Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας για την ΔΕΘ


Στους δρόμους βρίσκονται 3.000 με 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, όταν θα είναι σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των συνδικάτων, σωματείων και φορέων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Ανεξάρτητα από τα σημεία όπου θα καταλήξουν οι φετινές πορείες -δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά- αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται τόσο στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, απ' όπου παραδοσιακά διέρχονταν ή κατέληγαν οι πορείες των διαδηλωτών, όσο και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σε εφαρμογή μπαίνουν κλιμακωτά και τα μέτρα της Τροχαίας εν όψει της έναρξης και λειτουργίας της ΔΕΘ, των παράλληλων εκδηλώσεων-ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και πορειών, ενώ το Σάββατο δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επί ποδός βρίσκονται συνδικαλιστικοί φορείς και πολιτικά κόμματα για τα συλλαλητήρια που προγραμματίζονται το απόγευμα. Στους δρόμους 3.000-3.500 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα τελέσει στις 10 το πρωί τα εγκαίνια της έκθεσης και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει επίσκεψη-αστραπή στην φετινή ΔΕΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η καθιερωμένη ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, ούτε η συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.

Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία του Λευκού Πύργου οι ένστολοι, ενώ δεν έχει αποφασιστεί εάν στη συνέχεια θα γίνει πορεία.

Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας και πυροσβέστες.

Στο ίδιο σημείο προγραμματίζει συγκέντρωση το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος.

Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση έχει προγραμματίσει κινητοποίηση για τις 6 το απόγευμα στο Συντριβάνι, ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα θα γίνει συλλαλητήριο από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανεξάρτητα από τα σημεία όπου θα καταλήξουν οι φετινές πορείες -δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά- αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται τόσο στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, απ' όπου παραδοσιακά διέρχονταν ή κατέληγαν οι πορείες των διαδηλωτών, όσο και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σε εφαρμογή μπαίνουν κλιμακωτά και τα μέτρα της Τροχαίας εν όψει της έναρξης και λειτουργίας της ΔΕΘ, των παράλληλων εκδηλώσεων-ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και πορειών, ενώ το Σάββατο δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: tovima.gr


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr/  

Σαμαράς: "Εύχεται την καταστροφή της χώρας ο κ. Τσίπρας"


Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν ποντάρει απλώς αλλά εύχεται την καταστροφή της χώρας, αναφερόμενος στην δήλωση του προέδρου του Συνασπισμού «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή...».

Χωρίς να κατονομάσει είτε τον κ. Τσίπρα, είτε τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο «λόμπυ της δραχμής μέσα στην Ελλάδα», στο οποίο εμμέσως πλην σαφώς ενέταξε τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το λόμπυ της δραχμής μέσα στην Ελλάδα εκφράζει όλους εκείνους που δεν θέλουν να χάσουν τα σκανδαλώδη προνόμια του παρελθόντος. Δεν θέλουν να αλλάξουν όλα εκείνα που εμείς πολεμάμε και αγωνιζόμαστε να ξεπεράσει η χώρα για να βγούμε από την κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις «Κασσάνδρες της καταστροφής που επιμένουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει».

«Είναι οι «Σειρήνες» του διχασμού και του λαϊκισμού, που προσπαθούν να διχάσουν τον Ελληνικό λαό για να πάει μιαν ώρα αρχύτερα στην καταστροφή», συνέχισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Ήδη νοσταλγούν την. Αργεντινή! Προτιμούν να είχαμε γίνει Αργεντινή! Δεν ποντάρουν μόνο στην καταστροφή της χώρας. Την εύχονται κιόλας! Δεν θα τους περάσει!», φωτογραφίζοντας την αναφορά του κ. Τσίπρα από το βήμα της Βουλής για την Αργεντινή.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε το εντός Ελλάδας λόμπυ της δραχμής ότι:

«-Μας οδηγούσαν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας. Κι έπαιζαν το παιχνίδι όσων έξω από τη χώρα ζητούσαν αφορμή για να μας διώξουν. Ώστε να να γίνουμε η Ιφιγένεια του διεθνούς συστήματος. Προς σφαγή...

-Μας έλεγαν ότι το ευρώ «δεν είναι ταμπού». Αλλά δεν μας είπαν ποτέ τι θα κοστίσει αν βγούμε από το ευρώ».

Κατά την άποψη του πρωθυπουργού, αν υποχρεωνόμασταν ξαφνικά να φύγουμε από το ευρώ θα γίνονταν πολλαπλάσιες περικοπές, οι συντάξεις δεν θα μειώνονταν απλώς αλλά θα καταργούνταν, δεν θα υπήρχαν φάρμακα και το πετρέλαιο δεν θα ακρίβαινε απλώς αλλά θα ήταν διαθέσιμο με δελτίο.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σκληρή επίθεση «στο λόμπυ της δραχμής μέσα στην Ελλάδα» και για το θέμα των λλαθρομεταναστών. «Ποτέ δεν μας εξήγησαν πώς θα διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, αν δίνουμε χαρτιά νομιμότητας σε όλους τους λαθρομετανάστες, αν αφοπλίσουμε την αστυνομία, αν μοιράζουμε χρήματα που δεν υπάρχουν ακόμα και σε όσους μπήκαν παράνομα στην χώρα», είπε ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι οι λαθρομετανάστες δεν είναι δυνατό να συνεχίσουν να εξάγουν νομίμως από την Ελλάδα συνάλλαγμα προς άλλες χώρες εκτός ευρώ.

«Δεν μπορεί να εξάγουν νόμιμα συνάλλαγμα από παράνομη εργασία! Αυτό θα ελεγχθεί. Και θα φορολογηθεί. Δεν μπορεί να κυνηγάμε τους νόμιμα εργαζόμενους για το τελευταίο ευρώ και οι παράνομοι να είναι τελείως ανεξέλεγκτοι». υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς καταχειροκροτούμενος.

Σαμαράς: «Αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές»

«Για να λέμε ολόκληρη την αλήθεια, μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχθούν!», είπε ο κ. Σαμαράς, διαβεβαίωσε ότι «μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις επώδυνες περικοπές» και παραδέχθηκε ότι «κάποιες θα υπάρχουν, γιατί δεν γίνεται αλλιώς».

«Σας λέω, όμως, ότι αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές», δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι μόλις η οικονομία ανακάμψει, μόλις αρχίσει να παράγει έσοδα και να καλύπτει τα ελλείμματα, όλες οι άδικες περικοπές θα αρχίσουν σιγά-σιγά να αποκαθίστανται.

«Δεν μπορώ να σας πω ποιες, πότε και πόσο ακριβώς θα αποκατασταθούν. Μπορώ να σας πω, όμως, πως όταν μπει η χώρα σε Αναπτυξιακή τροχιά, μόλις εκμηδενιστούν τα ελλείμματα, θα αρχίσουμε από τους πιο αδικημένους: από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τα πιο δοκιμαζόμενα στρώματα της μεσαίας τάξης...

Αλλά κι από τους ένστολους, που έτσι κι αλλιώς προσπαθήσαμε να μειώσουμε στο ελάχιστο τις απώλειές τους. Ενώ δεν θα αγγίξουμε καθόλου τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας των πιο μάχιμων αστυνομικών και στρατιωτικών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Η μείωση των δαπανών έπρεπε να γίνει έτσι κι αλλιώς! Πολύ απλά, καμιά χώρα που σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορεί συνεχώς να ζει με δανεικά», εξήγησε ο κ. Σαμαράς.

Χτύπημα γραφειοκρατίας και φοροδιαφυγής

- «Σε ό,τι αφορά τη γραφειοκρατία: Όποιον σκεφτόταν να επενδύσει στην Ελλάδα έπρεπε να τον βασανίσουν, να τον ταλαιπωρήσουν, να τον σέρνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία, να του ζητούν κάθε είδους «μπαχτσίσια» και «γρηγορόσημα». Και στο τέλος τον έδιωχναν άπραχτο. Αυτό τελείωσε! Θέλουμε να γίνουμε χώρος υποδοχής επενδύσεων που θα δώσουν δουλειά κυρίως στα νέα παιδιά, όπως αυτά τα νέα παιδιά που έξω με ελπίδα με κοιτούσαν, περιμένοντας να έρθει ένα καλύτερο αύριο», είπε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις για την παράκαμψη της γραφειοκρατίας ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την απομάκρυνση όλων των επίορκων υπαλλήλων αφού, όπως εξήγησε, «δεν μπορεί άτομα που βρέθηκαν ένοχοι ποινικών αδικημάτων, να πέφτουν στα μαλακά, να παραμένουν στην υπηρεσία ή να επιστρέφουν μετά από σύντομη αργία».

- «Σε ότι αφορά τη φοροδιαφυγή: ήδη εντοπίσαμε μεγάλους φοροφυγάδες και τους ζητάμε να πληρώσουν. Αυτά δεν είναι υποσχέσεις για το μέλλον. Ήδη έγιναν και θα γίνουν κι άλλα! Χιλιάδες βρέθηκαν με περιουσία που δεν την δικαιολογούν τα εισοδήματά τους. Δεν μπορεί να φορολογούνται σκληρά οι πάντες και κάποιοι να παραμένουν άπιαστοι και να χαίρονται τον παράνομο πλούτο τους, χωρίς να καταβάλουν ποτέ τη δική τους συνεισφορά. Εκεί που πρέπει θα υπάρχει εισαγγελέας. Η δικαιοσύνη θα αποκατασταθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πολιτική για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης

«Μόλις πάρουμε την επόμενη δόση, θα ολοκληρωθεί η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», διαβεβαίωσε ο κ. Σαμαράς και εξήγησε ότι «θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα ξανά για τις επιχειρήσεις, για τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα και για τα νοικοκυριά. Θα επιστραφεί άμεσα το μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς του ιδιώτες», υπογράμμισε.

«Θα μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε το ΕΣΠΑ, τα κοινοτικά κονδύλια που περιμένουν χρόνια αναξιοποίητα ενώ η Ελλάδα βουλιάζει. Τώρα πια θα ξεπαγώσουν κι αυτά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι «η επόμενη δόση του δανείου - που αγωνιζόμαστε τώρα να εξασφαλίσουμε οριστικά - θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα και θα αποτελέσει την αφετηρία για να αλλάξει η πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Φορολογία

Αναφερόμενος στις πολιτικές της κυβέρνησής του, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για τον συμψηφισμό οφειλών από και προς το δημόσιο. «Θα διευκολύνουμε υγιείς επιχειρήσεις να επιβιώσουν και να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους», είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε για την προσπάθεια μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση αναγνωρίζοντας ότι η αύξησή του στο 23% «έβλαψε τα δημόσια οικονομικά».

«Κι αν μειωθεί το ΦΠΑ της εστίασης, θα ωφεληθούν και οι επιχειρήσεις και η απασχόληση και το δημόσια έσοδα. Το θέτουμε συνεχώς στην πρώτη γραμμή και επιμένουμε. Και αρχίζουν να το ακούνε», είπε ο κ. Σαμαράς.

Πρόσθεσε ότι «θα συγκεντρωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα ακίνητα σε ένα φόρο» επιχειρηματολογώντας ότι «δεν μπορεί η ακίνητη ιδιοκτησία άλλοτε να μένει αφορολόγητη και άλλοτε να τσακίζεται από φορολογική ισοπέδωση».

Προανήγγειλε συνολική πολιτική για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας και της εξωστρέφειας συνολικά με φορολογικούς και άλλους τρόπους.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι κερδίζουμε την μάχη και ανακτούμε την αξιοπιστίας μας», είπε ο κ. Σαμαράς και κωδικοποίησε το μήνυμά του προς τους πολίτες επισημαίνοντας: «Δεν θα σας πω μεγάλες κουβέντες. Αλλά μένοντας ενωμένοι, σε δύο χρόνια η κατάσταση θα είναι πολύ διαφορετική από την τωρινή. Δεν θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα. Αλλά θα φαίνεται πια καθαρά το φώς στην άκρη του τούνελ».

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Λυκουρέντζος: Τις επόμενες ημέρες η εξοφληση των φαρμακοποιών για τον Ιούνιο



Εντός των επόμενων ημερών θα εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί για τον Ιούνιο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Επενδυτής» ο υπουργός συμπλήρωσε ότι θα ανακοινωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φαρμακοποιών, γιατρών και κλινικών για το υπόλοιπο του 2012.

Για το περιστατικό εισόδου συνταξιούχων στο γραφείο του ο υπουργός απάντησε:
«Ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να πείσουν ότι είναι δικαίωμά τους η κατάλυση της νομιμότητας και ενοχή η άρνηση της υποταγής.

» Σας θυμίζω ότι τα κομματικά τους γραφεία προστατεύονται από σιδερένια κάγκελα ύψους πέντε μέτρων και είναι απροσπέλαστα. Η υποκρισία περισσεύει.»

Στην ερώτηση σχετικά με την ψήφιση του σκληρού πακέτου μέτρων από τη Βουλή ο κ. Λυκουρέντζος εκφράζει την άποψη ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων του θα εκπληρώσουν το χρέος τους.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com