Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Μετρό


Την αναστολή της απεργίας αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποίησε το απόγευμα νέα γενική συνέλευση, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που έκρινε νόμιμες τις κινητοποιήσεις τους.

Θεσσαλονίκη: «Νόμιμη» η απεργία των εργαζομένων στο μετρό


Το μονομελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε, ως «αβάσιμη», την αγωγή της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του μετρό Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητούσε να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο έργο.

Πρόστιμο 65.000 ευρώ στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε σήμερα την Τουρκία σε πρόστιμο 65.000 ευρώ για τον τραυματισμό τεσσάρων κρατουμένων κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης σε φυλακή της Κωνσταντινούπολης στα τέλη του 2000.

Θεσσαλονίκη: Τριήμερο επιστημονικό συνέδριο για τον προσφυγικό ελληνισμό στην Καλαμαριά


«Το 1920 περίπου τριάντα χιλιάδες Καυκάσιοι Έλληνες αποδεκατίστηκαν από τις κακουχίες και τις ασθένειες, παίρνοντας το δρόμο της προσφυγιάς προς κάθε κατεύθυνση, από την ευρύτερη περιοχή του Καρς, όταν μετά τη συνθήκη του Μπρεστ - Λιτόβσκ πέρασε από τη σοβιετική Ρωσία στην οθωμανική διοίκηση. Άλλοι υπέκυψαν αναμένοντας για μήνες στα λιμάνια τα πλοία που θα τους μετέφεραν στην Ελλάδα, στη Γεωργία, στο Βατούμ, ή στο Σοχούμι, άλλοι κατά τη διάρκεια του εξοντωτικού ταξιδιού και άλλοι ακόμη και κατά την άφιξη τους στους τελικούς προορισμούς. Πολλούς τους κατάπιε η θάλασσα, πολλοί θάφτηκαν πρόχειρα σε πρόχειρους ομαδικούς τάφους, εδώ κι εκεί, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή από την εξάντληση και τις αρρώστιες…».

Ζ.Κ. Γιούνκερ: Η Eλλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της


Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και πιστεύω πως μόλις ρυθμιστούν κάποιες απομένουσες εκκρεμότητες θα λάβει την επόμενη δόση των δανείων, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εισερχόμενος στην έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Eurogroup: Ελπίζουν για συμβιβασμό Ευρωζώνης - ΔΝΤ


Στην απογευματινή τους συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπο για να καλυφθεί το λεγόμενο κενό στην χρηματοδότηση της Ελλάδας -λόγω της επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής μέχρι το 2016- κυρίως όμως θα κληθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Χαλκιδική: Αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρών


Αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών αντιμετωπίζουν περιοχές της Χαλκιδικής όπως η Ουρανούπολη, η Ιερισσός, η Σίβηρη, η Φούρκα, το Κασσανδρινό, η Ολυμπιάδα, το Στρατώνι, η Μεγάλη Παναγιά και ο ευρύτερος άξονας Συκιάς - Νικήτης.

Κλειστή αύριο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Κλειστή θα μείνει αύριο, Τετάρτη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους υπαλλήλους της που υπάγονται στη ρύθμιση της διαθεσιμότητας.

Θεσσαλονίκη: Δρομολογείται η κατασκευή μαρίνας για 218 σκάφη


Την άνοιξη του 2013 αναμένεται να επιλεγεί -μεταξύ δύο υποψηφίων- η εταιρεία ή το επιχειρηματικό σχήμα, που θα αναλάβει το έργο κατασκευής μαρίνας σκαφών αναψυχής στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Συνέχιση αναστολής λειτουργίας του Δ. Παύλου Μελά


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας που προωθεί η κυβέρνηση.

Θεσσαλονίκη: Χωρίς μεσάζοντες τα προϊόντα στο Δ. Νεάπολης - Συκεών την Παρασκευή


Την προσεχή Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, θα γίνει η διάθεση των φθηνών και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ενίσχυση του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες».

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τον Ραπτόπουλο για χρέη 8 εκατ. ευρώ


Συνελήφθη το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της εταιρείας Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος για χρέη προς το Δημόσιο ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ελλάδα: 35χρονος είχε υποκλέψει προσωπικά δεδομένα 9 εκατ. πολιτών

Μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών εξιχνιάστηκε από την αστυνομία, έπειτα από έρευνες που ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, συνελήφθη 35χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα περίπου… 9 εκατομμυρίων πολιτών.

Έρευνα: Ακόμα και οι πίθηκοι παθαίνουν κρίσεις της μέσης ηλικίας!

Τελικά οι κρίσεις της μέσης ηλικίας δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των ανθρώπων, καθώς, όπως φαίνεται από μια νέα πρωτότυπη διεθνή επιστημονική έρευνα, ακόμα και οι συγγενείς μας, οι μεγάλοι πίθηκοι, περνάνε ανάλογες φάσεις στα μισά περίπου της ζωής τους.

Δ. Θεσσαλονίκης: Ο Μπουτάρης επιρρίπτει ευθύνες στον Παπαγεωργόπουλο για το οικονομικό σκάνδαλο

Ευθύνες στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στον άλλοτε στενό συνεργάτη του τελευταίου, στον γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, για την «μαύρη τρύπα» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου, επέρριψε κατά την κατάθεση του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Πολωνία: Εξτρεμιστής σχεδίαζε να ανατινάξει το κοινοβούλιο

Πολωνοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα πως συνέλαβαν εξτρεμιστή ο οποίος σχεδίαζε να πυροδοτήσει όχημα παγιδευμένο με τέσσερις τόνους εκρηκτικών έξω από το κοινοβούλιο, όταν μέσα στο κτίριο βρισκόταν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας.

ΑΠΘ: Καθηγητές και φοιτητές δέχθηκαν επίθεση επειδή έσπευσαν να απομακρύνουν σκουπίδια

Την άμεση σύγκλιση γενικής συνέλευσης του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, ζητά ο πρόεδρός του Χρυσόστομος Σταμούλης, με αφορμή περιστατικό βίας που σημειώθηκε χθες στην Θεολογική Σχολή όταν καθηγητές και φοιτητές επιχείρησαν να καθαρίσουν από τα σκουπίδια τον γύρο χώρο και δέχθηκαν επίθεση και ξυλοδαρμό από φοιτητές και εργολαβικούς υπαλλήλους, που χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία τους ως απεργοσπαστική.

Ισραήλ: Διακόπτει προσωρινά την εφαρμογή του σχεδίου χερσαίας επίθεσης στη Γάζα

Το Ισραήλ αποφάσισε να αναβάλει τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας για να δοθεί η ευκαιρία στις αιγυπτιακές διπλωματικές προσπάθειες για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ, ανακοίνωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Γερμανία: Διαρρήκτες «τρύπωσαν» στο σπίτι του Σόιμπλε!

Στόχος διαρρηκτών έγινε η ιδιωτική κατοικία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου, όπως επιβεβαίωσε χθες εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας της αστυνομίας.

Θεσσαλονίκη: Οι κινητοποιήσεις στην Αυτοδιοίκηση «βουλιάζουν» την πόλη στα σκουπίδια



Λόφους σχηματίζουν εδώ και λίγες μέρες τα σκουπίδια σε αρκετούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση. Οι εργαζόμενοι στους δήμους και σήμερα θα συμμετέχουν στη στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που θα «ανοίξουν» για πολλούς εξ αυτών το δρόμο της απόλυσης.

Συρία: Βλήματα όλμου έπληξαν το υπουργείο Πληροφοριών

Βλήματα όλμου έπληξαν σήμερα το κτίριο του υπουργείου Πληροφοριών της Συρίας που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Δαμασκό, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές, αλλά όχι θύματα. Η συριακή τηλεόραση απέδωσε την επίθεση σε "τρομοκράτες", αναφερόμενη στους αντικαθεστωτικούς που τους τελευταίους 20 μήνες μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οργάνωση που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ανακοίνωσε ότι δύο βλήματα έπληξαν το κτίριο.

Κρίση στη Γάζα: Η Χ. Κλίντον στο Ισραήλ και την Αίγυπτο για συνομιλίες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στέλνει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία αναμένεται σήμερα στην Ιερουσαλήμ για να έχει αύριο Τετάρτη συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου. Την ίδια ώρα εντείνονται οι διπλωματικές διεργασίες για τη Λωρίδα της Γάζας – χαρακτηριστικό είναι ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα έχει σήμερα συνομιλίες στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Η τρόικα πήρε πίσω (;) τις απολύσεις που ζητούσε (;)

Σαν «βόμβα» έσκασε το απόγευμα της Δευτέρας στα υπουργεία οικονομικών και διοικητικής μεταρρύθμισης το mail της τρόικας το οποίο μεταξύ άλλων ζητούσε 22.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2014.

«Ροπαλιά» Moody’s στην οικονομία της Γαλλίας!

Μία μέρα πριν από το σημερινό Eurogroup που θεωρείται «αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της Ευρωζώνης» και μία μέρα μετά το χαρακτηρισμό της Γαλλίας ως την «βόμβα στην καρδιά της Ευρώπης» από τον Economist, ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατά μία μονάδα από Aaa σε Aa1. Παράλληλα διατήρησε την προοπτική της γαλλικής οικονομίας ως «αρνητική», γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιθανή και περαιτέρω υποβάθμιση μεσοπρόθεσμα, όπως προειδοποιεί στην ανακοίνωσή του.

Eurogroup: Η κυβέρνηση ελπίζει στη δόση και σε μείωση χρέους!

Σε δύο συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες αποφασίζονται σήμερα τα πιο κρίσιμα ζητήματα για την ελληνική οικονομία: το πρωί, στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (Euro Working Group) αναμένεται ότι θα κλείσουν όλες οι «τεχνικές» εκκρεμότητες, ενώ το απόγευμα στο νέο ραντεβού του Eurogroup σε επίπεδο Υπουργών (με συμμετοχή της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ), αναμένονται πολιτικές αποφάσεις για δόση και χρέος.

Εκδήλωση στη Καβάλα με θέμα: «Απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους»

Ο δήμος Καβάλας υποδέχεται τη HELMEPA, μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας με πολυσχιδές περιβαλλοντικό, επιστημονικό και κοινωνικό έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. H Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA σε συνεργασία με το δήμο Καβάλας και την υποστήριξη της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου) του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Στην ημερίδα θα μιλήσουν στελέχη της HELMEPA από τον τομέα περιβαλλοντικής ενημέρωσης, τεχνικοί περιβάλλοντος και ερευνητές από το δήμο Καβάλας.