Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ισραήλ: Διακόπτει προσωρινά την εφαρμογή του σχεδίου χερσαίας επίθεσης στη Γάζα

Το Ισραήλ αποφάσισε να αναβάλει τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας για να δοθεί η ευκαιρία στις αιγυπτιακές διπλωματικές προσπάθειες για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ, ανακοίνωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

«Ελήφθη απόφαση για την προσωρινή διακοπή κάθε σχεδίου χερσαίας επίθεσης για να δοθεί μία ευκαιρία στις διπλωματικές προσπάθειες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, έπειτα από τη νυκτερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου. «Συζήτησαν τόσο την εξέλιξη των διπλωματικών προσπαθειών, όσο και την στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα πάντως, και παρά τις διπλωματικές προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός, η βία συνεχίζεται. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Ισραήλ, ένοπλοι Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν νωρίς σήμερα το πρωί τουλάχιστον 40 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ νωρίς σήμερα το πρωί, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ανθρώπου και υλικές ζημιές. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, ανέβαλαν την ευθύνη για τις επιθέσεις. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν τουλάχιστον 80 βομβαρδισμούς σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου