Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Άρτα: Όλα έτοιμα για την 1η γιορτή κοτόπουλου στην Κορωνησία


Tην 1η Γιορτή Κοτόπουλου διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Αμβρακικού, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, στο κέντρο Χρήστου Μαγκλάρα (Λεωφόρος Αμβρακικού) 12ο χλμ. Άρτας – Κορωνησίας.

Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να διαφημιστεί το κοτόπουλο, μια ελαφριά τροφή με λίγα λιπαρά και πολλές πρωτεΐνες, στο οποίο ο νομός της Άρτας έχει μια παράδοση πολλών χρόνων αφού η πτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της τοπικής αγροτικής οικονομίας. Η κυρία Αλέκα Χουλιάρα, γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Αμβρακικού, προσκαλεί όλους τους πολίτες στην 1η Γιορτή Κοτόπουλου, μία εκδήλωση που οι διοργανώτριες φιλοδοξούν να συνεχιστεί και να καθιερωθεί την περιοχή.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του “Amvrakia” η κυρία Χουλιάρα ανέφερε: «Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτή τη γιορτή γιατί η δουλειά μας είναι το κοτόπουλο. Στο σύλλογο υπάρχουν πολλές γυναίκες που δουλεύουν στα πτηνοσφαγεία της περιοχής, της Ανέζας και του Πτηνοτροφικού, και είπαμε να κάνουμε κάτι για να διαφημίσουμε το κοτόπουλο. Η Άρτα είναι κατεξοχήν αγροτικός νομός. Έχουμε τα πορτοκάλια, τα κοτόπουλα και τα ψάρια. Η εκδήλωση αυτή θα γίνει για πρώτη χρονιά φέτος. Θα την κάνουμε σε κλειστό χώρο για να μην έχουμε πρόβλημα με τον καιρό, σε περίπτωση βροχής. Καλούμε όλο τον κόσμο, απ’ όλο το νομό, απ’ όλη την Ήπειρο να έρθει. Σκοπός είναι να προβληθεί η θρεπτική αξία του αρτινού κοτόπουλου και κατ’ επέκταση της Ηπείρου».

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι 6 ευρώ και θα περιλαμβάνει φαγητό, κοτόπουλα και ορεκτικά τα οποία θα έχουν ετοιμάσει από πριν οι γυναίκες του Συλλόγου. «Για του χρόνου έχουμε ακόμα μεγαλύτερα σχέδια, θα το κάνουμε έξω, διαφορετικά» ανέφερε η κυρία Χουλιάρα φανερώνοντας την πρόθεση των γυναικών για την εξέλιξη της γιορτής.

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση είναι περίπου 1.200 ατόμων. Για τις δυσκολίες της διοργάνωσης η κυρία Χουλιάρα ανέφερε: «Δεν αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Χορηγούς έχουμε τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις Ανέζας και τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό για φέτος. Θέλουμε να έρθουν όλοι να δοκιμάσουν το κοτόπουλο, το οποίο είναι υγιεινή τροφή, μας το συστήνουν και οι γιατροί και θέλουμε να παραβρεθεί όλη η Άρτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου