιών για την εξουσιοδότηση νέων ορυχείων.

Περισσότερες από τον μισό πληθυσμό των τίγρεων του πλανήτη ζουν και αναπαράγονται στην Ινδία. Ο αναπτυσσόμενος τομέας της ενέργειας στην Ασία σημείωσε πρωτόγνωρη αύξηση με τα ορυχεία γαιάνθρακα και την ανέγερση εργοστασίων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τα τελευταία χρόνια, κάτι που έχει θέσει πολλά είδη ζώων σε κίνδυνο.

Η Greenpeace σε αναφορά της ανακοίνωσε ότι τα ορυχεία γαιάνθρακα έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν τις τίγρεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει προσπαθήσει επί πολλές δεκαετίες να προστατεύσει τον αριθμό των τίγρεων από τη λαθροθηρία.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Συρία: Παραιτήθηκε ο Κόφι Ανάν από τη θέση του μεσολαβητή

Ο Κόφι Ανάν, ο κοινός ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία υπέβαλε χθες την παραίτησή του από τη θέση αυτή, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Ο Ανάν ενημέρωσε τον ΟΗΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο ότι δεν προτίθεται να ανανεώσει τη θητεία του, η οποία λήγει στις 31 Αυγούστου 2012. Όπως ανέφερε, ελπίζει ότι το σχέδιό του για την επίλυση της συριακής κρίσης θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά την αποχώρησή του όμως παραδέχτηκε ότι ο διάδοχός του ενδέχεται να επιχειρήσει μια νέα προσέγγιση στο θέμα.

Φανερά απογοητευμένος ο ίδιος ο Ανάν υποστήριξε ότι η απόφασή του να παραιτηθεί επηρεάστηκε από τις αλληλοκατηγορίες και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο Συμβούλιο Ασφαλείας. «Δεν έλαβα όλη την υποστήριξη που άξιζε αυτό το θέμα. Υπάρχει διάσταση απόψεων στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας. Όλα αυτά περιπλέκουν το καθήκον μου», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε την τελευταία στιγμή στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ο Ανάν διορίστηκε στη θέση αυτή στις 23 Φεβρουαρίου, όμως το ειρηνευτικό σχέδιο των έξι σημείων που συνέταξε –το οποίο προέβλεπε την κατάπαυση του πυρός στη Συρία και την πολιτική μετάβαση– δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Ισπανία και Ιταλία δεσμεύονται να συνεργαστούν για την επίλυση της κρίσης

Οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Ιταλίας Μαριάνο Ραχόι και Μάριο Μόντι, δεσμεύτηκαν χθες στη Μαδρίτη να εργαστούν μαζί και να «ενισχύσουν» τη συνεργασία τους για την επίλυση της κρίσης του χρέους που απειλεί τη ζώνη του ευρώ και αγγίζει τις δύο χώρες τους. «Και οι δύο χώρες θέλουν να συνεργαστούν», τόνισε ο Μαριάνο Ραχόι. «Η λύση δεν μπορεί να βρεθεί αν δεν πραγματοποιήσουμε όλοι τις υποχρεώσεις μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Μάριο Μόντι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

ΗΠΑ: Ομογενής νικητής προκριματικών εκλογών στο Τέξας

Με μεγάλη διαφορά κέρδισε ο ομογενής Τζέιμς Κάργας.το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ως υποψήφιος ομοσπονδιακός βουλευτής της 7ης εκλογικής περιφέρειας του Τέξας. Ο ομογενής πολιτικός αναμετρήθηκε με την Λίσα Σκουέιρς και κέρδισε με διαφορά 15%, είτε 1641 ψήφους. Οι προκριματικές εκλογές διεξήχθησαν την Τρίτη το βράδυ, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» ο εκπρόσωπος του ομογενή υποψηφίου, Φρανκ Σεντίτα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των προκριματικών, το θεώρησε αναμενόμενο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα κερδίσει και τις γενικές εκλογές. Ο Τζέιμς Κάργας, θα αναμετρηθεί στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου με τον νυν Ρεπουμπλικανό, Τζοπ Κούλμπερσον.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Αττική: Συνελήφθη 42χρονος που τα τελευταία 10 χρόνια διέπραξε… 75 ένοπλες ληστείες

Ο ληστής – «θρύλος» που πάνω από δέκα χρόνια απασχολούσε τις αστυνομικές αρχές και είχε γίνει γνωστός με το προσωνύμιο «καραμπινάκιας», συνελήφθη χτες το πρωί μετά από καταδίωξη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, λίγο μετά την τελευταία ληστεία που διέπραξε σε σούπερ μάρκετ στην Λεωφόρο Θηβών στα Καμίνια του Πειραιά.

Πρόκειται για έναν 42χρονο, ο οποίος ομολόγησε ότι... από την εποχή της δραχμής είχε διαπράξει μόνος του, συνολικά 75 ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και δημόσιους οργανισμούς. Ο 42χρονος ομολόγησε ότι μέρος των χρημάτων από τις ληστείες, διέθεσε για την αγορά φορτηγού-τράκτορα, που είχε σκοπό να το μεταφέρει και ταξινομήσει στη Βουλγαρία, όπου έχει ιδρύσει μεταφορική εταιρεία, ξεπλένοντας με τον τρόπο αυτό τη λεία των ληστειών.

Κύριο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας του συλληφθέντα, ο οποίος είχε διαπράξει 41 ληστείες σε τράπεζες, 24 σε σούπερ μάρκετ και 10 σε δημόσιους οργανισμούς, είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις ενεργούσε μόνος, χωρίς συνεργό, χρησιμοποιώντας αρχικά κοντόκανη καραμπίνα και τα τελευταία έξι χρόνια περίστροφο, ενώ φορούσε κουκούλες ή κράνη μοτοσικλετών για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Ο 42χρονος δεν ήταν σεσημασμένος και το γεγονός ότι δρούσε πάντα μόνος συνετέλεσε στο να μην μπορούν οι αστυνομικοί να εντοπίσουν στοιχεία για την ταυτότητα του και να διαφεύγει όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχει καταγραφεί πολλές φορές από τις κάμερες των κλειστών κυκλωμάτων των στόχων που επέλεγε.

Την πρώτη του ληστεία την έκανε στις 7/12/2001 στην Αγροτική Τράπεζα Αγίων Αναργύρων, από την οποία με την απειλή της κοντόκανης καραμπίνας απέσπασε 969.000 δραχμές, ενώ στη συνέχεια... πέρασε στα ευρώ. Από την τελευταία ληστεία στο σούπερ μάρκετ στα Καμίνια απέσπασε από τρία ταμεία το χρηματικό ποσό των 1.085 ευρώ, ενώ μετά από έρευνα εξακριβώθηκε ότι από τις 75 ένοπλες ληστείες αποκόμισε συνολικά τα χρηματικά ποσά των 528.795,7 ευρώ, 969.000 δραχμών, 1.825 δολαρίων ΗΠΑ, 673 λιρών Κύπρου και 40 λιρών Αγγλίας.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, δύο περίστροφα, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, διαφανή γάντια, δεκάδες φυσίγγια και διαρρηκτικά εργαλεία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com