Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ολαντ: «Θέλουμε λύση για Ελλάδα και Ισπανία μέσα στις επόμενες εβδομάδες»


«Η Γαλλία και η Φινλανδία θέλουν να βρεθεί λύση στην κρίση χρέους που πλήττει την Ελλάδα και την Ισπανία», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν. «Για την Ισπανία και την Ελλάδα συμφωνήσαμε ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο γάλλος πρόεδρος.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Έρευνα αλλάζει τα δεδομένα για τα οφέλη των λιπαρών οξέων ωμέγα-3


Την ανατροπή σε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα σχετικά με τα οφέλη των λιπαρών οξέων ωμέγα-3 έφερε η μελέτη ενός Ελληνα επιστήμονα.

Ελληνες εντόπισαν την πηγή του αυτισμού


Τον γενετικό κώδικα του αυτισμού κατάφεραν να αναπτύξουν δύο Ελληνες επιστήμονες της ομογένειας, κάνοντας ίσως σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Θεσσαλονίκη: Νέα εμπλοκή στις απαλλοτριώσεις του μετρό


Νέα εμπλοκή, αυτή τη φορά λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστικών, καταγράφεται στην πρόοδο των απαλλοτριώσεων για το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Σταθμού Βούλγαρη, καθώς οι αποφάσεις, που επρόκειτο να ληφθούν σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο, αναβάλλονται για περίοδο έξι μηνών.

Θάσος: Υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης αναστατώνει το νησί

«Πέπλο μυστηρίου» καλύπτει την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος 13χρονου κοριτσιού από τα Καλύβια Λιμεναρίων Θάσου, η οποία έχει ταράξει την τοπική κοινωνία και είχε ως αποτέλεσμα την προφυλάκιση τριών ενήλικων ανδρών –δυο παντρεμένων κι ενός αρραβωνιασμένου– με τις κατηγορίες τής ασέλγειας σε βάρος ανήλικης κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Θεσσαλονίκη: Αρχίζει ο δημόσιος διάλογος του δήμαρχου Θέρμης με τους πολίτες

 

Από το Μονοπήγαδο και τον Αγ. Αντώνη ξεκίνησε χθες το διάλογο με τους πολίτες του δήμου Θέρμης ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, με τις πρώτες από τις 17 συνολικά δημόσιες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους οικισμούς του δήμου.

Φυλάκιση 30 μηνών σε εφοριακό από την Κομοτηνή

 

Σε φυλάκιση 30 μηνών για απάτη και παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση, καταδικάσθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο Ροδόπης ο 35χρονος εφοριακός που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη Πέμπτη στην Κομοτηνή, με προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 Ευρώ που του έδωσε 39χρονη προκειμένου να της εκδώσει βεβαίωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.

ΗΠΑ: Δίωξη κατά της τράπεζας JPMorgan για εξαπάτηση επενδυτών


Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν άσκησε δίωξη εναντίον της αμερικανικής τράπεζας JPMorgan Chase για εξαπάτηση επενδυτών, οι οποίοι έχασαν περισσότερα από 20 δισ. δολάρια σε ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Τα ομόλογα για τα οποία ενάγεται η τράπεζα είχαν εκδοθεί από μία άλλη αμερικανική τράπεζα, τη Bear Sterns, την οποία η JPMorgan εξαγόρασε το 2008.

Η Ρωσία καλεί το ΝΑΤΟ να μην επέμβει στη Συρία

Ένας ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος κάλεσε σήμερα το ΝΑΤΟ να μην αναζητήσει προσχήματα για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ δήλωσε πως η Μόσχα, σύμμαχος της Δαμασκού, αντιτίθεται στη δημιουργία ζωνών προστασίας ή ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Συρία και έκανε έκκληση για ηρεμία ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία αναφερόμενος στην ένταση που επικρατεί στα σύνορά τους.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.gr

«Αδειάζει» τον Παπακωνσταντίνου ο Βενιζέλος για τη λίστα Λαγκάρντ

Η συζήτηση εκθέτει διεθνώς τη χώρα, λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


Απολύτως εκτεθειμένος είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας με τους 2.000 Έλληνες που είχαν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, μετά την δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι:

Θεσσαλονίκη: «Δαγκάνες» κατά της παράνομης στάθμευσης


Τη μέθοδο της «δαγκάνας» επιστρατεύει η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης στη «μάχη» που έχει κηρύξει κατά της παράνομης στάθμευσης, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε σημεία που δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των πεζών.

Θεσσαλονίκη: Καταλήψεις σε δημαρχεία από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

Υπό κατάληψη τελούν από το πρωί τα δημαρχεία Νεάπολης - Συκεών και Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη από εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αντιδρούν στα νέα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Ερωτηματικά για τη λίστα με τους 2.000 Ελληνες με καταθέσεις στην Ελβετία


Ερωτηματικά εγείρονται σχετικά με την τύχη της «λίστας Φαλτσιάνι», η οποία έφτασε στα χέρια του τότε (2010) υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έπειτα από σχετικό αίτημά του, κατά δήλωσή του προς τη γαλλίδα ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ.

Αλεξανδρούπολη: «Μπλόκο» στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα


Αρνητικά γνωμοδότησε το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στην μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης την εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ στο Πέραμα του Έβρου.

Ν. Δένδιας: Επέστρεψαν στην πατρίδα τους πάνω από 2.000 μετανάστες


Δεν είναι στους άμεσους σχεδιασμούς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης η δημιουργία κέντρου φύλαξης ή φιλοξενίας μεταναστών στην Αχαΐα, δήλωσε σήμερα από την Πάτρα ο υπουργός Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας όμως ότι δεν του αρέσει να αποκλείει τίποτα.

Εργασιακά και μαϊμού συντάξεις στο μικροσκόπιο της τρόικας σήμερα


Σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας. 
Στη συνάντηση θα παρουσιασθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την οριστική αντιμετώπιση της παράνομης καταβολής συντάξεων και επιδομάτων σε «μαϊμού» δικαιούχους, το θέμα αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής, αλλά και της αδήλωτης εργασίας.

«Έκαψαν» τον Άκη οι πρώην συνεργάτες του

 

Αποκαλυπτικοί για τις off shore εταιρίες και τον ρόλο του πρώην υπουργού στην υπόθεση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ήταν οι πρώην συνεργάτες του Νίκος Ζήγρας και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Τέλος σε επιδόματα και αφορολόγητο για τα ανήλικα παιδιά


Η περικοπή των αφορολόγητων ποσών για τα παιδιά καθώς και των πολυτεκνικών επιδομάτων (για τρίτεκνους και άλλους) και η αντικατάστασή τους με ένα ενιαίο επίδομα το οποίο θα καταβάλλεται ανάλογα με το εισόδημα των φορολογούμενων θα περιλαμβάνεται στο πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ που συζητά το υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα.

Θεσσαλονίκη: «Μάζεψαν» 25 πάγκους από την λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης


Ρούχα, έπιπλα, και είδη οικιακής χρήσης κατέσχεσε από 25 πάγκους η δημοτική αστυνομία κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου που πραγματοποίησε στην λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης.

Ναυτική τραγωδία με 36 νεκρούς στο Χονγκ Κονγκ


Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Χονγκ Κονγκ, όταν πλοίο με περισσότερους από 120 επιβαίνοντες συγκρούστηκε με οχηματαγωγό σκάφος και βυθίστηκε κοντά στο νησί Λάμμα -το τρίτο μεγαλύτερο του Χονγκ Κονγκ- το βράδυ της Δευτέρας, σε ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα στην ιστορία της -θαλάσσιας- περιοχής.

Επεισόδια στο Παρανέστι Δράμας για το κέντρο κράτησης μεταναστών

 

Επεισοδιακή κατάληξη είχε η πορεία που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα κάτοικοι του Παρανεστίου και μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας, αντιδρώντας στη μετατροπή του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου «Πανταζόπουλου» σε προσωρινό Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών.