Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ανεργος έπαιρνε 12 επιδόματα το μήνα από τον ΟΑΕΔ


Επίδομα ανεργίας από 12 συνολικά υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έπαιρνε ταυτόχρονα κάτοικος της Αττικής, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να ζημιωθεί κατά 58.277 ευρώ -ποσό για το οποίο έχει διαβιβαστεί πράξη βεβαίωσης οφειλής στην αρμόδια ΔΟΥ. Πρόκειται για μία μόνο από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες επιτήδειοι, με πλαστά δικαιολογητικά, έπαιρναν παρανόμως επιδόματα ανεργίας και μια σειρά άλλων παροχών.Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, το δρόμο της Δικαιοσύνης έχουν ήδη πάρει 23 υποθέσεις που έχουν κοστίσει στον ΟΑΕΔ πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Αρκεί να αναφερθεί πως μόνο από μία υπόθεση, στην οποία εμπλεκόταν υπάλληλος του Οργανισμού, η ζημιά είναι 1,4 εκατομμύρια. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.gr/

Διπλασιάζεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα νοσήλια ιδιωτικών κλινικών


Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα νοσήλια ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων από 15% στο 30% συμφωνήθηκε με την τρόικα κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την εκταμίευση της δόσης.

Αυστραλή δικηγόρος: Πώς θα επαναπατρίσετε τα γλυπτά του Παρθενώνα


«Οδηγό» για το πώς θα πάρουμε πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα παρουσιάζει Αυστραλή δικηγόρος, ειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Kathryn-Magnolia Feeley πριν ασχοληθεί με τη νομική ήταν αρχαιολόγος και εργάστηκε στην Ελλάδα. Ως δικηγόρος εργάστηκε ιδιαίτερα και για απόδοση δικαιοσύνης στους Αυστραλούς ιθαγενείς.

Συνέλαβαν 27χρονο για σεξ με τηλεπάθεια σε λεωφορείο


Ο 27χρονος Clifford Mavete συνελήφθη... επειδή έκανε με τηλεπάθεια σεξ στο λεωφορείο με μια επιβάτη. Το περιστατικό μπόρεσαν να «αντιληφθούν» οι υπόλοιποι επιβάτες όταν είδαν τον 27χρονο να κάνει εκφράσεις που παραπέμπουν στην ερωτική πράξη ενώ παράλληλα κοιτούσε την κοπέλα η οποία τον κατήγγειλε για βιασμό.

Κατέρριψε το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης και έσπασε το φράγμα του ήχου


Άλμα από ύψος 37 χιλιομέτρων πραγματοποίησε ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής Felix Baumgartner καταρρίπτοντας το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης, βουτώντας με υπερηχητική ταχύτητα προς την επιφάνεια της Γης. Ο 43χρονος Αυστριακός έγινε ο πρώτος που σπάει το φράγμα του ήχου χωρίς πτητικό μέσο, με δυο λόγια μόνο με τη βαρύτητα στο σώμα του!

Π. Σαξώνης: Αιχμές για εμπλοκή εφοριακών στο οικονομικό σκάνδαλο του δήμου Θεσσαλονίκης


Σαφείς αιχμές για εμπλοκή εφοριακών της Θ' ΔΟΥ στο οικονομικό σκάνδαλο του δήμου Θεσσαλονίκης, άφησε ο βασικός κατηγορούμενος για την «μαύρη τρύπα» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης. Κατά την 9η μέρα της πολύκροτης υπόθεσης που εκδικάζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο Π. Σαξώνης προσκόμισε γνήσια -όπως ισχυρίστηκε- παραστατικά πληρωμής εισφορών της Θ' ΔΟΥ τα οποία εκδόθηκαν στο όνομα δύο ανύπαρκτων προσώπων (σ.σ. «Μπάκης» και «Αυγουλά») και τα οποία ο ίδιος στη συνέχεια χρησιμοποίησε για να τα πλαστογραφήσει.

Θεσσαλονίκη: Την Ακτή Σοφούλη καθάρισαν μαθητές του Ανατόλια


Εφοδιασμένοι με γάντια και πλαστικές σακούλες, οι 90 μαθητές του δημοτικού σχολείου του κολλεγίου Ανατόλια καθάρισαν μέσα σε μία ώρα την ακτή Σοφούλη μεταμορφώνοντάς την από χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων σε μία όμορφη ζώνη περιπάτου και αναψυχής. Από τον καθαρισμό της ακτής συγκεντρώθηκαν 50 μεγάλες πλαστικές σακούλες ανθρωπογενών απορριμμάτων, εκ των οποίων οι 30 περιείχαν ανακυκλώσιμα απορρίμματα, και οδηγήθηκαν σε μονάδα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής η συμφωνία με την τρόικα

Την Τρίτη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών


Για μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, οδεύει η οριστικοποίηση της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα για το πακέτο των νέων μέτρων. Οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές μας θα συνεχιστούν και μετά την 18η Οκτωβρίου. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες σχετικά με το ΑΠΘ


Νέα εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες που αφορούν τα πεπραγμένα των σημερινών πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσίευμα στο οποίο διατυπώνονται καταγγελίες σε βάρος του πρύτανη του Ιδρύματος, Γιάννη Μυλόπουλου, για την εκ μέρους του διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων.

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα για βανδαλισμούς σε υπό κατάληψη σχολείο

 

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, σχετικά με βανδαλισμούς που όπως διαπιστώθηκε προκλήθηκαν σε υπό κατάληψη σχολικό συγκρότημα της Καλαμαριάς.

Μέρκελ: Δεν θα υπάρξει ούτε χρεοκοπία ούτε ελληνική έξοδος


Συμφώνησε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν θα υπάρξουν «ανεξέλεγκτες εξελίξεις» στην ευρωζώνη, όπως ενδεχόμενη χρεοκοπία ή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.

Γ. Στουρνάρας: Τα πάντα θα κριθούν σε έκτακτο Eurogroup το Νοέμβρη

 

Θα συνεχιστούν και μετά τη σύνοδο κορυφής της 18ης Οκτωβρίου ο συνομιλίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς δεν αναμένεται μέχρι τότε να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τόνισε πως οι συνομιλίες διεξάγονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και έκανε λόγο για τεράστιο φόρτο εργασίας και πάρα πολλή δουλειά.

Άκαρπη η συνάντηση βενζινοπωλών - Στουρνάρα


Χωρίς συμφωνία έληξε η συνάντηση των φορέων της αγοράς καυσίμων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για το πετρέλαιο θέρμανσης. Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν, πλέον, συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ εμμένουν στη σύσταση προς τα μέλη τους να μην διακινούν πετρέλαιο θέρμανσης στην αγορά.

Η Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού στη Θεσσαλονίκη


Την εμπειρία μιας ζωής βυθισμένης στο σκοτάδι όπως αυτή των τυφλών βίωσαν σήμερα περισσότεροι από 25 φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών-Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού.

Θεσσαλονίκη: Εβδομήντα κιβώτια φάρμακα από πολίτες για τα ιατρεία κοινωνικής αλληλεγγύης

 

Περισσότερα από εβδομήντα κιβώτια με φάρμακα συγκεντρώθηκαν, χάρη στις προσφορές πολιτών, το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραδοθούν στα ιατρεία κοινωνικής αλληλεγγύης στο πλαίσιο δράσης της αντιπεριφέρειας και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Φλώρινα: Συνεχή δρομολόγια από και προς την ΠΓΔΜ για προμήθεια καυσίμων

 

Δρομολόγια από και προς τη γειτονική ΠΓΔΜ κάνουν ακόμη και πέντε φορές την ημέρα ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους. Μετά από κάθε δρομολόγιο αδειάζουν το πετρέλαιο με ένα λάστιχο στη δεξαμενή τους ώστε να το χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν τις ανάγκες του νοικοκυριού τους για θέρμανση.

Σε κινητοποιήσεις οι επιστημονικοί φορείς της χώρας

 

Στον δρόμο βρίσκονται από σήμερα οι επιστημονικοί κλάδοι της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στα σχεδιαζόμενα από την κυβέρνηση φορολογικά μέτρα σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές.

ΗΠΑ: «Στήθος με στήθος» Ομπάμα και Ρόμνεϊ στις δημοσκοπήσεις

 

Τρεις εβδομάδες απομένουν ως τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και οι δύο υποψήφιοι εξακολουθούν να δίνουν μια μάχη στήθος με στήθος, με τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να διατηρεί ωστόσο ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Ο Ομπάμα κερδίζει τις εκλογές με ένα 49% των ψήφων έναντι ποσοστού 46% που συγκεντρώνει ο Ρόμνεϊ, δείχνει η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση των ABC News/ Washington Post, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ωστόσο η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι μικρότερη του περιθωρίου σφάλματος που έχει η δημοσκόπηση αυτή.

Χωρίς δικηγόρους η χώρα για ένα τριήμερο

Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας αποφάσισε σήμερα την μετατροπή της μονοήμερης πανελλαδικής αποχής που έχει κηρύξει για μεθαύριο Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 σε τριήμερη αποχή. Δηλαδή οι δικηγόροι θα απέχουν πανελλαδικά κατά το τριήμερο 17 έως 19 Οκτωβρίου.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.gr

Αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση ζητά η Αριστερή Πρωτοβουλία


Αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και καταγγελία των «μνημονιακών» πολιτικών οι οποίες οδηγούν σε «μαζική φτωχοποίηση» και καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας ζητεί η Αριστερή Πρωτοβουλία του κινήματος, η οποία πραγματοποίησε την Κυριακή Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Στελεχών.

Σήμερα η συνάντηση βενζινοπωλών με το Γιάννη Στουρνάρα


Με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Βενζινοπωλών, Πρατηριούχων και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης θα συναντηθεί αύριο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, έπειτα από αίτημα των συνδικαλιστών. Η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης έχε ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων στους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι απειλούν με «εμπάργκο» στις παραδόσεις.

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς στην Ευελπίδων


Αιματηρό επεισόδιο με ένα νεκρό και ένα τραυματία σημειώθηκε το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Όλα έγιναν στο κτίριο 9 του πρωτοδικείου Αθηνών όταν μια γυναίκα Ρομά έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα ένα νεκρό και ένα τραυματία. Τα θύματα οδηγούνταν στον ανακριτή κατηγορούμενα για τη δολοφονία του γιου της πέρυσι.

Αύξηση ανακύκλωσης 261% στη Θεσσαλονίκη!


Θεαματικά είναι τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή της είναι ελλιπής, διότι βρίσκεται -ειδικά στον κεντρικό δήμο- σε νηπιακό επίπεδο. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης η αύξηση της ανακύκλωσης έφτασε στο 261%, ενώ τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι κάδοι ανακύκλωσης στον ίδιο δήμο αυξήθηκαν κατά 347%! Στην ανατολική Θεσσαλονίκη οι δήμοι που ανακυκλώνουν έφτασαν στο σημείο να εκτρέπουν το 11% των απορριμμάτων τους από την ταφή στην ανακύκλωση, με ό,τι αυτό σημαίνει για το περιβάλλον.

«Έφυγε» ο καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου


Από καρδιακή ανακοπή πέθανε χθες το απόγευμα ο «θρυλικός» καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου, σε ηλικία 76 ετών. Ο άνθρωπος που «επιδιόρθωσε» εκατοντάδες καρδιές, που μετατράπηκε σε προσωπικότητα «μύθο» από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 ως και για περίπου 20 χρόνια, εξέπνευσε μετά από πολυετή ασθένεια.