Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ακτιβίστρια έμεινε γυμνόστηθη στον «αέρα» του Al Jazeera

«Καλύτερα γυμνή παρά με μπούρκα»


Αναστάτωση προκλήθηκε στο αραβικό δίκτυο Al Jazeera, όταν μέλος της οργάνωσης για τα γυναικεία δικαιώματα FEMEN έβγαλε τη μπλούζα της και έμεινε γυμνή στη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής σύνδεσης. Η δημοσιογράφος είχε ρωτήσει την ακτιβίστρια Ινα Σεφτσένκο αν υποστηρίζει πως οι γυναίκες είναι καλύτερα γυμνές παρά με μπούρκα.

Ενα σπίτι-διαστημόπλοιο για τη Ναόμι Κάμπελ


H μοναδική γυναίκα αρχιτέκτονας που έχει τιμηθεί με το βραβείο Πρίτζκερ, Ζάχα Χαντίντ υπογράφει το σπίτι-διαστημόπλοιο των 2.650 τ.μ., που ετοιμάζει ο ρώσος πολυεκατομμυριούχος Βλαντισλάφ Ντορονίν για την αγαπημένη του, πρώην τοπ μόντελ Ναόμι Κάμπελ.

Άρης: Ζητάει 90.000 ευρώ για Χαβίτο!


Η διοίκηση του Αρη είναι αποφασισμένη να προσφύγει στην FIFA για να πάρει τα χρήματα που του οφείλει η Λα Κορούνια για τη μετακίνηση του Χαβίτο τον Ιανουάριο του 2011. Οι «κίτρινοι» είχαν συμφωνήσει τότε με την διοίκηση της ομάδας από την Γαλικία να παραχωρήσουν για ένα εξάμηνο τον Ισπανό ποδοσφαιριστή έναντι 150.000 ευρώ, από τα οποία όμως εισέπραξαν ως προκαταβολή μόνο τις 60.000 ευρώ.

Κ. Παπούλιας: Ο λαός θα βγει τελικά νικητής


Αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα θα καταφέρει, τελικά, να ξεπεράσει την κρίση, δήλωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι παρέστησαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο.

Προκλητική δήλωση από Παναγιώταρο: «Ο Σχορτσανίτης δεν είναι Έλληνας!»


Νέες αντιδράσεις, αυτή τη φορά στον κόσμο του αθλητισμού προκάλεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος ως καλεσμένος τηλεοπτικής εκπομπής, δήλωσε ότι ο διεθνής καλαθοσφαιριστής, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, δεν είναι Έλληνας, καθώς σύμφωνα με τα δικά του πρότυπα δεν ανήκει στην ευρωπαϊκή φυλή! Ο αθλητής του Παναθηναϊκού που φοράει εδώ και χρόνια τη γαλανόλευκη φανέλα έχοντας τιμήσει το ελληνικό μπάσκετ, γεννήθηκε το 1985 από Έλληνα πατέρα Καμερουνέζα μητέρα.

Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών η Νάπολι!


Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία μπήκε στο επόμενο στάδιο της έρευνας της για τους στημένους αγώνες και η Νάπολι κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών και αποκλεισμό δύο παικτών της. Η Νάπολι βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» ύστερα από τις αποκαλύψεις πως ο πρώην της γκολκίπερ, Ματέο Τζιανέλο προσπάθησε να στήσει τον αγώνα με τη Σαμπντόρια το 2010.

ΠΑΟΚ: Κλειστά χαρτιά από Δώνη ενόψει Κέρκυρας


Οι παίκτες του ΠΑΟΚ προπονήθηκαν το πρωί της Παρασκευής (26/10) για τελευταία φορά πριν την αναχώρηση για Κέρκυρα. Ο Γιώργος Δώνης προτίμησε χαλαρό πρόγραμμα, κατά την διάρκεια του οποίου δεν πραγματοποίησε κάποια δοκιμή σε παίκτες και συστήματα, με αποτέλεσμα το τοπίο γύρω από την χρησιμοποίηση του Πάμπλο Γκαρσία στο ματς του Σαββάτου (27/10) να παραμένει θολό.

Θεσσαλονίκη: Μέτρα, απαγορεύσεις και αποκλεισμοί


Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η ΕΛΑΣ είναι φέτος ο μεγάλος «πρωταγωνιστής» στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, καθώς η ομαλή διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης έχει μετατραπεί σε κορυφαίο στοίχημα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Κ. Μητσοτάκης: «Και γιατί να μην υποχωρήσουν οι Γερμανοί;»


Αισιόδοξος πως θα βρεθεί λύση στη διαφορά που έχει προκύψει μεταξύ Ελλάδας και τρόικας, ακόμα και με υποχώρηση της Γερμανίας, εμφανίστηκε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του προς κοινοβουλευτικούς συντάκτες σήμερα στη Βουλή.

Άρτα: Όλα έτοιμα για την 1η γιορτή κοτόπουλου στην Κορωνησία


Tην 1η Γιορτή Κοτόπουλου διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Αμβρακικού, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, στο κέντρο Χρήστου Μαγκλάρα (Λεωφόρος Αμβρακικού) 12ο χλμ. Άρτας – Κορωνησίας.

Άρτα: Έκθεση αφίσας «Το ’40 με τα μάτια του Σήμερα» από το 1ο Λύκειο Άρτας


Εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο να αναδειχθεί ο αγώνας του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό καθώς και οι καταστροφικές συνέπειες αυτών των καθεστώτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Καβάλα: Σε τριετή «καραντίνα» οι αγρότες που θα καίνε τα χωράφια τους


Χρηματικό πρόστιμο, διακοπή της επιδότησης και τριετής παρακολούθηση, θα είναι οι συνέπειες στους αγρότες που θα καίνε τα υπολείμματα των καλλιεργειών τους.

Καβάλα: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των συνταξιούχων πριν τη νέα «λαίλαπα» μέτρων


Τις φωνές τους ένωσαν χθες οι συνταξιούχοι των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων σε τοπικό επίπεδο για να διαμαρτυρηθούν εκ νέου για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Ενίσχυση πολιτιστικών συνεργασιών των δήμων Στρουμιάνης Βουλγαρίας και Καβάλας


Ο δήμος Καβάλας συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Τραγουδιού και Χορού του Μαλέσεβο που διοργάνωσε ο Δήμος Στρουμιάνης από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012, στο πλαίσιο του έργου που έχει εγκριθεί μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013».

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου


Σήμερα το πρωί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρευρέθησαν στην επίσημη δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκη, που θα γίνει στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ντε Νίρο: «Με αντικατέστησε πλέον ο Λεονάρντο ντι Κάπριο»


Μπορεί να θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών, αλλά ο Ρόμπερτ ντε Νίρο δικαιούται να έχει και τα παράπονά του. Τα οποία δεν διστάζει να τα εκφράζει με χιούμορ, όπως τις προάλλες που παρέλαβε βραβείο β΄ ρόλου για την ταινία «The Silver Linings Playbook» στα Hollywood Film Awards.

Europa league: Δύσκολη νίκη για Λίβερπουλ, το απόλυτο Λυών και Ατλέτικο


Πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις,πρόσφερε η 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση…

Ευρωλίγκα: ''Συντριβή'' του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ


Επιστροφή στις ήττες και μάλιστα με εντυπωσιακό και απρόσμενο τρόπο για τον Ολυμπιακό, που γνώρισε τη δεύτερη σε τρία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, με τη Ζαλγκίρις να ξεγυμνώνει τις αμυντικές και επιθετικές αδυναμίες των ερυθρολεύκων στο δεύτερο ημίχρονο και να κάνει... περίπατο μέσα στο ΣΕΦ, νικώντας με 79-61.