Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Καθηγητές του ΑΠΘ θα «ροκάρουν» για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης


Με μια βραδιά γεμάτη μουσική μπλουζ, τζαζ και ροκ, που θα φιλοξενηθεί στις 12 Νοεμβρίου (20.30) στο Ολύμπιον, θα δείξουν τη συμπαράστασή τους στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης τέσσερις καθηγητές του ΑΠΘ, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει τη μουσική μπάντα «The Presidents».

Θεσσαλονίκη: Με τελεφερίκ στην Ανω Πόλη!


Τελεφερίκ που θα ενώνει το κέντρο της πόλης με την Ανω Πόλη βάζει στα σχέδιά του ο δήμος Θεσσαλονίκης. Το φιλόδοξο σχέδιο παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2013, που ανέρχεται σε 41,2 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 12,5 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2012).

Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στο Σύνταγμα


Επεισόδια ξέσπασαν έξω από τη Βουλή λίγο πριν από τις 19:30. Διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα, ενώ βγήκαν στους δρόμους και οι υδροφόρες, ρίχνοντας νερό στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Στουρνάρας: Πέρασε ο εκβιασμός - Αποσύρεται η ρύθμιση


Κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα διατρέχει η κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας καθώς οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου με έκτακτη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ξεκινούν απεργία στις 7 σήμερα το απόγευμα «μέχρι πέρατος της συνεδρίασης»!

Θεσσαλονίκη: Τι συζήτησε ο Μπουτάρης με το νέο πρέσβη του Μεξικό


Το νέο πρέσβη του Μεξικό Ricardo Tarcisio Navarrate Montes De Oca, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στο δημαρχείο, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Θεσσαλονίκη: Την κατασκευή νέων έργων θα επιθεωρήσει αύριο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος


Την έναρξη των εργασιών κατασκευής νέων έργων αναπλάσεων και διανοίξεων οδών της πόλης στο πλαίσιο του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου Θεσσαλονίκης θα επιθεωρήσει αύριο Πέμπτη, το πρωί, ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

Θεσσαλονίκη: Από σήμερα τα προγράμματα δημοτικής ενισχυτικής διδασκαλίας


Αρχίζουν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς (Ιούνιος 2013) τα προγράμματα δημοτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας που οργανώνει για πρώτη φορά φέτος για μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Χιλιάδες στο συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων στο Σύνταγμα


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα και με εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συμμετοχή του κόσμου, το νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αλλά και το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην Ομόνοια.

Θεσσαλονίκη: Ακόμη συσσωρεύονται όγκοι σκουπιδιών στο ΑΠΘ


Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τους όγκους σκουπιδιών να συσσωρεύονται καθημερινά σε διαδρόμους, γραφεία και στον περιβάλλοντα χώρο του κάμπους, χωρίς να διαφαίνεται κάποια άμεση λύση από την διοίκηση και ενώ οι εργολαβικοί υπάλληλοι συνεχίζουν για 50η μέρα σήμερα την απεργία τους και την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης.

Θεσσαλονίκη: Δράση φύτευσης δένδρων στη Νέα Παραλία


Δράση φύτευσης και υιοθεσίας δένδρων στους κήπους της Νέας Παραλίας θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης από τους «Φίλους της Νέας Παραλίας» το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρες 10.00 έως 17.00.

Δυο εβδομάδες φθινοπωρινών προσφορών στη Θεσσαλονίκη

 

Στην κήρυξη δυο εβδομάδων φθινοπωρινών προσφορών στα εμπορικά καταστήματα από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου προχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), σε μια προσπάθεια να αναθερμανθεί η αγορά. Ο ΕΣΘ καλεί τους καταστηματάρχες να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή και να διαθέσουν τα φθινοπωρινά τους είδη σε ελκυστικές τιμές (προσφορές), τηρώντας πάντα τη νόμιμη διαδικασία που απαιτείται.

Διαμαρτυρία εκτελωνιστών στη Θεσσαλονίκη


«Μπλόκο» στην κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν για λίγη ώρα το πρωί οι εκτελωνιστές, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ζητώντας να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου που, όπως καταγγέλλουν, καταργεί το εκτελωνιστικό επάγγελμα.

Θεσσαλονίκη: Πώς διαμορφώνονται τα δημοτικά τέλη


Σημαντικές μειώσεις στις βασικές κατηγορίες δημοτικών τελών, ειδική πρόνοια για τις κατηγορίες των απόρων και πλήρης απαλλαγή της καταβολής τους για όσους επαγγελματίες πλήττονται από τα έργα του Μετρό, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο.

Καβάλα: Τεστ ΠΑΠ για γυναίκες 20 έως 65 ετών


Προληπτικούς ελέγχους για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας διοργανώνουν σήμερα, στις 23 και 29 Νοεμβρίου το γενικό νοσοκομείο Καβάλας - Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης σε συνεργασία με τη διεύθυνση κοινωνικής φροντίδας του δήμου Παγγαίου, για γυναίκες 20 έως 65 ετών.

Σκύδρα: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για διαβήτη


Το Κέντρο Υγείας Σκύδρας σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ του δήμου, στις 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας σακχαρώδη διαβήτη, διοργανώνει δωρεάν προληπτικό έλεγχο για διαβήτη και προδιαβήτη, καθώς και ενημέρωση και διανομή φυλλαδίων για τη νόσο και ομιλία με θέμα "Φροντίδα ποδιών ασθενών με Διαβήτη". Τόπος διεξαγωγής: αίθουσα ΚΑΠΗ Σκύδρας. Ώρες: 9.00-13.30. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 -10.20.

Χωρίς παρατράγουδα ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς παρατράγουδα ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι τα συλλαλητήρια που οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη κατά των νέων εγκληματικών μέτρων που θέλει να πάρει η κυβέρνηση καθ υπόδειξη της τρόικας και τα οποία θα τεθούν σε ψηφοφορία σήμερα το βράδυ στη Βουλή.

Καβάλα: Εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής σε εκκλησία

Εξιχνιάστηκε χτες, ύστερα από έρευνες του αστυνομικού τμήματος Ελευθερούπολης της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας, απόπειρα κλοπής που είχε διαπραχθεί, την 3-8-2012, σε εκκλησία στην Καβάλα.

Δράμα: Συνέδριο για την απελευθέρωση της πόλης

Το "κέντρο πολιτιστικής ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας" σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Δράμας, το δήμο Δράμας, τη ΔΕΚΠΟΤΑ του δήμου Δράμας (δημοτική επιχείρηση κοινωνικής πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης) και το δήμο Προσοτσάνης, εν όψει των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής μας, συνδιοργανώνουν 3ήμερο επιστημονικό ιστορικό συνέδριο με θέμα: "Από τον Μακεδονικό Αγώνα... στην απελευθέρωση της Δράμας" στις 16-17 & 18 Νοεμβρίου 2012 στο δημοτικό ωδείο Δράμας.

Βόρεια Ελλάδα: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού εντός λίγων ωρών

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά σήμερα το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα και από αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και χιόνια στα ορεινά βάζουν τέλος στην παρατεταμένη καλοκαιρία και σηματοδοτούν την επέλαση του χειμώνα στην Ελλάδα.

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Πέλλας


 Χθές, 6/11, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης μαζί με κλιμάκιο μηχανικών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν επί τόπου αυτοψία στην ΕΟ2 Έδεσσας-Άγρα, συγκεκριμένα στο οδικό τμήμα Ψιλή Βρύση-Άγρας. Ακόμη ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα τεχνικών έργων της Περιφέρειας και περιφερειακός σύμβουλος κ. Α. Νουσηκύρου.

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών!

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε πριν από λίγο δεκτή την εισήγηση του αρεοπαγίτη Βασίλη Λυκούδη και έκρινε αντισυνταγματικές τις νέες περικοπές των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, που προωθεί η κυβέρνηση. Η απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν ομόφωνη (44 δικαστές). Οι περικοπές στις αποδοχές των δικαστών ανέρχονται από 19% έως 24% των απολαβών τους.

Πιερία: Εγκρίθηκε η κατασκευή Βιοκλιματικού Γραμμικού Πάρκου



Μια σημαντική ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης το βράδυ της Δευτέρας, λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, γνωστοποιώντας την έγκριση που πέτυχε η μελέτη για το γραμμικό βιοκλιματικό πάρκο στην περιοχή του Μοσχοποτάμου. Ένα έργο προϋπολογισμού 5,3 εκ. ευρώ, που εντάχθηκε μαζί με άλλες 11 προτάσεις πανελλαδικά στο ΕΣΠΑ και θα αλλάξει την όψη της πόλης.

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Χθες (06-11-2012) το πρωί στο 19ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού από τo κόμβο Ιωαννίνων προς Θεσσαλονίκη, επιβατηγό αυτοκίνητο, με οδηγό 20χρονο υπήκοο Ρουμανίας και εννέα επιβάτες, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Συνέπεια του τροχαίου ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκου, επιβάτης του οχήματος και ελαφρά οι υπόλοιποι οκτώ επιβάτες, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Ρουμανίας (ηλικίας 37 και 22 ετών) και έξι υπήκοοι Μαρόκου (ηλικίας 42,21, 21,36,31 και 32 ετών). Για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος ενεργείται προανάκριση από το τμήμα τροχαίας Ιωαννίνων.

Βουλή: Ένταση και προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης

Σε υψηλούς τόνους, έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και με ονομαστική ψηφοφορία ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την έναρξη της συζήτησης έκαναν ένσταση αντισυνταγματικότητας, για την οποία μάλιστα ζήτησαν να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία καθώς αμφισβητούσαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δια της ανατάσεως των χεριών.

Βέροια: Λήστεψαν ιδιοκτήτη ταβέρνας επειδή αρνήθηκε να τους σερβίρει

Δύο άνδρες, ηλικίας 28 και 29 ετών, ξυλοκόπησαν και λήστεψαν ιδιοκτήτη ταβέρνας
στην Αλεξάνδρειας Ημαθίας, επειδή αρνήθηκε να τους σερβίρει. Το περιστατικό
συνέβη το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας και η σύλληψη των δραστών έγινε ένα
24ωρο αργότερα. Όπως ανακοινώθηκε, οι συλληφθέντες χτύπησαν τον 52χρονο
επιχειρηματία και στη συνέχεια άρπαξαν από το ταμείο 350 ευρώ.

Κοζάνη: Ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε σε ορεινή περιοχή

Αντιμέτωπος με ένα μακάβριο εύρημα ήρθε ένας βοσκός στην ορεινή περιοχή της Σιάτιστας Κοζάνης, ο οποίος σε βραχώδη περιοχή ανάμεσα στη Σιάτιστα και την Γαλατινή ανακάλυψε έναν ανθρώπινο σκελετό. Από την ιατροδικαστική εξέταση και τις έρευνες της αστυνομίας αναμένεται να προσδιοριστούν τα στοιχεία ταυτότητας του θανόντος, οι συνθήκες, η χρονολογία και τα αίτια του θανάτου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή αυτοχειρία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Koζάνη: Συναυλία της χορωδίας «Ελίμεια» σήμερα στις 7.30 μμ


Ο δήμος Κοζάνης και ο οργανισμός αθλητισμού πολιτισμού και νεολαίας με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κοζάνης διοργανώνουν συναυλία με τη μικτή χορωδία «Ελίμεια» την σήμερα στις 7.30 μμ στην Αίθουσα Τέχνης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεκάδες αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο πλοίου στα ανοιχτά του Μπαγκλαντές

Πλοίο που μετέφερε κυρίως πρόσφυγες Ροχίνγκιας στη Μαλαισία ναυάγησε σήμερα στον Κόλπο της Βεγγάλης –δέκα ημέρες ύστερα από μια παρόμοια τραγωδία–, με αποτέλεσμα να αγνοείται η τύχη περίπου 100 ανθρώπων, όπως έγινε γνωστό από την ακτοφυλακή του Μπανγκλαντές.

Η σωματική άσκηση «χαρίζει» έως 4,5 χρόνια ζωής

Η τακτική χωρίς ακρότητες σωματική άσκηση, όπως το γρήγορο περπάτημα, μπορεί να αυξήσει έως 4,5 χρόνια το προσδόκιμο ζωής ενός ανθρώπου άνω των 40 ετών, ενώ θα κερδίσει σίγουρα παραπάνω χρόνια ζωής ακόμα κι είναι υπέρβαρος, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη έρευνα Αμερικανών επιστημόνων Το όφελος της άσκησης φαίνεται να είναι ανεξάρτητο από βάρος, ηλικία, φύλο και την κατάσταση της υγείας (καρδιά, καρκίνος κ.α.) κάποιου.

Χρυσαυγίτες τραυμάτισαν μέλος του ΚΚΕ στο Λαγκαδά

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Λαγκαδά καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά. Όπως ισχυρίζεται το ΠΑΜΕ, οι σπουδαστές βρέθηκαν στο ΕΠΑΛ προκειμένου να ενημερώσουν στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας, όπου δέχθηκαν επίθεση από «γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής».

Θεσσαλονίκη: Οικολογικό το δημοτικό κολυμβητήριο Πανοράματος


Αναβαθμίστηκε ενεργειακά το κολυμβητήριο του δήμου Πυλαίας –Χορτιάτη, το οποίο με απόφαση της δημοτικής αρχής εγκαταστάθηκε ηλιακό σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας για τη θέρμανση του με χρήματα από το «Πράσινο Ταμείο».

Ομπάμα: «Τα καλύτερα έρχονται για τις ΗΠΑ!»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που επανεξελέγη χθες (σήμερα το πρωί, ώρα Ελλάδας) για δεύτερη φορά στον Λευκό Οίκο, τόνισε στη νικητήρια ομιλία του στο Σικάγο ότι χρειάζεται συμβιβασμός για να προχωρήσει η χώρα προς τα εμπρός. Παράλληλα υποσχέθηκε στους Αμερικανούς ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για τη χώρα τους και τους ίδιους.

«Παραλύει» και σήμερα η χώρα – ποιες θα είναι οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Για να μην ψηφιστούν τα εγκληματικά μέτρα


Παραλύει για δεύτερη ημέρα η χώρα εξαιτίας της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα εγκληματικά μέτρα του νέου μνημονίου, τα οποία θα τεθούν προς ψήφιση το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής. Η κεντρική συγκέντρωση των δύο συνδικάτων θα γίνει στην Αθήνα στις 5 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, και την ίδια ώρα θα διαδηλώσει στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν, επίσης, σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ιωάννινα, Ηράκλειο και Πάτρα.

Ο Ομπάμα ξανά στην προεδρία των ΗΠΑ


Λίγο μετά τις 06:00 ώρα Ελλάδας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από 45 Πολιτείες και την Περιοχή της Κολούμπια. Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανεξελέγη κερδίζοντας 290 μεγάλους εκλέκτορες έναντι 203 του αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ.