Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται αύριο οι δραστηριότητες του ΑΠΘ για το κοινό

Με νέες δραστηριότητες συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή το πρόγραμμα «ΑΠΘ την Κυριακή», στο πλαίσιο του οποίου το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πόρτες των σχολών και των τμημάτων του στο κοινό για να γνωρίσουν το ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο του ιδρύματος.
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις ανασκαφές της Τούμπας, την πανεπιστημιούπολη της Θέρμης και το αγρόκτημα και να συμμετάσχει σε δράσεις του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ). Μέχρι στιγμής, κατά τις τρεις προηγούμενες Κυριακές του προγράμματος, συμμετείχαν στο πρόγραμμα 7.500 επισκέπτες.
Την ερχόμενη Κυριακή, 3 Ιουνίου, οι επισκέπτες, θα μπορέσουν, μεταξύ άλλων, να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Προϊστορικής Τούμπας και να ενημερωθούν για την καθημερινή ζωή στον προϊστορικό οικισμό (Υπαίθριος χώρος εργασίας, γωνία οδών Αρτεμισίας και Κυκλαμίνων, Άνω Τούμπα), να μάθουν τα μυστικά του σχεδιασμού και του design από την Σχολή Καλών Τεχνών (Κτίριο Thomas Πανεπιστημιούπολη Θέρμης, 1ος όροφος, Εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού) ή να ενημερωθούν για τις καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα, κτίριο Εργαστηρίου Γεωργίας).
Ακόμη, στους επισκέπτες θα δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν την παραγωγική διαδικασία του γιαουρτιού, το χημικό εργαστήριο και τους μικροοργανισμούς και να πάρουν χρήσιμες συμβουλές για τον χειρισμό των τροφίμων (Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα, κτίριο Γαλακτοκομίας), να ανιχνεύσουν το αθλητικό τους ταλέντο, τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα κινητικά και λειτουργικά προβλήματα ενηλίκων καθώς και τα προβλήματα ισορροπίας της τρίτης ηλικίας (ΤΕΦΑΑ, πανεπιστημιούπολη Θέρμης, Κεντρικό Κτίριο, 1ος όροφος, Εργαστήριο Φυσικής Δραστηριότητας και Αναψυχής).

Γ. Ν. Νάουσας: Ικανοποίηση για τις υπηρεσίες Υγείας


Στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας η έρευνα κάλυψε δείγμα 152 νοσηλευόμενων ασθενών. Το ερωτηματολόγιο αφορούσε σε αυτήν την περίπτωση στην παρεχόμενη φροντίδα από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, στο περιβάλλον του ιδρύματος, στις εμπειρίες από το νοσοκομείο, στη διαμορφούμενη τάση – διάθεση κατά την αποχώρηση από αυτό καθώς και στη συνολική κατάταξή του. Παράλληλα, σε δείγμα 50 Εξωτερικών ασθενών η έρευνα επικεντρώθηκε στην υποδοχή & στο  περιβάλλον, στην ταχύτητα εξυπηρέτησης, στις κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις, στις εντυπώσεις από την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, στις διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος, στη γενική εξυπηρέτηση αλλά και τη συνολική αξιολόγησή του.
Η στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων κατέδειξε τον υψηλό βαθμό  ικανοποίησης των νοσηλευόμενων ασθενών από το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας αφού βαθμολόγησαν το νοσοκομείο με 9,41 (με άριστα το 10). Σύμφωνα με την επεξεργασία των δεδομένων οι εξωτερικοί ασθενείς του νοσοκομείου είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που τους προσφέρει αυτό βαθμολογώντας το συνολικά 7,91 (με άριστα το 10).
Τέλος, 76 % των εξωτερικών ασθενών θα σύστηνε το νοσοκομείο σε φίλους και συγγενείς, ενώ 78 % των ασθενών θα επέλεγε ξανά το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας για την περίθαλψή του.