Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Τι αλλάζει στη φορολογία ακινήτων


Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταλήξει το υπουργείο Οικονομικών στην τελική πρόταση για τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων, όπως προέκυψε μετά τη σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

ΠΑΣΟΚ: Κλιμακώνει τη σύγκρουση με τους κορυφαίους ο Βενιζέλος


Να… ξεμπερδέψει με τους κορυφαίους στην πορεία προς το συνέδριο και να στηριχθεί σε μια νέα ηλικιακά γενιά, έχει αποφασίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα συμπεριλάβει στη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) που θα συγκροτήσει την ερχόμενη εβδομάδα τους έως τώρα κορυφαίους, ενώ δεν θα απευθύνει καμία ειδική πρόσκληση σε στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί (όπως π.χ. η Άννα Διαμαντοπούλου) προκειμένου να συμμετάσχουν στην ΚΟΕΣ.

Η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης

Ποιοι το δικαιούνται, ποιες είναι οι προϋποθέσεις


Απογράφηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η υπουργική απόφαση με την οποία ξεκινά η διαδικασία χορήγησης πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά, γεωγραφικά και άλλα κριτήρια μεταξύ των οποίων και η κατοχή ΙΧ οχημάτων άνω των 2.000 εκατοστών.

Θεσσαλονίκη: Μικροένταση έξω από τη ΓΑΔΘ

Διαμαρτυρία έξω από την Γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν 30 περίπου άτομα ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι τρία άτομα που προσήγαγε η αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια στη ΔΕΘ. Τα τρία άτομα φέρεται να συμμετείχαν στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες, Πέμπτη, πριν την έναρξη της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης του Ελληνογερμανικού Δικτύου Περιφερειών-Δήμων-Πολιτών στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Οι αυριανές συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη


Κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α 1967 – 1974) και των φοιτητικών συλλόγων.

Θεσσαλονίκη: Τρεις προσαγωγές για τα χθεσινά επεισόδια στη ΔΕΘ


Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έχουν προσαχθεί τρία άτομα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τον προπηλακισμό του Γερμανού Προξένου στην 3η Ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων. Αυτή τη στιγμή τα τρία άτομα ανακρίνονται από τις αστυνομικές αρχές και εξετάζεται η εμπλοκή τους ή μη στα επεισόδια. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία πιθανότατα προς το αστυνομικό μέγαρο.

Νέα σύλληψη στη Θεσσαλονίκη για οφειλές στο Δημόσιο

Συνελήφθη το πρωί στη Θεσσαλονίκη 42χρονος ως ιδιοκτήτης εταιρείας με αντικείμενο τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 590.097 ευρώ. Οι οφειλές αφορούν το χρονικό διάστημα από 30-09-2011 έως 29-06-2012. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τύμπανα πολέμου στη Γάζα - Επιστρατεύονται 16.000 ισραηλινοί έφεδροι


Στη Γάζα έφτασε ο αιγύπτιος πρωθυπουργός, Εσάμ Καντίλ, την Παρασκευή και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το Ισραήλ κήρυξε κατάπαυση πυρός. Ωστόσο, η προσωρινή εκκεχειρία παραβιάστηκε σύντομα και από τις δύο πλευρές.

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί και 17 τραυματίες από σύγκρουση τρένου με εξέδρα παρέλασης στο Τέξας


Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν, όταν διπλή ρυμουλκούμενη εξέδρα παρέλασης, πάνω στην οποία βρίσκονταν βετεράνοι στρατιωτικοί των Ηνωμένων Πολιτειών, χτυπήθηκε από τρένο έξω από το Μίντλαντ του Τέξας, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Σέρρες: Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις σε χρυσοχοεία

Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών εξαμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία επί πεντάμηνο τουλάχιστον, διέπραττε διαρρήξεις σε χρυσοχοεία και κοσμηματοπωλεία και με πεδίο δράσης που εκτείνεται στους νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης και Φωκίδας.

Καβάλα: Εξιχνίαση υπόθεσης απάτης σε βάρος ηλικιωμένης

Εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνες του αστυνομικού τμήματος Χρυσούπολης της Καβάλας μια υπόθεση απάτης σε βάρος 80χρονης που είχε διαπραχθεί σε χωριό της Καβάλας το μεσημέρι της 13/11/2012.

Κλειστές οι Περιφέρειες Κ.Μακεδονίας και Αν.Μακεδονίας - Θράκης

Κλειστές είναι σήμερα οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, καθώς επίσης και όλες οι Περιφερειακές Ενότητες, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζομένους που διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης θα παραμείνει κλειστή και την Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου.

Κ. Βαξεβάνης: Ξανά σε δίκη για τη δημοσίευση της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ»


Εκ νέου θα δικαστεί για την υπόθεση δημοσιοποίησης της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ» ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού HOT DOC Κώστας Βαξεβάνης, ύστερα από την έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε σε βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Πτολεμαΐδα: Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου η Έκθεση Ολυμπιακών Δάδων


Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η Έκθεση Ολυμπιακών Δάδων που οργανώνει ο δήμος Εορδαίας στο μουσείο Πτολεμαΐδας, λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος και μετά από συνεννόηση με τον συλλέκτη κ. Κριτσινέλη.

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Αποκλεισμένο θα είναι αύριο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο εορτασμού της 39ης Επετείου του Πολυτεχνείου.

Έδρα UNESCO στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012, μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΤΕΙ Γιώργου Χαραλαμπίδη, η πρόεδρος της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO Μαρία Τζιτζικώστα.

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη πέντε δημαρχεία και ο ΣΜΑ στο Φοίνικα


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους, ενάντια στις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος πραγματοποιώντας κατάληψη σε πέντε δημαρχεία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Χαλκιδική: Aισιοδοξία για ανάπτυξη τουριστικής κίνησης


Με αποσκευές γεμάτες αισιοδοξία για το 2013 επέστρεψαν οι εκπρόσωποι της Χαλκιδικής από το Λονδίνο, όπου συμμετείχαν με stand στην έκθεση World Travel Market.

Θεσσαλονίκη: Πορεία στο κέντρο από τους εργαζόμενους στο Μετρό

Εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την επαναπρόσληψη 30 συναδέλφων τους με τη νέα εργατική νομοθεσία που επιφέρει μειώσεις έως και 40% στις αμοιβές τους. Η πορεία ξεκίνησε από το εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας και κατευθύνεται προς τα γραφεία της Αττικό Μετρό στα Σφαγεία.

Προς ιδιωτικοποίηση λιμάνια και ψηφιακό μέρισμα


Δέκα περιφερειακά λιμάνια, το ψηφιακό μέρισμα και τμήμα του φάσματος των ραδιοσυχνοτήτων πέρασαν πλέον στην αρμοδιότητα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), έπειτα από απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ Β'2996/2012).

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των συντάξεων


Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των συντάξεων. Με νομοθετική πρωτοβουλία που προωθεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από τον Ιανουάριο θα καθιερωθεί ενιαία ημέρα πληρωμής των συντάξεων.

Θεσσαλονίκη: Καμπανάκι εισαγγελέα για παραγραφή 40 εκατ. της υπεξαίρεσης στον δήμο


Τον κίνδυνο να χαθούν από το Δημόσιο έσοδα 40 εκατ. ευρώ που βαρύνουν τοδήμο Θεσσαλονίκης και συνδέονται με την υπόθεση της υπεξαίρεσης, επισημαίνει ο οικονομικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης με έγγραφή επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών.

Γιατί Έλληνες και ξένοι επενδυτές θέλουν το λιμάνι της Καβάλας


Στο πρώτο πλάνο των αποκρατικοποιήσεων των ελληνικών λιμένων περνά ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας καθώς η γεωστρατηγική του θέση στο υπογάστριο της ανατολικής Ευρώπης και η εγγύτητά του με τους υπάρχοντες και υπό κατασκευή αγωγούς φυσικού αέριου συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων υποψηφίων επενδυτών.

Ημερίδα στην Καβάλα: «Απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους»


H Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA και ο δήμος Καβάλας διοργανώνουν, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 09:30, ημερίδα με θέμα «Απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους», καθώς και εγκαίνια της περιβαλλοντικής έκθεσης με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου) του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ενώ τα εγκαίνια στο φουαγιέ του Διοικητηρίου και ώρα 12:00.

Καβάλα: Συναυλία με πρωτοβουλία των «Γιατρών του Κόσμου»


Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία των «Γιατρών του Κόσμου», η οποία υλοποιήθηκε χάρη στη σύμπραξη του Μανώλη Παργεντάκη και του μουσικού του σχήματος.