Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Eθνική Ελλάδος: Είχε... Άγιο και «Σάλπι»!


Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε της Σλοβακίας στη Μπρατισλάβα με 1-0 χάρη σε γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη sto 62'. Σε έναν κακό και βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω βροχόπτωσης οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος παρά την άσχημη εμφάνιση κατάφεραν να φτάσουν στο τρίποντο και να κρατηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας (υπερισχύει λόγω τερμάτων η Βοσνία) των προκριματικών του Μουντιάλ 2014.

Φ. Κουβέλης: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα

Συνεχείς διαβουλεύσεις πριν από τη Σύνοδο Κορυφής


«Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα για τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. «Οι αξιώσεις της τρόικας υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας», πρόσθεσε. «Αλλες παρεμβάσεις στα εργασιακά δεν βοηθούν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 2.000 λουκέτα αναμένονται συνολικά το 2012


«Πάνω από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν πανελλαδικώς την τελευταία διετία και η εκτίμηση βάσει μελέτης της ΓΣΕΒΕΕ είναι ότι άλλες 190.000 κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο τον επόμενο χρόνο. 
Στη δε Θεσσαλονίκη φέτος εκτιμάται ότι κλείσουν συνολικά περίπου 2.000 επιχειρήσεις, έναντι σχεδόν 1.600 πέρυσι, ενώ η μεταποίηση λειτουργεί στο 50% της δυναμικότητάς της. Δεν θέλουμε άλλους σωτήρες που μας κάνουν να πέφτουμε απ' τα μπαλκόνια. Η εσωτερική υποτίμηση δεν είναι λύση», σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), Ιωάννης Παπαργύρης, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέτρα ως βάρβαρα και εγκληματικά για την αγορά. Κατά τον ίδιο, αν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει όντως τον Απρίλιο του 2013, πρέπει να αναρωτηθούμε τί θα γίνει όλο αυτό το ενδιάμεσο διάστημα χωρίς χρηματοδότηση.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr/


Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για χρέη άνω των 22 εκατ. ευρώ


Για χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονται στο ποσό των 22.653.294,26 ευρώ κατηγορείται 47χρονος ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο 47χρονος πρώην διευθύνων σύμβουλος τεχνικής εταιρίας κατηγορείται πως δεν εξόφλησε χρέη από το Δεκέμβριο του 2010 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί τον εισαγγελέα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr/


Θεσσαλονίκη: Να ρίξουν τα κόμιστρα εξετάζουν οι ιδιοκτήτες ταξί


Μέτρα για την οικονομική επιβράβευση των σχετικά μακρινών δρομολογίων φαίνεται ότι εξετάζουν οι ιδιοκτήτες ταξί σε μια προσπάθεια να τονώσουν τον τζίρο τους ο οποίος εκτιμάται ότι έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 50% τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κρίσης, οδηγώντας σε εκατοντάδες απολύσεις οδηγών μόνο στη Θεσσαλονίκη (από 700 εργαζομένους στα ταξί προ τριετίας, σήμερα απασχολούνται μόνο 300 σε 1.971 οχήματα).

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

 

Δίωρο αποκλεισμό της πύλης του νοσοκομείου και πορεία μέχρι το πρώην δημαρχείο Σταυρούπολης πραγματοποίησαν το πρωί, εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι εδώ και πέντε εβδομάδες προχωρούν κάθε Τρίτη και Πέμπτη σε αποκλεισμό της πύλης του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στην υγεία, τις «σχεδιαζόμενες απολύσεις» και τις πολιτικές λιτότητας. Στη σημερινή διαμαρτυρία παρέστη μεταξύ άλλων και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Γιατί η αντιπεριφέρεια λέει «όχι» για πεζοδρόμηση και ποδηλατόδρομους


Αντίθετη με τα σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και τους ποδηλατόδρομους στη Λεωφόρο Νίκης εμφανίζεται ηαντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τις ενστάσεις της σχετικά με τις αλλαγές που επιχειρεί να κάνει ο δήμος.

Θεσσαλονίκη: Να κλείσει το ΧΥΤΑ Μαυροράχης σχεδιάζει ο Δ. Λαγκαδά


Σε κλείσιμο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Μαυροράχη προσανατολίζεται η δημοτική αρχή του Λαγκαδά. Η διοίκηση του δήμου διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η μεταφορά των σκουπιδιών από όλους τους δήμους προς τον ΧΥΤΑ γίνεται με παλαιού τύπου απορριμματοφόρα και όχι με υδατογενή και αεροστεγή κοντέινερ όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Θεσσαλονίκη: Μόνο 8 ασθενοφόρα εξυπηρετούν σήμερα τα επείγοντα περιστατικά

Ο αριθμός θα μειωθεί στα τέσσερα την ερχόμενη Δευτέρα


Μόνο με οκτώ ασθενοφόρα και με καθυστέρηση εξυπηρετούνται από σήμερα τα επείγοντα περιστατικά στη Θεσσαλονίκη λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων των μηνών Δεκεμβρίου 2011 και Μαρτίου 2012 και τα φύλλα πορείας από το Νοέμβριο του 2011.

Θεσσαλονίκη: Σε ελεύθερη πτώση ο τουρισμός - Χάθηκαν 100.000 διανυκτερεύσεις Ελλήνων


Περίπου 100.000 διανυκτερεύσεις Ελλήνων τουριστών σε σχέση με πέρυσι απώλεσε η Θεσσαλονίκη στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012, ενώ σημαντική μείωση κατέγραψε και ο αριθμός των ξένων επισκεπτών της πόλης, ιδίως των Ισραηλινών (-39,10%, έναντι αύξησης 464,9% το 2011 σε σχέση με το 2010).

Θεσσαλονίκη: Ένα σχολείο για παιδιά με τύφλωση και άλλες αναπηρίες


Το δικό τους σχολείο, το μοναδικό σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, αποκτούν τα παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες μετά από προσπάθειες έξι χρόνων της «Αμυμώνης- Σύλλογος Θεσσαλονίκης».

Κινητοποιήσεις: Όλοι στους δρόμους την Τετάρτη και την Πέμπτη

Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι εργαζόμενοι όλης της Ελλάδας την Τετάρτη και την Πέμπτη. Την Τετάρτη απεργούν δημοσιογράφοι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους. Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή από την Τετάρτη ως την Παρασκευή προχωρούν οι δικηγόροι, μετά από απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Πορτογαλία: Τουλάχιστον 11 τραυματίες σε συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς μονάδων αντιμετώπισης ταραχών μετά την παρουσίαση από την κυβέρνηση ενός δρακόντειου προϋπολογισμού λιτότητας, είπαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας σήμερα. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές ένας διαδηλωτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο και 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από πέτρες και άλλα αντικείμενα που πέταξαν διαδηλωτές εναντίον τους.

Γιαννιτσά: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 24χρονου Αλβανού βοσκού


Την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας που διεπράχθη χθες τα ξημερώματα σε βάρος 24χρονου βοσκού αλβανικής υπηκοότητας σε χωριό των Γιαννιτσών Πέλλας, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές. Ως δράστης κατηγορείται 30χρονος ομοεθνής του θύματος, ο οποίος αναζητείται.

Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο πιο ζεστός στη μετεωρολογική ιστορία της Γης

Ο Σεπτέμβριος του 2012 υπήρξε ο πιο θερμός στην καταγεγραμμένη μετεωρολογική ιστορία του πλανήτη μας (μετά το 1880), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Σεπτεμβρίου του 2005, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην ξηρά και τις θάλασσες τον περασμένο μήνα ήταν 15,67 βαθμοί Κελσίου, κατά 0,67 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα.

Αρχαιολογία: Νέες διεθνείς επιστημονικές έρευνες ξεκινούν στην αρχαία Τροία


Μια ομάδα αρχαιολόγων και επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων (ιδίως από το πεδίο της βιολογίας και βιοτεχνολογίας) θα εξετάσει και πάλι τα ερείπια της αρχαίας Τροίας, ελπίζοντας να φέρει στο φως νέα στοιχεία. Η διεθνής διεπιστημονική αποστολή, μ’ επικεφαλής τον καθηγητή αρχαιολογίας Ουίλιαμ Έιλγουορντ του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν - Μάντισον, θ’ αρχίσει τις ανασκαφές και τις νέες αναλύσεις στις αρχές του 2013, σε συνεργασία με το τουρκικό πανεπιστήμιο Τσανάκαλε Ονσεκίζ Μαρτ, που βρίσκεται κοντά στην Τροία.

Κούβα: Η κυβέρνηση καταργεί την άδεια εξόδου για τα ταξίδια στο εξωτερικό

Από τις 14 Ιανουαρίου, οι Κουβανοί δεν θα χρειάζονται πλέον παρά μόνο ένα διαβατήριο για να ταξιδεύσουν στο εξωτερικό, μετά την κατάργηση της άδειας εξόδου από τη χώρα και της γραπτής πρόσκλησης, στο πλαίσιο μεταρρύθμισης της νομοθεσίας περί μετανάστευσης, ανακοίνωσε σήμερα η κουβανική κυβέρνηση. Η διάρκεια της παραμονής στο εξωτερικό παρατείνεται επίσης από 11 σε 24 μήνες, σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ 90 ημέρες μετά τη δημοσίευσή του σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Νέα μέτρα: Τριπλό σοκ και εμπλοκή στα εργασιακά

Ακόμη και αναδρομικό «κούρεμα» κατά 50% των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα ζητά η τρόικα στο πακέτο των απαιτήσεών της για τα εργασιακά, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει κατάργηση τριετιών και ευελιξία στο ωράριο. Η πλευρά των δανειστών ζητά η μείωση της αποζημίωσης να αφορά και εκείνους που έχουν ήδη απολυθεί και η επιχείρηση τους οφείλει μέρος της αποζημίωσης! Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι η δραστική περικοπή των αποζημιώσεων των απολύσεων θα επιφέρει έκρηξη των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και κατ' επέκταση περαιτέρω άνοδο της ανεργίας.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν διαρρήκτες με πλούσια δράση στο ενεργητικό τους


Πλούσια δράση είχαν στο ενεργητικό τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν την είσοδο οικοδομής. Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες -ένας 29χρονος Γεωργιανός κι ένας 24χρονος ομογενής- διέρρηξαν το τελευταίο 3μηνο τέσσερα διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη και την Ξάνθη, απ' όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων σύμφωνα με τους παθόντες εκτιμάται σε 44.000 ευρώ. Επιπλέον, ο 24χρονος ομολόγησε ότι κατά το περασμένο καλοκαίρι διέπραξε άλλες επτά διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα τής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, από τα οποία άρπαξε μικρά χρηματικά ποσά και διάφορα προϊόντα.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Π. Σπύρου: Τελευταίο «αντίο» στο μεγάλο γιατρό της καρδιάς


Στα μάτια των ασθενών του ήταν ένας μικρός Θεός. Εσωσε χιλιάδες ζωές, δίνοντας τη δυνατότητα σε καρδιοπαθείς, ιδιαίτερα σε όσους δεν μπορούσαν να φύγουν στο εξωτερικό για να γιατρευτούν, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους στην πατρίδα. Ο Παναγιώτης Σπύρου, ο πατέρας της Καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα, έχασε τη μάχη για τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 76 ετών, μετά από εγκεφαλική ανεπάρκεια.

To Ρεκόρ... Ρίχτερ μέσω... Κλάπτον


Τριάντα φορές ακριβότερα από όσο είχε αγοράσει έναν πίνακα του Γκέρχαρντ Ρίχτερ κατάφερε να πουλήσει ο κιθαρίστας της ροκ Ερικ Κλάπτον σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's. Το έργο «Αbstraktes Bild» άλλαξε χέρια για 26,3 εκατ. ευρώ - ποσό ρεκόρ για τον σπουδαιότερο εν ζωή ευρωπαίο ζωγράφο που κινείται από τον φωτογραφικό ρεαλισμό έως την αφηρημένη τέχνη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο πίνακας δεν θα ξεπερνούσε τα 15 εκατ. ευρώ, όμως ειδικοί υποστηρίζουν πως μια αύξηση της αξίας του έργου κατά 20% οφείλεται στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Η εμπλοκή του Τιερί Ρουσέλ στον θάνατο δύο κοριτσιών και στον τραυματισμό ενός ακόμη


Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται και ο πατέρας της Αθηνάς Ωνάση Τιερί Ρουσέλ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήταν 20 Αυγούστου του 2002 όταν η 20χρονη Σίλβια Μπρανέτσκα, οδηγούσε ένα τζετ σκι στον κόλπο, Ιγέτας, πάνω στο οποίο ήταν η συνομήλικη της Τσέχα Σουζάνα Λιντεμάνοβα και η Σλοβάκα Εμίλια Βαϊσόβα που είχε κλείσει τα 15 χρόνια, πέντε μέρες νωρίτερα. Είχαν φτάσει στην Ίμπιζα μαζί με άλλα τρία μοντέλα από την Ανατολική Ευρώπη.