Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Μην στεναχωριέσαι για την αχαριστία των Ελλήνων, Ευάγγελε Βενιζέλο!

Σε τι καιρούς έτυχες να ζήσεις, Ευάγγελε Βενιζέλο! Σε καιρούς όπου η αχαριστία των ανθρώπων φτάνει σε τέτοια δυσθεώρητα ύψη! Σε καιρούς όπου οι άνθρωποι δεν έχουν πια μνήμη ούτε για δείγμα. Τόσες φορές τους έσωσες, Ευάγγελε Βενιζέλο, τους τελευταίους μήνες, κι αυτοί οι αχάριστοι επέλεξαν να σε μαυρίσουν στις κάλπες… Και ακόμα και στο «γήπεδό» σου, την Α’ Θεσσαλονίκης, σου έστρεψαν την πλάτη, όλοι αυτοί που τον καιρό που διατελούσες υπουργός Αμύνης σχημάτιζαν ουρές μπροστά στο πολιτικό σου γραφείο κουβαλώντας πεσκέσια και ανθοδέσμες, με τα ντροπαλά τους αγοράκια σε στρατεύσιμη ηλικία ανά χείρας. Μέχρι και αυτοί σου γύρισαν την πλάτη, φίλε μου, αλλά ενδεχομένως και να το έκαναν επειδή δεν μπορούσαν να αντικρίσουν κατάματα την απαστράπτουσα ακτινοβολία του μεγαλείου σου!
Κρίμα, όμως, Ευάγγελε Βενιζέλο, γιατί δεν σου άξιζε τέτοια συμπεριφορά. Μήπως δεν κουβάλησες, ως άλλος Άτλαντας, στις στιβαρές σου πλάτες τόσο βαρύ φορτίο όλο αυτό το διάστημα; Και δεν συγκινήθηκε κανείς από την τιτάνια προσπάθειά σου; Κανέναν δεν μπόρεσες να πείσεις με την ευφράδειά σου, μέγιστε εσύ των ρητόρων μετά τον Δημοσθένη, που τόσο καλά κρύβεις πίσω από την αμετροέπεια και την εγωπάθειά σου; Μη στεναχωριέσαι όμως, Ευάγγελε Βενιζέλο. Παρηγορήσου από το γεγονός ότι κανένας προφήτης δεν αναγνωρίστηκε στον τόπο του! Να είσαι βέβαιος ότι έχεις καταφέρει να πείσεις την κυρία Μέρκελ και τον ανάπηρο υπουργό Οικονομικών της ότι εσύ είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί της Ελλάδας – και αυτό μετράει περισσότερο, πολύ περισσότερο από το να πείσεις εμάς τους αχάριστους Έλληνες! Και δεν είναι η αχαριστία ένα από τα βασικά μας χαρακτηριστικά, ανά τους αιώνες; Παρηγορήσου, Ευάγγελε Βενιζέλο, ότι εδώ τον Μιλτιάδη, το νικητή του Μαραθώνα, ρίξανε οι Έλληνες στη φυλακή, και τον Κολοκοτρώνη – εσένα θα σε ευγνωμονούσαν; Δες την αχαριστία τους ως ένα δείγμα του μεγαλείου σου (γιατί η αχαριστία στρέφεται πάντα κατά των Μεγάλων) και παρηγορήσου με αυτή την σκέψη ώστε να καταφέρεις να κατεβάσεις το επόμενό σου πιάτο γεμάτο με φαγητό, μιας και δεν νομίζω ότι θα είσαι εσύ ένας από αυτούς, παρά την ήττα σου, που θα πεινάσουν!

Λευκός Πύργος

Ξέχασαν τις ναζιστικές θηριωδίες στον Χορτιάτη και ψήφισαν Χρυσή Αυγή!


Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι πολύ γρήγορα ξεχνούν. Αυτό φαίνεται καθαρά και από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στο δημοτικό διαμέρισμα του Χορτιάτη. Στο χωριό όπου στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 οι Γερμανοί ναζί και οι Έλληνες ταγματαλήτες συνεργάτες τους έκαψαν ζωντανούς 149 αθώους –ως αντίποινα για τον θάνατο ενός Γερμανού στρατιώτη σε συμπλοκή με αντάρτες– το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής έλαβε στις χθεσινές εκλογές το 6,09% των ψήφων. Να σημειωθεί ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και στο Δίστομο (5,96%) και στα Καλάβρυτα (6,44%), όπου η Χρυσή Αυγή κατέλαβε την πέμπτη θέση…

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος στην Α΄ Θεσσαλονίκης!

Πρώτο κόμμα στην Α΄ Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ! Με καταμετρημένες τις ψήφους στο 99,55% των εκλογικών κέντρων (σε 881 από τα 885), η παράταξη της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 17,46% και λαμβάνει τρεις έδρες. Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 14,79%, εκλέγει χάρη στον εκλογικό νόμο που πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα με 50 έδρες, έξι βουλευτές. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 11,31% και δυο βουλευτές. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει στην εκλογική περιφέρεια του αρχηγού του Ευάγγελου Βενιζέλου το «αστείο» ποσοστό 10,44% και εκλέγει μόλις έναν βουλευτή (τη στιγμή που στις εκλογές του 2009 είχε 7 βουλευτές). Αυτό σημαίνει ότι αν ο «σωτήρας» της Ελλάδας επιλέξει, όπως αναμένεται, να πάρει την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης, η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια δεν θα εκπροσωπείται στη Βουλή από κανένα άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ! Πέμπτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 9,31% (δυο βουλευτές), ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 7,43% και έναν βουλευτή, ενώ έναν βουλευτή εκλέγει και το ναζιστικό κόμμα (6,91%).

«Νικητής» με έναν βουλευτή η ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης

Πρώτη αναδείχτηκε η ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Με καταμετρημένες τις ψήφους στο 100% των εκλογικών τμημάτων (σε 528 από τα 528 τμήματα), το κόμμα του οποίου ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς συγκέντρωσε το 20,01% των ψήφων και εκλέγει έναν βουλευτή. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 14,42% (ένας βουλευτής) οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 12,04% (ένας βουλευτής). Έναν βουλευτή εκλέγει και το ΠΑΣΟΚ, που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει πάρά μόνο το 11,23% των ψήφων, το ΚΚΕ (8,85%), το ναζιστικό κόμμα (7,85%) και η Δημοκρατική Αριστερά (6,81%). Τον ΛΑΟΣ, που δεν κατάφερε να εισέλθει εκ νέου στο κοινοβούλιο, ψήφισε το 3,87%.

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης!

Πρώτο κόμμα στην Α΄ Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ! Με καταμετρημένες τις ψήφους στο 34,69% των εκλογικών κέντρων (307 από 885), η παράταξη της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 17,35%. Δεύτερο κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία με 14,9% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 11,31%. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει στην εκλογική περιφέρεια του αρχηγού του Ευάγγελου Βενιζέλου το «αστείο» ποσοστό 10,59%. Πέμπτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 9,29%, ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά (7,45%), το ναζιστικό κόμμα (6,82%) ενώ στην όγδοη θέση βρίσκεται ο ΛΑΟΣ, που παρά το 3,65% που συγκεντρώνει στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Θεσσαλονίκης, δεν δείχνει ικανό να υπερβεί στο πανελλαδικό επίπεδο το 3% και να εισέλθει εκ νέου στη Βουλή.

«Νικητής» η ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης

Πρώτη, με ποσοστό 20,21%, είναι η ΝΔ στη Β Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μέχρι στιγμής. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 14,09%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 11,82%, το ΠΑΣΟΚ με 11,47%, το ΚΚΕ με 8,67%, η Χρυσή Αυγή με 8,04%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,59% και ο ΛΑΟΣ με 3,76%. Σημειώνεται ότι η ενσωμάτωση έχει φτάσει στο 34%.