Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ενίσχυση πολιτιστικών συνεργασιών των δήμων Στρουμιάνης Βουλγαρίας και Καβάλας


Ο δήμος Καβάλας συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Τραγουδιού και Χορού του Μαλέσεβο που διοργάνωσε ο Δήμος Στρουμιάνης από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012, στο πλαίσιο του έργου που έχει εγκριθεί μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013».

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας των φορέων πολιτισμού των δύο πόλεων Στρουμιάνης Βουλγαρίας και Καβάλας. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου του Μίκρεβο που ανακατασκευάστηκε με χρηματοδότηση του παραπάνω προγράμματος.

 Το δήμο Καβάλας εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων, Εθελοντισμού και Πολιτισμού Θεοδώρα Βαβαλέσκου και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου. Ο πολιτιστικός φορέας που εκπροσώπησε τον δήμο Καβάλας στο φεστιβάλ ήταν ο μουσικοχορευτικός πολιτιστικός σύλλογος Αμυγδαλεώνα, ο οποίος στο πλαίσιο της συμμετοχής του, παρουσίασε το έθιμο του Ποντιακού γάμου, καθώς και χορούς από διάφορες περιοχές του Πόντου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου