Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κ. Παπούλιας: Ο λαός θα βγει τελικά νικητής


Αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα θα καταφέρει, τελικά, να ξεπεράσει την κρίση, δήλωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι παρέστησαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο.

«Είναι μια μεγάλη μέρα αυτού του περήφανου λαού, αυτού του λαού του ακατάβλητου, αυτού του λαού που πάντα ξεπέρασε τις μεγάλες κρίσεις με την ανδρεία του, με το φρόνημα του, με τη στέρηση του, αλλά και με τη αγάπη του στο μεγάλο αγαθό της ελευθερίας και της προόδου» είπε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Σήμερα υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες αλλά πιστεύω, γι αυτό είμαι αισιόδοξος, ότι ποτέ δεν μπορεί να νικηθεί ένας τέτοιος λαός. Όσες μεγάλες να είναι οι κακουχίες που περνάει, τελικά θα βγει νικητής, όπως βγήκε σε αυτή την ένδοξη περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός παρέστησαν στην επίσημη δοξολογία που έγινε στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου και έξω από την εκκλησία η Αστυνομία είχε λάβει ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα για την αποτροπή επεισοδίων. Δεν επιτράπηκε η παρουσία κόσμου στα σκαλιά της εκκλησίας, είχε εκκενωθεί η οδός Αγίου Δημητρίου και όσοι ήθελαν να μπουν έπρεπε να ήταν εφοδιασμένοι με ειδικές προσκλήσεις. Πολίτες σχημάτισαν μεγάλη ουρά για να μπουν. Όσοι έμειναν απ΄έξω διαμαρτυρήθηκαν και κάποιοι από αυτούς αποδοκίμασαν τους πολιτικούς. Κατά την έξοδό του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, χειροκροτήθηκε θερμά από νεολαίους της ΟΝΝΕΔ.

Στη δοξολογία παρέστησαν, επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης, ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι το «όχι» του ελληνικού λαού πρέπει να ακουστεί ξανά. «Όχι σε εκείνους που έρχονται ως κατακτητές, με οικονομικά όπλα, να καταργήσουν την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας. Εύχομαι σύντομα η Ελλάδα να γιορτάσει την απελευθέρωση της από εκείνους τους δανειστές που λειτουργούν ως βδέλλες πίνοντας το αίμα του ελληνικού λαού. Είναι καθήκον του ελληνικού λαού να αντισταθεί απέναντι στην προσπάθεια παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Εμείς θα το πράξουμε και πιστεύω ότι πολύ σύντομα σύσσωμος ο ελληνικός λαός θα καταφέρει ξανά να ζήσει ελεύθερος» είπε.

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι η επέτειος των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης συμβολίζει πολλά και μας κάνει να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη έως την Κυριακή για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν με τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου